Web Analytics Made Easy - Statcounter

میثم ظهوریان ابوترابی در رابطه با فعالیت های پژوهشکده های محلی در توسعه منطقه ای در گفت وگو با خبرنگار ایسکانیوز، اظهار داشت: برنامه ریزی هایی که در ایران صورت می گیرد به صورت سنتی و متمرکز بوده است.

وی با اشاره به این که برنامه ریزی ها در استان تهران شکل می گیرد، افزود: داده های پژوهشکده در نهایت از بخش های منطقه ای و نمایندگی های استان جمع شده و به صورت متمرکز در تهران برای کل استان ها برنامه ریزی شده که این نوع برنامه ریزی معمولا شکست خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دفتر مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد افزود: مدل جایگزینی برای این موضوع پیشنهاد شده تا بحث برنامه ریزی منطقه ای را به خود استان ها و شهرستان ها اختصاص دهیم تا بتوانند به صورت غیر متمرکز خودشان اولویتها را مشخص و با پشتیبانی و هدایت از طریق فضای ستادی که در تهران است از لحاظ مسائل علمی و هماهنگی میان استان ها اجرایی کنند؛ این مدل یک برنامه ریزی منطقه ای غیرمتمرکز است که معتقدیم می تواند در برنامه ریزی کشور موثر باشد.

ظهوریان تصریح کرد: نکته ای که در برنامه ریزی غیرمتمرکز وجود دارد آن است که این نوع برنامه ریزی طبیعتا نیاز به وجود تقویت اتاق های فکر و اندیشکده های پژوهشی در سطح استان ها را دارد تا از لحاظ آمایشی و مزیت های منطقه ای بتواند سیستم برنامه ریزی مجموعه های استانی را ،که شاید ظرفیت کاملی انجام این نوع برنامه ریزی را نداشته باشند، پشتیبانی کنند تا به فعالیت پژوهشکده ها و اندیشکده های استان در این فضا کمک کند.

رئیس دفتر مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد در پاسخ به این سوال که تاثیر پژوهشکده های محلی در شهرستان ها چقدر است، گفت: از نظر علمی متناسب با مزیت های منطقه ای در هر استان یا شهرستان بر روی تمام حوزه های مختلف پژوهشی با شناخت اولویت های منطقه ای می توان بر مدل توسعه هر شهرستان تمرکز کرد و اولویت های هر استان را با توجه به بحث های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی که نیاز است را به مجموعه های پژوهش محلی تقویت کرد.

وی با بیان این که با توجه به مزیت های هر شهرستان بر روی آن مزیت ها کار می شود، گفت: در کنار پژوهشکده ها نیاز به اندیشکده ها در سطح محلی و استانی داریم.

ظهوریان گفت: از پژوهشکده های موفق در خراسان رضوی می توان از پژوهشکده توسعه منطقه خراسان رضوی نام برد یا برخی از پژوهشکده هایی که در شهرستان ها هستند مانند پژوهشکده کشاورزی که در حوزه فنی توانستند در بحث کشاورزی در شهرستان های مختلف خدمات خوبی ارائه دهند.

رئیس دفتر مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد در رابطه با دلیل کمرنگی پژوهشکده ها در سطح استان ها، اظهار داشت: منشا بحث برنامه ریزی متمرکز است که این برنامه ریزی و سیاست گذاری پژوهشکده ها در تهران انجام می شود، اداره های کل که در شهرستان ها هستند اغلب بازوی اجرایی تهران هستند که هنوز برنامه ریزی متمرکز در آن ها اجرا می شود.

وی افزود: پیش فرض پژوهشکده ها در استان ها آن است که استان ها به لحاظ تفویض اختیار امکان سیاست گذاری مستقل از تهران را داشته باشند وقتی این اتفاق نیفتاده است انتظار پیشرفت اندیشکده ها و پژوهشکده ها در شهرستان ها شاید انتظار معقولی نباشد.

ظهوریان تصریح کرد: پژوهشکده هایی که در شهرستان ها واستان ها شکل گرفته اند به دلیل آن که به آنها اجازه کار داده نمی شود به تدریج ضعیف می شوند.

وی گفت: اگر سیستم تفویض اختیار در استان ها برای پژوهشکده ها دایر باشد وضعیت پژوهشکده ها در سطح استان ها هم پیشرفت خواهد کرد.

901/900

میثم ظهوریان ابوترابی توسعه منطقه ای اتاق های فکر اندیشکده مشهد شهرداری

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۱۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای تبدیل شهرک صنعتی سروستان به قطب جدید صنعتی فارس/راه‌اندازی ناحیه صنعتی کوار

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • مدیران برای برنامه ریزی استان تهران نیاز‌ها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌‌ریزی استان تهران نیازها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌ ریزی در استان تهران نیازها را شناسایی کنند
  • برنامه‌ریزی برای تبدیل شهرک صنعتی سروستان به قطب جدید صنعتی فارس/راه‌اندازی ناحیه صنعتی کوار
  • اجرای ۱۸۰ برنامه شاخص هفته بسیج در شاهرود پیش‌بینی شد
  • تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • جاری شدن سیل در بیش از ۴۰ نقطه در بستر رودخانه‌های شهرستان بردسکن