Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده فنی دانشگاه تهران طی نامه‌ای به وزیر نفت از وی خواست درباره ارزان فروشی به یک شرکت نروژی در جمع دانشجویان توضیح دهد. 

متن این نامه به شرح ذیل است:

«  وزیر محترم نفت

جناب آقای مهندس بیژن زنگنه

سلام علیکم

همانطور که مستحضرید روز سوم آبان ماه شرکت نفت قرارداد فروش گاز با شرکتی به نامIFLNG  را به امضا رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت طرف قرارداد شرکت نفت، تحت مالکیت دو شرکت پالایش گاز خارک که تنها نزدیک سه سال سابقه دارد و شرکتی نروژی به نام Hemla  می‌باشد.

نخست اینگونه اعلام شد که شرکت نفت، گاز همراه میادین دریایی و در حقیقت اتلافی (در آغاز گاز فلر میدان فروزان) را طبق این قرارداد به شرکت طرف قرارداد خواهد فروخت تا شرکت فوق با استفاده از کشتی دارای فناوری تبدیل گاز طبیعی به گاز مایع، آن را مایع سازی و سپس صادر کند که در این صورت هر مبلغی که از این معامله به دولت می‌رسید باز هم به دلیل اتلافی بودن گاز فروخته شده، به صرفه محسوب می‌شد و همچنین آسیب های زیست محیطی سوختن گاز در مشعل ها  نیز از بین می‌رفت. اما بعد مشخص شد که این قرارداد نه برای فروش گاز فلر بلکه گاز شیرین بسته شده است آن هم به قیمتی اندک (تقریبا 8 سنت) و برای مدت طولانی 20 سال.

مرکز مطالعات انرژی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده فنی دانشگاه تهران، با توجه به اهمیت بالای گاز طبیعی در حوزه انرژی و تاثیر آن بر مسائل اقتصادی و امنیتی کشور نکاتی را در مورد قرارداد فروش گاز به شرکتی موسوم به IFLNG به سمع و نظرتان می‌رساند:

مطابق بند « 13 » سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، صادرات گاز یکی از اولویت های کشور در راستای بسترسازی و ایجاد زیرساخت های لازم در مسیر توسعه و پیشرفت می باشد که دولت نیز به دنبال اجرایی کردن آن است. اما نکته حائز اهمیت بررسی کارشناسی جوانب مختلف این مسئله جهت دریافت بیشترین ارزش افزوده از این منبع انرژی است.

حال با فرض پذیرش اینکه اولویت تخصیص گاز مازاد تولیدی (ناشی از بهره برداری از فازهای پارس جنوبی و توسعه دیگر میادین)، افزایش صادرات این منبع انرژی است، به بررسی قرارداد گازی مذکور می‌پردازیم.

طبق این قرارداد ایران هر متر مکعب گاز را با بهایی حدود 8 سنت خواهد فروخت که این بها تقریبا کمتر از نصف بهای گاز فروشی به ترکیه است، که در طول 20 سال به معنای اعطای یارانه حدود 6 هزار میلیارد تومانی به شرکت طرف قرارداد است که علاوه بر ضرر ناشی از کاهش 60 درصدی قیمت، با توجه به منطقه ای بودن بازار گاز مسلما ارزان فروشی گاز به شرکت IFLNG بر کاهش قیمت فروش گاز ایران به سایر کشورها نیز اثرگذار است.

در کنار این ارزان فروشی نکته جالب توجه اینکه طبق این قرار داد با وجود اینکه ایران صرفا فروشنده است اما هزینه حمل و نقل کشتی را تا مقصد صادرات نیز بر عهده می‌گیرد. نکته­ دیگر اینکه طی این قرارداد شرکت نفت هیچ مالکیتی بر ال.ان.جی تولیدی ندارد؛ و هیچ زمینه ای هم برای انتقال فناوری ال.ان.جی پیش بینی نشده لذا این قرارداد علاوه بر عدم توجیه اقتصادی هیچ منطق استراتژیکی نیز ندارد، بدین ترتیب با بررسی داده ها و ستانده ها، این قرارداد به هیچ وجه منافع کشورمان به عنوان صادرکننده انرژی را تامین نمی‌کند.

وزیر نفت، نیک مستحضرید که صادرات گاز به دو صورت خط لوله و ال.ان.جی صورت می‌گیرد و مقایسه اقتصادی صادرات گاز به دو روش مذکور و تاثیر ژئوپلیتیکی آن شاخص تعیین استراتژی در صادرات گاز است که طبق محاسبات انجام شده و با مقایسه هزینه‌های روش خط لوله و ال.ان.جی درمی­‌یابیم که در مسافت‌های کوتاه تر به دلیل کمتر بودن هزینه سرمایه اولیه موردنیاز برای احداث خط لوله، انتقال گاز به این روش اقتصادی تر است و در مقابل روش ال.ان.جی در ابتدا هزینه سرمایه گذاری بالاتری نیاز دارد اما با افزایش مسافت هزینه آن افزایش کمی دارد فلذا برای انتقال گاز به مسافت های طولانی مناسب است. که با توجه به نکات گفته شده اولویت اول و اقتصادی ترین بازار صادرات گاز برای ایران، بازار گاز منطقه ( ترکیه، هند، پاکستان، عربستان، کویت، عمان، امارات و ...) به دلیل نزدیکی جغرافیایی و در نتیجه کاهش هزینه انتقال است.

به علاوه اینکه در حال حاضر بازار ال.ان.جی با مازاد عرضه مواجه شده و تکنولوژی ال.ان.جی نیز در انحصار شرکت های آمریکایی است. در نتیجه تلاش برای ورود به بازار ال.ان.جی و بی توجهی به گسترش روش خط لوله از لحاظ اقتصادی به هیچ وجه در راستای منافع کشور نیست.

از آنجا که هزینه انتقال گاز بین دو نقطه بسیار بالاست، کشورها همواره سعی می‌کنند گاز طبیعی را در داخل تولید کنند یا در صورت عدم توان تولید داخلی، آن را از کشورهای همجوار به وسیله خط لوله تامین کنند. در نهایت این روند موجب شده است که برخلاف بازار جهانی شده­ نفت، بازار فروش گاز، یک بازار انحصاریِ منطقه ای به ویژه در سمت عرضه باشد و که قدرت برتر در معاملات گاز بین کشورها در اعمال فشار سیاسی و چانه زنی بر سر افزایش قیمت در اختیار کشورهای صادرکننده ی گاز است. و افزایش تجارت ال.ان.جی بازار فعلی گاز را از حالت منطقه ای به حالت جهانی تبدیل می‌کند چرا که بر خلاف خط لوله، ال.ان.جی قابل تجارت و صادرات به تمامی نقاط جهان است که از لحاظ سیاسی و امنیتی بازار فروش ایران تهدید می‌کند.

 کشورهای طرف تقاضای گاز، شامل اروپا و شرق آسیا هستند که غالبا متحدان استراتژیک امریکا نیز محسوب می‌شوند که دو راهبرد تامین پایدار انرژی و قیمت پایین تر خرید انرژی را دنبال می‌کنند. گسترش حجم بازار ال.ان.جی زمینه مناسب جهت ایجاد تنوع سبد وارداتی جهت تامین پایدار انرژی را فراهم می‌کند بدین صورت که کشورهای اروپایی تقاضاکننده می‌توانند میزان گاز مورد نیاز خود را از صادرکنندگان مختلف انرژی تامین کنند و وابستگی انرژی خود را از دارندگان انرژی گاز به ویژه ایران و روسیه قطع کنند، بدین صورت حتی تحریم گاز ایران در آینده ای نزدیک نیز بسیار محتمل است.

همچنین هرچه گزینه های دسترسی یک کشور طرف تقاضا به حامل انرژی بیشتر باشد، قدرت این کشور برای چانه زنی بر سر کاهش قیمت واردات بیشتر می‌شود. در نتیجه جهانی شدن بازار گاز علاوه بر کاهش قیمت گاز، ابزار سیاسی حاصل از انحصاری بودن انرژی را نیز از دارندگان منابع گاز از جمله ایران سلب می‌کند.

حال سوال اساسی اینجاست که چرا سیاست شرکت نفت در صادرات مازاد گاز به جای گسترش خطوط انتقال و ایجاد وابستگی سیاسی ـ اقتصادی در کشورهای منطقه، تلاش جهت انعقاد قراردادی در راستای صادرات ال.ان.جی است که جدای از مسائل اقتصادی، از لحاظ امنیتی و سیاسی نیز منافع کشور را به خطر می­‌اندازد؟

حتی در صورت نیاز ایران جهت ورود به بازار ال.ان.جی انعقاد قرارداد با یک شرکت تولیدکننده میعانات گازی بدون وجود سازوکار مناسب جهت انتقال تکنولوژی و همچنین ایفای نقش صرفا به عنوان تامین کننده گاز چه زمینه ای برای پیشرفت در این حوزه را در کشور فراهم می‌کند؟ و اینکه در عوض ارزان فروشی گاز چه فایده اقتصادی و سیاسی نصیب کشور خواهد شد؟

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده فنی دانشگاه تهران ضمن انتقاد به مفاد این قرارداد از وزیر و کارشناسان وزارت نفت درخواست دارد که جهت بررسی و تحلیل پیرامون قرارداد گازی IFLNG در فضای دانشگاهی حضور پیدا کرده و نسبت به سوالات جامعه دانشگاهی پاسخگو باشد.»

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۱۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان دانشگاه نیویورک: ورق علیه صهیونیست‌ها برگشته است

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشجویان دانشگاه‌های سراسر آمریکا هم‌اکنون در دومین هفته اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی بوده و خواستار آتش‌بش در نوار غزه و تحریم نهادهای صهیونیستی حامی اقدامات این رژیم در باریکه غزه هستند. گزارش‌ها حاکی از آن است که تاکنون شمار زیادی از دانشجویان آمریکایی در جریان درگیری با پلیس این کشور که علیه آنها از مواد شیمیایی تحریک‌کننده و شوکر استفاده کرده است، بازداشت شده‌اند.

در میان ده‌ها موسسه آموزش عالی، دانشگاه شهری نیویورک با تبعیت از دانشگاه کلمبیا، به مرکز فعالان دانشجویی حامی صلح در غزه بدل شده است. دانشجویان دانشکده شهری دانشگاه نیویورک، پس از ممانعت از بازداشت خشوت‌آمیز یکی از دانشجویان معترض در جریان تحصن به نشانه ابراز همبستگی با غزه، توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کردند.

در این راستا، روزنامه انگلیسی‌زبان تهران‌تایمز با دو تن از سازمان‌دهندگان اصلی این اعتراضات به نام‌های «حدیقه» و «سارا» که به‌دلیل هراس از اقدامات تلافی‌جویانه، خواسته‌اند با نام کوچک شناخته شوند، مصاحبه‌ای انجام داد که مشروح آن را با هم می‌خوانیم.

ابتدا درباره اعتراضات دانشجویی در حمایت از حقوق فلسطینیان از جمله بازه سنی، مذهب و تنوع نژادی آنها توضیحات و اطلاعاتی بدهید.

دانشجویان معترض در دانشکده شهری نیویورک، با پیشینه، تبار و وابستگی‌های مختلف در این اعتراضات شرکت کرده‌اند. آنها از دانشکده‌های مختلف دانشگاه شهری نیویورک آمده‌اند؛ دانشگاهی که با بیش از ۵۰۰ هزار دانشجو از ۲۵ دانشکده، بزرگ‌تربن دانشگاه دولتی شهری آمریکا محسوب می‌شود. دانشکده شهری هم یکی از این دانشکده‌هاست. علاوه بر این، دانشجویانی از دانشگاه کلمبیا و سایر موسسات آموزش عالی در اعتصابات همبستگی با غزه حضور دارند. اعضای هیات علمی دانشکده هم به اعتراضات ملحق شدند و با حمایت و هدایت، به دانشجویان مقطع کارشناسی اجازه رهبری جنبش را داده‌اند.

معترضان ۱۸ تا ۸۰ ساله در این اعتراضات شرکت دارند. تشکل دانشجویی دانشگاه شهری نیویورک به شدت متنوع و چندملیتی است؛ به طوری که دانشجویانی از کشورهای عمیقاً تحت تاثیر امپریالیسم آمریکا در جنوبِ جهانی به ویژه جهان اسلام در آن عضویت دارند. با این حال، دانشجویانی از آسیا، آمریکای لاتین، جنوب آسیا و کشورهای عربی نیز در این اعتراضات حاضر هستند. عقاید مذهبی‌ (اسلام، یهودیت و مسیحیت) نیز برای بسیاری از دانشجویان انگیزه حضور در اعتراضات است. اما شمار زیادی از دانشجویان سکولار هم خود را ملزم به اعتراض علیه خشونت و امپریالیسم شهرک‌نشینان می‌دانند. فلسطین ما را با انواع و اقسام خطوط مشی مذهبی، سیاسی، نژادی و قومی از سراسر جهان (عرب، یهود، سفید، سیاه، لاتین، جنوب آسیا و …) یا یکدیگر متحد کرده است.

مسئولان دانشگاه تا اینجا چه واکنشی به اعتراضات داشته‌اند؟

دانشگاه ماموران حراست را اعزام کرده است که با دانشجویان رفتار تهاجمی دارند. عصر روز اول اعتراضات، یکی از ماموران با یک دانشجو درگیر شد و در ادامه گروهی از دانشجویان آن مامور را از حیاط دانشگاه بیرون راندند. تصاویر ویدئویی این حادثه ضبط شد و به فضای مجازی راه پیدا کرد و نشان داد که دانشگاه سلامت دانشجویان را در اولویت نمی‌داند. برای تامین امنیت، تنها و تنها به خودمان متکی هستیم!

دانشگاه همچنین ساختمان‌ها را در واکنش به اعتصابات، تعطیل کرده است. این اقدام مشکلات بهداشتی را تشدید کرده و نقض حقوق دانشجویان است زیرا هزینه‌های محوطه دانشگاه با شهریه آنها تامین می‌شود.

تمام اینها نشان می‌دهد که پروژه صهیونیست تا چه اندازه با دانشگاه ما تنیده شده است؛ آن هم دانشگاهی دولتی که انتظار می‌رود تا برابر مردم پاسخگو و در کنار مردم باشد. مدیریت دانشگاه ما برای دفاع از سرمایه‌گذاری بیش از ۸.۵ میلیون دلاری‌اش در شرکت‌های حامی نسل‌کشی رژیم صهیونیستی و همچنین جهت جلب رضایت اعانه‌دهندگان، سیاستمداران و متولیان صهیونیستی، با چنگ و دندان مقابله می‌کند. این (دفاع کورکورانه) نشان می‌دهد که اعتراضات علیه تجاوز صهیونیست‌ها و سرکوب این اعتراضات، تا چه اندازه برای متولیان و مدیریت کالج ما اهمیت دارد.

آیا پلیس هم مداخله کرده است؟

پلیس اطراف معترضان حصار کشیده و بالای سر آنها هم پهپاد و بالگرد پرواز می‌کند. پلیس و رژیم صهیونیستی با هم مرتبط هستند و قدرت‌شان دو روی یک سکه است اما تا زمانی که مردم شجاع و دلاور فلسطین به مقاومت برابر خشونت صهیونیست‌ها ادامه می‌دهند، ما هیچ هراسی نداریم. فلسطینیان حق دارند مقابل استعمار و اشغال مقاومت کنند و ما هم این حق مقدس را داریم که برای این خاک اشغالی، در آمریکا کنار آنها بایستیم و مقاومت کنیم.

از دانشگاه چه درخواستی دارید؟

دانشجویان ۵ خواسته دارند:

۱- تحریم و عدم سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی که به هر شکل همدست نسل‌کشی امپریالیستی صهیونیست‌ها هستند؛ از جمله شرکت‌های دخیل در تولید سلاح، فناوری، جاسوسی و ساخت و ساز. شفافیت مالی کامل درباره سرمایه‌گذاری‌های دانشگاه شهری نیویورک الزامی است.

۲- تحریم تمام سفرهای آکادمیک به اسراییل از جمله برنامه برث‌رایت، فول‌برایت و سفرهای «پرسپکتیو»؛ لغو هر گونه همکاری با نهادهای آکادمیک اسراییل از جمله رویدادها، فعالیت‌های مشترک، توافقنامه‌ها و همکاری تحقیقاتی.

۳- همبستگی با مردم فلسطین شامل تایید و تاکید بر حقق آنها برای برخوردای از آزادی ملی و حق بازگشت به کشور فلسطین؛ صیانت از دانشجویان و کارمندان دانشگاه شهری نیویورک که علیه نسل‌کشی در نوار غزه و در حمایت از آزادی فلسطین، دست به اعتراض می‌زنند. ابقای اساتیدی که به دلیل ابراز همبستگی با فلسطین اخراج شده‌اند.

۴- خارج کردن نیروهای نظامی از دانشگاه شهری نیویورک و هارلم از جمله خروج نیروهای اشغالگر اسراییلی و همچنین معاونت پلیس نیویورک از تمام محوطه‌های دانشگاه شهری. توقف همکاری، آموزش و استخدام در نهادهای امپریالیستی همچون سازمان اطلاعات مرکزی(سی‌آی‌ای)، معاونت امنیت میهن و مرکز آموزشی عملیات تاکتیکی(TOTC). حذف تمام نمادهای امپریالیستی آمریکا از محوطه‌های دانشگاهی و تغییر نام ساختمان کالین پاول به شکور مورالز.

۵- تاسیس یک دانشکده شهری در دانشگاه نیویورک که هزینه‌های آن کاملاً تامین‌شده، معاف از شهریه و مستقل از اعانه‌دهندگان صهیونیستی و امپریالیست باشد. برقراری مجدد وضعیت معافیت از شهریه، صیانت از اتحادیه کارمندان دانشگاه و عقد قراردادهای منصفانه.

آیا دانشگاه تاکنون برای رسیدگی به نگرانی‌ها و درخواست‌های شما از طریق مذاکره اقدام کرده است؟

مذاکره با مدیریت دانشگاه شروع شده است اما حسن نیت در آن وجود ندارد. ما به‌رغم ابراز نگرانی‌ها، هنوز اجازه ملاقات و حضور در جلسه با فلیکس ماتوس رودریگز، رییس دانشگاه را کسب نکرده‌ایم. درخواست ما برای استفاده از چادر به عنوان سرپناه در شرایط جوی نامناسب هم رد شده است.

علاوه بر این، یک دانشجوی جوان مسلمان بدون هیچ توجیهی بازداشت و به جرم نقاشی گرافیتی روی دیوار در نخستین روز اعتصاب متهم شده است. این اتهام، می‌تواند چهار سال حبس برای او در پی داشته باشد! خواستار تبرئه شدن او از تمام این اتهامات شده‌ایم. مادامی که مدیریت دانشگاه با چنین بی‌حرمتی با ما رفتار می‌کند، نمی‌توانیم در مذاکرات شرکت کنیم.

آیا فکر می‌کنید که دانشجویان در نهایت قادر به تاثیر بر سیاست‌های کاخ سفید شوند؟

قطعاً. دانشجویان آینده این کشور هستند و عمده تغییرات مهم اجتماعی در تاریخ آمریکا از حیاط دانشگاه‌ها جرقه خورده است. ورق علیه رژیم صهیونیستی برگشته است و خودداری ما از مشارکت در این نسل‌کشی، دال بر همین موضوع است. اگر اعتراضات دانشجویی با خشونت و زور پاسخ داده می‌شود، به این دلیل است که آنها به خوبی از این مساله آگاهند و از ما می‌ترسند. چیزی که بیشتر از همه آنها را می‌ترساند این است که ما ترسی به دل نداریم. ما می‌دانیم که طرف درست هستیم و مساله فلسطین برای ما بیشتر از هر چیز اهمیت دارد. ما شکست نخواهیم خورد.

کد خبر 6091925

دیگر خبرها

  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • واکنش وزیر کشور درباره مفاد قرارداد شهرداری تهران با شرکت‌های چینی
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • ۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد
  • نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی به نخبگان دانشگاه‌های آمریکا
  • نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل به نخبگان دانشگاه‌های ایالات متحده
  • توضیح مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره قیمت خرید زباله در «نوماند»
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • دانشجویان دانشگاه نیویورک: ورق علیه صهیونیست‌ها برگشته است