Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبر ابهام مناقصه معدن طلای زرشوران در روزهای گذشته منتشر شد تا بار دیگر نام معدن زرشوران و حاشیه های عجیب آن در رسانه ها مطرح شود.

معدن زرشوران بزرگ‌ترین معدن طلای کشور و خاورمیانه است که با حضور اسحاق جهانگیری در سال ۹۳ افتتاح شد و در یکسال گذشته دستخوش بحران بوده است از جمله اینکه در کمتر از یکسال؛ سه مدیر مختلف در شرکت گسترش صنایع و معادن زرشوران که وابسته به ایمیدرو است، در راس کار قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این مدیران که چند ماه پیش به وزارتخانه دیگری رفت، در طول مدیریت چند ماهه خود، دو پیمانکار اصلی مجتمع طلای زرشوران یعنی پیمانکار کارخانه و پیمانکار معدن را به شکلی غیر منتظره برکنار کرد.

اکنون که قرار است که پیمانکار جدید معدن از دل مناقصه‌ای که مجتمع طلای زرشوران برگزار کرده معرفی شود اما اخبار رسیده از زرشوران حاکی از وجود ابهام‌هایی در این باره است از جمله اینکه یکی از بانفوذ‌ترین شرکتهای معدنی قبل از برگزاری مناقصه در زرشوران مستقر شده و همین باعث شده که برخی تصورکنند نتیجه مناقصه از قبل تعین شده و شاید قرار است همین شرکت برنده مناقصه معرفی شود.

هرچند مجتمع طلای زرشوران به این ابهام پاسخ داد اما به نظر میرسد آن پاسخ نه تنها ابهامها را برطرف نکرد که  تناقض هم به آن افزود.

در بخشی از این جوابیه آمده بود: «مدیریت زرشوران به منظور جلوگیری از توقف تولید و تبعات حاصل از آن، نتوانسته فعالیت معدن را متوقف کند». به گزارش خبرنگار ایلنا بررسی توضیح مجتمع زرشوران در کنار اخبار منتشر شده در چندماه گذشته درباره زرشوران متوجه شد که این بخش از جوابیه با جوابیه قبلی مجتمع طلای زرشوران به یک رسانه دیگر تناقض‌های مهمی دارد. این مجموعه دولتی در تاریخ ۲۶ مرداد یعنی حدود سه ماه پیش در جوابیه‌ای که به روزنامه حامی دولت قانون درباره تعطیلی معدن زرشوران داده بود، نوشته بود:

 «مصرف فعلی کارخانه طلای زرشوران به طور میانگین ماهانه ۳۰هزار تن ماده معدنی بوده و هم‌اکنون بالغ بر ۳۶۰ هزار تن ماده معدنی دپو شده در مجتمع آماده مصرف می‌باشد که حداقل نیاز ۱۲‌ماه کارخانه را تامین می‌نماید، مضاف بر اینکه استخراج ماده معدنی از معدن نیز به طور شبانه‌روزی و مستمر انجام می‌گیرد و به این موجودی افزوده می‌گردد. برنامه استخراج ماده معدنی مجتمع طلای زرشوران در چهار ماه اول سال جاری به میزان ۴۰ هزار تن بوده است لیکن میزان استخراج انجام گرفته در دوره مذکور بالغ بر ۱۴۲ هزار تن ( 3/5 برابر بیشتر از برنامه) می‌باشد و بنابراین از بابت تامین ماده معدنی مورد نیاز کارخانه برای یک سال آینده حتی با فرض محال توقف عملیات استخراج معدن، هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.»

به عبارت دیگر مدیران دولتی معدن زرشوران سه ماه پیش اذعان کرده‌اند که این معدن تا یکسال ماده معدنی را دپو کرده است، بنابراین استقرار پیمانکار جدید با این توجیه که «مدیریت به منظور جلوگیری از توقف تولید و تبعات حاصل از آن، نتوانسته فعالیت معدن را متوقف کند» ابهام برانگیز است.

به عبارت دیگر با داشتن یکسال ماده معدنی آماده، نیازی به استقرار پیمانکار جدید بدون مناقصه نبود و شرکت زرشوران می‌توانست تا زمان مشخص شدن نتیجه منقاصه جدید از استقرار پیمانکار با هر توجیهی خودداری کند.

همچنین در بخشی از جوابیه شرکت گسترش صنایع و معادن زرشوران به قانون تاکید شده بود که «مجتمع طلای زرشوران در هیچ مقطعی از فعالیت خود با کمبود دپوی ماده معدنی مواجه نبوده و نخواهد بود» که این خود تاییدی مضاعف بر ابهام در استقرار پیمانکار بدون مناقصه است.

از طرف دیگر در بخشی از جوابیه مدیران زرشوران به ابهام درباره برگزاری مناقصه جدید زرشوران آمده است: «شهریور ماه نیز مدیر عامل پیشین این شرکت، سرپیچی و ناتوانی پیمانکار قبلی در وظایف محوله حتی پیش از سال جاری در معدن و همچنین به تعویق انداختن حقوق کارگران انتقاد کرده بود.»

این در حالی است که در جوابیه مدیران زرشوران به روزنامه قانون درباره تعطیلی معدن؛ عملکرد پیمانکار خلع ید شده با این عبارت تایید شده بود «برنامه استخراج ماده معدنی مجتمع طلای زرشوران در چهار ماه اول سال جاری به میزان۴۰ هزار تن بوده است لیکن میزان استخراج انجام گرفته در دوره مذکور بالغ بر ۱۴۲ هزار تن (3 ونیم برابر بیشتر از برنامه) می‌باشد». که با این وصف باید پرسید کدام کارفرما حاضر است پیمانکاری را که 3 ونیم برابر بیشتر از برنامه فعالیت کرده است، خلع ید می‌کند؟

به گزارش خبرگزاری  ایلنا فارغ از صحت یا سقم ابهام‌های مطرح شده درباره مناقصه جدید، مدیران مجمتع زرشوران و سازمان ایمیدرو به عنوان مجموعه بالادستی آن باید تکلیف این ابهام‌ها و تناقض‌گویی‌ها را برای افکار عمومی مشخص کنند.
 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۵۹۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدصادق خیاطیان، ضمن تأکید بر اینکه صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود، گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بیش از  ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود:درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.  خیاطیان درخصوص ترغیب شرکت های بزرگ برای ورود به حوزه دانش بنیان تأکید کرد: یک راهکار این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند و راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است. وی ، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود : صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهاد‌های تخصصی، یکی از راهکار‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است.  رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه معدن یکی از بخش‌های است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌هایی مانند رویداد چادرو (Chadro 2023) ( رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو) حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. خیاطیان گفت : ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیاز‌های فناورانه را احصا و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.  

دیگر خبرها

  • ابهام بزرگ در ترکیب حریف استقلال
  • ابهام در قرارداد زاکانی با چینی‌ها | واردات هزاران خودروی برقی با شرکت ساختمانی | تردید بزرگ که آیا اصلا قراردادی منعقد شده یا نه!
  • جنگ کریدورها در خاورمیانه
  • اکتشاف ۴ ماده معدنی ارزشمند در خوسف
  • تعارضات محیط زیستی ۲ معدن بزرگ زنجان رفع شد
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • بردسکن، جزیره گنج دورافتاده خراسان رضوی
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی