Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، «نمایشگاه شمایل» حدود 40 اثر از هنرمندانی چون ابوالحسن غفاری، اسماعیل جلایر، علی‌اکبر حجار، خلیل‌الله خاجوش، محمدابراهیم نقاش‌باشی و محمداسماعیل نقاش‌باشی را در زمینه هنر شمایل‌نگاری در گستره فرهنگ و هنر ایرانی- اسلامی به نمایش می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شمایل‌نگاری یکی از شاخه‌های جالب توجه نقاشی به شمار می‌آید. این هنر در دوره صفوی از اروپا به ایران وارد شد. شمایل‌نگاری در ایران اما ویژگی‌هایی دارد که آن را از لحاظ مضمون و شیوه نگارگری و جنبه تقدس، از شمایل‌نگاری در دیگر منطقه‌های جهان به ویژه غرب جدا می‌کند. شمایل‌های ایرانی بیش‌تر جنبه مردمی و فولکلور دارند. هنر و موضوع این نقاشی‌ها از فرهنگ عامه برخاسته و بن‌مایه‌های آن‌ها نمایانگر اندیشه و احساس ملی و قومی و مذهبی عامه مردم و مفهوم‌ها و معناها و برداشت‌هایی است که مردم از تاریخ اسطوره‌ای حماسی و مذهبی در ذهن تاریخی‌شان دارند.

«نمایشگاه شمایل» از جمله برنامه‌های فرهنگی آیین گرامی‌داشت میلاد پیامبر اعظم(ع) به عنوان یکی از آیین‌های وقف‌نامه‌ای کتابخانه و موزه ملی ملک به شمار می‌آمد که پیش از این مقرر بود هم‌زمان با برپایی این آیین، در روز سه‌شنبه ۱۴ آذرماه گشایش یابد، اما پاره‌ای مشکلات در زمینه تأسیسات نور و روشنایی و مسایل تخصصی موزه‌داری، برپایی آن را به رفع مشکلات یادشده موکول کرد. این نمایشگاه اکنون با فراهم‌آمدن امکانات و تأسیسات مناسب و رفع مشکلات فنی، با نمایش 40 اثر در حوزه شمایل‌نگاری برپا می‌شود و به مدت یک ماه برپا خواهد بود.

کتابخانه و موزه ملی ملک، نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران و یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور در حوزه نسخه‌های خطی به شمار می‌آید که حاج حسین آقا ملک به سال ۱۳۱۶ خورشیدی بر آستان قدس رضوی وقف کرده است. ساختمان این گنجینه اکنون در محوطه تاریخی باغ ملی تهران به نشانی «میدان امام خمینی، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد» جای دارد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۷۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نخستین نمایشگاه تخصصی سیاه قلم در سنندج

 رئیس حوزه هنری استان کردستان گفت: در بخش فرهنگ و هنر امروز بانوان هنرمند در رشته‌های مختلف هنری حضوری جدی و بسیار پر اهمیتی را دارند که خلق آثار شایان توجه هنری مؤید همین امر است.

اسعد فرهادی از برپایی نخستین کارگاه سیاه قلم حوزه هنری استان کردستان خبر داد و افزود: این نمایشگاه حاصل یک سال فعالیت ۲۵ بانوی هنرجو است که زیر نظر مدرس دوره خانم فرنوش درخشانی در معرض نمایش علاقه‌مندان قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه که نخستین نمایشگاه تخصصی این هنر در استان محسوب می‌ شود ۴۶ اثر هنرجویان تا ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۳ همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ آماده بازدید علاقه‌مندان است.

فرهادی یادآور شد: افتتاحیه این نمایشگاه امروز ساعت ۱۷ خواهد بود. 

فرنوش درخشانی مدرس کلاس‌های سیاه قلم حوزه هنری آنش آموخته مهندسی فناوری اطلاعات بیش از یک دهه است که به صورت تخصصی در زمینه طراحی و سیاقلم از مبتدی تا حرفه‌ای در آموزشگاه‌های هنری و مدارس سنندج مشغول به آموزش هستند که حاصل آن تربیت صد‌ها هنرجوی توانمند در این زمینه است.

کلاس‌های آموزشی این هنرمند همه روزه در محل حوزه هنری استان کردستان دائر است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه مشاغل دانش‌آموزی زارچ 
  • درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات
  • برپایی نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی دختران دانش آموز
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان شهرضایی
  • برپایی نخستین نمایشگاه تخصصی سیاه قلم در سنندج
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • برپایی نمایشگاه هنر در لارستان همزمان با هفته کار و کارگر + تصاویر
  • برپایی نمایشگاه متفاوت با موضوع عفاف و حجاب در یزد
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا