Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@22:47:18 GMT

سرمایه داری و ترفند گسترش هوس مصرف رویه کالا

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۸۳۴۰۸

سرمایه داری و ترفند گسترش هوس مصرف رویه کالا

نظام سرمایه داری جهانی به حامی سر سخت و طرفدار سیاست ها و مشتاق توسعه ی برنامه ها یک رژیم یا حکومتی در روابط و سیستم بین الملل تبدیل می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل کوگانا، زمانی نظام سرمایه داری جهانی به حامی سر سخت و طرفدار سیاست ها و مشتاق توسعه ی برنامه ها یک رژیم یا حکومتی در روابط و سیستم بین الملل تبدیل می شود و به دفاع از یک رژیم یا حکومت در کشوری می پردازد که آن نظام را به عنوان جزئی از چارچوب پروژه ی خود ببیند و آن رژیم سیاسی به دنبال اطمینان بخشی از روح پذیرنده رقابت در بازارهای  داخلی عرضه و تقاضا براساس دستورالعمل دیکته شده از نظام سرمایه داری متکی باشد و بتواند در قالب ادعای ابتکار فردی و دولتی که به سهم خود نشان دهنده یک همگرائی مترادف، شبیه یا تضمین آزادی های فردی برای انتخاب در مدیریت امور زندگی خود است را علی الظاهر بدون دخالت هیچ کس و یا تاثیر تشویق هیچ گروه و طرف سیاسی و اقتصادی نبیند ولی به شکلی مستمر خود آن را مدیریت کتد و اگر غیر از این باشد در تضاد و تعارض آشکار با آن بر می خیزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از اوایل دهه نود قرن گذشته، پیروزی سرمایه داری بر ایده های مارکسیستی جشن گرفته شد و نظام سرمایه داری خواستار تقویت برنامه ها و شعارهای خود شده و با ارائه  آدرس و رابط های مرتبط به یکدست کردن جهان به نفع خود در پایان قرن بیستم فعال تر از همیشه گردید اما محافل سیاسی و فکری بلافاصله پس از فروپاشی کمونیسم درگیر در پژوهش مربوط به تبعات و علل یاس و دلسردی بشریت نسبت به نظام سرمایه داری و شسکت این اردوگاه در برابر خود در میدانی بدون رقیب شدند. 

اغلب پژوهشگران این عرصه که خود در بطن این نظام رشد کرده بودند و تا قبل از آن این نوع نظام فرامرزی با عنوان سرمایه داری دفاع می کردند ناگهان از منظر چاره اندیشی در مقابل تحولات تلخی چون  ورشکستی اقتصادی، بحران مالی، رکود، بیکاری، فقر، هرج و مرج اقتصادی، اختلاف طبقاتی در قالب پدیده های غیرقابل باور و پذیرش دستاورد نظام سرمایه داری در اواخر قرن بیست و اوائل قرن بیست و یکم چاره ی جز اعتراف به ناکارآمدی و هشدار از افول قدرت نظام سرمایه داری و افشای تبعات منفی ترفندهای چپاول گرانه ی آن در دنیای کنونی ندیدند. در این زمینه کتابی که آن خلاصه ترجمه آن در زیر آمده است، به قلم دکتر تاد مک گوان، استاد دانشگاه ورمونت ایالات متحده بیانگر پیدا و پنهان موضوع بوده که با عنوان هزینه روانشناختی بازارهای آزاد یا شخصیت آزادی بازار به بررسی این ماجرای تلخ  می پردازد.

مهمترین چیزی که توجه خواننده  در این کتاب به خود جلب می کند این است که نویسنده آن به مسائل مطرح شده از طریق طرح دیدگاه اختصاصی بر تحقیقات علمی و رویکرد هنری در کنار هم اهتمام داشته و آن دو را با هم ترکیب کرده است.

نویسنده در هنگام برخورد با روند و یا دوره سرمایه داری در زندگی مردم و افراد خلاصه نقاط قوت تحقیق در کتاب را از نظر ادعایی که دکترین سرمایه داری شالوده ساختار جوامع که شامل خواسته های ما به عنوان انسان است  در تغییری به سمت نقاط ضعف برجسته خلاصه می کند در حالی که شوک ها وارد آمده برجوامع پنهان یا مخفی  می ماند که این روند می تواند در طول مراحل مذکور آسیب ها را بیشتر کند.

در اینجا نیز نویسنده به آهنگ خوش بینی یا وعده هایی که با برنامه سرمایه داری در تبلیغات به اوج می رسد انتقاد کرده و به عبارت دیگر، نظام سرمایه داری، نظام بازار آزاد و قوانین عرضه و تقاضا اجرائی آن زیرا که سعی می کند با انگیزه دادن به عناصر و عواملی که منتظر بهترین حالت ظاهری و پیش بینی مثبت صوری است تا آنجا که ممکن است در دامنه ی جوامع این اتفاق ظاهری شتابنده گیرد و روح خوش بینی را با آن گسترش دهد. اما در واقع آنچه در حال حاضر موجود است تنها دستاورد این رویه، چالش ها و مشکلات بیشمار در جوامع تحت پوشش است.

دیدگاه  مولف به فرمول بندی یا تدوین ایده ها در شکل جملات عبارات و کلمات محدود نمی شود او با ارائه افکارش تلاش می کند که ایده های خود را بوسیله ی تکنیک های هنری ارائه دهد و در برخورد با  چگونگی بهره گیری از هنر در نظام سرمایه داری مدل هایی آشکار را ارائه می دهد و نمونه هایی از واقعیت تاثیر سوء فیلم، تلویزیون و همچنین شواهد از تاثیر گذاری آن بر چرخه ی زندگی روزمره مردم  ارائه می دهد. و تاکید می کند به طور طبیعی اشخاص با شعارهای نظام سرمایه داری اشباع می شوند و براساس این رفتار نوع ارتباط دائما خواستار ارضاء مستمر و بی پایان در تنوع نیازها و خواسته های افراد مختلف از طریق مصرف کالا و خدمات متنوع مصرفی می شود.

نویسنده در پرتو درک اساسی از هسته و دسته جات وابسته به نظام سرمایه داری در آگاهی از آنچه می تواند توسط توده مشخص شود تجسم و تصویری واضح ارائه می دهد زیرا وی استدلال می کند نگاه واقعی سرمایه داری برای تامین نیازهای اساسی مردم و برای ایجاد اطمینان از بهترین کیفیت زندگی شخصی افراد و وابستگان آنها نیست در حالی که حقیقت ذاتی در این زمینه برای مصرف کنندگان به ویژه در جوامع اروپایی و امریکایی، ایجاد تمایل روزافزون برای خرید بیشتر با درونی کردن رضایت میان مشتری ها از خرید هر چه بیشتر است تا همان طور که آنها احساس نوع خاصی از خوشحال و خوشبختی می کنند خود بخود در دایره مصرف کنندگان دائمی باشند و محصولات آنها را ترجیح دهند و یا در آرزوی اختیار داشتن بیشتر کالاها و خدمات عرضه شده و یا در نوبت عرضه باقی بمانند و مصرف هر چه بیشتر بخشی بیشتر از زندگی آنان باشد و حتی در این جریان احساس برتری بر دیگران داشته باشند. بنابراین نظام سرمایه داری با در اختیار درآوردن روح و روان جوامع بشکلی مرموز و بدون جنجال جیب خود را پرکرده و آنها را هرچه بیشتر بخود وابسته کند و طبعاً فقر و ماندگی ثمره ی نهائی این پروژه دامنه دار است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۸۳۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند

به گزارش «تابناک» به نقل از نمناک، در جهانی زندگی می کنیم که بیشتر مواد به روش شیمیایی پرورش داده می شوند به همین خاطر برای کاهش نگرانی و اضطراب باید بیشتر به تغذیه توجه کنیم زیرا تغذیه نقش بسزایی در حالات روحی افراد دارد به شما خواهیم گفت چه غذاهایی باعث اضطراب و افسردگی خواهد شد.

مصرف این غذاها باعث تاثیر منفی بر وضعیت روحی شما می شود

مطالعات نشان می دهند مصرف مواد غذایی فاقد ارزش تغذیه ای، مصرف زیاد گوشت قرمز شیرینی و شکلات و عدم مصرف فیبر و انواع میوه و سبزیجات تازه می تواند بشدت باعث افزایش ریسک ابتلاء به افسردگی حاد شود؛ علاوه بر این موارد یک سری مواد خوراکی اثرات منفی روی سلامت روان و افزایش خطر ابتلا به افسردگی در فرد می شوند.

چه غذایی باعث تشدید افسردگی می شود؟

غذاهایی که باعث تشدید افسردگی میشوند:

۱. شکر

محققان دریافتند هنگامی که سطح گلوکز خون افزایش یابد، سطوح پروتیینی بالا می‌رود که رشد نورون‌ها و سیناپس‌ها را مورد تشویق قرار می‌دهد. بار‌ها در بخش سلامت نمناک عنوان شده است که خوردن شکر باعث می‌شود که مغز شما در یک سطح بهینه کار کند و هرچه بیشتر این کار را انجام دهید، ریسک افسردگی و خطر ابتلا به دیابت و جنون نیز بیشتر می‌شود.

۲. شیرین کننده‌های مصنوعی

فکر نکنید که تنها به این خاطر که شیرین کننده مصنوعی است خطری شما را تهدید نمی‌کند اسپارتام جز تشکیل دهنده (و خطرناک) که در محصولاتی مثل نوشابه یافت می‌شود، تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین را مسدود می‌سازد.

این می‌تواند باعث انواع بیماری‌های عصبی از جمله سردرد، بی خوابی، تغییرات در حالت روحی و افسردگی شود. اما ممکن است برای سلامت ذهنی نیز بد باشد.

۳. الکل

سیستم عصبی مرکزی مهم است. مسئول گرفتن اطلاعات از طریق پنج حس، تفکر، درک، استدلال، و کنترل عملکرد حرکت است. اما با مصرف الکل این موارد کاهش پیدا می‌کنند و باعث تشدید علایم افسردگی می‌شود.

۴. روغن هیدروژنه

مرغ سرخ شده، پنیر سرخ شده، سیب زمینی سرخ کرده، به دلایل مختلفی برای بدن مشکل ایجاد می‌کنند و می‌توانند باعث افزایش وزن شوند. اما چیز‌های بیشتری وجود دارد:آن‌ها هم به افسردگی مرتبط هستند.

هر چیزی که با روغن‌های هیدروژنه درست شده و حاوی چربی‌های ترانس است می‌تواند به طور بالقوه به افسردگی کمک کند. چربی‌های اشباع شده، مثل آن‌هایی که در گوشت گوساله، لبنیات بالا، و کره پیدا شده اند می‌توانند شریان‌ها را مسدود کنند و از جریان خون به مغز جلوگیری کنند.

غذا‌های مضر برای افسردگی

غذا‌هایی که برای افسردگی مضر هستند:

۵. فست فود

افرادی که فست فود می‌خورند، ۵۱ درصد بیشتر دچار افسردگی می‌شوند؛ بنابراین از خوردن آن‌ها بپرهیزید.

۶. چربی ترانس

چربی ترانس به چربی‌های اشباع نشده گفته می‌شود که معمولا در کل غذا‌ها دیده نمی‌شوند. تنها در دهه ۱۹۵۰ چربی‌های ترانس به طور معمول در چیز‌هایی مثل مارگارین، اسنک، محصولات پخته شده بسته بندی و روغن‌های مورد استفاده برای سرخ کردن مواد غذایی، مورد استفاده قرار گرفتند. مصرف چربی‌های ترانس کنترل نشده می‌تواند ریسک افسردگی را تا ۴۸ درصد افزایش دهد.

۷. غذا‌های با سدیم بالا

دهه هاست، غذا‌های بدون چربی به عنوان یک راه حل کاهش وزن اعلام می‌شوند -، اما بسیاری از این محصولات حاوی کمی سدیم هستند. متخصصان می‌گویند که همه این نمک اضافی می‌تواند کاملا با احساسات شما ناسازگاری داشته باشد، زیرا سدیم اضافی در این محصولات می‌تواند جنبه‌های سیستم عصبی را مختل کند.

نه تنها این می‌تواند باعث افسردگی شود، بلکه می‌تواند به واکنش سیستم ایمنی نیز کمک و باعث خستگی شود؛ و البته نمک هم چنین منجر به نگهداری مایع و باد کردگی می‌شود.

۸. کافئین

متخصصان بسیاری وجود دارند که می‌گویند حتی مقدار کمی کافئین نیز می‌تواند منجر به افسردگی شود. دلیل بیشتر کارشناسان، اثر مخرب کافئین روی خواب است. خواب آشفته می‌تواند به طور جدی به وضعیت ذهنی آسیب برساند.

۹. سبوس گندم

این نام را همیشه در میان خوردنی‌های مفید مشاهده می‌کردید، اما اینجا باید بگوییم که در مورد افسردگی این مسئله کمی متفاوت است چراکه سبوس گندم به دلیل وجود فیتیک اسید و فیبر جذب روی را محدود می‌سازد و همین کاهش روی اثر سو در افرادی که در معرض استرس و افسردگی هستند می‌گذارد.

مقدارکافی روی به خصوص برای افراد مضطرب اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا نشان داده اند کمبود آن رفتار عصبی و افسردگی را موجب می‌شود.

۱۰. پنیر سویا

با این که سویا مملو از پروتیین کم چرب است، همچنین با آنزیم‌های گوارشی و پروتئاز می‌تواند بسته بندی شود که هضم پروتئین را به طور باور نکردنی دشوار می‌کند. سویا مس، بالایی دارد یک ماده معدنی مرتبط با رفتار مضطرب، و نفخ شکم است.

۱۱. قهوه

قهوه مانند سوخت جت برای یک مغز نگران است؛ و یکی از بالاترین منابع حاوی کافئین است. کافئین نیز می‌تواند جذب مواد مغذی کلیدی را مانند ویتامین د و ویتامین‌های ب کند کند. تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده از مواد گیاهی، به طور طبیعی، به خصوص بابونه، می‌تواند جایگزین خوبی برای قهوه باشد.

غذایی که افسردگی را تحریک می‌کند

غذا‌هایی که افسردگی را تحریک میکند:

۱۲. نان سبوس دار

گلوتن برای بسیاری از افراد مضطرب، به خصوص بیمارانی با بیماری سلیاک - که در میان آن‌ها اضطراب رایج است خوب نیست و زمانی که گلوتن حذف می‌شود، این رفتار هم ناپدید می‌شوند. اما حتی افراد با آلرژی‌های خفیف نیز به آن حساسیت دارند.

۱۳. سوپ و غذا‌های کنسرو شده

غذا‌های فرآوری شده حاوی بیسفنول است که در اکثر غذا‌های کنسروی و پلاستیکی وجود دارد می‌تواند باعث کاهش قابل توجهی ژن‌ها در بخش استرس مداری مغز می‌شود.

۱۴. آب میوه

آب میوه‌ها فیبرندارند و حاوی فروکتوز هستند در نتیجه قند خون و هورمون استرس آدرنالین را بالا می‌برند. به عنوان یک قاعده کلی از نوشیدنی‌های شیرین اجتناب کنید.

دیگر خبرها

  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • صادقی: انگیزه نساجی از تیم ما بیشتر است
  • گسترش سرمایه‌گذاری چین در آرژانتین
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • آمریکا ۵ واحد نظامی ارتش اسراییل اقدام به نقض حقوق بشر کرده اند
  • ضربه مهلک قاچاق کالا بر پیکر اقتصاد