Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@18:13:48 GMT

کیست های حفره دهان را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۰۶۲۹۶

کیست های حفره دهان را جدی بگیرید

کیست‌ها، کیسه‌هایی غیرطبیعی هستند که به دلایل متفاوت در نقاط مختلف بدن تشکیل می‌شوند. کیست‌های حفره دهان هم نمونه‌ای از همین کیسه‌های غیرطبیعی هستند که معمولاً حاوی مایع بوده و در هر جایی از دهان، از روی زبان گرفته تا لثه و حتی در ناحیه گلو به وجود می‌آیند. معمولاً این کیست‌ها اگر عفونی نباشند دردی ایجاد نمی‌کنند که همین امر باعث می‌شود درمان آنها جدی گرفته نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرستو رفیعی خبرنگار

ایران آنلاین /دکتر وحید مسگرزاده درباره کیست‌های حفره دهان به «ایران» می‌گوید: معمولاً کیست‌های حفره دهان به‌دنبال عفونت پالپ دندان در قسمت انتهایی ریشه دندان و داخل استخوان تشکیل می‌شوند. پالپ دندان همان بافت همبندی است که در قسمت مرکزی دندان قرار دارد و شامل سلول‌ها، اعصاب و عروق خونی است. دبیر مشاور علمی دوازدهمین کنگره علمی سالانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران می‌افزاید: گاهی هم ازدیاد سلول‌های سازنده بافت‌های دندانی و سایر سلول‌ها مانند سلول‌های غدد بزاقی عامل ایجاد کیست‌های حفره دهان هستند.

به گفته این جراح دهان، فک و صورت، تشکیل کیست‌های دهانی شیوع بالایی دارد اما خوشبختانه بیشتر این ضایعات خوش‌خیم هستند. وی در خاتمه تأکید می‌کند: این ضایعات حتی با وجود بی‌درد بودن باید مورد بررسی قرار گیرند و بموقع و درست درمان شوند تا برای بیمار مشکلی ایجاد نکنند./روزنامه ایران

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۶۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دیلی میل، مانند سیاهچاله های فضایی در منظومه شمسی، ویژگی های مرموزی نیز روی زمین وجود دارند که گودال های آبی هستند. عمق این حفره های عظیم در اقیانوس های زمین ممکن است به اندازه طول آسمانخراش باشد.

تصور می شود این حفره های مذکور که اواخر عصر یخی به وجود آمده باشند، نقاط اکولوژیکی مهمی هستند که انبوهی از گیاهان و حیوانات در آنها زندگی می کنند. اکنون محققان بزرگترین حفره آبی در جهان را شناسایی کرده اند که در خلیج چتومال واقع در مکزیک قرار دارد.

حفره آبی مذکور به نام «تام جا» (Tamm Ja) در زبان قوم مایا به معنی آب عمیق است و عمق آن به ۴۲۰ متر زیرسطح دریا می رسد. محققان تاکنون هیچ گاه به انتهای این گودال نرسیده اند.

پیش از این محققان تصور می کردند تام جا دومین گودال آبی جهان باشد اما اندازه گیری های جدید حاکی از آن است که عمق آن از گودال رکورد دار پیشین که در چین قرار دارد، بیشتر است.

نمونه برداری و بررسی حفره آبی تام جا در سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی انجام شد اما محققان سال قبل از وجود آن خبر دادند. به هر روی آنها عمق این حفره را ۲۷۴.۴ متر تخمین می زدند که معادل ارتفاع برج ویلیامز در هیوستن آمریکا است.

اما در واقع تخمین های پیشین ۴۰۰ فوت کوتاه تر از عمق تایید شده فعلی هستند. محققان طی یک بررسی جدید در چتومال مکزیک توانستند با کمک ابزار پروفایلر CTD (رسانایی، دما و عمق) در دسامبر سال گذشته به تخمین دقیق تری از عمق تام جا دست یابند.

این دستگاه مجموعه ای از کاوشگرهاست که به یک قاب فلزی دایره شکل متصل هستند و به وسیله یک کابل به اعماق آب ارسال می شود.

قبل از آن محققان از روش نگاشت صداگیر پژواک(echo sounder mapping) استفاده کردند که با کمک پالس های امواج صوتی عمق را تخمین می زند.

در دسامبر ۲۰۲۳ میلادی یک ماموریت اکتشافی غواصی انجام شد تا شرایط محیطی در این گودال شناسایی شود. سوابق پروفایلر CTD از ۴۲۰ متر زیر سطح دریا فراتر رفت و هنوز به انتهای گودال نیز نرسیده بود. به این ترتیب تام جا به عنوان عمیق ترین گودال آبی جهان تایید شد.

کد خبر 848756 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم آب مکزیک فضا

دیگر خبرها

  • عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد
  • درخواست کیهان برای حمایت از «طرح نور»: با ۱۱۰ تماس بگیرید!
  • پشت‌پرده ماجرای یک ترور توسط موساد؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • (ویدئو) لحظه عجیب گرفتار شدن میمون در دهان کروکودیل
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع