Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدایت‌الله خادمی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا، با اشاره به مشکلات فراوان صندوق‌های بازنشستگی و راه‌های خروج این صندوق‌ها از وضعیت بحرانی اعلام کرد: متاسفانه شاهدیم که صندوق‌های بازنشستگی به‌جای انجام وظایف خود به کار بنگاه‌داری رو آورده‌اند.

صندوق‌های بازنشستگی باید منابع خود را به‌سمت بنگاه‌های سودده ببرند

وی افزود: صندوق‌های بازنشستگی باید منابع خود را به سمت بنگاه‌هایی ببرند که مزیت اقتصادی و سودآوری داشته باشد که برای مردم،‌ بیمه‌گزاران و مستمری‌بگیران به‌وجود نیاید و در کنار آن، منجر به شکوفایی تولید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به تجربیات مشابه درجهان یادآور شد: صندوق‌های بازنشستگی در کشورهای توسعه‌یافته به هولدینگ‌های بزرگ تبدیل شده و کار اقتصادی انجام می‌دهند منتها تفاوت کار آن‌ها با این ما این است که در این کشورها، کار بر پایه اصول کارشناسی انجام می‌شود و تمشیت امور در اختیار کسانی قرار می‌گیرد که از تجربه و شایستگی لازم برخوردار هستند اما متاسفانه در کشور ما این مسیر طی نشد.

صندوق‌های بازنشستگی به حیاط خلوت برخی مدیران تبدیل شده است

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:‌ صندوق‌های بازنشستگی در کشور ما به سمت بخشی از صنایع رفتند که تخصصی در آن حوزه ندارند و فارغ از این رویکرد غیرکارشناسی، متاسفانه سرمایه‌گذاری صندوق‌های بازنشستگی در آن صنایع نیز بیشتر به این دلیل است که فضای صنعت را به حیاط خلوت خود تبدیل کنند تا بتوانند افراد نزدیک به خود را به‌عنوان مدیران صنایع به کار بگیرند.

وی ادامه داد: به هر حال وقتی نتوانیم صنعتی را که در اختیار داریم، به‌درستی اداره کنیم، طبیعتاً امکان سوددهی وجود نداشته و این صنایع زیان‌ده خواهد شد.

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به سوالی درمورد راه‌کارهای خروج صندوق‌های بازنشستگی از وضعیت بحرانی گفت: معتقدم این صندوق‌ها یا اساساً نباید به سمت کارهای اقتصادی می‌رفتند یا حال که این طور شده، باید به شیوه‌ای اصولی و با رعایت نکات کارشناسی اقدام می‌کردند.

صندوق‌های بازنشستگی باید با روندی زمان‌مند از صنایع خارج شوند

او اضافه کرد:‌ در حال حاضر تنها راه خروج از این وضعیت بحرانی این است که صندوق‌های بازنشستگی با روندی زمان‌مند و بلندمدت از سازمان‌ها، شرکت‌ها و صنایعی که خریداری کرده‌اند، خارج شوند تا بتوانند وضعیت خود را بهبود ببخشند و یا به سراغ کارشناسان این حوزه رفته و این صنایع را در اختیار افراد توانمند و باتجربه قرار دهند که بتوانند صنایع را از حالت زیان‌ده خارج کرده و به سوددهی برسانند.

نماینده اصولگرای ایذه و باغملک در مجلس با انتقاد نسبت به اوضاع نابه‌سامان صندوق‌های بازنشستگی، در واکنش به این سوال که باتوجه به ارائه گزارش‌های کارشناسی ازسوی مرکز پژوهش‌های مجلس، آیا راه‌حلی از سوی این نهاد مطالعاتی برای خروج صندوق‌های بازنشستگی از وضعیت بحرانی پیشنهاد شده، گفت:‌ راه‌حل خروج از این وضعیت ساده است و نیاز نداریم به اصطلاح چرخ را مجدداً اختراع کنیم.

اگر از وضعیت صندوق‌های بازنشستگی نروژ الگوبرداری کنیم، ما هم نروژ می‌شویم

وی افزود: باید ببینیم دنیا به چه سمتی رفته و اقتصاد جهانی چگونه عمل می‌کند. کافی است به عنوان مثال از وضعیت صنایع و صندوق‌های بازنشستگی در کشوری همچون نروژ یا فندلاند الگوبرداری کنیم تا ما هم ظرف چندسال نروژ یا فندلاند شویم و باتوجه به این‌که منابع بیشتری در اختیار داریم، می‌توانیم از این کشورها هم پیشی بگیریم.

نماینده اصولگرای ایذه و باغملک در مجلس تصریح کرد: مشکل ما این نیست که راه‌حل خروج از بحران را نمی‌دانیم،‌ مشکل این است که مدیران و کسانی که در راس امور هستند، تمایلی به تغییر اوضاع ندارند. درواقع یا راه‌حل خروج از این وضعیت را نمی‌دانند یا به فساد اقتصادی آلوده شده‌اند.

قوه قضاییه برخورد مناسبی با اختلاس‌گران ندارد

خادمی با بیان این‌که صندوق‌های بازنشستگی عملاً به حیاط خلوت برخی مسئولان تبدیل شده، یادآور شد: متاسفانه قوه قضاییه برخورد مناسب با اختلاس‌گران ندارد. این درحالی است که در دیگر کشورها اگر کسی مرتکب اختلاس شود،‌ یا با حکم اعدام روبرو خواهد شد یا پیش از آن‌که مورد برخورد قضایی قرار گیرد، خودکشی می‌کند؛ چراکه بار جریمه به‌قدری بالاست که متخلف قادر به تحمل آن نیستند.

عدم برخورد قضایی مناسب با متخلفان اقتصادی منجر به توسعه فساد شده است

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد: ببینید چه زمانی در چند دهه اخیر با مسئولان دولتی که مرتکب تخلف و اختلاس می‌شوند، برخورد قضایی مناسب صورت گرفته است! بنابر این فساد توسعه می‌یابد و آن‌چنان که رهبری نیز فرمودند نمی‌توان با دستمال کثیف، شیشه ناپاک را تمیز کرد.

خادمی در پایان تصریح کرد: متاسفانه امروز به‌جایی رسیده‌ایم که برخلاف دهه ۶۰ که باید می‌گشتیم تا یک مسئول فاسد پیدا کنیم، اکنون باید بگردیم تا یک مسئول سالم پیدا کنیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۴۱۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه سال انتظار برای ارشاد مدیران

اگر گشت ارشاد مدیران شکل گرفته و موفق بوده است وضعیت فساد چگونه است که این حجم از فسادها به گوش مردم رسیده و نتیجه برخورد با مفسدان به چشم نمی‎آید؟ و همچنین چرا پاسخگویی به مردم به درستی صورت نمی‌گیرد که مردم هم احساس کنند مسئولان مدافع منافع آنان هستند و با مفسدان مقابله می‌کنند؟

به گزارش هم میهن، ابراهیم رئیسی، از ریاست قوه‌قضائیه به ریاست‌جمهوری (حوزه اجرایی کشور) آمد. از جمله مهمترین موضوعات در مناظرات انتخابات مبارزه با فساد بود که موجب بحث‎هایی بین عبدالناصر همتی و ابراهیم رئیسی شد. همان زمانی که تازه چندی از طرح و شروع بررسی پرونده اکبر طبری، از معاونان سابق رئیس قوه قضائیه گذشته بود و ابراهیم رئیسی در قامت رئیس قوه قضائیه آن را به‌عنوان برگ برنده‌ای در مقابله با فساد در اختیار داشت.

در همین اثنا او درباره گشت ارشاد به صراحت اعلام کرد: «ما معتقدیم فضای مجازی بهترین بستر است برای نظارت مردم بر دولتمردان. ما این کار را در دادگستری اجرا کردیم. نه که بعدها خواهیم کرد بلکه در حال حاضر به آن عمل می‌شود. چرا برخوردهایی می‌شود؟ ما گشت ارشاد خواهیم داشت برای مدیران؛ «الناس علی دین ملوکهم» اگر دولتمردان خوب عمل کنند مردم خوب هستند. »

البته رئیسی چندی بعد اعلام کرد که «گشت ارشاد مدیران زیر نظر بازرسی ریاست‌جمهوری تشکیل شد و به دستگاه‌های مختلف سرکشی می‌شود.» در این بین خبرگزاری فارس در گزارشی در حمایت از عملکرد دولت در این زمینه نوشته بود: «نگاهی به تصمیمات مدیران ارشد دولتی نشان می‌دهد در سه ماه گذشته، ۲۰ مدیر دولتی پس از ارزیابی عملکردشان از مجموعه دولت کنار گذاشته شدند. این تغییرات در سطح بالای مدیریتی دولت هم صورت گرفته است؛ که از آن میان می‌توان به پذیرش استعفای عبدالملکی وزیر سابق کار، یوسف نوری، وزیر سابق آموزش و پرورش و برکناری سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲).»

در آذرماه سال گذشته هم رئیسی در یکی از جلسات هیئت‌دولت گفته بود: «دولت مردمی با عزمی که برای مقابله با هرگونه فساد دارد، در دوسال گذشته محور شناسایی، رسیدگی و برخورد با گلوگاه‌های فسادزا بوده و برخی از پرونده‌های فساد را نیز به دستگاه قضایی ارجاع داده و حال انتظار عمومی از قوه قضائیه رسیدگی به این پرونده‌هاست.»

حالا پس از ۳ سال از آن وعده و با وجود این اظهارنظرها هم محدودیت‌های فضای مجازی که رئیسی آن را بستری برای نظارت مردم بر دولتمردان عنوان کرده بود، به ستوه آورده و هم آن گشت ارشادی که از آن سخن گفته‌اند و آن تلاش برای مقابله با فساد که رئیسی ادعا کرده بود هم افکار عمومی را پاسخگو نبوده و «بوی بهبود ز اوضاع جهان (بخوانید مملکت در مسئله فساد)» شنیده نمی‎شود.

هرچند دولت سیزدهم برکناری چند مدیر رده میانی را به‌عنوان گشت ارشاد مسئولان به خورد رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی داد، اما فسادهای بزرگ مانند تخلف ۹۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه، فساد ۳/۷میلیارد دلاری چای دبش و در آخر نیز تخلف مالی ۱۰۰۰ میلیارد تومانی کاظم صدیقی و پسرانش که گویا در برخورد مومنانه با آن کسی دنبال شفاف‌سازی و اقناع افکار عمومی نرفت.

در چنین شرایطی و در سال آخر دولت موضوع عملکرد دولت در حوزه مقابله با فساد و گشت ارشاد مدیران که وعده‌ای از وعده‌های آن بود نیز گاهی در میانه مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم به‌عنوان یک مطالبه مطرح می‎شود.

چنانچه معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار روز سوم اردیبهشت در صحن علنی مجلس هم به این موضوع به عنوان یک مطالبه اشاره کرده است.

حالا این سوالات باقی است که اگر گشت ارشاد مدیران شکل گرفته و موفق بوده است وضعیت فساد چگونه است که این حجم از فسادها به گوش مردم رسیده و نتیجه برخورد با مفسدان به چشم نمی‎آید؟ و همچنین چرا پاسخگویی به مردم به درستی صورت نمی‌گیرد که مردم هم احساس کنند مسئولان مدافع منافع آنان هستند و با مفسدان مقابله می‌کنند؟

دیگر خبرها

  • با این حیاط خلوت چه کنیم؟!
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می‌کند
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می کند
  • حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند