Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرستان پلدختر از نفت خیزترین شهرستان‌های کشور و نفت خیزترین شهرستان لرستان است که دارای پالایشگاهای فراوان نفت وگاز است اما تعداد زیادی از روستاهای این منطقه در نبود گاز شب‌های زمستان می لرزند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از پلدختر، شهرستان پلدختر ازنفت خیزترین شهرستان‌های کشور و نفت خیزترین شهرستان لرستان است که دارای پالایشگاهای فراوان نفت وگاز است؛ از مهم ترین چاه‌های نفت و گاز می‌توان به چاه نفت و گاز روستای مورانی واقع در 15 کیلومتری پلدختر اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین می‌توان از پالایشگاه‌های پمپاژ پلدختر به پالایشگاه تنگ فنی و پالایشگاه نفت آسار و پالایشگاه افرینه نام برد. ولی با این وجود مردم منطقه با مشکلات فراوانی روبرو هستند.

دهستان افرینه با بیش از 39 روستا و هفت هزار نفر جمعیت باتوجه به شروع فصل سرما به علت کمبود نفت و اجرایی نشدن عملیات گازرسانی با مشکلات فراوانی روبرو است.

در دومین روز از دهه فجر سال گذشته  همزمان با سراسر کشورو درلرستان  با حضور عراقی معاون وزیر نفت، استاندار، فرماندار وجمعی از مسئولان محلی به صورت تلفنی همزمان با مراسم کلنگ زنی 217طرح گازرسانی لرستان، کلنگ زنی 16طرح گازرسانی در پلدختر آغاز شد که این  آیین کلنگ زنی به صورت نمادین در منطقه برگلان سوخته زورانتل از توابع معمولان برگزار شد ولی  تازه و در آستانه دهه فجر امسال به تازگی عملیات اجرایی این پروژه گازرسانی شروع شده بود که به دلایل نامعلومی این طرح طی روزهای گذشته متوقف شده است وبا وجود منابع فراوان نفت و گاز در برخی مناطق پلدختر هنوز خیلی ‌از روستاهای پلدختر از نعمت گاز برخوردار  نیستند.

7 هزار نفر کنار گاز بدون گاز

خوشکرم نجاتی یکی از ساکنان روستای افرینه درگفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر اظهار داشت: جمعیت روستای افرینه زیاد است وسهمیه نفت آن کم است و سبب مشکلات فراوانی برای مردم شده است  که مسئولان برای گازرسانی به روستای افرینه قول‌های فراوانی دادند ولی تاکنون این قولها عملی نشده است  که امروز وعده فردا وروزهای آینده وسال‌های آینده را برای گازرسانی می‌دهند.

فضل‌الله احمدپور ساکن روستای دمرود افرینه که از  صبح زود  برای گرفتن نفت به جایگاه نفت روستای افرینه مراجعه کرده به خبرنگار تسنیم در پلدختر گفت: از ساعت 7 صبح برای گرفتن نفت مراجعه کردم ولی اکنون که ساعت 10 صبح است هنوز نوبت من نرسیده است ما تا چند سال عمر می‌کنیم که باید این همه زمان  در صف نفت بمانیم و عمری که اینطوری صرف شود به چه درد می‌خورد.

وی افزود: از مسئولان تقاضا دارم هر چه زودتر طرح  گازرسانی به دهستان افرینه و روستاهای افرینه تسریع ببخشند.

هادی یوسفی یکی از ساکنان افرینه گفت: من از بعداز اذان صبح برای گرفتن نفت در جایگاه نفت این روستا در صف هستم واکنون که ساعت 11 صبح است هنوز تعداد 10 بشکه در جلوی من است تا نوبت به من برسد و مردمی که بعد از ما آماده اند به علت تمام شدن نفت نمی‌توانند نفت دریافت کنند.

خانه‌های بدون نفت درسرمای زمستان

قربان میر رئیس جایگاه نفت افرینه در این رابطه به خبرنگار تسنیم در پلدخترگفت: برای این نوبت 11نفت کش نفت برای روستا آمده است ولی این مقدار جوابگوی مردم منطقه نیست و هر بار که نفت می‌آوریم به کل روستا نمی‌رسد و هر بار تعدادی بدون نفت به خانه بر می‌گردند.

بهمن حاتمی یکی دیگر از  ساکنان افرینه در گفت‌‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: سه روز است که درنوبت گرفتن نفت هستم ولی تاکنون نتوانستم نفت دریافت کنم که این نفت گرفتن برای ما  دردسر ساز است به طوری که زمستان باید برای گرفتن نفت در صف باشیم وتابستان برای گرفتن کپسول گاز!!!مسولان به داد مردم دهستان افرینه برسند.

حمید میراحمدی از ساکنان این منطقه گفت: مردم منطقه شب‌ها برای گرفتن نفت در نزد جایگاه نفت می خوابند ونوبت گیری می‌کنند از مسئولان عاجزانه می خواهیم هرچه زودتر رسیدگی کنند البته قول‌هایی داده شده است ولی تاکنون به نتیجه نرسیده است.

4 روز انتظار برای یک گالن نفت!

علی سلطانپور دهیار روستای افرینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدخترگفت: مرکز دهستان افرینه با 2000 نفر جمعیت ساکن در این روستا و 7500 نفر در 39 روستای وابسته با توجه به فرارسیدن فصل سرما با مشکلات زیادی روبه‌رو است و مردم این دهستان باید 4 روز در نوبت نفت بمانند تا بتوانند یک گالن 220لیتری نفت را برای خانواده خود نفت تهیه کنند که از مسولان انتظار داریم مشکل را حل کنند.

وی افزود: عمده‌ترین و اساسی‌ترین مشکل ما بحث گازرسانی به دهستان افرینه است که عملیات اجرایی آن متوقف شده است آرزوی مردم منطقه افرینه گازرسانی به این روستا است و از مسئولان انتظار داریم این موضوع را پیگیری کنند که حداقل تا سال آینده ما بتوانیم از نعمت گاز برخوردار شویم. 

عباس محمودی بخشدار معمولان در این رابطه به خبرنگار تسنیم گفت: یکی از آرزوهای دیرین مردم منطقه افرینه گاز رسانی به این روستاست که دهه فجر سال 95 کلنگ آن زده شده و در آستانه دهه فجر امسال عملیات اجرایی آن آغاز شده بود که این طرح طی روزهای گذشته متوقف شده است.

توقف عملیات گازرسانی به منطقه زیودار و افرینه

وی افزود: نداشتن نعمت گاز در منطقه افرینه به عنوان نقص دیده می‌شود و سبب مهاجرت مردم به شهرهای اطراف شده است یکی از کارهایی که می توانستیم در اثر آن مهاجرت را به روستاها معکوس کنیم بحث گازرسانی است چون وقتی زیرساختها آماده باشد مردم در روستاها ماندگار می‌شوند.

بخشدار معمولان تصریح کرد: درصورت اجرا شدن طرح گاز رسانی به دهستان افرینه روستاهای افرینه، دمرود امیرسفلی، دمرود امیر وسطی، برگلان سوخته، طاق عباسعلی، کلک زورانتل، زیودار، سرمر، زورانتل، لیت بر، بن لاروسرنجه زیودار از نعمت گاز برخوردار می‌شوند.

حمید رضا کبودی رئیس شرکت گاز پلدختر در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر اظهار داشت: عملیات کلنگ زنی گازرسانی به  16روستای محور زیودار به افرینه در شهرستان پلدختر دهه فجر سال 95 زده شده که از پارسال تاکنون عملیات اجرایی این پروژه شروع شده بود ولی به علت نامعلومی متوقف شده است.

1520 خانوار چشم انتظار گاز

وی با بیان اینکه پیمان اجرایی این طرح‌ها دو ساله است افزود: اعتبار مورد نیاز این طرح‌ها 10میلیارد تومان است که متراژ اجرایی شبکه گذاری این طرح بیش از 58 کیلومتراست که در قبال اجرایی شدن این طرح ها،1520خانوار و بیش از 5 هزار نفر جمعیت از مزایای این طرح استفاده خواهند کرد.

وی یادآورشد: تاکنون 67 روستای شهرستان پلدختر گازدارشده اند و در حال حاضر 63 درصد از جمعیت روستایی پلدختر گازدار هستند که اگر روستاهای بزرگ جلگه خلج ، افرینه و پاعلم گازرسانی شدند بیش از 90 درصد روستاهای بالای بیست خانواری پلدختر از نعمت گاز برخوردار می‌شوند و صددرصد جمعیت شهری پلدختر و معمولان از نعمت گاز استفاده می‌کنند.

حمیدرضا کاظمی نماینده پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی در رابطه با عملیات گازرسانی به دهستان افرینه گفت: بیش از یک سال توجیه‌پذیر نیست که ما دهه فجر گذشته کلنگ بزنیم و در آستانه  دهه فجر سال 96 هنوز اقدام عملی اجرایی شدن این پروژه انجام نشده است.

گزارش از فیروزه حاتمی

انتهای پیام/

روستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندسوز سرما کنار چاه‌های نفت؛ مردم روستاهای پلدختر از سرما به خود می‌لرزند + فیلمروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارندروستاهای لرستان که در کنار پالایشگاه گاز از سرما می‌لرزند؛ قصه پر غصه مردمی که گاز و نفت ندارند R41450/P1486/S6,72/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۲۳۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان نخستین بار کی سرما خورد؟

ایتنا - انسان خردمند (هومو ساپینس) چه زمانی در تاریخ برای اولین بار سرما خورد؟
پاسخ به این سوال دشوار است؛ تا حدی به این دلیل که از میان ویروس‌های متعددی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، تنها تعداد کمی از آن‌ها در بقایای به‌جا مانده از انسان‌ها کشف می‌شوند چرا که ویروس سرماخوردگی اغلب در بافت‌های نرم مانند ریه وجود دارد و کم‌تر در استخوان و دندان قابل ردیابی است. با این حال این امکان وجود دارد که برخی از اولین انسان‌های خردمند دست‌کم ۳۰۰ هزار سال پیش به سرماخوردگی مبتلا شده‌ باشند. 

«سرماخوردگی معمولی» یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌‌های تنفسی است که افراد با سیستم ایمنی سالم، به صورت خفیف به آن‌ مبتلا می‌شوند. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV/ ویروس پیوسته‌یاخته‌ای تنفسی) اغلب عوامل اصلی‌اند. البته این عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) قبل از آنکه بین مردم شیوع پیدا کنند، احتمالا از سایر مهره‌داران به انسان منتقل شده‌اند.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس تکاملی از دانشگاه کالیفرنیا به لایو‌ساینس گفت، باتوجه به زندگی انسان خردمند با حیوانات، قرار گرفتن بشر در معرض ویروس‌های جدید اجتناب‌ناپذیر بوده است.

معمولا زمانی که ویروس حیوانی به بدن انسان وارد می‌شود، قادر به ایجاد عفونت و آلودگی نیست، زیرا با میزبان جدید سازگار نیست، با این حال ویروس‌ها گاه برای جهش موفقیت‌آمیز و حتی انتشار بین انسان‌ها مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب دارند؛ مانند ویروس‌هایی که در همه‌گیری کووید‌ــ۱۹ یا آنفلوانزای خوکی ظهور کردند.

البته دانشمندان درباره زمان اولین شیوع ویروس‌های سرماخوردگی نظرهای متفاوتی دارند. به عقیده برخی دانشمندان، این ویروس‌ها می‌توانند هم‌زمان با طلوع تمدن بشری یعنی پنج تا شش هزار سال قبل، از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌ باشند؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در مناطقی نزدیک به هم را آغاز کردند که عوامل بیماری‌زا به‌راحتی می‌توانستند بین آن‌ها گسترش یابند و هم‌زمان پرورش حیوانات حامل این ویروس‌ها را نیز آغاز کردند.

اما همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند. فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس دانشگاه کالج لندن، می‌گوید انسا‌ن‌های «شکارچی‌ــ‌گردآورنده» که کشاورزی نمی‌کردند یا دام پرورش نمی‌دادند هم می‌توانستند از طریق شکار در معرض این ویروس‌های حیوانی قرار بگیرند. انسان شکارچی‌ پیش از انسان خردمند وجود داشت و به نظر این زیست‌شناس، ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول دوران تکامل انسان در زمان‌های مختلف پدیدار می‌شدند و از بین می‌رفتند.

او می‌گوید: «من فکر می‌کنم احتمالا یکی از رویدادهایی که به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان منجر شد، پخش شدن آن‌ها در خارج آفریقا بود که طی آن احتمالا به ویروس‌های سرماخوردگی جدید مبتلا شدند. بقایای قدیمی‌ترین انسان‌ خردمندی که در خارج از آفریقا کشف شد، متعلق به ۲۱۰ هزار سال قبل بود.»

دانشمندان برای کشف پیدایش این ویروس سراغ حفاری‌های باستان‌شناسی رفتند. به گفته کارشناسان، ویروس‌های سرماخوردگی زیاد خوبی باقی نمی‌مانند. این ویروس‌ها به طور معمول در بافت‌های نرم مانند ریه که پس از مرگ از بین می‌روند، اثر باقی می‌گذارند و در بافت‌های مقاوم مانند استخوان و دندان یافت نمی‌شوند.

البته ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده‌اند اما فقط ویروس‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای بوده‌اند نه ویروس‌های حاوی آران‌آی (RNA) اما محققان یک کروناویروس متعلق به قرن شانزدهم را در پالپ دندان یک اسکلت‌ انسان در فرانسه پیدا کردند. این آران‌ای با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و نشان می‌دهد که این عوامل بیماری‌زای تاریخی احتمالا یا از بین رفته‌اند یا بدون آنکه شناسایی شوند، تکامل یافته‌اند.

بالوکس می‌گوید: «احتمالا در آینده از ویروس‌هایی که کمتر از ۲۰۰ سال پیش با ما بودند، تصویر جمعی مناسب‌تری خواهیم داشت. این امر ردیابی تاریخچه ویروس‌ها در گذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر می‌کند.»

دیگر خبرها

  • دستگیری دو گروه شکارچی و صیاد غیرمجاز در پلدختر
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود
  • برق شهر معمولان وصل شد
  • طغیان آبشار «آب تاف» پلدختر
  • وحشت مردم روستاهای شهرستان بدره از ورود سیلاب
  • بارندگی آب، برق و راه برخی از روستاهای بخش شنبه و طسوج مسدود کرد
  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • طرح ارتقاء فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان تا پایان تابستان به پیشرفت 30 درصد مي رسد
  • سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری