Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایط بحران ممکن است همه ما علائم و نشانه‌هایی از قبیل شوکه شدن، بهت، ترس، اضطراب، استرس، دلشوره، بی‌قراری، کاهش اشتها، بدخوابی یا کم خوابی، افزایش ضربان قلب، نگرانی و ترس از تجربه اتفاق مجدد حادثه (گوش بزنگی) را در خود تجربه و احساس کنیم.

ایران آنلاین /

دکتر علی اسدی- معاون دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت
 در شرایط بحران ممکن است همه ما علائم و نشانه‌هایی از قبیل شوکه شدن، بهت، ترس، اضطراب، استرس، دلشوره، بی‌قراری، کاهش اشتها، بدخوابی یا کم خوابی، افزایش ضربان قلب، نگرانی و ترس از تجربه اتفاق مجدد حادثه (گوش بزنگی) را در خود تجربه و احساس کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به خاطر داشته باشید بروز نشانه‌ها و علائمی از این قبیل پس از وقوع حوادثی مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و انفجار و تصادفات طبیعی، موقتی و گذراست و خطری شما را تهدید نمی‌کند و نیازی به مراجعه به بیمارستان و واحدهای اورژانس نیست. بسیاری از این علائم و نشانه‌ها با اقدامات ساده‌ای توسط خود شما کنترل می شود و کاهش می‌یابد. در اینگونه موارد انجام اقدامات زیر توصیه می‌شود:
رفتن به یک مکان امن، نشستن یا دراز کشیدن، شل کردن عضلات، کشیدن چند نفس عمیق از بینی و خارج کردن نفس از دهان، یادآوری خاطرات و اتفاقات مثبت، تنها نماندن و قرار گرفتن در جمع خانواده یا دوستان، حرف زدن در مورد نگرانی‌ها، ترس‌ها و اضطراب‌های خود با اطرافیان، فعالیت کردن و سرگرم شدن یا کاری که مرتبط با شرایط فعلی شماست. توجه جدی به تغذیه و خواب آرام موجب می‌شود استرس شما کنترل شود و نیازی به مراجعات مکرر به مراکز درمانی نباشد. چون شما بیمار نیستید و تنها علائمی دارید که در مواجهه ناگهانی با حادثه و یا حتی چند روز پس از حادثه طبیعی است و با اقداماتی که در بالا گفته شد این علائم بتدریج کاهش می‌یابد.
در صورتی که این علائم در شما ادامه داشت و برای خودتان یا کودک تان غیر قابل تحمل بود و یا قادر به انجام کارهای روزمره خود نبودید به کارشناسان سلامت روان مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت یا نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی یا بیمارستان محل زندگی خود مراجعه کنید. در غیر این صورت نگران نباشد؛ خطر جدی شما را تهدید نمی‌کند و حال شما به تدریج بهتر می‌شود.
توجه داشته باشید که این علائم در کودکان ممکن است با پرخاشگری، گوشه گیری، حالت تهوع و استفراغ و بهانه‌گیری همراه باشد. در این صورت با حرف زدن، بازی کردن، نقاشی کردن و تنها نگذاشتن آنها و اطمینان دادن به اینکه خطر جدی آنها را تهدید نمی‌کند می‌توانید به آنها کمک کنید تا علائم آنها کاهش یابد.
توجه داشته باشیم افراد مسن و کودکان ممکن است قادر به تحمل شرایط حتی برای چند ساعت یا یک روز هم نباشند در این گونه موارد با مراجعه به پزشکان عمومی و با متخصصین سلامت روان (روانپزشک و روانشناس) به آنها کمک کنید. افرادی که سابقه بیماری‌های چشمی و روانی داشته‌اند ممکن است در شرایط بحران مشکل شان تشدید شود که در این گونه موارد مراجعه به پزشک و مراکز درمانی ضروری است./ایران

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۱۳۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • راهکارهای کاهش استرس
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد