Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@00:20:55 GMT

هیچ خطری سی و سه پل را تهدید نمی کند

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۱۳۳۵۱

هیچ خطری سی و سه پل را تهدید نمی کند

به گزارش برنا از اصفهان، همزمان با انتشار گزارشی مبنی بر فرو نشست دیواره های سی و سه پل، گروهی از کارشناسان ارشد اداره کل میراث فرهنگی استان و سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری با حضور فریدون الله یاری مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان در کمتر از یک ساعت از انتشار این خبر، از پل تاریخی سی و سه پل (الله وردیخان) بازدید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پایان این بازدید فریدون الله یاری در جمع خبرنگاران حاضر عنوان کرد: بررسی ها نشان می دهد ایجاد "اعوجاج" (کج شدن دیوارها) در طبقه دوم سی و سه پل امری است که در دهه های گذشته اتفاق افتاد (تصاویر قدیمی گویای این مطلب است) و در حال حاضر هیچ گونه شواهدی دال بر فرو نشست زمین در محل پایه های سی و سه پل مشاهده نشده است.

او در همین رابطه تصریح کرد: با توجه به بروز احتمال فرو نشست زمین حاصل از خشکسالی طولانی مدت زاینده رود، بررسی های کارشناسان نشان می دهد در حال حاضر هیچ گونه شکستی بر بدنه پایه های پل در طبقه زیرین سی و سه پل مشاهده نشده است.

الله یاری همچنین تصریح کرد: بررسی کارشناسان همچنین نشان می دهد که موج شکنهای پل که با گچ و ساروج استحکام یافته اند، مستحکم در سر جای خود قرار دارد و در سقف طبقه اول و پایه ها اصلی پل، هیچ گونه ترک و شکستی مشاهده نشده است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان در ادامه به بازدید کارشناسان با حضور شخص وی از طبقه دوم پل اشاره کرد و افزود: بررسی های طبقه دوم نیز نشان می دهد که هیچ نوع شکست و یا فاصله ائی میان دیواره ها و عرشه پل ایجاد نشده و تمامی رواقهای راهروهای سرپوشیده نیز سالم بوده و در جرزها و کف طبقه دوم نیز ترکهای 45 درجه که ناشی از فرو نشست بوده وجود ندارد.

الله یاری با اشاره به استحکام سی و سه پل در هنگام ساخت آن تاکید کرد: این پل تاریخی که به صورت دو طبقه طراحی شده است بزرگترین پل در مسیر زاینده رود بوده و 299 متر طول و 14 متر عرض دارد. 

او همچنین اظهار داشت: در زمان ساخت این پل تاریخی ابتدا چاهکهای متعددی حداقل به عمق 10 متر در بستر زاینده رود ایجاد شده و سپس این چاهکها با سنگ پر شده و سپس بر روی آنها بستری از سنگ ایجاد شده و پایه های پل نیز روی آن قرار گرفته است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان همچنین به استحکام بخشی عرشه پل نیز در اواخر دهه 40 و اوایل دهه 50 خورشیدی اشاره کرد و اظهار داشت : با توجه به عبور اتومبیل از عرشه سی و سه پل و احتمال بروز آسیب به عرشه پل، در آن عصر در طی طرحی که مرحوم شیرازی برای مرمت سی و سه پل ارائه داد (دال بتنی) در پهنه عرشه پل اجرا شده و همین سطح بتنی باعث استحکام پایه دیواره های طبقه دوم پل از آن دوران تا کنون شده.

الله یاری در ادامه همین مطلب اظهار داشت: با توجه به بروز اعوجاج در برخی دیواره های پل، کارشناسان در حال حاضر اعتقادی جهت مرمت اضطراری برای این بخش از دیواره های طبقه دوم پل ندارند.

او همچنین تصریح کرد: با این وصف نگرانی های ما از تداوم خشکسالی و قطع جریان آب در زاینده رود و تهدیدی که این امر جهت پایه های پل های تاریخی اصفهان بشمار می رود جدی است، روی همین اصل با همکاری سازمان نوسازی و بهسازی و شهرداری های در مسیر رودخانه زاینده رود در داخل شهر اصفهان ، کمیته پایش پلهای تاریخی اصفهان تشکیل شده است.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۱۳۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چنار ۸۰ ساله‌ای که در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند

سرای محله باغ‌فردوس در منطقه یک تهران در ۵ طبقه به مساحت ۱۵۵۰ بعد از تخریب یک ساختمان قدیمی در دست ساخت قرار گرفت. اتفاق جالب در این ساختمان قطع‌نکردن درخت چنار ۸۰ ساله‌ای است که وسط این بنا قرار گرفته است.

به گزارش همشهری آنلاین، سرپرست کارگاه اجرایی این طرح در مورد مراحل کار گفت: «در تمام مراحل گودبرداری تلاش کردیم صدمه‌ای به ریشه این درخت وارد نشود و به ابعاد ۴ در ۵ متر مربع اطراف درخت حفظ و فاصله استاندارد آن از دیواره‌ها و سقف‌های اجرا شده در نظر گرفته شد. ارتفاع این درخت تا طبقه سوم و بالاتر کشیده شده و پس از اتمام، با فضاسازی مناسب در پای آن و اجرای باغچه، دیواره شیشه‌ای، حضور پرندگان و... به عنوان گنجینه سبزی در میانه سرا، نقطه قابل توجهی برای مراجعین خواهد شد.»

دیگر خبرها

  • خلاقیت در شیوه‌های آموزشی در کلاس درس یک معلم قمی
  • (تصاویر) تهدید درخت‌های قدیمی پارک لاله؟
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • چنار ۸۰ ساله‌ای که در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • از پایه اول تا ششم با دو معلم
  • تهدید علنی حزب‌الله توسط اسرائیل: لبنان را اشغال می‌کنیم!
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • اسرائیل حزب‌الله را تهدید کرد/ جنوب لبنان را اشغال می‌کنیم
  • فیلم/ لحظه ورود پلیس از پنجره طبقه دوم دانشگاه کلمبیا