Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - جشن و اعياد همواره بهانه و فرصتي براي تلويزيون بوده تا با تهيه و تدارک ويژه برنامه‌هايي، ضمن کسب رضايت مخاطبان، دين خود را نسبت به آن جشن و آيين ادا کند و سنت ها را پاس بدارد.
شب يلدا به عنوان يک سنت ديرينه ايراني در اين ميان از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است نه لزوما به واسطه ماهيت فرهنگي - تاريخي خود بلکه از حيث رسانه‌شناسي و نسبت نمادين و نهاديني که بين ماهيت و کارکرد تلويزيون و فلسفه برگزاري شب يلدا وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تلويزيون همواره در پي تامين سرگرمي و غناي اوقات فراغت مخاطبان از يک سو و انتقال آگاهي و ميراث فرهنگي به جامعه به عنوان يک رسانه همگاني بوده است لذا شب يلدا فرصتي است تا از اين ظرفيت براي تحقق اين اهداف، بهره‌برداري لازم صورت گيرد اما شب يلداي امسال داراي موقعيت خاصي بود به ويژه براي پايتخت‌نشينان.
آنها شب قبل از يلدا، وحشت يک زلزله را تجربه کرده بودند و پيش از اين نيز سوگ‌وار هموطنان زلزله‌زده خود در کرمانشاه بودند که چهل شب قبل رخ داده بود.
اتفاقات تلخي که مي‌توانست کام مردم را در شب يلدا تلخ کند. از همين رو در تمام ويژه برنامه‌هاي شب يلداي امسال که از شبکه‌هاي مختلف تلويزيوني به روي آنتن رفت به اين مساله توجه شد و همه از هموطنان زلزله‌زده و مصيبت‌ديده خود ياد کردند و بار ديگر همدلي خود را با آنها نشان دادند حتي برخي از برنامه‌ها با اين مناطق ارتباط مستقيم برقرار کرده و گزارش زنده از آن پخش کردند.
محور اغلب گفت‌وگوهاي ويژه‌برنامه شب يلدا بر موضوعاتي بود که به نظر مي‌ رسد نيازهاي مهم جامعه امروز در روابط و مناسبات انساني و خانوادگي است.
توجه به مهرورزي و همدلي بين اعضاي خانواده و تاکيد بر عناصر و عواملي که به تحکيم و تقويت بنيان‌هاي خانواده کمک مي‌کند به ويژگي بارز ويژه برنامه‌هاي امسال بدل شد.
حضور استاد محمدعلي کشاورز در شبکه آموزش به همراه بازيگران سريال خاطره‌انگيز «پدر‌سالار» ضمن تجديد خاطرات گذشته که بخشي از کارکرد شب يلدا را هم شامل مي‌شود ارجاع به نهاد خانواده و ضرورت روابط گرم و صميمي بين اعضاي خانواده بود.
در واقع تلويزيون تلاش کرد تا اهداف و کارکردهاي شب يلدا را حول محور همبستگي‌هاي خانوادگي و همدلي‌هاي صميمانه بنا کند و فراتر از پوسته ظاهري آن که يک دورهمي ساده است به هسته معنايي آن دست يابد و به بازنمايي آن بپردازد.
در واقع رويکرد مضموني و گفتماني تلويزيون در توليد برنامه‌هاي شب يلدا را فارغ از ايجاد نشاط و سرگرمي و لحظات مفرح بايد در تبديل همنشيني به همزباني و آنگاه به همدلي دانست.
اگر بخواهيم از حيث رسانه‌اي به اين رويکرد نگاه کنيم بايد گفت که تلويزيون تلاش کرده از ظرفيت مخاطب‌پذيري خود در شب يلدا براي تبيين و تقويت تفاهم، خانواده‌محوري و ارزش‌ها و ملزومات آن سخن بگويد و ارزش‌هاي اين تجميع و همدلي را آشکارتر کند و بر تقويت و تداوم اين همنشيني‌ها تاکيد بورزد.
پرهيز از افراطي‌گري در استفاده از فضاي مجازي و ضرورت ارتباط چهره به چهره يکي ديگر از اين مفاهيم و مولفه‌ها بود که تقريبا در همه برنامه‌ها بر آن تاکيد شده بود.
از‌جمله در برنامه بوستان شبکه معارف‌، حجت الاسلام راستگو که اطلاعات خوبي درباره فضاي مجازي و مناسبات آن داشت به آسيب‌شناسي اين معضل پرداخت و به خانواده‌ها نسبت به اين آسيب‌ها، هشدار داد. در نهايت بايد گفت تلويزيون در شب يلداي امسال، با محور قرار دادن خانواده و نظام خانوادگي بر دو عنصر و مولفه «سرگرمي» و «آگاهي» در ساخت و توليد ويژه‌برنامه‌هاي يلدايي صحه گذاشت و ضمن ايجاد سرگرمي، خانواده‌ها را نسبت به تقويت بنيان‌هاي خانواده و کارکردهاي عاطفي آن آگاه ساخت.
دکتر مرتضي ميرباقري - معاون سيما

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۱۹۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد

سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناوری بین‌الملل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در خانه نوآوری و فناوری ایران توانمندی‌های صادراتی فناوران نخبه کشورمان را در عرصه‌های مختلف به نمایش گذاشت که سبب گشودن دریچه بزرگ صادراتی به روی دانش‌بنیان‌ها شد.

به گزارش ایسنا، امیرحسین میرآبادی اظهار کرد: طی این چند روز شاهد برگزاری مهم‌ترین و بزرگترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه توانمندی های صادراتی (ایران اکسپو) بودیم. هدف اصلی نمایشگاه، معرفی و نمایش آخرین دستاوردها و محصولات ایرانی برای مجموعه‌های خارجی است.

به گفته وی، این رویداد بستر و ظرفیت خوبی را برای ارائه توانمندی شرکت‌ها و صنایع ایرانی به کشورهای مختلف دنیا در قالب بازدید هیأت‌های تجاری فراهم کرده و آی‌هیت نیز به عنوان بستر اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه نقش مؤثری را ایفا کرد.

وی «نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور» را یکی از بخش های بسیار مهم در حوزه تعاملات بین‌المللی خواند و افزود: بدون شک دستاوردهای درخشان علمی کشورمان و صنعتی‌سازی این دستاوردها طی سال‌های گذشته ظرفیتی بی نظیر را برای رشد صادرات ایران فراهم کرده است. نمایشگاه اکسپو با معرفی این تولیدات و دستاوردها به بازار جهانی نقش بسزایی در جهش شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد داشت.

به گفته رئیس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی در ایران اکسپو، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی حضور فعالی داشتند و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به نسبت دوره‌ پیشین، رشد ۴۰ درصدی را تجربه کردند.

میرآبادی ادامه داد: در این نمایشگاه، ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با توانمندی صادراتی، دستاوردهای علمی و فناورانه خود را به نمایش گذاشتند.

وی، این رشد را تنها از منظر کمی ندانست و به رشد کیفی محصولات نیز اشاره کرد و افزود : در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو کیفیت و تنوع محصولات دانش‌بنیان ایرانی نیز تقویت چشم‌گیری داشت؛ در نمایشگاه ایران اکسپوی امسال هزار و ۵۰۰ محصول فناورانه حوزه‌های مختلف به نمایش درآمده است.

به گفته میرآبادی، این نمایشگاه علاوه بر اینکه ظرفیت و فرصت بی نظیری را به صنعتگران و شرکت‌های دانش بنیان ایرانی برای معرفی خود به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بین‌المللی کالا و خدمات آنها می‌دهد، بستر بی نظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و همچنین علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان به شمار می آید.

پر رنگ شدن اقتصاد دانش‌بنیان در سبد اقتصاد کشور

وی ضمن اشاره به رشد سه برابری صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲، گفت: سال گذشته میزان صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان‌ دو میلیارد دلار را رد کرد که نویدبخش اتفاقات بسیار خوبی از جمله نقش آفرینی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کلان کشور است.

میرآبادی ادامه داد: هدف ما در سال ۱۴۰۳ ادامه این مسیر با قوت بیشتر است. در همین راستا موضوع حمایت از تنوع بخشی به مقاصد صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد بازارهای جدید، رفع موانع پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه صادرات و توسعه بازار بین‌الملل از جمله ظرفیت‌هایی است در دستور اقدام قرار داده‌ایم.

وی افزود: امید است در پایان سال ۱۴۰۳ شاهد رشد ۵۰ درصدی صادرات دانش‌بنیان‌ها به نسبت سال ۱۴۰۲ باشیم.

میرآبادی در بخش پایانی سخنان خود، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در تعاملات خارجی‌ را سبب ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تعاملات بین‌المللی و شناخته شدن بیشتر کشورمان به عنوان یک کشور پیشرفته فناور دانست و بیان کرد: این موضوع مورد توجه و تاکید بسیار رئیس‌جمهور اسلامی ایران هم قرار گرفت و در افتتاحیه نمایشگاه اکسپو نیز به این موضوع اشاره داشتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو
  • هزار و ۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • ۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • واکنش باشگاه پرسپولیس به درگذشت مسعود اسکویی
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید
  • کارگردان مشهور ایرانی: تلویزیون نمی‌بینم!