Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-03@03:01:33 GMT

بر‌ترین فیلم‌های وسترن هالیوودی را بشناسید

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۷۲۱۵۶

بر‌ترین فیلم‌های وسترن هالیوودی را بشناسید

برای مثال فیلم «کشوری برای پیرمرد‌ها نیست» «No Country for Old Men» را درنظر بگیرید که با ترکیب نامتجانس جنبه‌های زیبایی‌شناختی و ایده‌های متمایز اساسی را برای فیلمهای مدرن وسترن پایه ریزی می‌کند که هنوز نیز فیلمهای زیادی سعی در تقلید ازآن دارند.

در ادامه این مطلب می‌خواهیم شما را با فیلمهای مدرن وسترنی که ارزش دیدن دارند آشنا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱- حمله به کلانتری ۱۳ «۱۹۷۶»

نخستین فیلم قابل دقت جان کارپن‌تر به حکایت یک کلانتری در شرف تعطیلی و حمله گروهی تبهکار تشنهٔ خون ریزی به آن می‌پردازد. کارپن‌تر از دیرباز از طرفداران و دوستداران ژانر وسترن بوده است و تقریبا تمامی فیلمهای او عناصری از دنیای وسترن را در خود دارند. در مورد فیلم «حمله به کلانتری ۱۳» «Assault on Precinct ۱۳» وی بیشتر از فیلم «ریو براوو» «Rio Bravo» ساخته هاوارد هاکس درسال ۱۹۵۹ الهام گرفته است که می‌توان شباهت‌هایی را بین این دو در شخصیت‌های بی‌عاطفه و حکایت و پردازش آن دید. کارپن‌تر درسال‌های بعد نیز به این رویه خود ادامه داد هر چند هیچ کدام با فیلم اول او قابل مقایسه نخواهند بود.

۲- ستاره تنها «۱۹۹۶»

بر‌ترین فیلم‌های وسترن هالیوودی را بشناسیدیکی از فیلم‌هایی که به وضوح شاخصه‌های فیلمهای وسترن را در خود دارد فیلم «ستاره تن‌ها» «Lone Star» ساخته جان سایلس است که ساختارشکنی و دیالوگی ناب از ملاحظات و ساختار روایی فیلمهای کلاسیک وسترن رابه نمایش می‌گذارد. فیلم حکایت کلانتری را روایت می‌کند که به مکاشفه در مورد زندگی پدرش که یک رنجر بوده می‌پردازد و رفته رفته با دنیای خشن و خالی از احساسات مردی که وی را اسطوره خود قرار داده بود آشنا می‌شود.

۳- مخمصه «۱۹۹۵»

بر‌ترین فیلم‌های وسترن هالیوودی را بشناسیددر واقع در فیلمهای وسترن خط فاصل بین گاوچران‌ها و بومیان آمریکایی یا شخصیت‌های خوب و شخصیت‌های بد که طبق معمولً احشام را می‌دزدند بسیار واضح ترسیم می‌شود. تنها با نگاه کردن به رنگ کلاه‌هایشان می‌توانید تشخیص دهید که هر یک به کدام دسته تعلق دارند. فیلم جنایی و بی‌امثال «مخمصه» «Heat» ساخته مایکلمان. اما وضعیت کمی متمایز است و خط فاصل بین شخصیت‌های سرسخت قهرمان و شرور حکایت‌گاه قابل تشخیص نیست. پلیسی کله شق و تند مزاج در پی دستگیری گروهی دزد بانک بیرحم و دوست داشتنی است و تماشاگران گرچه شخصیت پلیس را دوست دارند اما از دستگیر شدن سارقان نیز شاد نمی‌شوند.

۴- اگر سنگ از آسمان ببارد «۲۰۱۶»

بر‌ترین فیلم‌های وسترن هالیوودی را بشناسیدفیلم «اگر سنگ از آسمان ببارد» «Hell or High Water» ساخته دیوید مکنزی که یکی از شانس‌های دریافت جایزه اسکار سال نیز بود که رگه‌هایی از ژانر وسترن رابه زیبایی و ظرافت کامل در خود جای داده بود. در فیلم نامه بی‌نقص تیلور شریدان، دو دزد بانک «کریس پاین و بن فاستر» توسط یک مرد قانون بی‌رحم و سرسخت «جف بریجز» و همکار سرخ پوستش تحت تعقیب قرار می‌گیرند. این حکایت تعداد زیادی از فیلمهای وسترن کلاسیک است اما این حکایت به شکلی خیره کننده و باور نکردنی برای دنیای امروزی نوشته شده است. سارقان بانک در واقع خود قربانیانی هستند که از سوی بانک مورد ستم قرار گرفته‌اند و نمی‌توان ان‌ها را شخصیت‌های شرور حکایت اسم نهاد.

۵- تپه سرخ «۲۰۱۰»

تاکنون فیلمهای وسترن زیادی در استرالیا ساخته شده که آن رابه تگزاس تشبیه کرده است. در فیلم «تپه سرخ» «Red Hill» ساخته رایان کوانتن، یک کلان‌تر جوان با قاتلی خونسرد روبه‌رو می‌شود که اخیراً از زندان فرار کرده است. این فیلم در بین فیلمهای وسترن مدرن استرالیایی از خشونت وسترنی خاصی برخوردار است.

۶- بیل را بکش: نسخه دوم «۲۰۰۴»

کوئنتین تارانتینو افسانهٔ انتقام خود با عنوان «بیل را بکش» «Kill Bill» رابه دو قسمت مجزا تقسیم کرده است: قسمت اول با ریشه‌های شرقی و قسمت دوم کاملاً وسترن. در قسمت دوم این فیلم شخصیت اما تورمن به کشور مکزیک و تگزاس می‌رود و درگیری‌های سخت و خشنی در نقاط مختلف درمی گیرد که از شاخصه‌های واضح ژانر وسترن است. در واقع چیزی که این فیلم را دیدنی می‌کند تغییر وجهه اما تورمن از یک سامورایی به ششلول بندی بیرحم است.

۷- سر آلفردو گارسیا را برایم بیاور «۱۹۷۴»

در فیلم «سر آلفردو گارسیا را برایم بیاور» «Bring Me the Head of Alfredo Garcia» فیلم شبه وسترن و خشن سام پکینپا، سرکرده یک گروه تبهکار برای سر آلفردو گارسیا یک میلیون دلار جایزه تعیین می‌کند زیرا او دخترش را بی‌عفت کرده است. از‌‌ همان ابتدا وضعیت بد‌تر و پیچیده‌تر می‌شود که صحنه‌های خشن و پر از کشت و کشتار آن از خصیصه‌های اصلی فیلمهای پکینپا می‌باشد. روایت حکایت فیلم بسیار غیر متداول و پیچیده است اما همهٔ یک هدف دارند و آن هم بدست آوردن جایزه است.

۸- کوهستان بروکبک «۲۰۰۵»

فیلم «کوهستان بروکبک» «Brokeback Mountain» فیلمی است که شاخصه‌های ژانر وسترن کلاسیک را تغییر داده و چیزی جدید و کاملاً منحصر بفرد را بوجود می‌آورد. این فیلم از روی داستانی کوتاه از لری مک مارتری ساخته شده و گاوچران‌های نمادین آمریکایی رابا عمق و رگه‌های جدیدی به تصویر می‌کشد. فیلم حکایت دو گاوچران در دهه ۶۰ را روایت می‌کند که رابطهٔ نابخشودنی و ممنوعه‌ای بین آن دو شکل می‌گیرد.

۹- دسپرادو «۱۹۹۵»

فیلم تاریخ ساز رابرت رودریگز با اسم «دسپرادو» «Desperado» فیلمی سراسر کشتار است که می‌توان آنرا ملغمه‌ای سینمایی از فیلمهای اکشن و سبک مورد علاقه سام پکینپا دانست. این فیلم که در آن به وضوح از غلو در همهٔ زمینه‌ها استفاده شده در واقع هم بازسازی و هم دنباله فیلم قبلی رودریگز با اسم «ال ماریاچی» «El Mariachi» است. حکایت فیلم تماماً در کشور مکزیک رخ می‌دهد و مردی با تلاشی از روی درماندگی می‌کوشد از خلافکاری که باعث مرگ همسر و فرزندش شده انتقام بگیرد. حکایت فیلم شباهتی کامل با حکایت فیلمهای وسترن کلاسیک دارد اما در دنیای مدرن رخ می‌دهد.

۱۰- لوگان «۲۰۱۷»

فیلم نمادینی که پایان شخصیت دوست داشتنی وولورین و هیو جکمن را رقم زد تلاش‌های بی‌وقفه مردی خسته برای رد شدن از مرز رابه تصویر می‌کشد که تنها امید وی را زنده نگه داشته است. شاید فیلم «لوگان» «Logan» بی‌نقص نباشد اما تصویری آشنا از جستجوی خستگی ناپذیر و ساختار شکنی یک شخصیت تنهای شبه گاوچران رابا ایده‌ها، تم‌ها و مفاهیم جدید رابه تصویر می‌کشد. هیو جکمن دراین فیلم درد و رنج را در درون شخصیتی عرضه می‌دهد که به گاوچرانی می‌ماند که گلوله‌ای برای او باقی نمانده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۲۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید

علیرضا مسعودی معروف به علی مشهدی درباره سریال جدید خود با نام «بدل» که با پایان مجموعه «هفت سر اژدها» از این شبکه پخش می شود به خبرنگار مهر بیان کرد: قصه و اتفاقات سریال «بدل» در سال ۱۴۰۲ رخ می دهد و درباره خانواده عطاران است؛ شهرام قائدی نقش پدر را در خانواده عطاران بازی می کند که نسل اندر نسل عطار هستند. پریسا مقتدی نقش همسرش را بازی می کند و عرفان آصفی نقش پسر خانواده را با نام رضا عطاران دارد.

وی درباره عرفان آصفی که بیشتر در تئاتر فعالیت داشته است توضیح داد: رضا عطاران که تحصیلات مرتبط با هوا و فضا در خارج از کشور دارد پس از پنج سال به ایران باز می گردد. نقش او را عرفان آصفی بازی می کند که سال گذشته در فیلم «ویلای ساحلی» کیانوش عیاری نقش اصلی را داشت و اینجا هم نقش اصلی سریال را دارد.

این نویسنده و کارگردان درباره قصه «بدل» بیان کرد: طرح این قصه را حدود ۲۰ سال پیش نوشتم و کنار گذاشتم و بعد از سال ها فکر کردم الان وقت آن است که ساخته شود.

مسعودی درباره نام رضا عطاران و اینکه برای این قصه با خود عطاران گپ و گفتی داشته است یا خیر بیان کرد: به هر حال من سال هاست در مقام نویسنده کار می کنم و سال های اخیر هم کارگردانی کرده ام. عطاران هم از مدل کاری من خبر دارد و برایش سوال نبود که چرا سراغ اسم او رفته ام. اما من زنگ زدم و برای استفاده از نامش از او اجازه گرفتم.

این فیلمنامه نویس درباره کمدی های سال های اخیر که نتوانسته است مخاطب را راضی کند، بیان کرد: من همه سریال های تلویزیون را می بینم چون آثار همکاران من است و همیشه این آثار را دنبال کرده ام. مساله این است که الان چهار یا پنج پلتفرم اصلی داریم و فضای مجازی هم بسیار فعال است. فضا نسبت به ۲۰ سال پیش خیلی تغییر کرده است. گرفتاری مردم هم بیشتر شده است. آن زمان شاید ساعت ۷ شب خانه بودید اما الان آنقدر دلمشغولی ها زیاد شده است که باید تا آخر شب کار کنید.

وی درباره اینکه سریالش چقدر می تواند فضای جدیدی در میان کمدی ها داشته باشد، عنوان کرد: این سریال هم از موقعیت های کمدی و هم از کمدی کلامی برخوردار است. شخصیت ها در این سریال فانتزی نیستند. شخصیت هایی که در این سریال انتخاب کرده ام به گونه ای هستند که مردم با آنها همذات پنداری دارند و ما به ازای آنها را می بینند. پیش از این هم سال ها تلاش کرده ام که مردم با شخصیت های آثارم ارتباط بگیرند و کاراکترها و شخصیت ها را اطراف خود دیده باشند.

نویسنده «کوچه اقاقیا» اضافه کرد: نویسنده هایی مثل پیمان و محراب قاسم خانی تخصص شان در فانتزی است ولی من هرچه ساختم مابه ازای آن را در زندگی خودم دیده ام مثل «نوروز رنگی» که چند سال پیش پخش شد و «بدل» هم چنین ویژگی ای دارد. غیر از شخصیت ها، بخشی از داستان هم براساس یک واقعیت است.

مسعودی در ادامه درباره حضور بازیگران در سریال های تلویزیونی با توجه به دستمزدهای شبکه خانگی بیان کرد: الان دستمزدها در پلتفرم ها آنقدر بالا و عجیب و غریب است که بسیاری از بازیگران را نمی توانید در تلویزیون داشته باشید. با این ارقامی که آن طرف رد و بدل می شود مگر می توانید به بازیگرانی چون جواد عزتی بگویید به تلویزیون بیاید. خود من با رقم های تلویزیون رویم نمی شود به اینها که رفقایم هستند بگویم به تلویزیون بیایند.

وی در پایان درباره اینکه چرا خودش به پلتفرم ها نمی رود و کار بسازد، بیان کرد: تلویزیون مخاطب بسیار بالایی دارد من ادعایم می شود تمام ایران را گشته ام و در سراسر ایران دیده ام که هنوز تلویزیون شان روشن است. شک نکنید یک سریال تلویزیونی در شبکه سه میزان بیننده اش خیلی بیشتر از سریالی است که در شبکه نمایش خانگی درباره اش بحث می شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • مارک‌های  پرفروش‌ چرخ خیاطی خانگی در ایران را بشناسید
  • سکوت هالیوودی سلبریتی‌ها در اعتراضات آمریکا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • جاه‌طلبی هالیوودی‌ها؛ ظرفیت ورزشگاه رکسهم به 50 هزار نفر افزایش می‌یابد
  • حکایت تسنیم از دانش‌آموزانی که رنج علم دارند + فیلم
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • شهید جوادی را بهتر بشناسید