Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@20:53:06 GMT

مرکز دیابت در بیمارستان بعثت همدان افتتاح شد

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۱۰۶۲۷

مرکز دیابت در بیمارستان بعثت همدان افتتاح شد

مدیرعامل انجمن دیابت همدان گفت: با افتتاح مرکز دیابت در فضای بیمارستان بعثت، از این پس بیماران شناسایی شده به این مرکز ارجاع داده می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، صغری کوثری ظهر امروز در مراسم افتتاح مرکز دیابت همدان، اظهار داشت: مرکز دیابت همدان در درمانگاه امام خمینی(ره) فعالیت می‌کرد اما از امروز این مرکز به فضای بیمارستان بعثت منتقل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به اینکه چرا این مرکز به بیمارستان بعثت منتقل شده است، تصریح کرد: از آنجا که برای برای کنترل و درمان بیماران دیابتی نیاز به آزمایشگاه و فضای بیمارستانی داریم بنابراین برای دسترسی آسان بیماران به آزمایشگاه و ‌تجهیزات پزشکی، این مرکز را به مکان فعلی منتقل کردیم.

کوثری با بیان اینکه هزینه ساخت مرکز دیابت در فضای بیمارستان بعثت همدان، 12 میلیون تومان بوده است، اظهار داشت: پرداخت این هزینه از محل اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است.

وی گفت: مراجعان ما به این مرکز، بیمارانی هستند که دیابت آن‌ها در مراکز بهداشتی شناسایی شده و برای کنترل و درمان نزد ما می‌آیند.

مدیرعامل انجمن دیابت همدان افزود: متخصصان این رشته سه روز در هفته در مرکز حضور خواهند داشت که در صدد هستیم حضور آن ها را تا پنج روز در هفته برسانیم.

کوثری به نقش موثر تغذیه و‌ رژیم درمانی در بیماران دیابتی اشاره کرد و گفت: کارشناسان تغذیه یک روز در هفته در این مرکز حضور خواهند یافت همچنین با توجه به اینکه در درمانگاه بیمارستان بعثت چشم ‌پزشک‌ وجود ندارد بنابراین با بیمارستان فرشچیان هماهنگ شده تا بیماران این مرکز را پوشش دهند.

وی اظهار داشت: هزینه مشاوره و موارد آموزشی برای بیماران رایگان است اما ویزیت پزشک با هزینه دولتی اعمال می‌شود.

مدیرگروه بیماری‌های غیر واگیر و معاونت بهداشتی همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه هر شهرستانی باید یک مرکز دیابت داشته باشد اظهار داشت: در این مرکز قرار است اقدامات سطح دو و تخصصی و تکمیلی‌تر به بیماران شناسایی شده ارائه شود.

راضیه سادات میرمعینی گفت: مراکز دیابت سطح یک موظف‌اند بیماران شناسایی شده را در بدو درمان به این مرکز ارجاع دهند تا بررسی‌های تکمیلی برای آن‌ها انجام گیرد و متناسب با نوع عوارضی که در بیماران مشاهده می‌کنند اقدامات درمانی را آغاز می‌کنند.

وی با بیان اینکه بیماران تحت درمان سالی یکبار باید به این مرکز ارجاع شوند، افزود: از آنجایی که بیماری دیابت روی قسمت های مختلف بدن مثل «قلب، کلیه ها، ریه، اعصاب، چشم» تاثیر دارد، بنابراین در این مرکز آزمایشاتی برای تشخیص عوارض بیماری بر روی اعضای بدن انجام می‌شود.

مدیرگروه  بیماری‌های غیرواگیر و معاونت بهداشتی همدان گفت: با توجه به غربالگری که در جمعیت روستایی داشتیم حدود 10 هزار بیمار دیابتی روستایی را تحت مراقبت قرار دادیم اما با طرح نوین سلامت، غربالگری در جمعیت شهری هم امکان پذیر شد به طوری‌که افراد بالای 30 ساله به مراکز و پایگاه‌های سلامت دعوت شده و به طور رایگان از لحاظ بیماری‌های قلبی و عروقی شناسی و خطر سنجی می‌شوند.

انتهای پیام/

R41405/P1494/S6,75/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۱۰۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بهاربد»؛ جشنی قدیمی‌تر از بعثتِ زرتشت

پانزدهم اردیبهشت مصادف با جشن «بهاربد» است؛ روزی که هم بهار به نیمه می‌رسد و هم بنابر روایتی همزمان با بعثت زرتشت است. هرچند در حال حاضر شاید کمتر کسی از این مناسبت خبر داشته باشد.

به گزارش ایسنا، درست پنج روز بعد از جشن «چله نوروز» که البته همین مناسبت هم تنها در برخی نقاط مرکزی کشور از جمله کرمان و شیراز به شکل رسمی‌تر برگزار می‌شود، جشن «بهاربد» فرا می‌رسد؛ مناسبتی کهن که به سختی می‌توان رد پای مشخصی از آن حتی در میان مقالات و مطالعات پژوهشگران یافت.

در ایران باستان تقویم بر اساس گاهَنبار‌ها رواج داشته و مردم بر اساس آن آغاز و میانه هر فصل را جشن می‌گرفتند. جشن‌های گاهنباری، ادامه و بازمانده‌ای از نوعی تقویم کهن در ایران باستان است که طول سال خورشیدی را نه به دوازده ماه خورشیدی، بلکه به چهار فصل و چهار و نیم فصل تقسیم کرده‌اند و هر یک از این بازه‌های زمانی، نام و جشنی ویژه به همراه داشته است.

در پانزدهم اردیبهشت ماه نیز جشن «بهاربد» و زمان گاهنباری به نام «میدیوزَرِم» به معنای میانه فصل سبز برگزار می‌شده است. یکی از نکات مهم درباره جشن‌های ایرانی، وابستگی آن‌ها با امور کشاورزی بوده است. روندی که از یک سو به کاشت، داشت و برداشت کشاورزان کمک می‌کرده و از سوی دیگر بهانه‌ای برای شکرگزاری نعمت‌های پروردگار از جمله رُستنی‌های زمین بوده است.

سال گاهنباری از نخستین روز تابستان آغاز شده و پس از هفت پاره زمانی، یعنی پایان سه فصل و چهار میانه فصل، به آغاز سال بعدی می‌رسیده است. پایان بهار یا آغاز تابستان مانند دیگر فصل‌ها، دارای جشن گاهنباری نبوده و تنها به عنوان جشن آغاز سال نو به شمار می‌رفته است.

از سوی دیگر بخش‌هایی از کتاب زادسپرم (کتابی تألیف شده توسط یکی از پیشوایان زرتشت) به جز اشاره‌های کوتاهی که به تاریخچه و رویداد‌های زمان زرتشت می‌پردازد، بعثت او به پیامبری را نیز به میانه بهار یا «بهاربد» نسبت می‌دهد. جشن «بهاربد» که از بزرگترین و مهم‌ترین جشن‌های ایرانیان است و حتی پیش از رواج دین زرتشتی در عصر ساسانی نیز برگزار می‌شده است.

آخرین سند مکتوب از برگزاری جشن «بهاربد» در گزارش کوتاه و مهم ابوریحان بیرونی در کتاب آثارالباقیه آمده است. او در این گزارش به اهتمام فراوان مردم برای برگزاری جشن «بهاربد» اشاره کرده است و همین موضوع بیانگر اهمیت چنین جشنی در ایران باستان است. جشنی که احتمالا برخی بعد از خواندن این گزارش تازه به وجود آن پِی ببرند! درحالی که به نظر می‌رسد احیای چنین مناسبت‌های اصیلی بتواند رد پای مناسبت‌های وارداتی را کمرنگ‌تر کند.

پی‌نوشت: در بخش‌هایی از گزارش از کتاب «جشن‌های ایرانی باستان» نوشته محمدحسین موسوی استفاده شده است.

دیگر خبرها

  • سرمربی جدید تیم فوتبال بعثت کرمانشاه معرفی شد
  • توزیع بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات بیمارستان در خراسان جنوبی
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • نبود کارشناس تغذیه در تنها کلینیک دیابت کرمانشاه
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • سوانح رانندگی در خراسان رضوی ۱۱ نفر را راهی بیمارستان کرد
  • جزیره قشم میزبان گروه پزشکان جهادی
  • اهدای زندگی دوباره به ۴ بیماربا اهدای عضو در مشهد
  • «بهاربد»؛ جشنی قدیمی‌تر از بعثتِ زرتشت
  • حیات دوباره ۵ بیمار با اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد