Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@00:25:52 GMT

سازمان ملل تجارتخانه نیست

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۴۰۸۹۶

سازمان ملل تجارتخانه نیست

پس از رای‌گیری مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نیکی هیلی، نماینده ایالات متحده در این سازمان که نمی‌توانست شکست را بپذیرد، بسرعت از سالن فرار کرد و نماینده رژیم صهیونیستی را در تنهایی و انزوا گذاشت. فقط هشت کشور از جبهه اسرائیل و متحدش آمریکا حمایت کردند؛ کشور‌هایی مانند میکرونزی، جزایر مارشال و نائورو که برای پیدا کردن آنها روی نقشه باید از ذره‌بین استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌تردید، رای موافق دو سوم اعضای سازمان ملل به پیش‌نویس قطعنامه‌ای که یهودی‌سازی قدس اشغالی و انتقال سفارت آمریکا به قدس را محکوم می‌کند، پیروزی بزرگ و به منزله نقطه تحول تاریخی در سطح بین‌الملل برای حمایت از آرمان فلسطین است؛ اما موضوع مهم‌تر این که سیاست اخاذی و تهدیدآمیز دونالد ترامپ در قبال کشور‌های فقیر که از آمریکا کمک دریافت می‌کنند با شکست سختی در برابر همه جهان مواجه شد که دستاوردی بی‌سابقه است.

تصویب این قطعنامه با اکثریت آرا، پوزه آمریکای متکبر را به خاک مالید و پیام محکمی برای دونالد ترامپ و دولت او ارسال کرد، مبنی بر این که جهان می‌تواند در برابر منت‌گذاری او بر سر کشور‌های فقیر که از آمریکا کمک دریافت می‌کنند و همچنین سیاست‌های نژادپرستانه مک‌کارتیسمی او نه بگوید.

نیکی هیلی، نماینده آمریکا، در نهایت وقاحت، در سخنرانی خود با تفاخر نمایندگان را تهدید کرد و عربده کشید که واشنگتن کمک‌ مجانی ارائه نمی‌کند و به آنها یادآوری کرد که آمریکا در بودجه سازمان ملل، بیشترین سهم را داشته است، اما نماینده رژیم صهیونیستی با وقاحت و بی‌ادبی بیشتری که عجیب هم نیست، 128 کشوری را که به این قطعنامه رای موافق دادند، به منزله عروسک‌هایی در دستان رهبری فلسطین دانست؛ اما چگونه می‌توان باور کرد روسیه، فرانسه، چین و صد و چند کشور دیگر، عروسک‌های متحرک باشند؟!

شاید یکی دو کشور مانند افغانستان و مالی که در برابر تهدید‌های واشنگتن به قطع کمک‌های خود توان مقاومت نداشتند، به این قطعنامه رأی ممتنع دادند؛ کشور‌هایی که نمی‌توانند مستقلا تصمیم بگیرند یا از دستورات آمریکایی‌ها سرپیچی کنند.

رئیس‌جمهور آمریکا، جرد کوشنر، دامادش و بنیامین نتانیاهو باید در برابر این موضع تاریخی و مخالفت با تهدید‌ها و باج‌خواهی‌ها شرمسار باشند. آنها و کسانی که از سیاست‌ آنها حمایت می‌کنند، در سراسر جهان منفورند و این موضوع خود، مهم‌ترین درس برای متجاوزان و زورگویان است. نمی‌دانیم ترامپ در آینده، برای گرفتن انتقام چه اقداماتی اتخاذ خواهد کرد و کدام کشور‌های عربی را هدف قرار خواهد داد. مقصودم مصر، اردن و تشکیلات خودگردان فلسطین است که پس از رژیم اشغالگر اسرائیل، بیشترین سهم را در دریافت کمک از آمریکا دارند.

تنها می‌توان گفت این کشور‌ها در قبال تهدید‌ها رفتاری با عزت نفس داشتند، از آرمان قدس و عربی بودن آن حمایت کردند، آن را بر هر منفعت دیگری مقدم دانستند و به بهای یک مشت دلار، حاضر به چشم‌پوشی از آن نشدند.

دونالد ترامپ جرأت نمی‌کند، تهدید‌های خود را عملی و کمک‌های خود را به این سه کشور قطع کند. در غیر این صورت، آمریکا و متحدش، اسرائیل بیشترین زیان را خواهند دید و همه معاهدات امضا شده صلح از بین خواهد رفت؛ معاهداتی که به علل زیاد و مهم‌تر از همه، کمک‌های مالی آمریکا دوام پیدا کرده بود. سهم کمک‌های آمریکا به تشیکلات خودگردان فلسطین، در مقایسه با کشور‌های اروپایی و عربی کمتر است و پافشاری رهبری فلسطین برای به چالش کشیدن و ادامه حمایت از قطعنامه سازمان ملل در محکومیت یهودی‌سازی قدس کاری شجاعانه است و باید ادامه یابد. همچنان‌که اقدامات دیگری مانند به رسمیت نشناختن رژیم اشغالگر و پیمان اسلو و بازگشت همه‌جانبه به سمت مقاومت و حمایت‌های بیشتر از انتفاضه باید ادامه یابد.

امید است رئیس‌جمهور آمریکا جرات اجرایی کردن تهدید‌هایش را درباره قطع کمک به این کشور‌های عربی عملی کند. در آن صورت، اقدام او به معنای فروپاشی کامل سیاست‌های آمریکا در خاورمیانه، از میان رفتن کمک‌های مالی کثیف، نابودی معاهدات صلح و مقدمه فروپاشی رژیم صهیونیستی خواهد بود؛ معاهداتی که امت عزت و کرامت امت را از بین برده و کشور‌های این امت را به کشور‌های خوار و اسیر آمریکا و اسرائیل و دستورهای آنها بدل کرده است.

عبدالباری عطوان

سردبیر روزنامه رای‌الیوم

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۴۰۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده است

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیانیه‌ای با محکوم کردن برخوردهای پلیس و دولت آمریکا با دانشجویان حامی فلسطینیان در این کشور، خواستار حمایت جهانی دانشجویان، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و علمی جهان از این جنبش دانشجویی اصیل شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، از اواسط هفته اعتراضات دانشگاهی شامل دانشجویان و اساتید دانشگاه از دانشگاه کلمبیا در نیویورک در آمریکا نسبت به جنایات صهیونیست‌ها در غزه آغاز شد و به سرعت به سایر ایالت‌های آمریکا سرایت کرد، و به سرعت جنبشی با حضور گروه‌های مختلف دانشجویان با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» تبدیل شد و بنا به گزارش رویترز، از شروع اعتراض‌ها به جنگ اسرائیل (رژیم صهیونیستی) در غزه حدود ۵۵۰ نفر دستگیر شده‌اند.

این جنبش اعتراضی به اروپا و برخی دانشگاه‌های جهان کشیده است، دانشجویان فرانسوی در اعتراضاتی که بازتاب جنبش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا است، امروز جمعه، تجمع اعتراضی برگزار کرده‌اند؛ رویترز می‌گوید: دانشجویان فرانسوی در حالی که شعار حمایت از فلسطینی‌ها را سر داده بودند، پرچم‌های فلسطین را در پنجره‌ها و ورودی ساختمان این دانشگاه به نمایش گذاشتند. تعدادی از دانشجویان چفیه‌هایی به رنگ سیاه و سفید که به نماد ابراز همبستگی با غزه تبدیل شده است، بر سر داشتند.

بیانیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

سازمان فرهنگ و ارتباطات با صدور بیانیه‌ای با محکوم کردن برخوردهای پلیس و دولت آمریکا با دانشجویان حامی فلسطینیان در این کشور، خواستار حمایت جهانی دانشجویان، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و علمی جهان از این جنبش دانشجویی اصیل شد؛ در متن این بیانیه آمده است: بلوغ و باروری جنبش دانشجویی اصیل در ایالات مختلف آمریکا، در محکومیت صهیونیسم، با سرکوب و دستگیری گسترده دانشجویان توسط مدعیان دموکراسی و آزادی بیان در این کشور مواجه شده است. دانشجویانی که از کالیفرنیا تا تگزاس، غیرتمندانه در دفاع از کودکان و مردم مظلوم غزه به میدان آمده‌اند هرگز از مطالبات اساسی خود مانند پایان دادن به جنگ غزه، قطع ارتباطات دانشگاهی با رژیم اشغالگر قدس و محاکمه عوامل نسل کشی غزه کوتاه نخواهند آمد.

در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است: شکل‌گیری، تثبیت و استمرار این جنبش دانشگاهی و بشردوستانه، خواب راحت را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده و علاوه بر آن، فردایی آکنده از آگاهی و ظلم‌ستیزی را در فضای دانشگاهی و علمی غرب نوید می‌دهد. گستردگی، آگاهی و استقامت سه رکن اصلی این جنبش بی‌سابقه در آمریکا محسوب می‌شود.جنبشی که با سرعتی مثال‌زدنی در حال تعمیم به دیگر حوزه‌های جغرافیایی و آموزشی غرب است.

دانشگاه‌های جهان از حرکت تاریخی دانشجویان آمریکا حمایت کنند

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تشکر از صلابت دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها که به‌رغم خفقان ناشی از سلطه لابی‌های صهیونیستی در آمریکا به میدان حمایت از هم‌نوعان خود در غزه آمده‌اند، جنایت و برخوردهای صورت گرفته ضد آنها را قویاً محکوم می‌کند. این سازمان، خواستار حمایت گسترده همه دانشگاه‌ها، مراکز علمی و فرهنگی جهان، فارغ از هر نژاد و مذهبی، از حرکت انسان‌دوستانه و تاریخی دانشجویان آمریکایی مدافع حقیقت و حقانیت است.

این بیانیه تاکید کرده است: اتحاد جهانی در حمایت از دانشجویان به پاخاسته در برابر جریان زور و اشغالگری، کمترین مسئولیت انسان‌های آزاده و خیراندیش دنیا در قبال این جوانان غیور خواهد بود. به امید آنکه چنین تحرکاتی ضمن افشای هر چه بیشتر ماهیت نظام سلطه، منجر به پایان یافتن جنگ غزه و شکست جنایتکاران صهیونیست و حامیان آنها شود.

به گزارش ایمنا، استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می‌سازد.

اینگونه سرکوب‌های خشونت‌آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.

این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدان‌های بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور، و نیز نگرانی‌های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین‌الملل است.

براساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون ۳۴ هزار و ۱۸۳ فلسطینی در غزه شهید و ۷۷ هزار و ۱۴۳ نفر دیگر مجروح شده‌اند.

کد خبر 748180

دیگر خبرها

  • بازداشت ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین در آمریکا به روایت آمار
  • بیانیه سازمان بسیج اساتید خراسان رضوی در حمایت از غزه
  • بازیگر ایرلندی برای حمایت از فلسطین تهدید شد/ خطر شغلی در پیش است
  • جنبش دانشگاهی آمریکا خواب را ازچشم قاتلان کودکان غزه ربوده است
  • دعوت جهانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • از حق اعتراض مسالمت آمیز مردم آمریکا حمایت می‌کنیم
  • جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده است
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • حمایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از دانشجویان آمریکایی