Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاري خانه ملت،بهروز نعمتي در همايش نظام بودجه‌ريزي دولتي ايران که در دانشکده مديريت دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز برگزار شد،­ افزود: ما در پيشنهادي که تيم آقاي نوبخت براي بودجه سال 97 ارائه کرده، بودجه عملياتي نمي‌بينيم و ارکان مختلف بودجه ايراداتي دارد که بايد در کميسيون‌هاي تخصصي و کميسيون تلفيق چکش‌کاري شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي،­افزود: بودجه 97 در خيلي از موضوعات نتوانسته نيازهاي کشور را در نظر بگيرد. بودجه 300 هزار ميليارد توماني کشور از دو بخش اصلي تشکيل شده؛ يکي حقوق، دستمزد و هزينه‌هاي دولت که 195 هزار ميليارد تومان درآمد خالص براي اين کار گذاشته شده که هم شامل درآمدهاي نفتي و هم درآمدهاي مالياتي است که 128 هزار ميليارد تومان است اما مابقي کارهايي که بايد انجام شود به اتفاقات و حوادث آينده موکول شده است.


وي با بيان اين‌که «اعتبار 65 هزار ميليارد توماني اشتغال در بودجه 97 موکول به ساير درآمدها و صندوق توسعه ملي شده است»، تصريح کرد: من چشم‌انداز خوبي براي بودجه سال 97 نمي‌بينم، ضمن اين‌که اين بودجه گاف‌هاي شديدي هم دارد.


نعمتي ابراز عقيده کرد: رييس‌جمهور مي‌گويد بنزين دو هزار تومان مي‌شود و وزير مي‌گويد سرجمع قيمت سوخت دو هزار تومان خواهد شد يعني نهايتا بنزين 50 درصد گران مي‌شود البته عده‌اي مي‌گويند فوب خليج‌فارس چهار هزار تومان است ولي مگر درآمدهاي ما ارزي است.


نماينده مردم تهران در مجلس با اشاره به حواشي ايجاد شده درباره افزايش نرخ عوارض خروج از کشور، گفت: موضوعي مطرح شده که مي‌گويند جمهوري اسلامي مي‌خواهد مسافرت‌ها را کم کند، متاسفانه در مورد عوارض خروج از کشور کار ناپخته‌اي انجام شده، شايد در کل بودجه هم اثرگذار نباشد ولي نگراني را در جامعه ايجاد مي‌کند.


وي با بيان اين‌که «نگاه بودجه، نگاه اقتصاد مقاومتي نيست»، مدعي شد: در دوره قبل مجلس کميسيون ويژه‌اي به همين منظور تشکيل شد و کارهاي خوبي در مورد اقتصاد مقاومتي انجام شد اما دولت هنوز آيين‌نامه‌ها را صادر نکرده يعني مجموع تيم آقاي نوبخت دنبال اقتصاد مقاومتي نيستند. البته گله‌مندي‌هايي هم وجود دارد و مي‌گويند همه بودجه در اختيار دولت نيست، ما هم قبول داريم. نهادهاي ديگر هم از امکانات بودجه استفاده مي‌کنند اما امروز که سکان مديريت و اداره اقتصاد کشور و مجموعه فرهنگي، سياسي و اجتماعي دست دولت است، دولت به فکر باشد که کار را به نحو احسن پيش ببرد.


وي با اشاره به رفتن صالحي اميري از وزارت ارشاد، گفت: متاسفانه يکي از توانمندترين نيروهاي فرهنگي کشور حذف مي‌شود و معاونش سکان کار را به دست مي‌گيرد اما معلوم نيست حوزه فرهنگ دست کيست. برخي حرکت‌هايي هم در مجلس به طور جدي شروع شده که به نفع کشور نيست.


اين نماینده مردم در مجلس دهم، با بيان اينکه تحولات در حوزه بودجه‌ريزي بايد به سمت انتفاع مردم باشد، خاطرنشان کرد: مجموعه‌هايي که در اختيار دولت است مثل شستا يک خط هم درباره آنها ­نيامده که بايد برايشان چه کار کنيم فقط به صورت لفظي مي‌گويند که بايد واگذار شوند ولي در عمل کاري نمي‌شود، اگر اين اتفاق مي‌افتد خصولتي‌ها وارد عمل مي‌شوند.


نعمتي درباره موضوع هدفمندي نيز گفت: کسي که بايد از بودجه دفاع کند مي‌گويد بانک اطلاعاتي براي حذف يارانه ندارم ولي مستمري‌بگيران کميته امداد و بهزيستي مشخص هستند، يادمان باشد خيلي افراد جامعه افراد آبرومندي هستند که حتي به اين دو نهاد براي دريافت کمک مراجعه نمي‌کنند.


سخنگوي هيات رييسه مجلس در پايان ابراز اميدواري کرد که اين سمينار منشا حرکت جدي براي اثربخشي در بودجه سال آينده باشد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۱۶۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست

«فاطمه قاسم‌پور» عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت بودجه مربوط به زنان و خانواده بر اساس جزییات جداول بخش دوم بودجه ۱۴۰۳ که از دولت ارسال شده است، اظهار کرد: در جداول ارسالی دولت، از اعتبار تجمیعی مربوط به بند (ب) تبصره ۱۳ که ۳۶ هزار میلیارد تومان است، صرفاً ۱,۸۰۰ میلیارد تومان یعنی فقط حدود ۵ درصد از این بودجه به معاونت امور زنان و خانواده اختصاص یافته است، این در حالی است که در بودجه ۱۴۰۲ با تمهید مجلس جمع یک درصد اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها به استثنای ردیف‌های مشخص‌شده در قانون چیزی معادل ۴,۸۰۰ میلیارد تومان بود که در بند (ب) تبصره ۱۳ با توجه به اهمیت موضوع، انتظار می‌رفت بیش از این رقم در اختیار حوزه زنان و خانواده قرار گیرد.

وی افزود: رقم تعیین شده برای معاونت امور زنان در موضوع «توانمندسازی زنان و آسیب‌زدایی از زنان و خانواده» است و سایر موضوعاتی که در قانون بودجه ۱۴۰۲ لحاظ شده بود از جمله مشاوره خانواده، ورزش و سلامت زنان، کارآفرینی زنان و … نیز حذف شده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سایر بندهای بودجه‌ای مرتبط با حوزه زنان و خانواده از بند (ب) تبصره ۱۳ در جداول ارسالی، گفت: از بودجه مربوط به بند (ب) تبصره ۱۳ بودجه‌های دیگری به حوزه خانواده وارد شده است، برای مثال ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، سازمان تبلیغات اسلامی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، حوزه هنری انقلاب اسلامی و سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری ردیف‌هایی در موضوعات مختلف در نظر گرفته شده است که در برخی از آن‌ها به موضوع تقویت خانواده و ترویج ازدواج البته در کنار سایر موضوعات مرتبط با حوزه فرهنگ اشاره شده است و اگر تمامی بودجه این موضوعات را مربوط به حوزه خانواده بدانیم، چیزی حدود ۳ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان خواهد بود که البته تفکیک این بخش از بودجه از بخش فرهنگ مشخص نشده است و نمی‌توان تخمین زد چه میزان از آن به حوزه زنان و خانواده اختصاص یابد.

رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به ظرفیت بودجه بند (ب) تبصره ۱۳ انتظار می‌رفت بودجه امسال در حوزه زنان و خانواده.... قابل توجهی داشته باشد که این اتفاق رخ نداد.

وی اظهار کرد: تعیین یک درصد بودجه برای حوزه زنان و خانواده در قانون بودجه ۱۴۰۲ جاپای محکمی برای تأمین اعتبارات مربوط به حوزه زنان و خانواده بود که در صورت استمرار می‌توانست به مرور به بندی ثابت در قوانین بودجه سنواتی تبدیل شود و موضوعات حوزه زنان و خانواده ردیفی مستقل، مشخص و نشان‌دار داشته باشند که البته این اقدام مهم نیز دنبال نشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سنجه‌های عملکردی مربوط به حوزه زنان و خانواده دستگاه‌های سیاست‌گذار در جداول ارسالی، گفت: به جهت اصلاح قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، دولت ملزم به تهیه سنجه‌های ارزیابی برنامه دستگاه‌های سیاست‌گذار شده است و این تعیین سنجه نقش مهمی در بودجه‌ریزی برنامه‌محور و بعد نظارت بر هزینه‌کرد اعتبارات و بررسی اثربخشی آن‌ها دارد.

قاسم‌پور اظهار کرد: در حوزه زنان و خانواده ذیل وزارت ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی و وزارت تعاون سنجه‌هایی در موضوعاتی نظیر حمایت از مراکز خدمات مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده، رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال و… مشخص شده که برخی از این سنجه‌ها جامع و مبتنی بر شرح وظایف تخصصی دستگاه‌ها طراحی نشده‌اند.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در هر صورت مجلس در راستای رفع این مسائل و ارتقای بودجه این بخش پیگیری‌هایی را انجام داده که ان‌شاء الله به نتیجه برسد.

کد خبر 6091843 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان / دولت برنده است یا مجلس؟
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است