Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
به گزارش جام نيوز، امروزه تقريبا عموم مردم سامانه موقعيت‌ياب جهاني يا جي پي اس را مي‌شناسند و از آن براي تعيين مسير استفاده مي‌کنند. جي پي اس فناوري بود که در ابتدا براي ارتش آمريکا و هدايت نظاميان اين کشور طراحي شد اما با گذر زمان در اختيار عموم مردم قرار گرفت.
معمولا کشورها تلاش مي‌کنند به دلايل امنيتي تا جايي که ممکن است استفاده از اين سامانه را محدود کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اين دليل که ممکن است در زمان مخاصمات مسلحانه يا حتي جنگ سرد اين سامانه براي کشورهاي رقيب غيرفعال شود.
به همين علت است که به عنوان مثال روسيه سامانه مکان‌يابي مخصوص به خود به نام «گلوناس» را راه اندازي کرده و علاوه بر نظاميان، مردم عادي را نيز تشويق مي‌کنند تا آنرا جايگزين جي پي اس کنند.
اروپا نيز به عواقب احتمالي قطع سامانه جي پي اس و خطرات ناشي از آن واقف است و سامانه مکان‌يابي «گاليلئو» را طراحي کرده تا از وابستگي خود به فناوري‌هاي آمريکايي يا روسي بکاهد.

گاليلئو، دقيق‌ترين رهياب جهان
پروژه گاليلئو از سال 2011 آغاز شده و تاکنون 18 ماهواره براي افزايش دقت مکان‌يابي به فضا پرتاب شده‌اند. نسخه آزمايشي اپليکيشن رهياب اين سامانه از اواخر سال 2016 ميلادي آغاز به کار کرد و قرار است تا پايان سال 2020 به طور کامل عملياتي شود.
ميزان دقت رهياب گاليلئو براي کاربران عادي 5 متر و براي کاربران حرفه‌اي تر مانند کشتي‌ها و نظاميان 1 متر است. در حالي که ميزان خطاي جي پي اس آمريکايي به 10 متر مي‌رسد.
حداقل 4 ماهواره در ارتفاع 23 هزار و 222 متري زمين همزمان به دستگاه رهياب متصل مي‌شوند و با استفاده از الگوي مثلث‌سازي به صورت لحظه‌اي موقعيت دستگاه را به روز مي‌کنند.
مهم‌ترين مزيت حرفه‌اي گاليلئو، بهبود قابل توجه سرعت مکان‌يابي در دريا و کوهستان است. به گفته جيان کاليني، مسئول توسعه بازار پروژه گاليلئو، سرعت مکان‌يابي در کوهستان و دريا به 3 دقيقه مي‌رسد در حالي که اين ميزان براي جي پي اس 10 دقيقه است. اين کاهش زمان در شرايط فوري مانند عمليات امدادرساني اهميت بالايي پيدا مي‌کند.
کاربران مي‌توانند با مراجعه به فهرستي که توسعه دهندگان اپليکيشن منتشر کرده‌اند سازگاري تلفن هوشمند خود را بررسي کرده و به صورت رايگان آن‌را نصب کنند.
115

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۰۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: " از نظر من نظام بین الملل که پس از جنگ سرد به آن عادت کرده بودیم، دیگر وجود ندارد. آمریکا جایگاه خود به عنوان نیروی مسلط را از دست داده است و نظم چندجانبه‌ای که پس از سال ۱۹۴۵ برقرار شده بود، رو به ضعیف شدن است."

بورل با اشاره به موفقیت احتمالی روسیه در جنگ با اوکراین از خطرات آن برای اروپا گفت: "ما تاکنون به چتر امنیتی آمریکا متکی بوده ایم. اما این چتر شاید همیشه باز نماند و من معتقدم که نمی‌توانیم امنیت خود را به انتخابات آمریکا که هر چهار سال یکبار برگزار می‌شود گره بزنیم؛ بنابراین باید سیاست دفاعی و امنیتی خود را بیشتر توسعه دهیم."

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • احداث شهرک‌های شیلاتی نهاوند در مرحله مکان یابی
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند