Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@03:04:39 GMT

دو راهی بخشش یا بی تفاوتی

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۴۲۳۶۹

دو راهی بخشش یا بی تفاوتی

به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، این انسان های بزرگ با این کار و بخشش خود و با تصمیم به‌هنگام و ارزشمند در سخت ترین لحظات زندگی اشک‌ها را به لبخند تبدیل کرده و جانی دوباره به همنوع خود می‌بخشند.


پدر و مادر افشین ارحمی نیز از جمله همان افراد سخاوت مندی هستند که در همان لحظات اولیه وقتی شنیدند پسرشان دچار مرگ مغزی شده است بدون از دست دادن وقت زیر برگه اهدای عضو را امضاء کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنها برای این که با رفتن افشین نام و خاطرش از یادها نرود اعضای بدن او را اهدا کردند تا بیماران چشم انتظار از رنج بیماری خلاص شوند.
مادر افشین در گفتوگو با خبرنگار ایکنا از پسرش می گوید که افشین 23 ساله و دانشجوی رشته کامپیوتر بود.
او از عصر نخستین روز ماه مبارک رمضان سال 91 حرف می‌زند که افشین به دلائل نامعلوم در خانه دچار سردرد شده و ناخوداگه در جلوی روشویی حمام نقش بر زمین می شود.
بلافاصله او را به بیمارستان می‌رسانند بعد از معاینات تخصصی و انجام آزمایش‌های لازم تیم تخصصی بیمارستان سکته مغزی را برای افشین اعلام می‌کنند و بعد از نیم ساعت می‌گویند "متاسفانه فرزند شما دچار مرگ مغزی شده است و علاجی ندارد".
و من با خود می اندیشم واژه‌ها چه حقیرند برای بیان یک احساس، احساسی که پدر و مادر افشین در لحظه‌ای که تیم پزشکی اعلام می‌کند متاسفانه فرزند شما دچار مرگ مغزی شده است و من نمی‌توانم احساس آن لحظه پدر و مادر افشین را در قالب کلمات بر زبان بیاورم.
پنج سال پیش پدر و مادر افشین اعضای بدن فرزندشان افشین را به چهار بیمار نیازمند اهدا کردند و هم اکنون قلب افشین در سینه معصومه ضیائی یک بانوی میانسال بوکانی می‌تپد و دو کلیه افشین به خانم الهه حقیقت‌نژاد و آقای علی‌اکبر مردانی در شیراز اهدا شده و کبد وی نیز به پرستو کتابی دختر 13 ساله‌ای در شهرستان هریس در آن زمان پیوند زده شده است.
پدر افشین با دلی مطمئن و سرشار از اطمینان خاطر می‌گوید:" افشین من همیشه زنده است چرا که قلبش دارد می‌تپد و کلیه‌هایش 2 نفر را به زندگی برگردانده است و کبد پسرم نیز به پرستو پیوند زده شده است پس من چگونه بگویم پسرم زنده نیست"
وی گفت: وقتی مرگ مغزی فرزندم قطعی شد و دکترها از بازگشت مجدد وی قطع امید کردند بدون این که در بیمارستان از تیم پزشکی یا پرستاری فردی به ما پیشنهاد بدهد که می‌توانید اعضای او را اهداء کنید ما خودمان به تیم پزشکی پیشنهاد کردیم که اعضای بدن فرزندمان را به بیماران نیازمند اهداء می‌کنیم.
پدر افشین که خود رزمنده سال‌های عشق و حماسه و هشت سال دفاع مقدس است و شاهد به شهادت رسیدن بسیاری از همرزمان خود است، می‌گوید: جوانان ما در هشت سال دفاع مقدس با خون خود ایثار کردند و حالا اهداء کنندگان عضو نیز در زمره همان شهیدان هستند که با اهدای اعضای بدن خود بسیاری از بیماران را از مرگ حتمی نجات می دهند.
وی با اشاره به این که 27 هزار بیمار در کل کشور در صف انتظار برای دریافت عضو هستند خاطرنشان کرد: هموطنان عزیز در صورتی که با مرگ مغزی اعضای خانواده خود مواجه شدند برای رضای خدا به این کار خداپسندانه و خوب اقدام کنند تا به این صورت یاد و نام فرزندانشان هیچ‌گاه فراموش نشود.
مادر افشین نیز می‌گوید: تمام هموطنان ما باید بر روی فرهنگ‌سازی اهدای عضو تلاش کنند تا اعضای بدن افراد مرگ مغزی شده به راحتی در خاک دفن نشود.
وی افزود: تمام افتخار ما این است که چهار بیمار طی پنج سالی که پیوند زده شده‌اند سرحال و خیلی خوب زندگی می‌کنند و ما با همه این خانواده به صورت تلفنی ارتباط داریم و حتی به صورت خانوادگی نیز در رفت و آمد هستیم.
آن سوی قصه ما دختری است 18 ساله به نام پرستو که دچار بیماری کبدی شده مبتلا شدنش به بیماری سیروز کبدی دیگر طاقت او را بریده بود و او به همراه مادرش راهی شیراز شده بودند تا با توکل بر خدا عمل پیوند انجام گیرد.
وقتی از مادر پرستو در مورد علت بیماری دخترش می‌پرسم خاطرات تلخ آن روزها در ذهنش مجسم شده و تعریف می‌کند: هفت سال قبل بود و ما در یکی از روزهای ماه مبارک رمضان در تدارک مهمانی این ماه عزیز بودیم، ناگهان پرستو دچار سردرد و حالت تهوع شد آن روز حال خوشی نداشت، صبح فردا او را به دکتر بردم، دکتر برایش آزمایش نوشت با دیدن جواب آزمایش تشخیص اولیه پزشکان این بود که کبد دخترم کم کار شده است و باید بستری شود، بعد از بستری گفتند دچار بیماری هپاتیت شده و بعد از 15 روز اعلام کردند به بیماری سیروز کبدی مبتلا شده است.

خانم کتابی افزود: پرستو یک سال تمام تحت نظر پزشکان بود و پس از آن پزشک معالجش گفت باید برای پیوند به بیمارستان نمازی شیراز بروی و هر چه زودتر باید اقدام کنید.

چشم انتظاری مادر و پرستو برای پیوند پنج ماه طول کشید و آنها طی این مدت در مسافرخانه‌ای در شیراز اقامت داشتند.
مادر پرستو می‌گوید: طی این مدت تیم پزشکی شیراز با هر فردی که مرگ مغزی شده و کبد وی جهت پیوند به شیراز ارسال شده بود از پرستو آزمایش می‌گرفتند ولی جواب هیچکدام از آنها مثبت نبود به طوری که پرستو برای عمل پیوند 10 بار به اتاق عمل رفت ولی هیچکدام از آنها جواب نداد.
و سرانجام خواست خداوند این بود اکیپی که کبد افشین را از تبریز راهی شیراز کرده بودند تا به یک بیمار پیوند زده شود نصیب پرستو می‌شود و همان لحظه انجام آزمایشات مجدد و باز هم رفتن به اتاق عمل، اما این بار دیگر جواب آزمایش‌ها مثبت بود و عمل پیوند کبد با موفقیت انجام می‌گیرد.
مادر پرستو اضافه می کند: بعد از این که عمل پیوند انجام شد به توصیه دکتر، پرستو هفت ماه مداوم تحت مراقبت‌های ویژه بود و بعد از هفت ماه نیز به مدت دو سال او را با هواپیما به شیراز می‌بردم و تحت نظر دکتر بود.
وی با اشاره به اینکه برای بسیاری از اهالی روستا و شهرستان ما قابل باور نبود که با عمل پیوند می‌توان به بیماران نیازمند زندگی بخشید، ادامه داد: اهدای کبد افشین به پرستو و بهبودی حال دخترم سبب فرهنگ‌سازی در این منطقه شده است به گونه‌ای که یکی دیگر از خانواده‌ها در شهرکلوانق شهرستان هریس نیز وقتی فرزندش دچار مرگ مغزی شده بود اعضای بدن فرزندش را اهدا کرده است.
پرستو همیشه وجود افشین را در کنار خود حس می‌کند و تاکنون یک بار بر سر مزار افشین آمده است، با او حرف زده، درد دل کرده، اشک ریخته و از تمام دلتنگی‌هایش با سخن گفته است و البته روح افشین همه آنها را نظاره‌گر بوده و همان شب نیز در خواب به مادرش سفارش کرده است مبادا بگذارید پرستو احساس دلتنگی کرده و اذیت شده و برنجد.
طبق اظهارات دکتر کتایون نجفی زاده رئیس شبکه فراهم‌آوری اعضاء پیوندی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در همایش "پیوند اعضاء" در تبریز ، 27 هزار بیمار در سرا سر کشور در صف انتظار دریافت عضوهستند و متاسفانه 90 درصد افرادی که در لیست انتظار هستند به دلیل فراهم نشدن عضو پیوندی فوت می‌کنند.
روزانه 7 تا 11 نفر از هموطنان ما به دلیل کمبود اهداءکننده جان خود را از دست می‌دهند.
در کشور ما سالانه 5 تا 8 هزار نفر دچار مرگ مغزی می‌شوند که از این تعداد سالانه اعضاء 2500 تا 4 هزار نفر قابل اهدا ا ست اما متاسفانه 700 نفر راضی به اهداء عضو می‌شوند.
فرد مرگ مغزی شده با اهدای ارگان‌ها و نسوج خود می‌تواند یک تا هشت نفر را از مرگ نجات دهد و همچنین می‌تواند از معلولیت یک تا 53 نفر جلوگیری کند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۴۲۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد

در پژوهش جدیدی که برای ارزیابی توانایی ChatGPT در تشخیص بیماری‌ها انجام شد، این مدل هوش مصنوعی نتوانست آبسه مغزی را به درستی تشخیص دهد.

به گزارش ایسنا، به رغم این که هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به یک بخش اساسی از پژوهش‌های بالینی و تصمیم‌گیری است، بسیاری از افراد هنوز صحت ChatGPT را برای پشتیبانی از فرآیندهای تشخیصی و درمانی پیچیده زیر سوال می‌برند.

به نقل از میراژ نیوز، یک پژوهش جدید که ChatGPT را برای مدیریت کردن «آبسه مغزی»(Brain abscess) به کار گرفته، نشان داده که اگرچه به نظر می‌رسد ChatGPT قادر به ارائه دادن توصیه‌هایی درباره تشخیص و درمان است اما برخی از پاسخ‌های این مدل هوش مصنوعی می‌توانند بیماران را در معرض خطر قرار دهند.

این پژوهش که در کنگره جهانی «انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا»(ESCMID) در شهر بارسلون اسپانیا ارائه شد، توسط اعضای گروه پژوهشی «بیماری‌های عفونی مغز»(ESGIB) انجام شده است.

دکتر «سوزان دایکوف شن»(Susanne Dyckhoff-Shen) از بیمارستان «دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ»(LMU) در آلمان و یکی از اعضای انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا گفت: زمانی که با ایمنی بیمار سر و کار دارید، هر نتیجه کمتر از ۱۰۰ درصد یک شکست است. اگرچه ما از دانش ChatGPT درباره مدیریت آبسه‌های مغزی شگفت‌زده شده‌ایم اما محدودیت‌های کلیدی در استفاده از این مدل هوش مصنوعی به عنوان یک دستگاه پزشکی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به آسیب احتمالی بیمار و عدم شفافیت داده‌ها برای ارائه پاسخ اشاره کرد.

توانایی هوش مصنوعی در جذب سریع، پردازش و تفسیر مجموعه داده‌های گسترده، چشم‌انداهای وسوسه‌انگیزی را نشان می‌دهد اما این پرسش نیز به وجود می‌آید که آیا فرآیندهای زمان‌بر برای ایجاد دستورالعمل‌های پزشکی هنوز ضروری هستند یا اینکه مدل‌های هوش مصنوعی آموزش‌دیده با انبوهی از اطلاعات پزشکی می‌توانند در پاسخ به پرسش‌های پیچیده بالینی با کارشناسان بالینی رقابت کنند.

آبسه‌ مغزی یک عفونت تهدیدکننده در سیستم عصبی مرکزی است که برای جلوگیری از عوارض شدید عصبی و حتی مرگ بیمار باید به سرعت شناسایی و درمان شود. مدیریت آبسه‌های مغزی عمدتا براساس تجربه بالینی و پژوهش‌های محدود انجام می‌شود اما انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا در سال ۲۰۲۳، نیاز به یک روش استاندارد را با توسعه یک دستورالعمل بین‌المللی برآورده کرد.

گروهی از پژوهشگران اروپایی برای اینکه بفهمند آیا ChatGPT قادر به ارزیابی حرفه‌ای پژوهش‌های پزشکی و ارائه توصیه‌های معتبر علمی است یا خیر، مدل هوش مصنوعی را آزمایش کردند تا ببینند که آیا در مقایسه با دستورالعمل ESCMID می‌تواند به ۱۰ پرسش کلیدی درباره تشخیص و درمان آبسه مغزی پاسخ دقیق بدهد یا خیر.

پژوهشگران ابتدا از نسخه چهارمChatGPT (ChatGPT 4) خواستند تا به ۱۰ پرسش مطرح‌شده توسط انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا پیرامون دستورالعمل آبسه مغزی آنها پاسخ دهد. پرسش‌ها بدون هیچ گونه اطلاعات اضافی طراحی و ارزیابی شدند.

سپس، ChatGPT با متن همان مقالات پژوهشی آموزش داده شد که برای توسعه دستورالعمل پیش از پرسیدن سؤالات مورد استفاده قرار گرفته بودند. این کار برای بررسی این موضوع انجام شد که آیا ChatGPT با استفاده از داده‌های مشابه به‌ کار رفته برای توسعه دستورالعمل‌ها می‌تواند توصیه‌های هماهنگ‌تری را ارائه دهد یا خیر.

سپس سه متخصص بیماری‌های عفونی، پاسخ‌های هوش مصنوعی را با توصیه‌های دستورالعمل انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا مقایسه کردند تا مواردی را مانند وضوح، هم‌سویی با دستورالعمل و خطر احتمالی برای بیمار ارزیابی کنند.

این پژوهش در «The Journal of Neurology» ارائه شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • دهه کرامت فرصت پیوند دل‌های نسل جوان با اهل بیت(ع) است
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • استان فارس برند جهانی در عرصه صنایع دستی محسوب می‌شود
  • اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • امروز با سعدی: ای یار جفا کرده پیوند بریده