Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@17:02:43 GMT

هنر نستله ایران : کار با 4دولت گوناگون در22سال

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۶۵۳۸۵

هنر نستله ایران : کار با 4دولت گوناگون در22سال

ساعت24-روز دوشنبه 4 دی ماه 1396 برای جامعه رسانه ای ایران و همچنین مدیران نستله ایران یک روز ممتاز و به یاد ماندنی در تاریخ این شرکت بود و لابد در حافظه تاریخی هردوگروه می ماند. در این روز بنا به دعوت و خواست مدیران نستله ایران برای نخستین بار رسانه های ایرانی با درهای باز این شرکت برای تهیه خبر و گزارش مواجه شدند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ادعایی بود که علیرضا سرابچی مدیر کل ارتباطات و سرویس های بازاریابی نستله درایران به خبرنگاران دعوت شده به کارخانه نستله در قزوین برزبان آورد. در دیدار از این واحد صنعتی بسیار نامدار جهان که بنابه گفته مدیران آن دارای 437 شرکت در 86 کشورجهان است نکات پرشماری از سوی مدیران شرکت به ویژه فیصل هارون مدیر نستله قزوین و همچنین علیرضا سرابچی و روزنامه نگاران مطرح شد. رسانه های حاضر در دیدار از نستله بنا بر علایق و خواست و سیاست های خبری رسانه خود هرکدام پرسش خاصی را انجام دادند و مدیران نستله نیز به فراخور پاسخ می دادند. در میان اطلاعات دادو ستد شده با مدیران نستله قزوین شاید یک اطلاع از نظر شرایط این روزهای ایران به نظر جذاب تر است.

این اطلاعات در باره "روایت حضور نستله  درایران" است . بر اساس اطلاعات در اختیارگرفته درسال 1374 و در حالی که دوسال از دوره فعالیت دولت دوم آیت الله فقید هاشمی رفسنجانی گذشته بوده است مدیران نستله جهانی به ایران می آیند و شرکت نستله ایران را ثبت می کند . این اتفاق در آن روزها معنادار بود و نشان از تفسیر روشن آینده اقتصاد ایران در سالهای بعد درذهن مدیران ارشد نستله بود. درحالی که 6 سال از زمان ثبت شرکت نستله در ایران سپری شده بود و در این مت دولت تازه ای با گرایش های اصلاح طلبانه و معتقد به توسعه سیاسی به جای دولت قبلی سکان اداره کشوررادردست داشت مدیران شرکت نستله در سال 1380 سرانجام مجوز سرمایه گذاری در ایران را از دولت وقت گرفتند. مدیر ارتباطات تنستله ایران در گفت و گو با خبرنگاران به طور ضمنی اشاره داشت دردولت اصلاحات نستله تشویق شد به ایران بیاید و کارش را شروع کند. تجربه ساخت دهها کارخانه درسراسر جهان از سوی نستله جهانی به مدیران این شرکت مهارت کافی وتجربه مناسب ساخت کارخانه را داده بود که در مدت دوسال کارخانه تولید سرلاک در ایران را به نقطه پایان برسانند. به این ترتیب کاری که دردولت سازندگی شروع شده بود در دولت اصلاحات به مرحله تولید رسید. در حالی که در سالهای1383 و 1384 نستله ایران واردات نسکافه و کافی میت و محصولات کمک اشپزی مگی را در دستورقرارداد و اجراکرد،در سال 1386 یک نقطه عطف دیگررخداد ونستله ایران تولید و عرضه شیرخشک نستله نان را در کارخانه قزوین شروع کرد. این اتفاق بزرگی بود که راه را برای صادرات نستله نان و نستله سرلاک را باز کند و وواردات غلات فرایندشده صبحانه نستله وچندمحصول دیگر را شروع کند. براساس گزارش تهیه شده در اداره ارتباطات نستله در سال 1389واردات شیر خشک نستله نان 3 ، در سال 1391 نیز واردات یک محصول دیگر انجام شده است. در این سالها ایران شاهد فعالیت دولتهای نهم و دهم به ریاست محمود احمدی نژاد بود که به لحاظ اندیشه و راهبردهای اداره کشور با دولت اصلاحات تفاوت های بنیادین داشت.  در سال 1393 پروژه "رایز" که هدف آن تامین شیر از تامین کننده های محلی و سرمایه گذاری در بخش تحویل شیر تازه است  درکارخانه نستله ایران در استان قزوین انجام شده است این فعالیت در دولت اعتدال آقای روحانی انجام شد و درسال 1384 با بهره برداری از واحد تولیدی پودر شکلات نسکوئیک و نسکافه یا همان قهوه فوری ود رسال 1385 با افتتاح بخش دریافت شیر تازه درکارخانه نستله ایران در قزوین و در سال 1396 وهمزمان با دولت دوم روحانی با شروع صادرات شیر خشک نستله گیگوز و آغاز تولید وعرضه نان کید به اوج رسیده است.
یک تجربه منحصر به فرد و قابل معرفی


واقعیت این است که ایران برای بیرون رفتن از دشواری های سرمایه گذاری که در حال حاضر به یک معضل بزرگ تبدیل شده است نیاز به جذب سرمایه گذاران خارجی دارد. در دوسال سپری شده پس از برجام متقاضیان سرمایه گذاری در بخش های گوناگون صنعت در ایران به ایران آمدند و چراغی با نور فراوان در آسمان سرمایه گذاری ایران روشن شد که شوربختانه به سرعت نیز شعله های آن کوتاه شدو اکنون نوعی سردرگمی دیده می شود. به نظر می رسد یکی از کاستی ها در جذب سرمایه گذارخارجی نداشتن بینش و دانش استفاده از توانایی های موجود بود . اکنون و با توجه به شرح فعالیت 22 ساله یک شرکت کوه پیکر جهانی که ارزش سالانه فروش آن به دهها میلیارد دلاررسیده است و با سهم نزدیک به 2درصد دربازار غذاو نوشابه در دنیا شرکت اول جهان است آیا نباید این نمونه منحصر به فرد را به سرمایه گذاران خارجی معرفی کرد؟ هنر نستله ایران این است که با مراعات اصول و قاعده های  ایران حرفه ای کسب و کار  که بدون تردید سودآوری مناسب و در اندازه استانداردهای جهانی در قلب این حرفه ای گری نشسته است ، در 4دولت با گرایش های سیاسی متفاوت در ایران فعالیت کرده است و هیچ دولتی مزاحمت برای این شرکت ایجادنکرده است و این یعنی می توان در ایران سرمایه گذاری کرد. آنگونه که سرابچی به خبرنگارتان توضیح داد و براساس عکس و فیلم های موجود دراین سالها مدیران نستله ایران بامقامهای سیاسی و اقتصادی ایران در سطح ملی و در سطح استانی دیدارهای پرشماری داشته و دارند و با رعایت قانون های کسب و کار در ایران آشناشده و فعالیت های خود را گسترش داده اند. می توان از مقامهای اتاق های بازرگانی ایران وتهران خواست دردیدار با بازرگانان و سرمایه گذاران خارجی این شرکت را معرفی کنند. البته این نیازمند شناخت دقیق تر و کارشناسانه تر از رفتار سرمایه گذاری نستله درایران است.
نمونه خوب سود آوری
در میان گفت و شنود مدیران نستله قزوین با روزنامه نگاران در باره سرمایه گذاری انجام شده از سوی این شرکت در ایران پرسش شد . براساس گفته های فیصل هارون مدیر کارخانه قزوین برای این کارخانه 100 میلیون دلار در چند مرحله سرمایه گذاری شده است و قرار است تا دوسال اینده 30 میلیون دلار دیگر سرمایه گذاری شود. ساعت 24 از فیصل پرسید ارزش فروش سال2016 این شرکت در ایران چقدر بوده است . فیصل گفت ارزش فروش این شرکت در 2016 معادل 150 میلیون دلار بوده است.خبر نگار دیگری از او پرسید آیا این رقم با احتساب 25 میلیون صادرات است که اوجواب دادارزش صادرات در این محاسبه لحاظ نشده است . به این ترتیب ارزش درآمد این شرکت در یک سال حدود 175 میلیون دلار است که نسبت به سرمایه گذاری انجام شده نسبت بالایی است.در صورتی که نرخ سوداین شرکت در سال 2016 تنها ده درصد باشد سودی برابر با 17.5 میلیون دلار به دست آورده است که سود خوبی است. با توجه به اینکه فیصل و سرابچی در گزارش های خوداز التزام نستله به شفافیت در سرمایه گذاری و صورت های مالی تاکیدداشتند ساعت 24 توصیه کرد برای اجرایی شدن این شفافیت بهتر است نستله سهام خودرا در بورس ایران عرضه مکند و به این ترتیب گزارش دهی منظم وشفاف را قبول کند. مدیران حاضر درنشست اما یادآورشدند عرضه سهام این شرکت دربورس سهام ایران یا بازار سهام هر کشوردیگر باید با موافقت مدیران ارشد مستقر در سوییس انجام شود و چون در اساسنامه شرکت تاکید شده است افرادحقیقی و حقوقی نمی توانند بیش از اندازه  استاندارد باشد عرضه سهام در دستور کارنیست. در گفتو گوی مدیران نستله ایران با رسانه ها آنهاتاکیدداشتند که نستله ایران خود را جزیی از اقتصاد ایران می داند ومی خواهد در رشد و توسعه ایران سهیم باشد. این مدیران از آینده نگری نستله در سرمایه گذاری ها خبرداده و تاکید کردند با توجه به اقلیم ایران و محدودی تهای عرضه اب روش های پیشرفته ای را برای صرفه جویی در آب دردستورکاردارند. این مدیرا اصرار داشتند به رسانه ها یادآور شوند که همه قانونها و مقررات کسب و کار در ایران را مراعات کرده و در ضمن بهترین و روزآمدترین تجهیزات و ماشین الات را به ایران آورده و می آورند. مدیران نستله نصریح کردند اقدام به تولید درایران کرده و هرگز به فروش محض راضی نیستند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۵۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می‌کند

یکی از تاکیدات رهبر انقلاب اسلامی با مسئولین دستگاه قضایی، موضوع تشکیل «دادگاه‌های تجاری» و نقش‌آفرینی قوه‌ی قضائیه در جهت کمک به تولید ملی و حل مشکلات معیشتی است.

در همین راستا با پیگیری و حمایت رئیس کل دادگستری استان دفتر اقتصادی دراستان راه اندازی شد.

علی شعبانی رئیس کل دادگستری قزوین گفت: یکی از برنامه‌های راهبردی و کلان دستگاه قضا حمایت از عرصه تولید و اشتغال است. اساسا امر اقتصاد در راستای وظایف دستگاه قضا نیست، اما در اجرای سیاست‌ها در حمایت از دولت و عرصه تولید و اقتصاد سیاست‌ها پیگیری می‌شود. با افتتاح این دفتر فعالان عرصه اقتصاد می‌توانند ارتباط بیشتری با دستگاه قضا داشته باشند. البته شعب ویژه محاکم اقتصادی هم راه اندازی شده است. دستورالعمل رسیدگی به پرونده‌های خاص هم در حال پیگیری است تا از اطاله دادرسی جلوگیری شود.

وی اضافه کرد: به فراخور استان قزوین که صنعتی است حمایت‌های اقتصادی در قالب جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری پیگیری می‌شود تا در چارچوب قانون و مقررات گره از مشکل تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی باز شود. البته در این ستاد از سواستفاده افراد خاص هم جلوگیری شد.

شعبانی گفت: موضوع اطاله دادرسی علل و عوامل مختلفی دارد. گاهی خود شاکی اقدامی انجام می‌دهد که موجب اطاله دادرسی می‌شود و بالطبع هرکسی مرتبط با پرونده باشد در اطاله دادرسی می‌تواند تاثیرگذار باشد. برای هر پرونده یک وقت تعیین شده است. در پرونده‌های کثیرالشاکی هم ویژگی‌های خود را دارند. گاهی اوقات نفع شکات اقتضا می‌کند تا اموال متهم شناسایی و به دست شکات برسد. پس گاهی اوقات اطاله دادرسی به نفع شاکی است.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی گفت: برای صنعتگران و تولیدکنندگان بر اساس توصیه‌های مقامات، حمایت قضایی از این قشر و تخصصی کردن محاکم قضایی به روند اقتصادی کمک خواهد کرد. ضرورت راه اندازی این دفتر کاملا به چشم می‌آمد که خداراشکر به وقوع پیوست و یک قاضی می‌تواند با تخصص در امور اقتصادی نسبت به روند پرونده نظر سریعتری اعمال کند.

رئیس کل دادگستری استان گفت: شرکت مه نخ و فرنخ جزو شرکت‌های دولتی بود که اوایل دهه هشتاد به بخش خصوصی واگذار شد. از همان سال به تدریج دچار مشکلات شد و در برخی دوره‌ها حتی تعطیل شد و در سال ۹۷ و ۹۸ تعداد کارگران از سه چهار هزار نفر به ۲۰۰ نفر رسیده بود. تعداد دوهزار و ۵۰۰ نفر از کارگران که مطالباتی داشتند به نهاد‌های مربوطه مراجعه می‌کردند. دستگاه قضایی واقعا ایثار کرد و شاهکار انجام داد. گفتند دستگاه قضا کارخانه تخریب کرد. این دروغ محض است در حالیکه هیچ کارخانه‌ای وجود نداشت. آنجا فقط یک زمانی کارخانه بود. واقعیت را وارونه جلوه دادند. اگر دستگاه قضایی وارد نمیشد همین ۲۰۰ نفر هم که الان مشغول به کار هستند کار نمی‌کردند و هیچ چیز آنجا دیگر وجود نداشت. بر اساس قانون اجرای احکام مدنی، اموال محکوم فروخته شد و مطالبات پرداخته شد. اگر شما راه حلی بهتری دارید به ما بگوئید که اگر کار اشتباهی انجام شد بدانیم، اما تاکنون جوابی نداده اند. کل مایملک آن کارخانه در توقیف و رهن بوده است و امکان حرکتی وجود نداشت و از طرفی شرکت کاملا خصوصی بود. این معضل لاینحل بعد از چند دهه رفع شد. انتقادات غیرمنصفانه، شجاعت و جسارت را از مدیران می‌گیرد. در این پرونده قاطعانه عرض می‌کنم که یک ریال به جیب هیچ مسئولی نرفت.

شعبانی گفت: در خصوص شرکت‌های پیش فروش خودرو هم اعم از هشتاد شرکت با یک الگو پیش رفته اند که عمده آنها شرکت رضایت خودرو بود که بر اساس آمار نهاد‌های مربوطه روزانه بیش از هزار و ۲۰۰ نفر در این شرکت‌ها سرمایه گذاری می‌کردند یعنی روزانه حداقل هزار نفر شاکی به شکات اضافه می‌شد که گستره آن به ۲۳ استان رسیده بود. دستگاه قضا هم واقعا در این پرونده با مشورت شورای تامین کاملا مر قانون را اجرا کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • مراسم تقدیر و معارفه مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی برگزار شد
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • تاخیر در تحویل خودرو متقاضیان شرکت مدیران خودرو را گلایه‌مند کرد
  • راهبرد جامع بیمه ایران برای سال ۱۴۰۳؛ تمرکز بر دیجیتالیزه کردن و نوآوری در بیمه‌های زندگی
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می‌کند
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه صنعت شیشه در چین
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • چرا شرکت‌ها مشکل تامین مالی دارند؟
  • شرکت‌های تعاونی روستایی برای تحقق شعار سال، برنامه ارائه دهند