Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@14:12:57 GMT

پشت پرده اقدامات علیه شیعیان هرات

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۰۳۳۲۴

پشت پرده اقدامات علیه شیعیان هرات

از پنج سال گذشته و تقریبا همزمان با تحولات سوریه و عراق، تحرکات اعراب حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان در افغانستان چهره‌ای جدید به خود گرفت، سعودی‌ها با حمایت آمریکایی‌ها در تلاش هستند تا این کشور را به محلی جدید برای رشد وهابی‌گری تبدیل کنند.

به گزارش تسنیم، «سید حسام رضوی» کارشناس ارشد امور افغانستان و مدیرکل دفاتر خارجی خبرگزاری بین‌المللی تسنیم در تحلیل روز «روزنامه خراسان» با عنوان «پشت پرده اقدامات علیه شیعیان هرات» نوشت: شاید یکی از مهم‌ترین اخبار این روزهای افغانستان که کمتر  هم به آن پرداخته شد، انفجار مجدد در محله شیعیان هرات  بود که به شهادت هشت نفر از شیعیان این ولایت غربی افغانستان منجر شد، انفجاری که فارغ از چگونگی انجام و تعداد تلفات حائز نکات قابل اهمیت، اول برای شیعیان افغانستان سپس برای تصمیم سازان امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

که در ادامه مطلب  به این موضوع پرداخته می شود.

از حدود پنج سال گذشته و تقریبا همزمان با تحولات سوریه و عراق، تحرکات اعراب حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی در افغانستان چهره‌ای جدید به خود گرفت.سعودی‌ها با حمایت همه جانبه آمریکایی‌ها به این جمع‌بندی رسیده‌اند که می‌توانند افغانستان را به محلی جدید برای رشد وهابی‌گری و سلفیت تبدیل کنند و از این طریق به اهداف منطقه‌ای خود دست  یابند.

آمریکایی‌ها و دولت جدید در افغانستان  نیز در این راه  دست سعودی‌ها را در افغانستان باز گذاشته‌اند. عربستان سعودی برای دستیابی به هدف خود چند راه را در پیش گرفته است:

1- احداث گسترده مدارس و خوابگاه‌های طلاب علوم دینی: عربستان در همین مدت قرارداد ساخت بزرگ‌ترین مدرسه دینی غرب آسیا در کابل را با حکومت وحدت ملی افغانستان به امضا رسانده است.همچنین سعودی‌ها غرب افغانستان به ویژه ولایات فراه و هرات را به واسطه نزدیکی به جمهوری اسلامی ایران به عنوان هسته اصلی فعالیت خود برگزیده و در طول این سال‌ها علاوه بر تعمیر و ترمیم گسترده مساجد و مراکز علوم دینی همراه خود در نقاط مختلف این ولایات، اقدام به ساخت مدارس علوم وهابی جدید و خوابگاه‌های جدید به صورت گسترده کرده‌اند که هم‌اکنون هزاران نفر در این مدارس به صورت نرم در حال یادگیری علوم وهابی هستند. در واقع سعودی‌ها پس از ناامیدی از برخی حنفی‌ها و صوفی مسلک‌های افغانستان برای همراه سازی با خود، سعی در تغییر سبک زندگی مردم افغانستان کردند.

2- اعزام گسترده مولوی‌های سلفی مذهب افغان به مکه و مدینه: در طول سال‌های گذشته سعودی‌ها برخی از مولوی‌های تندرو و افراطی را در غرب افغانستان شناسایی و آن‌ها را به مکه و مدینه اعزام کردند. اکنون همین مولوی‌ها مدیریت مدارس و خوابگاه‌های سلفی را در غرب افغانستان بر عهده دارند و امور مدنظر سعودی‌ها را پیش می‌برند.

3- استفاده از فقر و اعزام کارگران افغانستانی به عربستان: یکی دیگر از  ترفندهای سعودی برای تغییر بافت مذهبی و تغییر سبک زندگی مردم به ویژه افغانستانی‌های غرب این کشور، استفاده از موضوع فقر و اعزام چند ده هزار نفری کارگران افغانستانی به عربستان بود. سعودی‌ها همزمان با اعزام این افراد، آن‌ها را از طریق همان مولوی‌های تندروی  افغانستانی حاضر در مکه و مدینه با علوم وهابیت و سلفیت آشنا و از این طریق پیاده نظام گسترده‌ای را برای نیل به اهداف خود تربیت کردند.

4- آغاز حملات گسترده علیه شیعیان غرب افغانستان: یکی از اهداف اساسی سعودی‌ها خالی کردن غرب افغانستان از حضور شیعیان است. غرب افغانستان و ولایت هرات به واسطه نزدیکی جغرافیایی به ایران ، همواره مورد توجه شیعیان بوده است. علاوه بر شیعیان بومی این مناطق از دیگر مناطق افغانستان شیعیان زیادی طی سال‌های گذشته به مناطق غربی افغانستان کوچ کرده‌اند. سعودی‌ها با حمایت گسترده مالی و آموزشی و تسلیحاتی، اقدامات مسلحانه علیه شیعیان غرب افغانستان را آغاز کرده و روز به روز  بر شدت آن افزوده‌اند.

هدف اصلی سعودی‌ها ناامن کردن این مناطق برای شیعیان و اجبار آن‌ها به ترک کار و زندگی و نوعی کوچ اجباری است تا از این طریق بتوانند این مناطق را پاک سازی و افراد مد نظر خود را ساکن کنند، به هر حال به نظر می‌رسد دو گروه باید با هوشمندی با این رفتار سعودی‌ها برخورد و مواجهه داشته باشند.

الف) شیعیان افغانستان: مردم شیعه افغانستان باید درباره این اقدامات سعودی‌ها هوشیار باشند و اجازه ندهند تا حکام عربستان به هدف اصلی خود یعنی کوچاندن آن ها از مناطق خود دست یابند. نقش علما و رهبران شیعه در افغانستان در این جا حائز اهمیت است و آن‌ها باید با فشار بر دولت مرکزی، خواستار تامین امنیت خود باشند. کوچ و مهاجرت شیعیان هدف عمده سعودی‌هاست.

ب) جمهوری اسلامی ایران: بی شک هدف عمده سعودی‌ها از این بازی و رفتار، در نهایت ایجاد معضل امنیتی برای ایران است بنابراین تصمیم سازان امنیت ملی ایران نیز باید درباره این رفتار سعودی‌ها حساس و هوشیار باشند و از مبادی رسمی مراتب نگرانی و اعتراض خود را به دولت همسایه اعلام کنند و آماده برخورد با این رفتار حکام سعودی باشند.

انتهای پیام/.

ما را در تلگرام، فیسبوک و توئیتر دنبال کنید.

R36461/P36461/S8,87,91,94/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۳۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است

تین نیوز

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ایران و افغانستان با بیان اینکه کریدور ریلی خواف هرات، افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می آورد و به شبکه ریلی ایران متصل می کند، گفت: این کریدور علاوه بر برنامه ریزی هایی که دولت های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، مصطفی رضایی اظهار کرد: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران درگیر جنگ کریدورها و سهم خواهی از کریدورهای منطقه ای و ترانزیت بین الملل است، کریدور ریلی خواف هرات، کریدوری استراتژیک که افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می آورد. این تعبیر را هیئت حاکمه افغانسان برای این کریدور به کار می برند.

وی با بیان اینکه با استفاده از این کریدور، افغانستان به شبکه ریلی ایران متصل می شود، گفت: این کریدور گلوگاهی است که می تواند تجارت یک سویه ایران و افغانستان را که اکنون تنها به صادرات به افغانستان محدود است، به یک تجارت دوسویه تبدیل کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه ادامه داد: این کریدور علاوه بر برنامه ریزی هایی که دولت های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی هم است. مشابه کریدرو شلمچه - بصره که سه سال پیش با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال آغاز بهره برداری بود اما با لغو قرارداد توسط مدیریت راه آهن، متوقف شد و الان هم بهره برداری از آن متوقف است و چشم انداز مثبتی در حوزه ایفای نقش در حمل ونقل ترانزیت کالا ندارد.

رضایی با بیان اینکه این کریدور هم با مقاومت های شدید در مدیریت راه آهن مواجه شد، افزود: اما این بار تصمیم وزارت راه و دولت بر این بود که کارهای برون مرزی کریدور خواف - هرات توسط کنسرسیوم انجام شود که با موفقیت هم این اتفاق افتاد.

وی درباره اظهارات مسئولان راه آهن مبنی بر بی اطلاعی نسبت به ترانزیت کالا از افغانستان بیان کرد: من به شدت تکذیب می کنم که مسئولان راه آهن می گوید با آنها هماهنگی صورت نگرفته است. به جز مکاتبات متعددی که از جانب دستگاه های دولتی با راه آهن شده، مورخ ۲۰ فروردین ماه نامه ای در مکاتبات خود راه آهن است که یکی از مدیران کل به معاون بهره برداری نوشته که کنسرسیوم بنا به اعلام استانداری خراسان رضوی، قطار وارد کشور می کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه داد: یعنی از ۱۰ روز قبل مکاتبات راه آهن این را نشان می دهد. این مکاتبه داخلی هم به همان دستگاه های متولی مرز ارجاع شده است. چطور می شود به ادعای راه آهن، قطاری بدون هماهنگی وارد کشور شده باشد، مرزبانی و گمرک آن را پذیرش کرده باشند و تنها در انتظار تاییدیه راه آهن باشد؟

در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه به خاک ایران منتشر شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ادامه واکنش‌های جهانی علیه حمله داعش به نمازگزاران در هرات
  • تاکید بر شناسایی عاملان حمله به شیعیان افغانستان + فیلم
  • تردد بیش از ۲۷ هزار تبعه خارجی در افغانستان
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • آغاز ساخت بزرگ‌راه هرات - غور
  • حمله تروریستی به مسجدی در هرات/ ۶ نمازگزار کشته شدند
  • حمله افراد مسلح به نمازگزاران در هرات افغانستان؛ هفت نفر به شهادت رسیدند
  • تاکید طالبان بر توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • ۶ نفر در حمله به نمازگزاران در هرات افغانستان جان باختند