Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
به گزارش جام نيوز، امروزه تقريبا عموم مردم سامانه موقعيت‌ياب جهاني يا جي پي اس را مي‌شناسند و از آن براي تعيين مسير استفاده مي‌کنند. جي پي اس فناوري بود که در ابتدا براي ارتش آمريکا و هدايت نظاميان اين کشور طراحي شد اما با گذر زمان در اختيار عموم مردم قرار گرفت.
معمولا کشورها تلاش مي‌کنند به دلايل امنيتي تا جايي که ممکن است استفاده از اين سامانه را محدود کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اين دليل که ممکن است در زمان مخاصمات مسلحانه يا حتي جنگ سرد اين سامانه براي کشورهاي رقيب غيرفعال شود.
به همين علت است که به عنوان مثال روسيه سامانه مکان‌يابي مخصوص به خود به نام «گلوناس» را راه اندازي کرده و علاوه بر نظاميان، مردم عادي را نيز تشويق مي‌کنند تا آنرا جايگزين جي پي اس کنند.
اروپا نيز به عواقب احتمالي قطع سامانه جي پي اس و خطرات ناشي از آن واقف است و سامانه مکان‌يابي «گاليلئو» را طراحي کرده تا از وابستگي خود به فناوري‌هاي آمريکايي يا روسي بکاهد.

گاليلئو، دقيق‌ترين رهياب جهان
پروژه گاليلئو از سال 2011 آغاز شده و تاکنون 18 ماهواره براي افزايش دقت مکان‌يابي به فضا پرتاب شده‌اند. نسخه آزمايشي اپليکيشن رهياب اين سامانه از اواخر سال 2016 ميلادي آغاز به کار کرد و قرار است تا پايان سال 2020 به طور کامل عملياتي شود.
ميزان دقت رهياب گاليلئو براي کاربران عادي 5 متر و براي کاربران حرفه‌اي تر مانند کشتي‌ها و نظاميان 1 متر است. در حالي که ميزان خطاي جي پي اس آمريکايي به 10 متر مي‌رسد.
حداقل 4 ماهواره در ارتفاع 23 هزار و 222 متري زمين همزمان به دستگاه رهياب متصل مي‌شوند و با استفاده از الگوي مثلث‌سازي به صورت لحظه‌اي موقعيت دستگاه را به روز مي‌کنند.
مهم‌ترين مزيت حرفه‌اي گاليلئو، بهبود قابل توجه سرعت مکان‌يابي در دريا و کوهستان است. به گفته جيان کاليني، مسئول توسعه بازار پروژه گاليلئو، سرعت مکان‌يابي در کوهستان و دريا به 3 دقيقه مي‌رسد در حالي که اين ميزان براي جي پي اس 10 دقيقه است. اين کاهش زمان در شرايط فوري مانند عمليات امدادرساني اهميت بالايي پيدا مي‌کند.
کاربران مي‌توانند با مراجعه به فهرستي که توسعه دهندگان اپليکيشن منتشر کرده‌اند سازگاري تلفن هوشمند خود را بررسي کرده و به صورت رايگان آن‌را نصب کنند.
115

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۰۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران


 

به گزارش تابناک، نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنج‌شنبه «ششم اردیبهشت ماه»، در قطعنامه‌ای، خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند.

 پارلمان اروپا در حمایت از مسائل حقوق بشری، قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» محکوم شده است.

نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنج‌شنبه  «ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳»، در قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی اخیر ایران به اسرائیل را محکوم کرده و خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند.

نمایندگان اروپا همچنین با اظهار نگرانی از تشدید اوضاع در منطقه، بر حمایت کامل از امنیت اسرائیل تاکید کردند.

آن‌ها همچنین در این قطعنامه، صرفا به اظهار تاسف در خصوص حمله به بخش کنسولی ایران در دمشق بسنده کردند.

قانون‌گذاران در پارلمان اروپا در این قطعنامه همچنین، درخواست افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا و همچنین تحریم رئیس جمهوری ایران را تکرار کرده‌اند.

در این قطعنامه که با ۵۱۶ رای موافق، چهار رای مخالف و ۲۷ رای ممتنع به تصویب رسید، آنچه «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» نامیده شده، محکوم شده و از اتحادیه اروپا خواسته شده که یک راهبرد مشترک را برای مقابله با این سیاست ادعایی از طریق تشکیل یک گروه ضربت اتخاذ کند.

در این قطعنامه بر لزوم آزادی بی‌قید و شرط «کامران قادری» و «مسعود مصاحب» نیز تاکید کرده است که خرداد ماه گذشته به دلایل انسان‌دوستانه آزاد شدند.

گفتنی است که تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب می‌شود و اتخاذ تصمیم‌ نهایی با شورای اروپاست. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت، تصمیم‌گیری می‌کند. در واقع قطعنامه‌های پارلمان اروپا سندی غیر الزام‌آور است و نمی‌تواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند

این در حالی است که طبق منشور ملل متحد، کنوانسیون‌های بین‌المللی به ویژه کنوانسیون روابط دیپلماتیک 1961 وین و کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص مورد حمایت بین‌المللی از جمله ماموران و سازمان‌های بین‌المللی حمله اسرائیل به سفارت ایران محکوم بوده و ایران از لحاظ حقوقی و طبق ماده 51 منشور ملل متحد می‌توانسته پاسخ دهد.

نمایندگان پارلمان اروپا در ادامه، مدعی نقش بی‌ثبات‌کننده‌ ایران در خاورمیانه شدند.

پارلمان اروپا همچنین از تصمیم اتحادیه برای افزایش تحریم‌های فعلی خود علیه ایران، از جمله تحریم عرضه و تولید هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌ استقبال کردند.

در بخشی از این قطعنامه، در خصوص توافق هسته‌ای ایران نیز صحبت شده و بدون توجه به عدم اجرای تعهدات آمریکا و خروج یکجانبه این کشور از برجام و همچنین عدم اجرای تعهدات طرف‌های اروپایی ادعا شده است که ایران به تعهدات پادمان و حقوقی خود در توافق هسته‌ای عمل نمی‌کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا
  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • اعلام زمان و مکان بررسی مدارک آزمون استخدامی آموزگاری در فارس
  • ادامه جنگ اوکراین در سایه تحریم و تهدید روسیه
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • ببینید | دفاع جانانه برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران
  • بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم