Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساری - کارگردان برنامه تلویزیونی «مازرونی شو» احیای موسیقی غنی و بومی و شناسایی ۸۰ گروه موسیقی محلی را از دستاوردهای تولید و پخش این برنامه در یک سال و نیم گذشته بیان کرد.

مهدی وحیدی دوشنبه‌شب در حاشیه تولید آخرین قسمت از مجموعه ترکیبیبرنامه « مازرونی شو » که به صورت زنده از شبکه تبرستان پخش شد، در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه این برنامه یک سال و نیم است که روی آنتن می‌رود، اظهار داشت: مازرونی شو برنامه مفرح و شادی است که بخش‌های مختلفی را در خود داشت و ۱۵۰ شب مهمان‌خانه‌های مردم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه زمان پخش این برنامه در برخی شب‌ها به ۱۲۰ دقیقه می‌رسید از مازرونی شو به‌عنوان برنامه‌ای‌ پرمخاطب نام بردو افزود: این برنامه با حفظ گویش و فرهنگ فولکلور توانست تمامی فرهنگ‌های مازندرانی از شرق تا غرب را در خود جای دهد و  در برنامه مازرونی شو سعی کردیم از پتانسیل‌ها، فرهیختگان موسیقی و ظرفیت‌های مناطق مختلف مازندران از رامسر تا گلوگاه بهره ببریم.

وی تأکید کرد: تمامی ۲۲ شهرستان استان در مازرونی شو سهم داشتند و در برخی شهرها به دلیل استقبال خوب سه بار برنامه روی آنتن رفت.

تهیه‌کننده برنامه مازرونی شو بابیان اینکه از طریق این برنامه دوربین سیمای مازندران توانست به نقاط دور و ارتفاعات استان نیز برود، بیان داشت: برنامه‌هایی را از بخش کیاسر، دودانگه و ارتفاعات جواهر ده به روی آنتن بردیم که با استقبال خوبی همراه بود.

وحیدی بهره‌گیری از استادان موسیقی مازندران را از نکات مثبت این برنامه خواند و گفت: سعی کردیم از غرب تا شرق مازندران از تنوع گویش‌ها استفاده کنیم، همان‌طور که در آرم برنامه نیز از چهار خواننده از نقاط مختلف مازندران بهره بردیم.

کارگردان برنامه تلویزیونی مازرونی شو تأکید ویژه مقام معظم رهبری را در حفظ فرهنگ فولکلور یادآور شد و افزود: در این برنامه موسیقی را که زیرزمینی بود را دعوت کرده و از آنان یادی کردیم.

وی بابیان اینکه مازرونی شو افرادی را در خود دید که بااینکه توانمند بودند اما دیده نمی‌شدند، عنوان کرد: این برنامه سعی کرد با حضور آنان به‌نوعی در معرفی بهتر این افراد نقش داشته باشد.

برپایی کنسرت هایی مازورنی در ۱۲ شهرستان ایام دهه فجر

وحیدی از شناسایی ۸۰ گروه موسیقی مازندرانی طی تولید این برنامه خبر دادو افزود: به مناسبت چهل‌سالگی پیروزی انقلاب اسلامی با همکاری این تعداد از گروه موسیقی مازندرانی کنسرت‌هایی را در ۱۲ شهرستان برگزار خواهیم کرد.

وی به بیان توضیحات بیشتری در این خصوص پرداخت و گفت: تمامی عواید اجراها برای کمک به زلزله‌زدگان کرمانشاه اختصاص خواهد یافت.

تهیه‌کننده برنامه مازرونی شو از درایت مدیرکل صداوسیمای مازندران تشکر کرد و ادامه داد: یکی از بخش‌های برنامه مازرونی گردش نام داشت که در طی آن این برنامه به نقاطی همچون اصفهان، قم، قزوین و دیگر مناطق ایران سفر داشت و مازندران را به‌صورت ملی معرفی کرد.

وحیدی دعوت از گروه موسیقی روشندلان و معلولان را نقطه قوت این برنامه دانست و آن را در احیای فرهنگ بومی مازندران مؤثر خواند و اعلام کرد: این برنامه توانست با مشارکت دادن گروه‌های موسیقی مختلف استان و معرفی آنان حمایت و استقبال فرهیختگان مازندرانی همچون پرفسور فاخری و دکتر عمادی را به همراه دیگر نخبگان جلب کند.

تهیه‌کننده و کارگردان برنامه مازرونی شو از سابقه ده‌ساله این برنامه گفت و از استقبال مخاطبان در این زمینه ابراز خرسندی کرد و یادآور شد: از تمامی افرادی که در اجرا، تهیه و پخش این برنامه با سیمای مازندران همکاری داشتند نهایت تقدیر و تشکر راداریم و امیدواریم تلاش گروه برنامه‌سازی مازرونی شو نقش مثبتی را در احیای فرهنگ و موسیقی بومی - محلی ایفا کرده باشد

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۳۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مشاور رسانه‌ای پروژه، مهدی وجدانی آهنگساز و رهبر ارکستر قطعه «DONDOBAY» (دوندوبای) را بر اساس موسیقی شمال خراسان با تنظیمی متفاوت منتشر کرده است.

مهدی وجدانی آهنگساز و رهبر ارکستر درباره این کار توضیح داد: قطعه «DONDOBAY» بر اساس موسیقی شمال خراسان است که این قطعه را برای کوارتت زهی شامل ۲ ویولن، یک ویولا و یک ویولنسل، تنظیم و سعی کردم که به ساختار و بافتار اثر لطمه‌ای وارد نشده و آن را حفظ کنم. همچنین در یک بخش‌هایی نیز سعی کردم در تنظیم از فرهنگ و آیین موسیقی آن منطقه استفاده کنم. به هر حال همه ما می‌دانیم که آن‌ها در این قطعه علاوه بر موسیقی که با دوتا خراسانی اجرا می‌کنند، حرکات نمایشی همانند رقص چوب نیز دارند و سعی کردم که این قطعه را نوعی تنظیم کنم که بتوانیم آن ریتم و آیین‌های نمایشی را نیز با هارمونی مدرن بشنویم.

این مدرس آکادمی هنرهای مدرن استانبول ادامه داد: بحث موسیقی شمال خراسان را نیز تمام مردم ایران می‌دانند که از قدیم مهد فرهنگ و تمدن بوده و به دلیل وسعت جغرافیایی که داشته، سرشار از موسیقی و فرهنگ بوده و همینطور فرهنگ کتبی شفاهی همانند شاهنامه، لیلی و مجنون، شاه صنم که آن‌قدر خراسان گسترش داشته که موسیقی آن شامل خراسان شمال، شرق، جنوب است، به دلیل اینکه در آن منطقه، اقلیت‌های کرد، ترک، ترکمن و دامنه وسیعی از این گویش‌ها هستند، سبک‌های مختلف موسیقی نیز در آن منطقه وجود دارد و به همین علت بخش خراسان و موسیقی آن حایز اهمیت بوده است.

وی افزود: از دوران موسیقی کلاسیک و دوره رمانتیک مشاهده می‌کنید ریشه اکثر موسیقی‌های آن دوره، براساس موسیقی‌های فولک یا محلی آن بوده که نمونه‌های آن در آثار بتهوون، برامز، فرانس شوبرت بوده است. منشاء اصلی موسیقی تمام آهنگسازان کلاسیک و معاصر، به موسیقی محلی، فولک و نواها و آواهایی که در آن زمان داشتند، برمی‌گردد.

وجدانی همچنین گفت: به نظرم شنیدن موسیقی‌های فولکلور که در هر بخشی از کشور و شنیدن آن‌ها با تنظیم‌های جدید، می‌تواند سرآغاز اتفاق جدید در موسیقی کشور باشد به دلیل اینکه این آثار قابلیت این را دارند که این ملودی‌ها برای ارکستر سمفونیک و یا ارکستر ملی تنظیم شوند و این آثار بسیار جذاب و شنیدنی خواهد بود چرا که قطعا این‌ها در بن مایه ایرانی‌ها بوده و با این قطعات ارتباط می‌گیرند.

این هنرمند در بخش پایانی صحبت‌های خود اظهار کرد: این قطعات را با ساختار مدرن و معاصر تنظیم کردم، قطعا اگر از سازهای اصیل ایرانی استفاده می‌کردم، شاید حس و حال آن تغییر پیدا می‌کرد. به شخصه علاقه داشتم که قطعات را به صورت مدرن تنظیم کنم یعنی جغرافیای آن را مقداری جهانی ببینم. به همین علت، سازها را در کوارتت زهی آوردم که که تماما سازها کلاسیک هستند.

کد خبر 6097136 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • «نجوای عشق» در تالار وحدت می‌پیچد
  • کنسرت ۳۰ هزار نفری، امروز در فولاد آره‌نا!
  • کنسرت‌های اردیبهشتی کدامند؟
  • برگزاری جشنواره منتظران در دیار علم و فرهنگ
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • درگذشت یک هنرمند موسیقی مقامی/ سالاری: «عیسی قلی پور» بازمانده موسیقی خراسان شمالی بود
  • مرحوم قلی‌پور کیمیای فرهنگ و هنر ایران اسلامی بود
  • درگذشت یک هنرمند موسیقی مقامی/سالاری: «عیسی قلی پور» بازمانده موسیقی خراسان شمالی بود
  • برپایی آیین های عزاداری شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) در مازندران