Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-29@11:31:59 GMT

گفتگوی 18:30/ بهره وری پائین حمل و نقل باری

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۹۶۹۳۲

گفتگوی 18:30/ بهره وری پائین حمل و نقل باری

‍‍‍‍‍‍

با بهم ریختن تعادل عرضه و تقاضا در حمل و نقل کشور، ناوگان حمل و نقل باری کشور علاوه بر فرسودگی از ناحیه کاهش میزان بار و افزایش تعداد ناوگان حمل و نقل رنج می برد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، غلامحسین دغاغله مدیرکل حمل و نقل کالا سازمان راهداری با اشاره به این که دولت دخالتی در تعیین کارمزد حمل و نقل کشوری ندارد گفت: کارمزد شرکتهای حمل نقل توافقی و درون سازمانی است و دولت هیچ نقشی در میزان این کمیسیون ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او افزود: شرکتها موظف اند که تنها همین مبلغ مصوبی را که تعیین شده خذ کنند.

دغاغله گفت: شرکتها مکلف هستند که میزان کمیسیون دریافتی را به صورتی تابلویی در محل دید عموم مردم قرار دهند.

مدیرکل حمل و نقل کالا سازمان راهداری گفت: ما در چندسال گذشته با رکودی مواجه شده ایم، براساس آمار میزان ناوگان حمل و نقل کالای کشور 157 درصد رشد داشته درحالی که میزان حجم بار تنها رشد 40 درصدی را تجربه کرده است، این بدان معناست که تعداد ناوگان حمل و نقل کشور بیشتر از میزان بار است به این ترتیب این عدم تعادل در عرضه و تقاضا مشکل ایجاد کرده است.

او گفت: بهره وری ما از ناوگان حمل و نقل باری کشور زیر 60 هزار کیلومتر در سال است این در حالی است که میانگین آن در سطح بین الملل 150 هزار کیلومتر ثبت شده است.

به گفته دغاغله، حمل و نقل باری کشور جور بیکاری در سایر بخش ها را به دوش می کشد و همین امر تعادل عرضه و تقاضا را بهم ریخته است.

او گفت: اعلام شده رانندگان میزان کمیسیونی که مطالبه می کنند بیش از حد مصوب و از 10 تا 30 رصد متغیر است که این امر بعضا به دلیل توقف طولانی مدت حمل و نقل ها در بندرها بوده و آنها مجبورند مبالغ بیشتری را مطالبه کنند تا پول خواب ماشینشان تامین شود و از پس هزینه های زندگیشان برآیند.

او گفت: روزانه 100 هزار بارنامه در کشور صادر می شود، در زمینه نظارت تیمهایی تشکیل شده و با فرم های ارزشیابی این شرکتهای حمل و نقل مورد ارزیابی قرار می گیرند.

او افزود: در مورد حق کمیسیون اضافی بحث تاسیس شرکتهای تعاونی را در نظر گرفته ایم، در این ضابطه جدید خود رانندگان می توانند تعاونی تاسیس کنند و بارها را با نرخ کمتری حمل کنند و سود حاصله را بین خودشان تقسیم کنند.

دغاغله گفت: به کارگیری آی تی نیز بخش دیگری از خدمات ماست که رانندگان به صورت مجازی نوبت می گیرند و به دنبال آن زمان انتظار کاهش یافته است و از سوی دیگر از تردد اضافی هم جلوگیری می شود.

او گفت: در این طرح انسان دخالتی ندارد و ربات مسئولیت این نوبت دهی را برعهده دارد.

او گفت: پایانه های مجازی بخش دیگری از خدمات ما در این بخش است که بعد از ورود ماشین به پایانه، شرکتها بارشان را به سیستم می دهند و خود ربات بار را بین رانندگان تقسیم می کند.

به گفته دغاغله دلالی قانونی در این کار وجود دارد که برای خلع ید افراد سودجو بحث دولت الکترونیک در این زمینه فعال شده است.

مدیرکل حمل و نقل کالا سازمان راهداری گفت: ما 350 هزار ناوگان حمل و نقل داریم که 100 هزار از این خودروها فرسوده هستند که باید برای آن فکری شود و یک سیستم فراسازمانی باید به کمک حمل و نقل باری کشور بیاید.


علوی رئیس کمیته حمل و نقل عمران مجلس گفت: میزان کمیسیون حمل و نقل باری کشور برای حمل خارج از استان 10 درصد، داخل شهری 8 درصد، عوارض 4 درصد و مسافرین 15 درصد اعلام شده و رانندگان نباید بیشتر از این کمیسیون اخذ کنند.

به گفته علوی بحث نظارت در کشور ما قصه پرغصه است.

رئیس کمیته حمل و نقل عمران مجلس گفت: ما متاسفانه از حمل ریلی خود برای باربری بسیار غافل بوده ایم به این ترتیب میزان بار ریلی در کشور ما تنها 2 درصد که برابر 10 هزار کیلومتر است که میزان قابل قبولی نیست.

او گفت: متاسفانه از 170 هزار میلیارد تومان برای توسعه شبکه ریلی، جاده ای، زمینی و هوایی حدود 5 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که مبلغ ناچیزی است، به این ترتیب ما با این روند در سال آینده با کاهش این مبلغ مواجه خواهیم بود به این تریب در سال آینده عملا کاری در این زمینه صورت نمی گیرد.

علوی افزود: 241 هزار کیلومتر جاده داریم که 40 هزار کیلومتر آن مورد استفاده باربری قرار می گیرد به این ترتیب ترانزیت ما رشدی نکرده است.

رئیس کمیته حمل و نقل عمران مجلس گفت: دولت الکترونیک و استفاده از آن در سیستم حمل و نقل بسیار امیدوار کننده است، ما بیش از 500 هزار راننده حرفه در کشور داریم که از این ظرفیت در کشور استفاده نمی کنیم.

علوی گفت: بعد از بسته شدن مرز کردستان ما ضرر زیادی متحمل شدیم روزانه میلیون ها دلار از دست می دهیم، لذا این انسداد مرزها باید لغو شود زیرا ترکیه خود به این توافقنامه متعهد نیست.

او گفت: از سوی دیگر فرسودگی ناوگان حمل و نقل نیز مهم است که این ناوگان باید نوسازی شود.

رئیس کمیته حمل و نقل عمران مجلس افزود: در برنامه ششم بحث نوسازی را داریم که باید از کلیت آن در مجلس دفاع کرد تا این نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور محقق شود.

  دانلود  

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۶۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریفات گمرکی برای ۱۰ واگن باری ارسال شده به مرز شمتیغ انجام نشده است

مرتضی جعفری  معاون بازرگانی و بهره برداری راه آهن جمهوری اسلامی ایران  با بیان اینکه  در سال گذشته طی جلساتی که برگزار شد  مقرر گردید عملیاتی که به جهت اصلاح خطوطی که از قبل احداث شده بود در راستای خط روزک تا هرات را  با یکدیگر مستعدل و به افغانستان ارسال کند گفت: نکته قابل توجه آن است که طی بازدیدی که معاون فنی به همراه یک تیم فنی از منطقه داشت اشکالاتی در خط موجود وجود داشت کتبا آن را اعلام کردیم.

وی افزود: این موارد و اشکالات برای کاظم قمی راه آهن افغانستان ارسال و مقررات شده بود که در ابتدا اصلاحات انجام و بعد از انجام اصلاحات  قطار تجاری راه اندازی شود.

جعفری اظهار کرد:  تمام  مواردی که ذکر  شد مستندات آن موجود است  و تا با امروز  هیچ اقدامی را به صورت خاص که رفع مشکل شده باشد اعلام نکردند اما بصورت کلی گفتند اقداماتی صورت گرفته‌است. 

معاون بازرگانی و بهره برداری راه آهن جمهوری اسلامی ایران توضیح داد:  با توجه به آنکه امکاناتی که یک کنسرسیوم دارد اصلا امکان اینکه بتواند استانداردهای اولیه راه آهن را هم فراهم کند ندارد. همچنين رعایت این استانداردها نیاز به ماشین آلات تخصصی خطی دارد و هیچ یک از این موارد وجود نداشته که اصلاحات را انجام دهند .

او یادآور شد: شرکت راه آهن همواره اعلام کرده است که این آمادگی را داریم که با راه آهن افغانستان تعامل داشته باشیم و ماشین آلات ارسال کنیم تا این استانداردها برسند.

 وی توضیح داد: طبق آخرین مکاتبه ای که  اواخر سال گذشته  انجام شد به آنها اعلام کردیم که نتیجه اقدامات را اعلام نکردید ما به جهت تعامل قطار می‌فرستیم که آخرین قطاری که ارسال کردیم و به نظر می رسد که این کنسرسیوم از حسن نیت راه آهن جمهوری اسلامی ایران سوء استفاده کرده و واگن هایی که آنجا تخلیه شده بارگیری کرده و بدون اینکه هیچ هماهنگی با راه آهن ایران داشته باشد ارسال کرده است.

 وی افزود: همان شب که متوجه این موارد شدیم از  از مامور مربوطه خواستار توضیح شدیم و با مدیرعامل کنسرسیوم صحبت شد و طبق این صحبت اعلام کردند که قطار بارداری وارد کشور ایران نشده است به جهت اینکه هیچ‌گونه ارتباطی با مرز نداریم و ارتباطات چه از طریق تلفن‌های ثابت و چه از طریق بیسیم و چه از طریق موبایل چراکه آنجا تقریبا نزدیک مرز امکان دسترسی به مرز وجود ندارد وتنها به استناد صحبت  رضایی و مامور آنها که ما به صورت لوکوموتیو منفرد وارد کشور شدیم و واگن باردار وارد کشور نشده اکتفا کردیم و گفتیم قطاری وارد کشور نشده است.

معاون بازرگانی و بهره برداری راه آهن توضیح داد:  اما بعد از  بررسی  متوجه شدیم تمامی این موارد  که اعلام شده دروغ  بوده و قطار وارد ایستگاه شمتیغ مرز ایران و افغانستان شده است و به دروغ گفتند که واگنی را نیاوردیم و فیلمی که منتشر کرده بودند از ایستگاه روزنک بوده و برآورد اولیه ما این بوده که یک فیلم تبلیغاتی ساخته اند.

 او گفت: هیچ هماهنگی در جهت اینکه راه آهن را در جریان بگذارند که قرار است قطار ترانزیتی بیاید از افغانستان انجام نشده اما بعد متوجه شدیم که به دروغ گفتند چراکه در همان زمان ۱۰واگن باردار در شمتیغ متوقف شده بود و با دستور مدیرعامل این واگن بارگیری و ارسال شده است موافقت کردند  و اعلام کردیم که آمادگی داریم ۱۰واگن را ارسال کنیم.

وی افزود: هنوز هیچ اقدامی جهت انجام تشریفات گمرکی و سازمان‌های دیگر انجام نداده اند و حتی اظهارات گمرکی هم تصویب گمرک نکرده اند و من به دفعات پیگیری کردم و این کار انجام نشده است .

جعفری افزود: به جهت اینکه امکان دارد بازهم سوء استفاده کنند فعلا اقدامی نکردیم.

وی افزود: راه آهن در حال حاضر در ترکمنستان ۲مرز فعال دارد و تمامی فعالان بخش خصوصی از این دو مرز بار ترانزیت صادرات و واردات انجام می‌دهند  همچنين  ایستگاه مرز رازی را داریم ک این کار انجام می‌شود و مرز میرجاوه را داریم هیچ‌مشکلی نداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • تمدید ۳۴ پروانه اشتغال مسافربری و باری در شهرکرد
  • اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • جابه جایی بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا در سیستان و بلوچستان
  • اضافه شدن ۵۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس کشور
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا
  • جزئیات دیدار و گفتگوی مقام بلندپایه نظامی ایران با وزیر دفاع بلاروس
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا+ فیلم
  • تشریفات گمرکی برای ۱۰ واگن باری ارسال شده به مرز شمتیغ انجام نشده است
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پرتغال درباره کشتی توقیف‌شده اسراییلی