Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@18:07:34 GMT

سخنرانی دکتر فائزه هاشمی رفسنجانی

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۲۹۱۲۱

سخنرانی دکتر فائزه هاشمی رفسنجانی

 به گزارش خبرگزاری برنا؛ سخنرانی دکتر فایزه هاشمی رفسنجانی بعد از هشت سال در دانشگاه زنجان به همت کارگروه زنان انجمن اسلامی دانشجویی این دانشگاه برگزار گردید که مورد استقبال جمع کثیری از دانشجویان و اساتید و خبرنگاران و عکاسان قرار گرفت . 

دکتر فائزه هاشمی رفسنجانی در سالن الغدیر دانشگاه زنجان عنوان نمود که:  بحث زنان و حقوق بشر بحث مهمی در توسعه است و نمی توان حقوق بشر را بدون حقوق زنان تعریف کرد ،اعتقاد دارم اسلام مهمترین و شاید تنها مکتب دینی که حقوق بشر و زنان درآن دیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچیزی به نام اسلام باشد اسلامی نیست ،در آمریکا مساجدی داریم که امام جماعتشان خانم است ،آیا در جمهوری اسلامی قبول داریم یک خانم امام جماعت باشد؟ در صدر اسلام کسی بخاطر عقیده اش محکوم و اعدام نشد.

وظیفه مجتهد چیست؟ اسلام را با فتواهای جدید به روز کند،اگر قرار باشد قوانین از صدر اسلام تغییر نکند چه نیازی به مجتهد است؟

میتوانیم یک رساله از همان ایام داشته باشیم و دیگر نیازی به مجتهد نیست .

قبل از انقلاب یکی از شعار ها اسلام بود،(استقلال،ازادی،حکومت اسلامی) مفهوم زنان همیشه دستخوش برداشت های افراطی شد،-حالا نه همیشه-

همانطور که با کشف حجاب رضاشاه مخالفم با حجاب اجباری هم مخالفم.

     آیا حجاب اسلامی زنان ما را با حجاب تر کرده است؟بلکه روز به روز بد حجابی و کم حجابی بیشتر شده و دین وحجاب تقویت نشده است چون اثر منفی گذاشته است.فشار برعکس نتیجه می دهد.

   قوانین ما یکسری موضوعاتی را بین زن و مرد اختلاف گذاشته که باعث نابرابری شده است.

   درقرآن فقط ارث زن نصف مرد بودن صراحتا بیان شده است بقیه موارد مثل حضانت،طلاق ،شهادت صراحت قرآنی ندارد.

حواسمان نیست داریم اسلام را بین مردم خراب می کنیم. چرا در مسابقات والیبال کشور حضور زنان ایرانی در استادیوم مشکل ندارد اگر گناه است چرا در خارج کشور میشود گناه کرد و در داخل کشور نمی شود؟

می گویند از لحاظ اخلاقی فضای استادیوم مناسب خانم ها نیست بی اخلاقی بخاطر نبودن خانم ها در استادیوم می باشد.

حضور خانم ها فضای استادیوم را به سمت اخلاق می برد. چطور در زمان احمدی نژاد حضور خانم ها در سالن های والیبال و بسکتبال مشکلی نداشت اما الان اشکال دارد؟در نهایت که جوابی ندارند می گویند ساختار ها آماده نیست،شما این همه خرج می کنید اما چهارتا توالت نمیتوانید بسازید. آقای احمدی نژاد میتواند مادر چاوز را بغل کند ولی وقتی از آقای خاتمی یک عکس تایید نشده منتشر شد کفن پوشان به خیابان ریختند،اما آقای احمدی نژاد مادر چاوز را بغل کرد که پیر هم نبود.

     سیاستمداران نباید مسایلی مثل توجه به مردم،حقوق مردم و زنان را قربانی سیاست بکنند مردم برای مطالبات به حق خود نباید کوتاه بیایند هرچند نیازمند زمان و تدریجی در نگاه من در دوره روحانی دو موضوع عمده داریم مدیریت زنان و قوانین تبعیض آمیز.

       از روحانی انتظار میرفت وزیر زن داشته باشد اما فشار از جاهایی خیلی محکم بود که ایشان نه وزیرزن نه وزیراقلیت (مذهبی) داشته دارند.  روحانی :خواستیم سه وزیر زن داشته باشیم ولی خوب نشد ، نمایندگان اصولگرای مجلس خودشون نذاشتند وزیر زن داشته باشند ولی به روحانی انتقاد میکردند که چرا وزیر زن ندارد قوانین ما در حوزه زنان نه پایه حقوق بشری دارد ونه پایه دینی 

مثلا عدم اجازه خروج از کشور زن بدون اجازه شوهر .

خانم ایرانی که با مرد خارجی ازدواج کند بچه اش را تا هجده سالگی شناسنامه نمیدهند چرا که قوانین تابعیت ایران خون مرد ایرانی حایز اهمیت است، کجای اسلام این را داریم خیلی از قوانین ما تابعیت دینی ندارد و قابل اصلاح است راه حل این است که مردم مطالبه گر باشند.

این جلسه بعد از پرسش و پاسخ دانشجویان پایان گرفت.

 

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۲۹۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رضایت حاکمیت به پوشش زنان ۲۰ سال پیش | همان بدحجابانی که کافر بودند!

عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «پیش‌بینی دو دانش‌آموز» در روزنامه اعتماد نوشت:

اخیرا یک فیلم کوتاه یک دقیقه‌ای بازنشر شده که دو دختر خانم دبیرستانی به مدت یک دقیقه درباره فشارهای اجتماعی نسبت به دختران حرف می‌زنند. این فیلم تولید سال ۱۳۸۲، یعنی ۲۱ سال پیش است. هر دو دختر خانم که حدود ۱۵ تا ۱۷ساله هستند با حجاب و مقنعه کامل و روپوش مدرسه بدون ذره‌ای آرایش به خوبی و مسلط حرف می‌زنند. آنان فشارهای اجتماعی را به خوبی به فنر تمثیل می‌کنند. جامعه را متحول می‌دانند که اگر فشار نباشد مردم خود را تطبیق می‌دهند. ولی اگر جلوی این فنر گرفته و فشرده شود، به جایی می‌رسد که دیگر، توان حفظ آن را ندارند و یک باره فنر باز می‌شود.

آنان قاعده‌ای را با زبانی ساده توضیح می‌دهند که «مردم از آنچه منع می‌شوند به آن حریص‌تر می‌شوند.» سپس شرح می‌دهند که چرا مردم به سوی تبلیغات ماهواره‌ای می‌روند. اینها عین جملات آن دو دختر خانم نبود ولی مضمون دقیق آن‌ها است. ای کاش می‌دانستیم که اکنون آن‌ها کجا هستند؟ چه پوششی دارند؟ چه تفکری دارند؟ و آیا همچنان با همان آرامش و متانت سخن می‌گویند یا به افرادی عصبی تبدیل شده‌اند؟

پس از رها شدن این فنر در سال ۱۴۰۱ چه رفتاری از خود نشان داده‌اند؟ اکنون نمی‌دانیم که آن دو دختر خانم چه وضعی دارند ولی از روی موارد مشابه فراوان آن‌ها که در دور و نزدیک می‌بینیم، می‌توانیم بگوییم که سرنوشت آن نسل به کجا رسیده است؟ آنان متولدین دهه ۱۳۶۰ بودند که اواخر جنگ به دنیا آمدند. در دوره اصلاحات به بلوغ رسیدند. ولی هیچ کس وقعی به سخنان بدیهی آنان نداد.

آنان در آن مقطع زمانی دانش‌آموزانی عادی بودند؛ نه مدرک دانشگاهی داشتند و نه تجربه عمیق سیاسی و اجتماعی، ولی با همان چند سالی که در متن جامعه حضور داشتند، به صورت شهودی و حسی متوجه شده بودند که تحت فشار اجتماعی هستند. آنان چنین می‌اندیشیدند که تحت فشارند که چگونه فکر کنند، چه بپوشند، کجا بروند، کجا نروند و… و این را حس می‌کردند، که این فشارها در حال افزایش است و می‌دانستند که به جایی خواهد رسید که دیگر سیاستمداران و پدرخوانده‌های جامعه قادر به نگهداری این فنر در حالت فشرده شده نخواهند شد، خسته می‌شوند و دیر یا زود این فنر رها خواهد شد، و آنگاه باطن جامعه آشکار می‌شود. باطنی که شاید در یک فرآیند طبیعی و متعارف به گونه دیگری ظاهر شود.

امروز حکومت به پوششی از زنان رضایت می‌دهد که ۲۰ سال پیش آن را کفر ابلیس می‌دانست. ولی رسیدن به این پوشش با هزینه‌های زیاد برای دو طرف بوده، و هنوز هم معلوم نیست که چند سال بعد به کجا برسد؟

این نسل اعم از دختر و پسر و البته دختران بیشتر، نادیده گرفته شدند ولی کسی توان حذف آنان را نداشت و ندارد به همین علت در فردای برداشتن اهرم از روی فنر، به میدانی پرتاب می‌شوند که خواسته خودشان نبوده است.

پرسش این است که چرا گوش شنوا و ساز و کاری مناسب برای شنیدن آن نجواهای آرام وجود نداشت تا با بحران ۱۴۰۱ مواجه نشویم؟

دیگر خبرها

  • رضایت حاکمیت به پوشش زنان ۲۰ سال پیش | همان بدحجابانی که کافر بودند!
  • (ویدئو) سوال باورنکردنی یک دانشجو از هاشمی رفسنجانی
  • این دهه‌شصتی خبرساز طراح لایحه حجاب است؛ سمت‌های او چه بوده است؟
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • ببینید | سوال باورنکردنی یک دانشجو از هاشمی رفسنجانی؛ دور از انتظارترین پرسش تاریخ!
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • افشای خواب عجیب هاشمی‌رفسنجانی ۶ ماه قبل از فوت! | فیلم
  • واکنش دانشگاه تهران به حاشیه‌ سازی‌های اخیر درباره همکاری با جمیله علم الهدی