Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوشنبه چهارم دی ماه پنجمین جشنواره نوشتار سینمایی با دبیری اصغر نعیمی در محل هتل انقلاب برگزار شد.

در ابتدای این مراسم اصغر نعیمی دبیر جشنواره با اشاره به اینکه عارضه سلبریتی سالاری جایگاه منتقدان و نویسندگان را تحت تاثیر قرار داده است، بیان کرد: امیدوارم دامن مطبوعات سینمایی و خبرنگاران از هرگونه اتهام پاک باشد، اما در غیاب حمایت های درست این امید دور از دسترس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از بین ۳۰۰ اثر رسیده به جشنواره، صدای نسل جدیدی از نویسندگان شنیده شد که می تواند به رسانه اعتبار بخشد.

در ادامه جواد طوسی رییس انجمن منتقدان و نویسندگان بیان کرد: در آستانه برگزاری مجمع عمومی انجمن هستیم و معتقدم این جشن در جهت شناسایی منتقدان و نویسندگان مهجور موثر است.

در ادامه سعید قطبی زاده بیانیه هیات داوران این دوره از جشنواره نوشتار سینمایی را قرائت کرد.

علیرضا رییسیان در ادامه بیان کرد: هیات داوران در بخش نقد، یاداشت، گفتگو و گزارش تلویزیونی هیچ اثری را قابل تقدیر ندانست. وی در ادامه جایزه بهترین برنامه تلویزیونی را به حمید رضا مدقق برای برنامه «شهر فرنگ» از شبکه خبر اهدا کرد.

مدقق در سخنانی بیان کرد: من در این برنامه میزبان نگاه های مختلف بودم و امیدوارم این روند ادامه داشته باشد.

در ادامه مراسم بزرگداشت عبدالله تربیت مترجم سینما با حضور جواد طوسی و هوشنگ گلمکانی برگزار شد.

گلمکانی گفت: آقای تربیت را از ۴۱ سال قبل می شناسم و وی یکی از راهنماهای ما و جزو ستون های مجله فیلم بوده و هستند. او همیشه کم کار است و امیدوارم از امشب به بعد فعال تر شود.

تربیت نیز بیان کرد: خوشحالم انجمن بعد از سال ها به خاطر آورد که نامی از ما ببرد. من هیچگاه خود را جلو نمی انداختم و کار خود را می کردم و خوشحالم که همین کارها نیز با استقبال همراه بوده است. البته کم کاری امروز من شاید برای بی حوصلگی و بالارفتن سن باشد.

در ادامه مراسم اعلام شد که هیات داوران در بخش بهترین سرمقاله هیچ اثری را مناسب ندیده است.

محمود گبرلو جایزه رتبه سوم گزارش سینمایی را به مهرداد فراهانی اهدا کرد.

غلامرضا موسوی جایزه دوم این بخش را به زهرا عزیزمحمدی برای گزارش از پشت صحنه انیمیشن داستان آخر اهدا کرد.

بهمن فرمان آرا جایزه اول بهترین گزارش سینمایی را به مینا اکبری اهدا کرد.

فرمان آرا گفت: امشب قبول کردم که بیایم تا به رییس نظام پزشکی بگویم شما از کوه ما یک کاه ساختید. وزیر بهداشت گفته بود که به زودی گزارش از دلیل مرگ عباس کیارستمی منتشر می کند اما رییس نظام پزشکی گفت که شما از کاه کوه ساختید. ما سعدی سینمایمان را از دست دادیم و این به هیچ وجه کاه نبوده است.

اکبری درباره گزارشش درباره عباس کیارستمی که جایزه کسب کرد، گفت: این گزارش سخت ترین گزارشی بود که نوشتم و اولین گزارشی بود که آرزو داشتم یک نفر به آن پاسخ دهد. چرا سینماگران به دنبال این پرونده نیستند؟ چرا نمی پرسند که چرا خانواده کیارستمی هنوز به دنبال این پرونده هستند.

حبیب رضایی و مسعود نجفی جایزه دوم بهترین ترجمه سینمایی را به بابک کریمی و سعیده طاهری اهدا کردند.

حبیب اسماعیلی و آذر معماریان جایزه اول این بخش ‌را به ارغوان اشتری اهدا کردند. اشتری در سخنانی گفت: خوشحالم جایزه را از هیات داورانی می گیرم که همه جزو اساتید من بودند.

در بخش بهترین مقاله تحلیلی، سروش صحت و جعفر گودرزی جایزه سوم این بخش را به نیوشا صدر اهدا کردند.

جایزه دوم این بخش توسط کامبوزیا پرتوی و عباس یاری به امیرحسین سیادت اهدا شد.

تندیس این بخش توسط محمدعلی سجادی، سیدضیا هاشمی و احمد کامیابی به شاپور شهبازی اهدا شد.  

در ادامه مراسم بزرگداشت مسعود مهرابی برگزار شد. در این بخش آیدین آغداشلو و کیومرث پوراحمد روی صحنه آمدند. کیومرث پوراحمد گفت: رییس جمهور به ما می گوید مشکلات آموزش و پروش را حل کنید. آقای رییس جمهور این حرف را به وزیرت بزن.

آغداشلو نیز درباره مهرابی بیان کرد: مهرابی را از دهه ۵۰ می شناسم و بارها با هم رفاقت کردیم و او همیشه سلام آدم را پاسخ گفته و همیشه از من مراقبت کرده است. اگر قرار باشد با یک صفت از او تعریف کنم شریف ماندن این شخصیت طی این سال ها است.

اصغر نعیمی نیز بیان کرد: مهرابی نحوه زیست روشنفکرانه و هنرمندانه را به من یاد داد.

مهرابی نیز در سخنانی گفت: هیات داوران شجاعانه بیانیه خود را قرائت کرد و دردمندانه خواستار تغییر شرایط نوشتار سینمایی بودند و من نیز این پرسش دا دارم که با نقدهای سفارشی چه کنیم. برای سلامتی نقد و اعتبار آن باید کاری شود.

در ادامه مراسم سیروس  الوند و فرزاد خوشبخت جایزه تندیس گفتگوی سینمایی را به نیما حسنی نسب برای گفتگو با مسعود ده نمکی اهدا کردند.

الوند گفت: این جایزه نشان می دهد می توان با ده نمکی مصاحبه کرد و جایزه گرفت.

جایزه دوم بهترین نقد سینمایی توسط مهران احمدی و سعید قطبی زاده به پوریا ذوالفقاری برای نقد فیلم فروشنده اهدا شد.

 تندیس بهترین نقد سینمایی به یاشار نورایی برای نقد فیلم آرایش غلیظ اهدا شد.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۱۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم سینمایی اقتباسی درباره فرهنگ رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما فرهاد قائمیان امروز در دیدار مدیران و دبیران جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) با محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما دوست و همراهانی هستیم که فقط به عشق امام رضا (ع) در این جشنواره‌ها هستیم، تا کارهای بهتری را برای شیفتگان امام هشتم (ع) انجام دهیم.

وی با اشاره به برگزاری اختتامیه جشنواره روستایی امام رضا (ع) در روستای کردر گفت: مردمان روستا خانه‌های خود را در اختیار جشنواره و هنرمندان گذاشته بودند، برای مردمی کردن این جشنواره فضایی ایجاد کردیم که مردم بدانند چه نوع فرهنگ رضوی را می‌خواهیم در بین مردم رواج دهیم.

قائمیان گفت: در جشنواره هنرهای نمایشی به دبیری اتابک نادری، او نه فقط برای این جشنواره همراهی خوبی داشت بلکه تلاش زیادی کرد تا نمایش‌ها در استان‌های مختلف کشور به صورت عمومی اجرا شود و مردم آشنایی بیشتری با فرهنگ رضوی پیدا کنند.

مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی امام رضا(ع) با اشاره به دیگر بخش‌های جشنواره گفت: تلاش شد تمام جشنواره‌ها در بین خود مردم باشد و امید است مدیران کل فرهنگ در استان‌ها همراهی خوبی با این رویداد داشته باشند.

وی افزود: امسال با جشنواره فیلم رضوان این بخش از جشنواره امام رضا (ع) هم فعال می‌شود که یک فیلم سینمایی با فرهنگ و نوع نگاه ما به فرهنگ رضوی است. یک فیلم‌نامه از کتاب «از عشق‌آباد تا عشق‌آباد» اقتباس شده و در راستای فرهنگ امام رضا (ع) است و امید است این فیلم از حیث بزرگی و تاریخی بودن برای سال آینده ساخته شود تا بگوییم جشنواره‌های امام رضا(ع) به اهداف والای خود خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • ساخت فیلم سینمایی اقتباسی درباره فرهنگ رضوی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم
  • جشنواره مسکو به «آه سرد» ۲ جایزه داد
  • «آه سرد» ۲ جایزه از جشنواره مسکو گرفت
  • پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری سی ترمی در زهک برگزار شد
  • دراختتامیه جشنواره «قهرمان ایران ۱۴۰۲» چه گذشت؟