Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: وقتی حضرت عبدالعظیم حسنی, عقاید خود را نزد امام هادی مطرح می کنند حضرت خطاب به ایشان می فرماید تو از دوستان حقیقی ما هستی و این مدال بارزشی است که حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از امام معصوم می گیرد.

خبرگزاری شبستان سرویس قرآن و معارف: "جناب عبدالعظیم حسنی (ع) خدمت امام هادی علیه السلام می رسند و عقاید و اعتقادات خود را نزد امام هادی عایه السلام عرضه می دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ببینید که علت این همه عظمت حضرت عبدالعظیم (ع)  ولایت پذیری و اطاعت حضرت نسبت به ائمه هدی علیهم السلام بود و می بینیم که حضرت عقاید خود را به امام هادی عرضه می دارند و یکی از مطالبی که در آن دیدار مطرح می شود اعتقاد به ائمه اثنی عشر است. حضرت عبدالعظیم در محضر امام هادی (ع) می فرماید من به امامت و ولایت آقا امیرالمومنین (ع)  اعتقاد دارم من به امامت و ولایت امام حسن مجتبی (ع) اعتقاد دارم همین طور همه معصومین آن زمان را نام می برند و دست آخر به امام هادی (ع) می رسند. خبر این ملاقات به گوش خلیفه عباسی می رسد و حضرت عبدالعظیم مجبور می شود که از مدینه خارج شود چون تحت تعقیب حکومت قرار گرفته است. نکته مهم این جاست که وقتی عقاید خود را نزد امام هادی مطرح می کنند حضرت خطاب به ایشان می فرماید تو از دوستان حقیقی ما هستی و این مدال بارزشی است که حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)  از امام معصوم می گیرد.
"

بخش اول گفتگوی سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان را با حجت الاسلام و المسلمین امیر گلپور، مسئول کارگاه‌های آموزشی مرکز قرآن و حدیث حوزه‌های علمیه درباره جایگاه  و شخصیت حضرت عبدالعظیم حسنی می خوانید.

با وجود آن که ما در تهران در جوارمان بارگاه منور و نورانی یکی از امام زادگان و عالمان طراز اول شیعه یعنی حضرت عبدالعظیم (ع) قرار داریم اما متاسفانه کم تر نسبت به جایگاه و شخصیت ایشان اطلاع داریم. درخواست بنده از جنابعالی این است که مروری بر این جایگاه داشته باشیم.

نسب حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام با چهار واسطه به امام حسن مجتبی علیه السلام می رسد و حضرت از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) هستند. در سال 173 هجری در مدینه به دنیا آمدند و هم عصر امام کاظم (ع) ، امام رضا (ع) ، امام جواد (ع) و امام هادی (ع) هستند، زمان چهار امام را درک می کنند و از محضر سه امام یعنی امام رضا(ع)  ، امام جواد (ع) و امام هادی (ع) کسب فیض می کنند. 

البته ایشان علاوه بر این که منتسب به امام حسن مجتبی علیه السلام هستند از دانشمندان و راویان بزرگ حدیث هم هستند و چهره ای بسیار محبوب و ممتاز در نزد ائمه هدی دارند طوری که گاه افرادی که می آمدند خدمت امام هادی عیه السلام و در زمینه های مختلف قرآنی، اخلاقی و احکام پرسش هایی داشتند امام هادی (ع) برخی افراد را به ایشان ارجاع می داند و می گفتند عبدالعظیم از دوستان حقیقی ماست. شما به ایشان مراجعه کنید و پرسش های خود را از ایشان بپرسید.

شما می دانید که شیخ صدوق از بزرگان و فقهای طراز اول ماست و مدفن شریف شیخ صدوق هم در کنار بارگاه حضرت عبدالعظیم حسنی قرار دارد. شخصیت بسیار جلیل القدری که هم عصر غیبت صغری زندگی می کردند. تولد شیخ صدوق هم داستان شگفت و جالبی دارد. این را می خواهم در ادامه به بحث اصلی مان متصل کنم. پدر شیخ صدوق در زمان حیات شان، خدمت امام حسن عسگری (ع)  می رسند و از ایشان می خواهند که دعا کنید تا فرزنددار شوم. امام زمان علیه السلام که آن موقع طفل کوچکی بودند برای پدر شیخ صدوق که خود ایشان هم از بزرگان بودند دعا می کنند و خداوند سه پسر به ایشان عطا می کند که یکی از آن ها شیخ صدوق بود.

درباره جایگاه شیخ صدوق این را بگویم که این عالم جلیل القدر از ری به بغداد تشریف می برند و آنجا کرسی درس شان برقرار می شود. نکته این است که بزرگان و فقهای عالیقدر بغداد می آیند محضر درس این دانشمند بزرگ با این که آن موقع شیخ صدوق 50 سال بیشتر نداشتند و بارها به ایشان متذکر می شدند که نبوغ و عظمت علمی شما بی جهت نیست چون شما با دعای خیر امام زمان (عج)  به دنیا آمده اید.

حال توجه کنید که شخصیتی چون شیخ صدوق که جایگاه بسیار بالایی دارد درباره ویژگی های حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)  می فرماید: عبدالعظیم مردی خداپرست و پارسا است. تعابیر را دقت کنید که از چه تعابیری برای حضرت استفاده می کنند. می گوید هم خدا از او رضایت داشته هم رسول خدا و هم رضایت مردم را به دست آورده بود یعنی به واسطه خدماتی که به مردم ارائه کرده بود.  خب توجه کنید که این را چه کسی می گوید؟ شیخ صدوق که نه تنها خود که پدر بزرگوارشان نیز از عالمان بزرگ بودند و وقتی نزد امام حسن عسگری  (ع) می رسند حضرت خطاب به او می گوید تو شیخ و معتمد ما هستی.

آیت الله بهجت در جایی می فرمایند بعد از 800 سال که از رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) می گذشت قبر مبارک حضرت را آب فرا گرفت و مجبور شدند قبر را دوباره بشکافند و مرمت و بازسازی کنند. آن موقع که قبر را برای مرمت گشوده بودند می بینند که بدن مطهر شیخ صدوق هنوز طیب و طاهر  و سالم است کانه امروز دفن شده باشد. حال توجه کنید که چنین عالم ربانی و الهی در جوار مرقد حضرت عبدالعظیم دفن شده است و انسان وقتی به زیارت حضرت عبدالعظیم می رود فیض زیارت چنین انسان های بزرگی نیز شامل حال او می شود.

من اجازه بدهید که در این جا از زبان طاهر ابن عباد که از بزرگان اهل تسنن هستند هم نکته ای بیان کنم. طاهر ابن عباد درباره شخصیت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) می فرماید ایشان مردی است با این ویژگی ها -توجه کنید که این از فضل و بزرگی کسی است که نه تنها کسانی که  با آن ها قرابت فکری دارید حتی کسانی که در باور و اندیشه مثل شما فکر نمی کنند نیز معترف به بزرگی و عظمتش  باشند – عبدالعظیم شخصیتی است که اهل ورع است و پارساست،‌ اهل علم و فضل است. ما در میان اصحاب ائمه، در زمان حضرت رضا (ع) امام جواد (ع) و امام هادی (ع) کسی به علمیت و فضل و عظمت ایشان نداریم.

چرا حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)  از مدینه به ری مهاجرت می کنند؟

حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)  در زمان متوکل عباسی زندگی می کردند. متوکل حاکم بسیار سختگیری بود . البته همه خلفای عباسی نسبت به شیعیان سختگیری می کردند و شیعیان را تحت فشار قرار می دادند اما زمان متوکل بر حجم و شدت این سخت گیری ها و فشارها افزوده شد،  به گونه ای که متوکل چند بار دستور داد مزار سیدالشهدا (ع) را با خاک یکسان کنند.  در چنین جوی معلوم بود که سادات و شیعیان تا چه اندازه زیر فشار قرار داشتند. در این میان است که جناب عبدالعظیم حسنی (ع) خدمت امام هادی علیه السلام می رسند و عقاید و اعتقادات خود را نزد امام هادی عایه السلام عرضه می دارند. ببینید که علت این همه عظمت حضرت عبدالعظیم (ع)  ولایت پذیری و اطاعت حضرت نسبت به ائمه هدی علیهم السلام بود و می بینیم که حضرت عقاید خود را به امام هادی عرضه می دارند و یکی از مطالبی که در آن دیدار مطرح می شود اعتقاد به ائمه اثنی عشر است. حضرت عبدالعظیم در محضر امام هادی (ع) می فرماید من به امامت و ولایت آقا امیرالمومنین (ع)  اعتقاد دارم من به امامت و ولایت امام حسن مجتبی (ع) اعتقاد دارم همین طور همه معصومین آن زمان را نام می برند و دست آخر به امام هادی (ع) می رسند. خبر این ملاقات به گوش خلیفه عباسی می رسد و حضرت عبدالعظیم مجبور می شود که از مدینه خارج شود چون تحت تعقیب حکومت قرار گرفته است. نکته مهم این جاست که وقتی عقاید خود را نزد امام هادی مطرح می کنند حضرت خطاب به ایشان می فرماید تو از دوستان حقیقی ما هستی و این مدال بارزشی است که حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)  از امام معصوم می گیرد.

پایان پیام/532

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۴۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمه ای از کرامات امام صادق(ع)

بخشش و بزرگواری آن حضرت

از مشکوه الانوار نقل است که مردی خدمت حضرت صادق(ع) رسید و عرض کرد پسر عمویت فلان اسم جناب تو را برد و نگذاشت چیزی از بد‎‎گوئی و ناسزا مگر آن که برای تو گفت. حضرت کنیز خود را فرمود که آب وضو برایش حاضر کند پس وضو گرفت و داخل نماز شد، راوی گفت من در دلم گفتم که حضرت نفرین خواهد کرد بر او، پس حضرت دو رکعت نماز گذاشت و گفت: ای پروردگار من این حق من بود من بخشیدم برای او، و تو جود و کرمت از من بیشتر است پس ببخش او را و مگیر او را به کردارش و جزا مده او را به عملش؛ پس رقّت کرد آن حضرت و پیوسته برای او دعا کرد و من تعجب کردم از حال آن جناب.

صدقات پنهانی و امداد از بیچارگان بصورت نهانی

ابن شهر آشوب از ابوجعفر خثعمی نقل کرده که گفت حضرت امام جعفر صادق(ع) همیانی زر به من داد و فرمود این را بده فلان مرد هاشمی و مگو کدام کسی داده. راوی گفت آن مال را چون به آن مرد دادم گفت خدا جزای خیر دهد به آن که این مال را برای من فرستاده که همیشه برای من می‎فرستد و من به آن زندگانی می‎کنم و لکن جعفر صادق یک درهم برای من نمی‎دهد با آن که مال بسیاری دارد.

عطوفت و مهربانی امام

از سفیان ثوری روایت شده که روزی به خدمت آن حضرت رسید آن جناب را متغیّرانه دیدار کرد سبب تغّیر رنگ را پرسید آن حضرت فرمود: که من نهی کرده بودم که در خانه کسی بالای بام برود، این وقت داخل خانه شدم یکی از کنیزان را که مسئول تربیت فرزند من بود دیدم که طفل مرا در بردارد و بالای نردبان است. چون نگاهش به من افتاد متحیر شد و لرزید و طفل از دست او افتاد بر زمین و مرد. تغییر رنگ من از جهت غصّه مردن طفل نیست بلکه به سبب آن ترسی است که آن کنیزک از من پیدا کرد و با این حال آن کنیزک را فرموده بود تو را به جهت خدا آزاد کردم، باکی بر تو نیست، باکی نباشد تو را.

احیاگر دین

از حضرت ابوجعفر سوالی کردند امام پس از شما کیست؟ حضرت دست بر پشت مبارک امام صادق(ع) زده فرمود سوگند به خدا این همان کسی است که باید آئین آل محمد(ع) را احیا کند.

توصیف دیگران از حضرت

طاهر، مصاحب امام ابوجعفر(ع) گفت حضور حضرتش شرفیاب بودم. جعفر وارد شد. حضرت باقر(ع) فرمود: این آقا، بهترین آفریده خداست.

تواضع در پوشش

روزی یکی از اصحاب حضرت صادق(ع) بر آن حضرت وارد شد. آن جناب پیراهنی پوشیده که گریبان او را وصله زده‎اند. آن مرد پیوسته نظرش بر آن پینه بود و گویا از پوشیدن آن حضرت آن پیراهن را تعجب داشت. حضرت فرموده چه شده تو را که نظر به سوی من دوخته‎ای؟ گفت نظرم به پینه‎ای است که در گریبان پیراهن شماست. فرمود بردار این کتاب را و بخوان آن چیزی که در او نوشته است. راوی گفت. مقابل آن حضرت یا نزدیک آن حضرت کتابی بود پس آن مرد نظر افکند در آن دید نوشته است در آن: «لا ایمان لمن لاحیاء له و لامال لمن لاتقدیر له و لاجدید لمن لاخلق له»

ایمان ندارد کسی که حیاء ندارد و مال ندارد کسی که در معاش خود تقدیر و اندازه ندارد و نو ندارد کسی که کهنه ندارد.

دیگر خبرها

  • تصاویری زیبا از همخوانی خادمان در چایخانه حضرت رضا(ع) | ویدئو
  • چرا ابن بابویه قمى به شیخ صدوق مشهور شد؟ + فیلم
  • عزاداری شهادت امام صادق(ع) در حرم حضرت معصومه(س)
  • شمه ای از کرامات امام صادق(ع)
  • شیخ صدوق، روایتگر صادق احادیث
  • شیخ صدوق بیش از هزار سال پرچمدار مکتب امام صادق(ع) و سایر اهل بیت(ع) بوده است
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • واکنش قاضی‌عسکر به اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا
  • عزاداری شهادت حضرت امام صادق (ع)در ایلام
  • عزاداری شهادت حضرت امام صادق (ع) در دهلران