Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود حوادث ناگوار بسیار ناشی از وسایل گرمایشی غیر استاندارد اما هنوز هم مدارس و دانشآموزان دست به گریبان این مشکل بوده و جان چندین هزار دانش آموز در خطر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، ۱۶ درصد کلاس‌های درس وسایل گرمایشی آذربایجان غربی وضعیت استاندارد ندارند و همچنان از بخاری‌های غیر استاندارد برای گرمایش در کلاس‌های درس استفاده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به حوادثی که در سال‌های گذشته رخ داده، این نگرانی از وقوع دوباره آتش سوزی در مدارس و آسیب به دانش آموزان افزایش یافته است.

بارها شاهد خبرهای تلخی از آتش سوزی در مدارس و به خطر افتادن جان کودکان بسیاری بوده ایم.

تیترهایی نظیر: «مدرسه‌ای دچار آتش‌سوزی شد»، «آتش‌سوزی در مدرسه ابتدایی انقلاب اسلامی در روستای شین‌آباد» و چندین اتفاق تلخ دیگر، از‌ حوادثی هستند که کشور را متأثر کرد اما مسئولان سابق و فعلی را تکان نداد.

حطر در کمین دانش آموزان مناطق محروم

فصل سرما برای دانش آموزان در مناطق محروم و دورافتاده فصلی با خاطره‌های خوب نیست؛ به‌ویژه اینکه مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان غربی می گوید: «۶۷۲ مدرسه با تعداد ۳ هزار و ۳۹۵ کلاس از سیستم گرمایشی غیر استاندارد استفاده می کنند که این رقم ۱۶ درصد کل مدارس را شامل می شود.» این سخنان مهر تاییدی بر خطرات احتمالی است که در کمین دانش آموزان نشسته و هر لحظه ممکن است بار دیگر خبرهای ناگوار در فضای رسانه‌ای بپیچد.

نبود سیستم گرمایشی استاندارد در مدارس به خصوص مدارس روستایی و کم برخوردار یعنی خود دانش آموزان هرروز با ورود به مدرسه به استقبال حوادث بروند و هر ساله مسئولین و سکانداران عرصه آموزش و پرورش خبر از حل و رفع این مشکل دهند در حالی که بیش از یک دهه است با این مشکل  در حال دسته و پنجه نرم کردن باشیم.

حوادث این چنین تنها متوجه کسانی می شود که در مناطق دورافتاده و به دور از امکانات و عدالت شهری در حال تحصیل هستند که پدرانشان قدرت مالی برای تحصیل فرزندانشان در مدارس شهری را نداشته و این سهم تلخ را در کانکس ها یا مدارس روستایی رو به تخریب تجربه می کنند، به طوری که هرساله با آمدن زمستان و سرما، پنجره ها را عایق بندی می کنند تا سرمای کمتری متوجه دستان یخ زده آنان شود و چشم امیدشان بر درهای پوسیده باشد تا شاید مسئولان در جهت یاری رساندن به وضعیت آنان وارد شوند.

نمونه بارز در این خصوص که نه تنها آذربایجان غربی بلکه مردم کل کشور را از حال این بی گناهان متاثر کرد کودکان مظلوم «شین آباد پبرانشهر» بودند که در ۱۵ آذرماه ۹۱ از بخاری نفتی غیر استاندارد دچار حادثه شده و ۲۸ نفر از آنان را به کام مرگ کشاند یا شرایطی بدتر از مرگ برایشان رقم زد و نه تنها خانواده و اهالی روستا را بلکه مردم ایران را در شوک و تلخکامی فرو برد.

هنوز که هنوز هم این کودکان مظلوم از آن حادثه تلخ نجات نیافته و جراحات جانبی آن را با خود به یدک می کشند، نکته جالب توجه در این آتش سوزی و حادثه، این است که مسئولان آموزش و پرورش برخلاف ادعای آتشنشانان از سالم و استاندارد بودن بخاری نفتی خبر می دادند و بعد از گذشت مدت کوتاهی هم تمام این قضایا فراموش شده و کسی پیگیر آن نشد!

مسئولیت پذیری، توجه به اقشار مردم و کاهش مشکلات مردم، از اصولی است که باید مسوولان داشته باشند تا برای حل مشکلات کشور به ویژه در این بخش که با جان فرزندان ایران زمین در ارتباط است، اقدام کنند.

تخصیص بودجه ای برای حل مشکلات نداریم

مدارس پایه های علم و آموزش هر کشور را تشکیل می دهند و همگان از هر پست و مقامی روزی در نیمکت های مدارس نشسته و مشغول به تحصیل شده اند اما اکنون همین مسئولان خبراز نبود اعتبارات برای بازسازی مدارس، مهد علم دانش می دهند!

قهرمان رحمانی که اکنون به عنوان مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی مشغول خدمت است، در خصوص دلایل رسیدگی اندک به وضعیت مدارس غیرایمن استان، میزان اعتبار لازم برای حل مشکل سیستم گرمایشی مدارس آذربایجان غربی را هزار میلیارد ریال دانسته و تخصیص نیافتن اعتبار لازم در این زمینه را از مشکلات موجود برای مجهز کردن مدارس به سیستم گرمایشی استاندارد عنوان می کند.

گویا حوادث آتش سوزی و دیگر حادثه های مدرسه که در گذشته اتفاق افتاده، آنچنان که باید، درسی برای مسئولان امروز کشور نشده و آنان همچنان با بهانه کردن بودجه، از زیر مسئولیت این کار فرار می‌کنند و در زمان بروز حادثه، دایه مهربان‌تر از مادر شده و دنبال مقصر می‌گردند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۳۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت

معاون وزارت آموزش و پرورش از آغاز ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول دبستان از تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ خبر داد. - اخبار اجتماعی -

حمید طریفی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول دبستان اظهار کرد: ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از 19 اردیبهشت آغاز می‌شود و والدین باید برای پیش ثبت‌نام الکترونیک به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir مراجعه کنند.

وی افزود: ابتدا پیش ثبت‌نام به صورت الکترونیک انجام می‌شود پس از آن خانواده‌ها بر اساس اطلاعات ثبت شده، مستندات لازم را به مدرسه برده و به صورت حضوری ثبت‌نام می‌کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش متذکر شد: برای ثبت‌‌نام دانش‌آموزان در پایه اول دبستان باید سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی انجام شود و شرط ثبت‌نام است.

پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی با شهریه سال گذشته

ستادهای ثبت‌نام برای محدوده‌بندی مدارس باید همراهی کنند

وی درباره محدوده بندی مدارس با توجه به موقعیت جغرافیایی و ایجاد مشکلاتی در فصل ثبت‌نام به دلیل محدوده‌بندی مدارس بیان کرد: محدوده بندی جغرافیایی در بسیاری از مناظق کشور مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند برای برخی مدارس خاص که در مرز بین مناطق آموزشی قرار دارند طی هماهنگی با استان‌ها مقرر شد که همراهی لازم با خانواده‌ها انجام شود و تا یک شعاع خاصی از مدرسه امکان ثبت‌نام خارج از محدوده وجود داشته باشد.

ثبت‌نام سایر پایه‌های تحصیلی پس از پایان امتحانات

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در دستورالعمل ثبت‌نام که به استان‌ها ابلاغ شده است، تسهیلگری درباره محدوده جغرافیایی به صورت شعاعی از مدرسه تأکید شده است.

 وی در پایان گفت: ثبت‌نام از دانش آموزانی که والدین آنان هردو شاغل هستند، در مدرسه نزدیک به محل کار پدر یا مادر، بلامانع است و  ثبت‌نام دانش‌آموزان سایر پایه‌های تحصیلی دوره ابتدایی بعد از پایان امتحانات نوبت دوم و دریافت کارنامه انجام می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • «دبیر کارگروه سلامت مدارس» منصوب شد
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • کشف ۱۰۵۰ بسته شکر بسته‌بندی غیراستاندارد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری