Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حدود 40 درصد از توده بدن را عضلات مخطط یا ارادی تشکیل می‌دهند ، که تعدادشان تقریبا به 650 عدد می رسد و همراه با سیستم عصبی نقش ویژه ای در حفظ تعادل وایجاد حرکت در بدن دارند.

 در بدن عضلات محدودی وجود دارند که از بیش از یک مفصل عبور می کنند و می توان گفت که از تمام مفاصل بزرگ بدن نظیر شانه ، آرنج ، ران و زانو و مچ پا حداقل یک عضله دو مفصلی عبور می کند و همینطور که از نامشان پیداست هم عملکردی پیچیده تر از سایر عضلات دارند و هم از جهاتی آسیب پذیر تر هستند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضلات نسبت به سایر عضلات بیشتر دچار کوتاهی در طول خود می شوند و همین کوتاهی فرد را دچار عوارض و مشکلاتی می کند . یکی از مهم ترین آنها گروه عضلات پشت رانی یا عضلات «همسترینگ» هستند که در واقع خود شامل چندین عضله است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از جام جم، دکتر کامران آزما متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بیان کرد : عضلات همسترینگ خود متشکل از سه عضله دیگر هست که از دو مفصل ران و زانو عبور می کند و نقش مهمی در فعالیت هایی نظیر راه رفتن سریع، دویدن و پریدن و همچنین کنترل سرعت راست شدن زانو بخصوص در سراشیبی ها و پایین آمدن از پله ها بازی می کنند. کوتاهی عضلات خلف ران یا عضلات همسترینگ می تواند انجام بعضی از تکنیک ها را در ورزشکاران رزمی و یا انجام پرش های بلند را دچار مشکل کند و بنابراین بر کارایی ورزش کار تاثیر منفی دارد .

وی در ادامه افزود: همچنین این کوتاهی ها خود عضله را نیز مستعد آسیب و کشیدگی می کند و از نشانه های آن ایجاد ناگهانی درد در پشت ران در حین انجام اینگونه فعالیت هاست. کوتاهی این عضله بدلیل چرخش لگن به عقب گاهی وضعیت ایستادن را هم تحت تاثیر قرار می دهد و بدلیل کاهش در انحنای ستون فقرات فرد را مستعد ایجاد کمردرد و یا حتی درد در مفاصل لگنی می کند . کودکان و زنان بیشتر از مردان مستعد کوتاهی هستند و این یک یافته شایع است و بسیاری از افراد شاید تا زمانی که انجام بعضی از حرکات برای آنها مشکل نباشد و یا دچار کمردرد و زانو درد نشده باشند ازاینکه عضلات خلف رانشان کوتاه است ، باخبر نشوند. احتمال کوتاهی عضله همسترینگ در بیماران با دردهای زانو بیشتر است .

رئیس مرکز تحقیقات بیومکانیک بالینی و ارگونومی دانشگاه علوم پزشکی گفت: در خصوص علل ایجاد کننده کوتاهی در عضلات همسترینگ باید گفت مهم ترین آنها سبک زندگی و نشستن های طولانی است. دقت در فعالیت های روزمره اکثر افراد نشان می دهد که امروزه ما بیشتر امور زندگی اعم از کار، گذراندن اوقات فراغت و حتی تفریحات خود را در حالت نشسته انجام می دهیم، یعنی حالتی که در آن زانو ها خم و عضلات همسترینگ در وضعیت کوتاهی قرار دارد و به مرور بدن به این کوتاهی عادت می کند.

این متخصص یادآور شد: نکته کلی دیگر این است که در بدن هرگاه عضله ای دچار ضعف باشد عضلات همگرا با آن دچار پرکاری و فعالیت و انقباضات بیش حد برای جبران قدرت می شوند که همین موضوع در طولانی مدت عضله را دچار کوتاهی می کند . برای مثال در مورد افراد با ضعف عضلات سرینی ( عضلات ناحیه باسن ) هست که منجر به افزایش فعالیت عضلات همسترینگ در عمل راست کردن مفصل ران میگردد. ورزشکاران حرفه ای هم اگر قبل از انجام تمرینات و یا مسابقات ، ورزش های کششی این عضله را انجام ندهند این عضلات تمایل به کوتاه شدن دارند .

به گفته وی، در افراد با شکایت از کمردرد که بدلیل کاری مجبور به نشستن های طولانی هستند عضلات همسترینگ با مکانیسم تطابقی تمایل به کوتاه شدن داشته و در نهایت باز بروز همین کوتاهی سبب احساس کمردرد مبهم و مزمن در این بیماران می شود .

آزما متذکر شد: گاهی هم کوتاهی همستریگ ممکن است یک مکانیسم دفاعی بوده و علامت وجود مشکل بزرگتری باشد، که نمونه آن را در بیماران جوانی که مبتلا به سرخوردگی مهره های تحتانی کمرهستند، مشاهده می کنیم و در ارزیابی و معاینه بیماران با کوتاهی همسترینگ بایستی به آن توجه نمود .

این متخصص در پاسخ به این پرسش که چگونه متوجه شویم عضلات پشت ران دچار کوتاهی هستند، گفت: روش های مختلفی برای دانستن اینکه آیا عضلات پشت ران دچار کوتاهی هست یا نه ، وجود دارد. یک روش ساده آن این است که حالت طاقباز دراز کشیده و مفصل ران را در زاویه 90 درجه یعنی عمود بر زمین با دست نگه داشته و سپس سعی کنیم زانو و ساق را هم بالا بیاوریم در این شرایط اگر زانو راست نشد و بیش از 20 درجه با راست شدن اختلاف داشت دچار کوتاهی آین عضلات هستیم .

عضو هیئت مدیره انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران توصیه کرد: در این صورت توصیه اصلی، اجتناب از نشستن های طولانی و تغییر وضعیت دادن های مکرر، همراه با کشش منظم این عضلات است. ورزش های زیادی هم برای کشش و رفع کوتاهی عضله داریم که انجام یک یا دو نمونه آن کفایت می کند ولی نکته مهم تر از آن این که نتیجه درمان به تدریج و طی زمان و با انجام منظم کشش حاصل شده و بایستی در صورت داشتن سابقه هر گونه مشکل در سیستم عصبی، اسکلتی و عضلانی و یا درد در ناحیه کمر، لگن و زانو و یا بروز درد حین انجام ورزش های کششی حتما با پزشک خود مشورت نمایند .

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۳۹۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه‌ها در اجرای مصوبات روستایی سفر‌های شهرستانی استاندار فارس کوتاهی نکنند

حامد رستمی در حاشیه یکی از بازدید‌های روستایی خود با اعلام این مطلب گفت: عزم دولت سیزدهم در راستای محرومیت‌زدایی راسخ است و تمامی دستگاه‌ها باید در این زمینه به میدان عمل بیایند. 

او از اتخاذ سیاست‌های راهبردی به منظور ارتقا کیفیت زندگی هموطنان در روستا‌ها خبر داد و افزود: تا اجرای کامل مصوبات سفر‌های شهرستانی استاندار فارس، پیگیر حقوق روستاییان شریف استان هستیم. 

رستمی بیان کرد: با اجرای مصوبات سفر‌های شهرستانی می‌توان امیدوار بود که رنگ و بوی محرومیت از نقاط کم برخوردار رخت بربسته و شاهد مهاجرت معکوس، کاهش حاشیه‌نشینی، رشد تولید و پدیده‌های مثبتی نظیر اینها باشیم. 

مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری فارس در بخش دیگری از سخنانش از برنامه‌ریزی مدون به منظور اجرای مصوبات سفر‌های شهرستانی خبر داد و از دهیاری‌ها خواست همکاری لازم را با دستگاه‌های خدمات‌رسان داشته باشند.

به گفته رستمی، مصوبات سفر‌های شهرستانی استاندار فارس با نگاهی کارشناسی تدوین شده و نقش موثری در محرومیت‌زدایی و ارتقای کیفیت زندگی روستاییان خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • کوتاهی در معرفی استان کرمان قابل قبول نیست
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • نیروی انتظامی در اجرای طرح حجاب و عفاف کوتاهی نمی کند
  • دستگاه‌ها در اجرای مصوبات روستایی سفر‌های شهرستانی استاندار فارس کوتاهی نکنند
  • دستگاه‌ها در اجرای مصوبات روستایی سفرهای شهرستانی استاندار فارس کوتاهی نکنند
  • بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید
  • شیوه‌ای مناسب برای کاهش وزن
  • کریستیانو رونالدوی کوچک؛ انتقاد ماریو گومز از بدنسازی و تغییرات عضلات مسوت اوزیل!
  • اجرای طرح حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه | وظایف را انجام ندهیم، جامعه به بی‌حیایی دچار می‌شود
  • در نشر و انتقال آرمان‌های انقلاب دچار ضعف هستیم