Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:39:37 GMT

سهم لرستان در صادرات صنایع دستی صفر است

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۳۳۱۶۰

سهم لرستان در صادرات صنایع دستی صفر است

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان گفت: سهم استان در صادرات صنایع دستی صفر است.

به گزارش ایسنا، گودرز امیری در مراسم تکریم و تودیع مدیران کل میراث فرهنگی استان اظهار کرد: لرستان یکی از استان‌های زیبا و مستعد در زمینه توسعه گردشگری بوده که مبنای توسعه آن در گردشگری، حفظ آثار و تولید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مردم و سرمایه‌گذاران در این زمینه می‌توانند نقش موثری داشته باشند و مسئولین تسهیل کننده مسیر هستند، ادامه داد: سابقه تاریخی تولید مفرغ لرستان به ده‌ها هزار سال قبل برگشته و هم اکنون در موزه‌های مهم دنیا نگهداری می‌شوند اما حال صادرات صنایع دستی صفر است که جای تاسف دارد.

امیری یادآور شد: برای توسعه گردشگری حتما نباید هتل و زیرساخت‌های زیادی وجود داشته باشد و می‌توان با احیای غذاهای قدیمی و بوم‌گردی آن را تحقق بخشید و این وظیفه به عهده مردم است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان بیان کرد: دولت در راستای گردشگری برای احداث خانه گردشگری تسهیلات درنظر گرفته که کار ارزشمندی است و می‌تواند باعث رونق این مهم شود.

وی به احداث باغ‌های گردشگری نیز اشاره کرد و گفت: این کار اقدام مهمی است و می‌توان تنها با تأمین روشنایی، آب و جایی برای اسکان مسافران، پذیرای گردشگران بود و سبب اشتغال و رونق اقتصادی منطقه شد.

امیری با بیان اینکه در زمینه اشتغال فراگیر تسهیلات خوبی درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: در کنار آن تسهیلات روستایی نیز اعطا می‌شود که از یارانه برخوردار بوده و می‌توانند تسهیلگر نیز باشند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان در راستای حفظ آثار تاریخی موضوع بازسازی آنها را یکی از موارد مهم عنوان کرد و گفت: در این راستا نیاز به اعتبار است که از مسئولان سازمان میراث فرهنگی درخواست داریم بودجه‌های لازم را تأمین کنند.

وی از تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری در بحث گردشگری استان خبر داد و بیان کرد: در همین راستا شهرداری‌ها و دهیاری‌ها آمادگی لازم را برای حمایت از سرمایه‌گذاران دارند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن مجوزهای لازم صادر خواهد شد.

امیری به کانون‌های گردشگری بسیار زیبا و بکر در استان اشاره کرد و افزود: در این نقاط خدماتی ارائه نمی‌شود و همه منتظرند که دولت پای کار بیاید که دیدگاه غلطی است چراکه او تنها می‌تواند تسهیل‌گر مسیر باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان به چهارفصل بودن استان اشاره کرد و گفت: این استان مستعد طبیعت‌گردی است و می‌تواند در تمام فصول گردشگران را جذب کند.

وی با تأکید بر اینکه باید همایش‌های ویژه توسعه گردشگری در استان برگزار شود، اظهار کرد: در این مراسم می‌توان نظر مسئولین و سرمایه‌گذاران را جذب و با دیدگاه مردم آشنا شد.

امیری بیان کرد: لرستان سرزمینی با منابع غنی آب است که در جذب گردشگر از آنها استفاده نمی‌شود. باید در این راستا برنامه‌ریزی بیشتری صورت بگیرد.

به گزارش ایسنا، غلامرضا سلیمانی، مدیرکل میراث فرهنگی استان در مراسم تکریم و معارفه مدیران کل میراث فرهنگی استان با اشاره به وجود 45 هتل، مهمانپذیر و اقامتگاه با 2031 تخت، 10اقامتگاه بوم‌گردی و 16 مجتمع چند منظوره در استان گفت: این مراکز آماده خدمات‌رسانی به گردشگران هستند.

وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر 90 طرح اقامتی با 10 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی در دست ساخت است که 18 طرح با پیشرفت بیش از 60 درصد از جمله طرح‌های اقتصاد مقاومتی به شمار می‌روند. با بهره‌برداری از آنها تعداد تخت‌های اقامتی در استان به 3500 تخت افزایش می‌یابند.

وی در خصوص راه‌اندازی بازارچه‌های دائمی صنایع دستی در استان گفت:  بازارچه صنایع دستی در شهر بروجرد برپاشده، در دورود در دست اقدام است و در خرم آباد هم به زودی در مجموعه باغ گلستان راه‌اندازی خواهد شد.

سلیمانی با اشاره به اینکه تعدادی از بناهای تاریخی بدون معارض تملک و به بخش خصوصی واگذار شده‌اند، ادامه داد: تاکنون 7 بنا از شهرهای خرم‌آباد و بروجرد به منظور ارائه خدمات فرهنگی و صنایع دستی با هدف ایجاد اشتغال، حفظ و مرمت بنا به بخش خصوصی واگذار شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در ادامه از گردشگری به عنوان یک صنعت سبز، زودبازده و کم هزینه یاد کرد و گفت: هدف گذاری ملی در بحث صنعت گردشگری افزایش 4 تا 5 برابری جذب گردشگر خارجی است که در صورت تحقق سالانه حدود 20 میلیون نفر از جاذبه های دیدنی و گردشگری کشور دیدن خواهند کرد.

وی بیان کرد: لرستان به عنوان یکی از استان‌های امن‌تر در کشور با داشتن قابلیت‌ها و ظرفیت‌های فراوان گردشگری سالانه پذیرای گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور است به طوری که در ایام نوروز، روزانه بیش از 400 هزار نفر از اماکن تاریخی-تفریحی و طبیعی استان بازدید کرده‌اند و این امر باعث شد خرم‌آباد به عنوان یکی از هفت شهر برتر گردشگری کشور معرفی شود.

سلیمانی در خصوص جذب سرمایه گذار برای راه اندازی طرح‌های گردشگری در استان بیان کرد: مجموعه بزرگ سافاری پارک، کشت و صنعت صفا و سد حوضیان الیگودرز از جمله طرح‌هایی بوده که توسط بخش خصوصی در استان در حال احداث است و در صورت تکمیل و بهره‌برداری از این طرح‌ها و دیگر پروژه‌های مهم گردشگری، شاهد تحول بزرگی در بحث گردشگری خواهیم بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه تغییر ورودی قلعه فلک الافلاک به سمت خیابان ساحلی موجب تردد بیشتر بازدید کنندگان و رونق بازارچه صنایع دستی خواهیم شد، اظهار کرد: در حال حاضر 15 هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی استان حضور دارند و برای رونق این صنعت در استان تسهیلات کم بهره به فعالان این عرصه پرداخت می‌شود.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۳۳۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس گفت: امروزه با توجه به ظهور فناوری‌های دیجیتال، بسیاری از کسب و کار‌های کوچک و متوسط و کسب و کار‌های دانش بنیان به ضرورت دیجیتالی سازی کسب و کارشان پی برده اند و در همین جهت برگزاری دوره دیجیتال مارکتینگ از برنامه‌ها و اولیت‌های توسعه پایدار در روستای تاریخی اصفهک بوده است.

او افزود: برگزاری دوره‌های دیجیتال مارکتینگ در اصفهک در نهایت منجر به این شد تا تعدادی از جوانان و علاقمندان این روستا با همکاری مرکز رشد و فناوری اقدام به راه اندازی آنلاین شاپ یا فروشگاه مجازی با برند واچی https://vachi.ir/ کنند که با استقبال خوبی نیز مواجه شده است.

بیشتر بخوانید

ثبت ۵ اثر در آثار فاخر صنایع دستی کشور

عرب بیان کرد: فعالیت‌های انجام شده در زمینه گردشگری در روستای اصفهک سازگاری کامل با اهداف و برنامه‌های زیست محیطی دارد و فعالان گردشگری و صنایع دستی و مردم روستا بر این موضوع تأکید دارند و اقامتگاه‌های بوم گردی کاملا در این مسیر قدم بر می‌دارند و تولید زباله کم، بازیافت زباله و استفاده از موادی که تجدیدپذیر هستند و آسیب کمی به محیط زیست می‌زنند از اولویت‌ها و برنامه بوم گردی‌ها در اصفهک است.

 برند واچی نیز محصولاتش را به صورت کاملا سازگار با محیط زیست و با بهره گیری از سنت‌های قدیمی بسته بندی می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود