Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-03@03:36:06 GMT

حداقل تقویم آموزشی را اصلاح کنید

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۱۸۲۹۳

حداقل تقویم آموزشی را اصلاح کنید

به گزارش جهان نيوز؛ تغییر تقویم آموزشی که تاکنون نتوانسته است همراهی همزمان دولت و مجلس را جلب کند، این روز‌‌ها و به کمک آلودگی هوا و ابتکار کمیته اضطرار در برگزیدن تعطیلی مدارس به عنوان راهکار مبارزه با آلودگی هوا می‌رود که حرف خود را به کرسی بنشاند و لازم الاجرا شود.

هرچند این مسئله به طور رسمی در هفته پیش رو در کمیسیون آموزش مجلس مطرح می‌شود اما در حال حاضر و با رد لایحه تغییر تقویم آموزشی از سوی بهارستانی‌‌ها در سال گذشته، مجلس در این زمینه یک بر هیچ از دولت عقب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین می‌توان گفت اکنون توپ در زمین مجلس است. 
  پیچیدن یک نسخه واحد برای تعطیلات مناطق مختلف کشوری که آب و هوای چهارفصل دارد حتما مبتنی بر نظر کارشناسی نیست و در بهترین حالت الزامات اجرا را تأمین کرده است. بنابراین اصلاح تقویم آموزشی و تقسیم کردن تعطیلات مدارس در طول سال و یا تعیین این تعطیلات به فراخور تغییرات اقلیمی در استان‌های مختلف آن هم بعد از یک قرن روال، یک ضرورت به نظر می‌رسد. 
  این ضرورت گهگاهی به دستور جلسات شورای عالی آموزش و پرورش سرک می‌کشد اما تاکنون نتوانسته حرف خود را به کرسی بنشاند. اما این روز‌‌ها و با تکرار چند ساله تعطیلی مدارس شهرهای بزرگ به دلیل آلودگی هوا، پای ضرورت اصلاح تقویم آموزشی به سایر نهادهای سیاستگذار و تصمیم گیر باز شده است.  از جمله مجلس که سیدجواد ساداتی نژاد، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات آن از طرح رسمی موضوع در هفته آینده در جلسه این کمیسیون خبر می‌دهد. وی به «جوان‌» می‌گوید: خبری از لایحه یا طرح در رابطه با اصلاح تقویم آموزشی و تقسیم تعطیلات در طول سال نیست اما مجلس به زودی ورود جدی به مسئله خواهد داشت.  با اینکه به نظر می‌رسد اظهارات این عضو کمیسیون آموزش از بی اطلاعی وی از روند بررسی تغییر تقویم آموزشی خبر می‌دهد با این وجود ساداتی نژاد می‌افزاید: ما برای تعطیلات طولانی تابستان برنامه نداریم و در عمل دانش آموزان برای چند ماه ر‌‌ها می‌شوند حالا این تعطیلی چندین روزه به خاطر آلودگی هوا هم چند سالی است به تعطیلات مدارس اضافه شده که باید فکری به حال آن کرد.     سرناي تعطیلی مدارس را از سر گشادش می‌زنند این نماینده مجلس خاطرنشان می‌کند: اگر بخشی از تعطیلات تابستان به طول سال منتقل شود در عین حال که پیوستگی آموزش و پرورش حفظ می‌شود،‌ بهره وری هم بالا می‌رود.  وی ادامه می‌دهد: همچنین بستر فضای مجازی و توسعه فناوری آموزشی به آموزش و پرورش کمک می‌کند فرآیند تعلیم و تربیت را حتی در روزهای تعطیل مدیریت کند. 
  اگرچه انتخاب تعطیلی مدارس در روزهای نیمه دوم سال به عنوان در دسترس‌‌‌ترین راه‌حل آلودگی هوا در سال‌های اخیر مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان قرار گرفته است اما این انتقاد تا جایی پا برجاست که تعطیلات آلودگی هوا به سایر تعطیلات سال از جمله تعطیلات طولانی تابستان و نوروز اضافه شود و چنانچه بخش منتقل شده همان تعطیلات باشد عده بیشتری را می‌تواند با خود همراه کند. 
  البته طبیعی است که دولت و آموزش و پرورش به طور ویژه از ورود به مسئله اصلاح تقویم آموزشی خودداری کنند زیرا به نوعی پذیرفتن ضربه شدن در برابر غول آلودگی هوا به شمار می‌رود. 
  با این حال اواخر ماه پیش و در پی جاگیری زودهنگام آلودگی هوا،‌اصلاح تقویم آموزشی به جلسه هیئت وزیران راه یافت و در نهایت برای کاهش فشار افکار عمومی بر کارگروه کاهش آلودگی هوا توانست توجهات را به خود جلب کند.  به بیان دیگر فوایدی از قبیل توسعه گردشگری داخلی،‌حفظ آهنگ و پیوستگی تعلیم و تربیت،‌ مدیریت منابع انرژی و تأمین منابع انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش و پویایی آموزش و پرورش نتوانستند دولت را به اصلاح تقویم آموزشی مجاب کنند و تنها این کار از غول آلودگی هوا برآمد.  از سوی دیگر جایگزینی اسم انحصاری تعطیلات آلودگی با تعطیلات پاییزی و زمستانی یا تعطیلات شناور تا حدودی انحراف نگاه‌های منتقد به مجموعه دولت و آموزش و پرورش را درپی خواهد داشت.  بی‌تناسبی پذیرفتن بی‌چون و چرای مسئله از سوی آموزش و پرورش هم هر از چند گاهی از سوی مهدی نوید ادهم، دبیر شورای عالی آموزش و پرورش با اعلام موردی اینکه موضوع در این شورا بررسی می‌شود تعدیل می‌شود.    اصلاح تقویم آموزشی به نفع آلودگی هوا علاوه بر این لغو قانون بازگشایی مدارس که در اول مهر در دهه 70 به تصویب رسیده کمک دیگری به دولت است که بتواند اثرات منفی اصلاح تقویم آموزشی را به نفع آلودگی هوا کاهش دهد. 
  بنابراین مجلس موظف شده لایحه لغو قانون بازگشایی مدارس در اول مهر را با قید دو فوریت در دستور بررسی قرار دهد تا منافع تغییر تقویم آموزشی کشور همه گیر شود.  آن وقت هر استان به فراخور شرایط اقلیمی، جغرافیایی و حتی اجتماعی و فرهنگی‌اش مدارس را بازگشایی خواهد کرد، که در آن صورت شاید عده‌ای اول مهر به مدرسه بروند، عده‌ای در تابستان و عده‌ای در زمستان و گروهی دیگر شروع سال تحصیلی‌شان همزمان با فصل بهار باشد.  اگرچه تاکنون از سوی مجلس و شورای عالی آموزش و پرورش عجله‌ای برای تصویب و اجرای اصلاح تقویم آموزشی و لغو قانون بازگشایی مدارس در اول مهر دیده نشده، اما به نظر می‌رسد آلودگی مزمن این روزهای کلانشهر‌‌ها سیاست این نهاد‌‌ها را تغییر خواهد داد. 
   پاس گلی که مجلس از دست داد
نویدادهم در این باره به «جوان‌» می‌گوید: ما با تغییر تقویم آموزشی کاملاً موافقیم و حتی سال گذشته این موضوع را در قالب لایحه به مجلس ارائه کردیم که رد شد.  وی اضافه می‌کند: لایحه‌ای که به مجلس ارائه دادیم شامل چند پیشنهاد بود که یکی تغییر تقویم آموزشی با شروع و پایان سال تحصیلی مشخص بود. دیگر اینکه تقویم آموزشی را نسبت به شرایط اقلیمی استان‌‌ها منعطف کنیم و سومی اینکه اجازه تدوین تقویم آموزشی به شورای عالی آموزش و پرورش و دولت داده شود. همچنین اینکه آغاز سال تحصیلی در همه کشور یک روز باشد اما نه الزاماً اول مهر هم پیشنهاد دیگر قید شده در لایحه ارائه شده به مجلس بود.  دبیر شورای عالی آموزش و پرورش بیان می‌کند: دولت از شناور شدن تعطیلات و داشتن تعطیلات زمستانی استقبال می‌کند. حالا چه این تعطیلات به خاطر آلودگی هوا باشد مانند سال‌های اخیر و چه به خاطر سختی تردد دانش آموزان و تأمین گرمایش مدارس در مناطق سردسیر. 
  پیش‌تر علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزارت ‌آموزش و پرورش در گفت‌وگو با رسانه‌‌ها به ضروریات اتخاذ این تصمیم اشاره و اظهار کرد: حداقل فایده تغییر تقویم آموزشی آن بود که دانش‌آموزان در ایامی که اوج آلودگی هوا در کلانشهرهاست، در مدارس یا فضای باز حضور پیدا نکنند و سلامت‌شان حفظ شود، البته سابقه آلودگی هوا به یک یا دو سال گذشته برنمی‌گردد.  وی می‌افزاید: هرچند تنظیم جدول تقویم آموزشی منعطف برای کشور امری ضروری است اما هر تغییر و طرح جدیدی وضع موجود را مورد چالش قرار می‌دهد؛ یا باید به سمت تغییر برویم یا باید چالش‌‌‌هایی که تغییر ایجاد می‌کند را بپذیریم. با ملاحظه همه این نکات، اگر تغییری در تقویم آموزشی کشور اتفاق بیفتد، به نظر می‌آید به ارتقای کیفیت یادگیری دانش‌آموزان کمک کند و به کاهش میزان آلایندگی هوا در ایام سرد سال منجر شود.  گفتنی است، علی اصغر فانی، وزیر وقت آموزش و پرورش در آبان 93 هزینه تعطیلی مدارس در هر یک روز آموزشی را معادل 120 میلیارد تومان برآورد کرده بود.  این غیر از آسیب‌های آموزشی و تربیتی است که تعطیلات بی‌برنامه و اضافه بر تعطیلات مرسوم و سالانه مدارس بر فرآیند تعلیم و تربیت وارد می‌کند.    منبع: روزنامه جوان

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۱۸۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم

ایسنا/کرمانشاه زنگ سپاس معلم به مناسبت روز معلم در مدارس کرمانشاه نواخته شد.

آیین نمادین زنگ سپاس معلم با حضور استاندار و جمعی از مسئولین، امروز(یازدهم اردیبهشت) در هنرستان صنایع شیمیایی کرمانشاه برگزار و زنگ سپاس معلم توسط استاندار کرمانشاه به صدا درآمد.

سلمان محمدی مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در این مراسم با اشاره به نقش مهم معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان، افزود: همه ما در هر جایگاهی که هستیم باید قدردان زحمات معلم‌های خود باشیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تهیه نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت: الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین شده و قرار شده این الگو در یک برنامه سه ساله در همه مدارس پیاده شود.

وی افزود: از مهرماه امسال این الگو در ۲۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد و در سال تحصیلی بعد ۴۰ درصد و سال بعد از آن هم ۴۰ درصد دیگر مدارس زیر پوشش این طرح خواهند رفت.

وی اضافه کرد: همچنین قرار شده مهر ماه امسال ۵۰ درصد مدارس غیردولتی و خاص هم بر اساس الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اداره شوند.

محمدی در ادامه اشاره‌ای هم به آثار مثبت اعمال معدل امتحانات نهایی در نتیجه آزمون سراسری داشت و گفت: نتیجه اجرای این طرح در مناطق محروم به خوبی خود را نشان داد. به عنوان مثال در استانی مثل کرمانشاه در حالی که در گذشته هیچ رتبه برتری در کنکور نداشتیم، سال گذشته دو رتبه برتر کنکور و ۲۷ رتبه زیر 100 و بیش از۲۷۰ رتبه زیر هزار داشتیم.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه بنا داریم امسال روی دو موضوع کیفیت بخشی به نظام آموزشی و تقویت مدارس دولتی به عنوان دو مطالبه اصلی مقام معظم رهبری در حوزه تعلیم و ترتیب تمرکز کنیم، گفت: در جهت کیفیت بخشی به نظام آموزشی برای بالا بردن معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان برنامه‌ریزی کرده‌ایم. 

وی در ادامه اشاره‌ای هم به اجرای طرح شهید سید محمدسعید جعفری در استان داشت و گفت: در این طرح اردوهای دانش‌آموزی به عنوان بستری برای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان مورد توجه قرار گرفته و این طرح در نهایت شناسایی استعدادهای دانش آموزان را دنبال می‌کند.

محمدی همچنین با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی در راستای تجهیز مدارس به امکانات ورزشی، گفت: در 1.5 سال گذشته قریب 60 مکان ورزشی با هدف نهادینه کردن ساحت زیستی بدنی در مدارس استان کرمانشاه ایجاد شده است.

وی با اشاره به افزایش سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی شهرستان‌ها گفت: سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی شهرستانها از 30 میلیارد تومان در سنوات قبل به 100 میلیارد تومان در سال گذشته رسید و امیدواریم در بودجه امسال شاهد توجه بیشتر به آموزش و پرورش در اختصاص بودجه باشیم.

کسب رتبه برتر شورای آموزش و پرورش استان در سطح کشوری، کسب رتبه برتر شورای تحقیقات آموزش و پرورش و نیز رتبه برتر در اجرای پروژه مهر از مهمترین افتخارآفرینی‌های دستگاه تعلیم و تربیت استان کرمانشاه در سال گذشته بود که محمدی از آنها یاد کرد.

امروز، زنگ سپاس معلم در دیگر مدارس استان کرمانشاه هم به صدا درآمد.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • ۱۴۳ طرح و پروژه آموزشی در استان بوشهر تامین اعتبار شد
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد
  • اختصاص ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر
  • تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزشی بوشهر
  • فرسودگی ۳۰ درصد مدارس گناباد
  • پروژه‌های آموزشی نیمه تمام تا مهرماه در تربت حیدریه تکمیل می‌شود
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • مدارس کانکسی در زنجان به حداقل ممکن رسیده است
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم