Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@23:57:31 GMT

حذف کنکور نیازمند مهندسی معکوس است

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۰۱۱۴۹

حذف کنکور نیازمند مهندسی معکوس است

‌ به گزارش ایسکانیوز، دکتر افسانه زمانی‌مقدم استاد مدیریت آموزشی واحد علوم و تحقیقات ، در رابطه با تبیین چرایی و ساز‌و‌کارهای اجرایی موردنیاز حذف کنکور گفت: باید در مهندسی ارزش از نقطه پیامدها به نقطه اول تصمیم‌گیری بازگردیم تا بتوانیم تحلیل واقعی از خروجی این تصمیم‌گیری داشته باشیم. در عین حال در این رویه، حلقه‌های مفقوده سیاست‌گذاری مشخص خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی قابلیت اجرای حذف کنکور را نیازمند بررسی جنبه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی جامعه دانست و گفت: در تجزیه و تحلیل پدیده‌ها باید به زیرساخت‌ها، شرایط محیطی، عناصر و تبعات تشکیل‌دهنده آن توجه شود یعنی باید توجه داشت که کنکور به عنوان یک پدیده اجتماعی با سابقه‌ای طولانی در ایران، تحت تاثیر چه شرایط محیطی ایجاد شده است.

زمانی‌مقدم خاطرنشان کرد: اساساً در جامعه‌ای که افراد را با خط‌کشی‌های خاص و در چارچوب‌های مشخص تعریف می‌کند و بر اساس آن عده‌ای را دارای صلاحیت و شایستگی دانسته و برای عده‌ای این شایستگی را قائل نیست، دائماً برای انتخاب با گزینش افراد مواجه است. این مسئله فکری و فرهنگی باید در وهله اول از سوی جامعه‌شناسان مورد بررسی و کارشناسی قرار داده شود.

به گفته وی، کنکور پدیده‌ای مبتنی بر مباحث علمی، روش‌سنجی و دانش‌سنجی است تا براساس آن افراد متقاضی را با توجه به سطح دانشگاه مدنظر پایش کند. این ارزشیابی‌ها و معیاربندی‌ها در ساختار نظام آموزش و پرورش (رتبه‌بندی مدارس) نیز مشهود است.

این استاد دانشگاه گفت: یکی از اقدامات اولیه و مهم برای حذف کنکور، تشکیل کمیته‌ای مشترک در سطح سیاست‌گذاری با حضور متولیان آموزش کشور است تا زیرساخت‌های دقیق و ضروری حذف کنکور مشخص شود. از سوی دیگر باید گزینه‌ها و بدیل‌های جایگزین کنکور تعریف و تبیین شوند.

استاد واحد علوم و تحقیقات، ارائه تعریفی مشخص و دقیق از چگونگی سنجش شایستگی افراد در جهت حذف کنکور را ضروری دانست و اضافه کرد: الگوبرداری صحیح از کشورهایی که آزمون ورودی متمرکز دانشگاه‌های خود را حذف کرده‌اند، ارتقای فیلترهای کیفی الزام‌آور از سوی دانشگاه‌ها و بازنگری دستورالعمل‌ ‎ ها و فرآیندهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی از جمله بسترسازی‌های لازم و ضروری برای حذف کنکور هستند.

وی با بیان اینکه ارتقای سطح توانمندی اساتید دانشگاه از جنبه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی از دیگر مواد لازم برای این امر است، افزود: کیفی‌بخشی در فرایندهای آموزشی و پژوهشی و تعریف مرحله‌ای واسطه‌ای به عنوان حلقه واصل میان دانشگاه و آموزش عمومی، یکی دیگر از مسیرهای دستیابی به نتیجه مطلوب حذف کنکور است.

زمانی‌مقدم تصریح کرد: به عنوان نمونه با الگوبرداری از طرح «کالج» موجود در سایر کشورها و آماده‌سازی دانشجویان متقاضی در دوره کوتاه مدت برای ورود به رشته‌های تخصصی مدنظر به عنوان "مرحله‌ای واسطه‌ای" میان دانشگاه و آموزش عمومی شناخته می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: باید با تشکیل کارگروه و کمیته‌های مشترک میان آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و مراکز متولی امر آموزش، دستورالعمل مشترک و لازم الاجرایی تهیه و آیین‌نامه‌های مورد نیاز آن تدوین شود. همچنین کمیته‌ای بر نحوه پذیرش دانشجویان از سوی دانشگاه‌ها نظارت کند تا دانشگاه‌ها افراد را با شرایط برابر مورد پذیرش قرار دهند.

زمانی‌مقدم وجود آزمون‌های دائمی تعداد محدودی از دروس مانند زبان و ریاضی را لازم و ضروری دانست و آن را حداقل فیلتر کیفی برای ورود متقاضیان دوره‌های آکادمیک معرفی کرد.

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۱۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب:در مطالعه و مرور اخبار این هفته حوزه کتاب و ادبیات به بررسی ۹ خبر مهم پرداخته‌ایم که از این تعداد سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی تهران ۶ خبر را به خود اختصاص داده است.

در این میان درگذشت پل آستر و انتشار پوستر نمایشگاه کتاب از مهم‌ترین اخبار این هفته بودند.

قرنطینه شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه،تغییر مهمان ویژه نمایشگاه کتاب، ورود نخستین محموله کتاب‌های خارجی نمایشگاه کتاب به کشور، انتشار فراخوان جایزه جهانی کتاب سال، دعوت دو هزار مسوول برای حضور در نمایشگاه کتاب، افزایش یارانه اعتباری خرید کتاب برای طلاب و دانشجویان،آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب همگی از جمله دیگر اخبار مهمی هستند که در این گزارش به مرور آن‌ها پرداختیم.

مشروح این گزارش را در ادامه می‌خوانیم:

قرنطینه شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به نقل از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

تغییر مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران

علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در فضای مجازی «یمن» را به عنوان مهمان ویژه این رویداد معرفی کرد.

رمضانی در این پیام نوشت: «علی رغم تلاش جامعه فرهنگی هند، نظر به ادامه محدودیت اتباع این کشور در ایران پس از عملیات وعده صادق و اتمام فرصت رفع محدودیت بعد از دیدار اخیر سفیر هند، حضور این کشور منتفی و یمن مهمان ویژه سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خواهد بود»

ورود نخستین محموله کتاب‌های خارجی نمایشگاه کتاب به کشور

اسماعیل جانعلی‌پور مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ورود نخستین محموله کتاب‌های خارجی به وزن ۲۴ تن از مقصد کشور لبنان به تهران خبر داد.

وی افزود: یکی از بخش‌های اصلی کمیته ناشران خارجی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مساله تمشیت امور مربوط به واردات کتاب و تسهیل امر ورود کتاب به کشور، تببین آیین‌نامه‌های مرتبط با این موضوع و نظارت بر محتوای کتاب‌های وارداتی به نمایشگاه است. کمیته نظارت و ارزیابی محتوایی در مجموعه ناشران خارجی این فعالیت‌ها را انجام می‌دهد.

انتشار فراخوان جایزه جهانی کتاب سال

فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد. مهلت ارسال آثار این جایزه تا ۳۱ شهریور است.

سی‌ودومین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های ارزشمند در دو حوزه مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی، در سه بخش تألیف، ترجمه و تصحیح که برای نخستین‌بار طی سال گذشته میلادی (۲٠۲۳) به زبان‌های گوناگون در کشورهای مختلف (غیر از ایران) چاپ شده است، در بهمن‌ماه ۱۴٠۳ برگزار می‌شود.

درگذشت پل آستر

پل آستر نویسنده مشهوری که ۳۴ عنوان کتاب در کارنامه دارد و تقریباً بیشترشان به فارسی ترجمه و منتشر شده‌اند، بر اثر ابتلا به سرطان در ۷۷ سالگی از دنیا رفت.

وی علاوه بر کتاب‌هایی چون «سه گانه نیویورک»، فیلمنامه نویس «دود» وین وانگ و کارگردان فیلم «لولو روی پل» بود.

آستر با انتشار اولین کتابش با عنوان «اختراع انزوا» با تحسین منتقدان روبه رو شد.

دعوت دو هزار مسوول برای حضور در نمایشگاه کتاب

محمدحسین آزادبخت رییس کمیته مراسم و میهمانان ویژه با بیان اینکه این دوره از نمایشگاه از نظر ابعاد مختلف با دوره‌های پیشین تفاوت‌های جدی دارد، گفت: تلاش دست‌اندرکاران ستاد برگزاری بر این است که یک نمایشگاه متفاوت‌تر و درخور مردم در اردیبهشت برگزار شود.

رییس کمیته مراسم نمایشگاه کتاب گفت: از ابتدای اردیبهشت تاکنون بیش از دو هزار و ۳۰۰ مسوول و چهره‌های مختلف برای حضور در سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دعوت کرده‌ایم.

انتشار پوستر سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب

اعلان (پوستر) سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با طراحی صابر شیخ رضایی به‌تازگی توسط مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شده است. شاکله اصلی اعلان را تصویر کتاب‌های متعددی که در حال ایجاد یک سازه معمارانه هستند، تشکیل داده که این اثر تلاشی برای انتقال محتوا و ساخت تصویر با شکلی جدید و بیانی بین المللی و کمینه نگر شرقی ولی بدون استفاده مستقیم از عناصر سنتی تصویری فرهنگ و هنر ایرانی است.

افزایش یارانه اعتباری خرید کتاب برای طلاب و دانشجویان

محمد خلج مدیر کمیته اداری و مالی گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای سیاست‌های ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از نشر کشور، اقدام به توزیع یارانه اعتباری خرید سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای اعضای هیئت علمی، دانشجویان و طلاب سراسر کشور می‌کند.

وی با اشاره به سقف یارانه اعتباری خرید کتاب ویژه دانشجویان، طلاب و اعضای هیات علمی افزود: سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب ۷۰۰ هزار تومان است که از این مقدار ۴۲۰ هزار تومان سهم مشارکت دانشجویان و طلاب بوده و ۲۸۰ هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیئت علمی ۸۰۰ هزار تومان است که از این مقدار معادل ۴۰۰ هزار تومان سهم عضو هیات علمی و ۴۰۰ هزار تومان نیز برعهده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.

آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب

طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده تحویل غرفه‌های خودساز این دوره از نمایشگاه به ناشران از روز گذشته پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز شده است و برخی از ناشران کار غرفه سازی خود را آغاز کرده‌اند.

ناشرانی که غرفه سازی ندارند نیز می‌توانند از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت غرفه‌های خود را طبق نقشه مشخص شده دریافت کنند.

کد خبر 6095442 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • سپاه حضرت ولیعصر به وجود افراد فعال و جهادی نیازمند است
  • استقرار نخستین موتور هواپیما در دانشگاه حکیم سبزواری
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر