Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران در در سی و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران که امروز(سه‌شنبه) برگزار شد، در نطق پیش از دستور خود با طرح این پرسش که آیا زلزله اخیر مسئولان را هم لرزاند، اظهار کرد: زلزله اخیر باور ما را تکان داد و به خاطرمان آورد که آنچه در آمار و احتمالات نگرانش بودیم، هر آینده به ما از خطوط نمودار نزدیک‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه لرزش تهران نشان داد که این کلانشهر باعظمت تاب لرزه‌های کوچک را هم ندارد، گفت: حال دیگر انتظاری نیست که تحمل زلزله‌های بزرگ را داشته باشد.

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران تصریح کرد: لرزش تهران نشان داد که این شهر بزک کرده با ساختمان‌های سر به فلک کشیده به قدر پناه گرفتن عده کمی از ساکنانش هم فضای امن و آرام ندارد.

صدراعظم نوری ادامه داد: تهران لرزید و نشان داد این حجم از قانون، مصوبه و دستورالعمل با اولین تکان زمین توان مقاومت خود را از دست می‌دهد و ساز ناکوک بی‌برنامه‌گی گوش فلک را کر می‌کند.

عضو شورای شهر تهران با طرح این پرسش که آیا مسئولان شهری هم از امکان بروز این حادثه بزرگ ملی به خود لرزیدند و به عواقب تلخ آن فکر کرده‌اند؟، گفت: یا اینکه این سوالات و هشدارها هم در کنار همه مطالبات بی‌پاسخ از خاطرمان رفت و جای خود را به روزمرگی و توجیحات بی‌شمار داد؟

وی با تاکید بر اینکه در صورت بروز زمین‌لرزه شدیدتری در پایتخت اساس اداره امور دچار اختلال جبران‌ناپذیری خواهد شد، اظهار کرد: اقدامات غیراصولی و بارگذاری‌های غیر کارشناسی در صحنه‌های خطرناک پتانسیل ریسک بالایی دارند و این شهر را آبستن حوادث کرده است.

وی با اشاره به وجود 979 ساختمان بلند مرتبه در تهران گفت: 480 ساختمان در دهه اخیر ساخته شده و از این تعداد 25 درصد آن‌ها در مناطقی با بافت فرسوده هستند و 95 درصد ساختمان‌ها هم ابتدایی‌ترین تجهیزات ایمنی در حد کپسول آتش‌نشانی را ندارند.

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه فاجعه ساختمان پلاسکو به دلیل وسعت فاجعه از یک حادثه منطقه‌ای به یک حادثه ملی تبدیل شده است، گفت: یک زلزله شدید در تهران شبیه هیچ کدام از زلزله‌ها نظیر زلزله سال 57 طبس، 69 منجیل، 82 بم، 91 ورزقان نخواهد بود و احتمالا منحصر به فرد خواهد بود.

صدراعظم نوری با بیان اینکه طبق مطالعات منطقه مرکزی، جنوب غرب و جنوب شرق تهران بالاترین ریسک را دارند، بیان کرد: بر اساس بررسی به عمل آمده از سوی جایکا در سال 2004 در صورت بروز زلزله در تهران به طور متوسط بین یک تا 2 میلیون نفر جان خود را از دست خواهند داد.

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه عقل سلیم حکم می‌کند که آمادگی لازم جهت مقابله با زلزله‌های احتمالی در هر سطح را داشته باشیم، گفت: زلزله 29 آذرماه را می‌توان زنگ خطری تلقی کرد که باید سطح هشیاری مقامات و مردم را افزایش دهد.

وی با اشاره به زلزله تهران ادامه داد: پس از این حادثه با تشکیل ستاد مدیریت بحران کارگروه های مختلف مرتبط با مدیریت بحران فراخوانده شدند و هر یک از دستگاه‌های اجرایی از قبیل شهرداری، وزارت نفت‌،‌هلال احمر، اورژانس، آتش‌نشانی اخباری را اعلام و به نوعی اعلام حضور رسانه ای کردند.

صدراعظم نوری با بیان اینکه در اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت بحران و سازمان مدیریت بحران شهر تهران از نگرانی‌ مردم کاسته نشد، خاطرنشان کرد: نحوه اعلام خبر با سطح زلزله رخ داده هماهنگ نبود و اخباری با اعلام هشدار و ناایمن بودن منازل در مراکز امن توصیه شد.

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه بعد از وقوع زلزله، سیل صدها هزار خودرو و وسیله نقلیه به سوی جایگاه‌های عرضه بنزین و ترافیک بی‌سابقه بود، اظهار کرد: این وضعیت در حالتی پیش آمد که نفس تهران به خاطر آلودگی روزهای اخیر به شماره افتاده بود.

وی خاطرنشان کرد: واکنش شهروندان تهران که در حدود 40 تا 50 کیلومتر با مرکز زلزله فاصله داشتند، به صورت اضطراب، سردرگمی، هجمه، عدم کنترل اولیه رفتار و ایجاد مشکلاتی در حمل و نقل و هجوم به پمپ بنزین‌ها بود که این موضوع نتیجه ضعف آموزش بود.

صدراعظم نوری با بیان اینکه برخی مسئولان در تلگرام آتش به اختیار بودند، اظهار کرد: فقدان یک فرماندهی واحد که هماهنگی کامل بین دستگاه‌های متولی را ایجاد کند بسیار محسوس بود و اقدامات دستگاه‌ها در حد توصیه به شهروندان سپری شد و لازم است هر یک از دستگاه‌ها گزارش دقیقی از نوع اقدامات عملی به شورا ارائه دهند.

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه برخی مراکز عمومی در صورت اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت بحران باید فضاهای خود را در اختیار شهروندان می‌گذاشتند، گفت: در این راستا بسیاری از مدارس، ورزشگاه‌ها، پادگان‌ها، مساجد و فضاهای باز دولتی می‌توانستند به شیوه‌ای شایسته پذیرای همشهریان باشند.

وی تصریح کرد: در شرایطی که از 374 مخزن پیش‌بینی شده در نقاط امن تنها دو مخزن آب اضطراری قابل بهره‌برداری است، گفت: آیا این مقدار محدود پاسخگوی نیاز آب بهداشتی برای بیش از 5.1 میلیون نفر حادثه دیده است.

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران ادامه داد: مراکز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی با آمار 75 درصد بیمارستان‌های فرسوده و ناایمن که بسیاری از آن ها بیش از 50 سال قدمت دارند تا چه حد تاب تحمل زلزله و قابلیت ارائه خدمات را دارد.

وی با بیان اینکه در این شرایط شهرداری تهران مکلف به تامین ضریب آرامستان‌ها و کفن و دفن 500 هزار نفر کشته است، اظهار کرد: در شرایط فعلی تنها خدمت‌رسانی برای 15 هزار نفر کشته وجود دارد و اقداماتی هم برای خرید زمین جهت آماده‌سازی 15 هزار قبر جدید در دستور کار است.

صدراعظم در پایان خاطرنشان کرد: چنانچه این زلزله را تجربه مانور عملی فرض کنیم، شایسته است درس‌هایی که گرفته ایم را به دور از هر گونه نگاه مغرضانه در بوته آزمون و ارزیابی قرار داده و برای رفع آن هر آنچه در توان داریم به کار گیریم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۶۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد

به گزارش جام جم آنلاین، حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در خطبه‌های نمازجمعه تهران با اشاره به انجام عملیات «وعده صادق»، اظهار کرد: در فضای جنگ شناختی این رسانه‌ها هستند که روایت می‌کنند و باید روایت فتح در عملیات وعده صادق را مورد تاکید قرار داد و به آن پرداخت.

وی یادآور شد: فرمانده مقتدر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرده که این عملیات می‌توانست بسیار گسترده باشد اما عملیات محدودی در اندازه شرارت دشمن خبیث انجام شد. اما عملیات از نگاه دشمنان بسیار گسترده و آغازگر تحول در منطقه و معادلات آن تعبیر می‌کنند.

ابوترابی‌فرد تاکید کرد: ایران در این عملیات محدود، قدرت فرماندهی خود را در گسترده‌ترین و پیشرفته‌ترین عملیات پهپادی و موشکی نشان داد.

امام جمعه موقت تهران یادآور شد: دنیای غرب این عملیات را آغاز تحولی بنیادین در منطقه و معادلات سیاسی و نظامی تعریف می‌کند. در این نبرد درخشان رژیم صهیونیستی، آمریکا، انگلیس، فرانسه و کشورهای همسو با آنها از تمام کارت‌ها و ظرفیت‌های دفاعی خود استفاده کرده و آن را به کار بردند، اما ایران از تعداد محدودی از کارت‌های تهاجمی خود بهره گرفت و این نشان‌دهنده وضعیت میدان است.

وی ادامه داد: ایران در این عملیات بالاترین سطح از دقت را به نمایش گذاشت. صهیونیست‌ها که با عملیات طوفان الاقصی نخستین شکست اطلاعاتی، امنیتی و نظامی بزرگ را تجربه کرده بودند، با اشتباه محاسباتی در حمله موشکی به کنسولگری جمهوری اسلامی که در حقیقت بخشی از خاک ایران است، با عملیات پیروزمندانه وعده صادق در سوگ فرو ریختن تار و پود افسانه شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی نشستند.

ابوترابی‌فرد افزود: عصر جدیدی در منطقه آغاز شده است که بازیگران اصلی آن پیروان پیامبر اسلام ملل شجاع، معتقد و صبور امت جهان اسلام و ستون فقرات آن محور مقاومت است.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس بین المللی ایران و آفریقا، گفت: از رئیس جمهوری و وزیر صمت برای برگزاری این اجلاس تشکر و بر تلاش‌های موفق وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در شکل‌گیری دبیرخانه این اجلاس در وزارت صمت برای پیگیری تصمیمات آن، تاکید می‌کنم.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به ظرفیت‌های قاره آفریقا، اظهار کرد: قاره آفریقا با حضور بیش از ۵۴ کشور، بیش از ۳۰ درصد از ذخایر طبیعی جهان، ۴۰ درصد از ذخایر طلا و ۹۰ درصد از ذخایر پلاتین جهان را در اختیار دارد و بر اساس گزارش بانک بین‌المللی پول در میان ۱۰ کشوری که در سال ۲۰۲۳ بالاترین سرعت و شتاب را در رشد اقتصادی داشتند، ۶ کشور آفریقایی قرار دارد.

وی افزود: تحکیم رابطه با این قاره کهن و ثروتمند و انسان‌های آراسته به فضیلت آن که در طول قرون گذشته مورد ستم استکبار جهانی قرار گرفتند، یک ضرورت است.

ابوترابی‌فرد با برشمردن پیامدهای عملیات «وعده صادق»، گفت: در بعد سیاست داخلی این عملیات، تلاش دشمن در حوزه جنگ شناختی برای اعتمادزدایی و ایجاد شکاف اجتماعی و تحمیل تفکر ناامیدی و ناکارآمدی و نادیده‌انگاری پیشرفت‌های انقلاب اسلامی و تخریب واقعیت‌ها را با چالشی جدی مواجه ساخته و یک فرصت استثنایی برای ارائه گوشه‌ای از توانمندی‌های کشور در زمینه تولید فناوری‌های نظامی به ویژه صنایع هوافضا فراهم کرده است که می‌تواند در حوزه خلق ثروت برای ایران نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.

وی ادامه داد: از پیام‌های این عملیات آن بود که اولاً در راهبرد دفاعی جمهوری اسلامی ایران توسعه و گسترش جنگ تعریف نشده است و ایران برای ارتقای امنیت به‌ویژه در منطقه و کشورهای اسلامی و همسایگان اهمیت بسیاری قائل است و در عین حال، ایران ارتقای امنیت را به ارتقای سطح بازدارندگی مربوط می‌داند.

امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: هر قدرتی علیه ایران اقدام کند، با پاسخ سخت مواجه خواهد شد و هیچ مماشاتی در کار نیست. از طرفی آمریکا و متحدان غربی او از شکست‌هایشان در افغانستان، عراق، سوریه، یمن و جنگ هشت‌ساله و تحریم‌های طولانی علیه جمهوری اسلامی ایران درس بیاموزند و با نگاه درس آموز به تغییر معادلات سیاسی در منطقه و شکست‌های خفت‌بار رژیم کودک‌کش و خبیث در راهبرد سیاسی و نظامی خود تجدید نظر کنند و خطاهای محاسباتی گذشته را تکرار نکنند.

ابوترابی‌فرد با طرح این پرسش که صدها میلیارد دلار هزینه جنایت علیه ملل منطقه از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان چه دستاوردی برای غرب داشته است، تصریح کرد: تنها راهبرد برای امنیت منطقه فراخوان مردم شریف فلسطین و تشکیل یک حکومت مستقل فلسطینی و مراجعه به آرای ملت فلسطین، اعم از مسلمانان مسیحیان و یهودیان است.

وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به جوانان و جامعه علمی و دانشگاهی کشور، اظهار کرد: فناوری و تکنولوژی به دست چهره‌های فرهیخته علمی و با هدایت مراکز علمی و دانشگاهی و با هدایت رهبر حکیم انقلاب اسلامی در شرایطی به دست آمده است که ملت و نظام به دلیل استقلال‌طلبی و سردادن شعار «نه غربی و نه شرقی» با شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی مواجه شده است. این دستاوردهای علمی و نظامی صرفاً با بهره‌گیری درست از ظرفیت نهادهای علم و توانمندی متخصصان داخلی به دست آمده است که به احساس غرور ملی و تقویت خودباوری، امید و استفاده از ظرفیت‌های انباشته‌شده و زیرساخت‌ها در طول چهار دهه گذشته انجامیده است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با تاکید بر اهمیت وحدت ملی، گفت: با تحکیم وحدت ملی و انسجام اسلامی می‌توان بر چالش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی غلبه و ایران را در جایگاهی دیگری مشاهده کرد که امیدوارم با نگاه درست به این ظرفیت‌ها و تلاش مدیران ارشد جامعه اسلامی، با ارتقای جایگاه بازدارندگی دفاعی ایران مقتدر، کشور با قدرت از همه چالش‌ها عبور کند.

دیگر خبرها

  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟
  • جنتی: نادیده گرفتن تخلفات امام جمعه تهران، دهن کجی به مردم است
  • کاهش تعداد ساختمان‌های فرسوده پایتخت
  • عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • ابوترابی‌فرد: عملیات «وعده صادق» قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • کاهش کودکان کار در پایتخت 
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • پیشرفت ۶۵ درصدی پروژه ۱۸۰ واحدی زیتون گرگان
  • فهرست شورای وحدت هنوز نهایی نشده است