Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-30@01:05:14 GMT

متن دو سند مورد توافق در مذاکرات آستانه ۸

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۷۸۱۲۲

متن دو سند مورد توافق در مذاکرات آستانه ۸

به گزارش ایلنا، متن این دو سند به شرح زیر است: 

بیانیه مشترک در مورد اقدامات مین زدایی بشردوستانه در سوریه شامل اماکن میراث فرهنگی مندرج در فهرست یونسکو:

جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه (از این به بعد ضامنین) اعلام می‌کنند که تخریب عمدی و مین گذاری آثار تاریخی جهانی و اماکن میراث فرهنگی یونسکو در سوریه توسط سازمانهای تروریستی یک تهدید جدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آلودگی ناشی از مخاطرات مواد انفجاری* در مناطق پرجمعیت و همچنین در اماکن تاریخی و میراث فرهنگی سوریه با توجه به اهمیت جهان شمول آن‌ها برای تمدن جهانی خطر بزرگی است. 

ضامنین از کشورهای عضو سازمان ملل متحد می‌خواهند بدون ملاحظات سیاسی با هدف حفظ میراث تاریخی برای نسل‌های آتی اقدامات فوری و ضروری جهت می‌ن‌زدایی و پاک‌سازی مخاطرات انفجاری اتخاذ کنند. 

ضامنین از کشورهای عضو سازمان ملل متحد می‌خواهند حمایت‌های فنی خود را جهت اجرای موثر و سریع عملیات مین زدایی، تبادل اطلاعات و داده‌های مربوطه و همچنین تامین منابع مالی برای اقدامات می‌ن‌زدایی بشردوستانه فراهم کنند. 

ضامنین بر نقش اساسی مرکز اقدام مین زدایی سازمان ملل متحد (UNMAS) در هماهنگی برای حل این مشکل تاکید دارند. 

ضامنین از دولت جمهوری عربی سوریه و بخش خدمات مین زدایی سازمان ملل درخواست می‌کنند تا با کار نزدیک با یکدیگر یک گروه مین زدایی بین‌المللی تشکیل دهند. ضامنین تلاش‌های جامعه بین‌المللی در مورد مین زدایی و پاک سازی مخاطرات انفجاری در سوریه را تسهیل خواهند کرد. 

گروه مین زدایی نقشه راهی را برای آغاز عملیات مین زدایی بشردوستانه و تضمین دسترسی ایمن متخصصان به اماکن مین زدایی را تهیه خواهند کرد. 

*. مخاطرات مواد منفجره: مهمات، می‌ن‌های زمینی، تله‌های انفجاری و بمب‌های کنار جاده‌ای منفجر نشده

متن سند مقررات مربوط به گروهِ کاری آزادسازی بازداشت‌شدگان/ ربوده‌شدگان و تحویل اجساد و همچنین شناسایی مفقودین: 

این گروهِ کاری با اشاره به قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد (۲۰۱۵) به منظور بهبود وضعیت انسان‌دوستانه در جمهوری عربی سوریه تشکیل می‌یابد. 

هدف این گروهِ کاری سازماندهی و تسهیل آزادسازی بازداشت‌شدگان/ربوده‌شدگان و تحویل اجساد و همچنین شناسایی مفقودین از سوی دولت سوریه و گروه‌های معارض مسلحی است که به رژیم آتش‌بس پیوسته‌اند. 

این گروهِ کاری متشکل از نمایندگان ذیل است: 

کشورهای ضامن (جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه)؛ از هر طرف ۳-۴ نفر؛ 

سازمان ملل متحد، ۳ نفر؛ 

نمایندگان کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ، کشورهای ثالث و سایر سازمان‌های مربوطه‌ای که می‌توانند به کارکرد مؤثر این گروه کمک کنند را نیز می‌توان بر حسب نیاز به صورت موقت بر اساس هماهنگی و توافق اعضای گروهِ کاری در نشست‌ها دعوت نمود. 

سه ضامن بر اساس مشورت و هماهنگی تنگاتنگ با طرف‌های درگیر عمل خواهند کرد. 

این گروه کاری در نشست‌های منظم خود در آستانه یا سایر مکان‌های مورد توافق اعضای خود اقدامات ذیل را اتخاذ خواهد داد: 

آماده سازی، توافق و تبادل فهرست بازداشت شدگان/ربوده شدگان و اجساد و همچنین مفقودین صرف نظر از تابعیتشان، یا ارائـۀ فهرست‌هایی به می‌انجی‌ بی‌طرفی که توسط گروهِ کاری تعیین خواهند شد؛ 

تعریف شرایط اولیه و رویه آزادسازی بازداشت شدگان/ربوده‌شدگان، از طریق اولویت دادن به آسیب‌پذیر‌ترین افراد به عنوان گام اول، و تحویل اجساد و همچنین شناسایی مفقودین؛ 

تعیین یک می‌انجی بی‌طرف که آزادسازی بازداشت‌شدگان/ربوده‌شدگان و تحویل اجساد و همچنین شناسایی مفقودینِ طرفین را بر اساس فهرست‌های ارائـه شده از سوی گروهِ کاری تسهیل می‌کند و گفت‌وگو میان نمایندگان رسمی دولت جمهوری عربی سوریه و معارضۀ مسلح را حفظ می‌کند. 

سه کشور ضامن متعهد می‌شوند که از نفوذ خود بر طرف‌ها جهت تضمین برخورد انسانی با بازداشت‌شدگان در تمامی زمان‌ها و جلب توجهِ گروه کاری به موضوعات مورد نگرانی و اجرای این توافق با حسن نیت از سوی دو طرف استفاده کنند. تمامی طرف‌ها متعهد می‌شوند که هیچ‌گونه اقدام تلافی‌جویانه‌ای علیه افراد آزاد شده اتخاذ نکنند. 

این گروهِ کاری اولین نشست خود را در حاشیۀ نشست آتیِ بلندپایۀ بین‌المللی در مورد سوریه در آستانه برگزار خواهد کرد. این گروه فعالیت خود را با آماده‌سازی شرایط کاریِ خود آغاز خواهد کرد که می‌تواند در بر گیرندۀ اقدامات مربوط به تضمین پایبندی به مُفاد این مقررات باشد. 

این گروه کاری گزارش‌هایی از پیشرفت اجرای مقررات حاضر را تهیه و در اختیار ضامنان خواهد گذاشت. نمایندۀ ویژۀ دبیر کل سازمان ملل متحد در امور سوریه نیز در جریان پیشرفت اجرای این توافق قرار خواهد گرفت.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۸۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری اقدامات حبس زدایی از جرایم پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر، در این جلسه گزارش پیگیری‌های پرونده مرحومه پرستو بخشی و تداوم آنها، اقدامات انجام شده برای حبس زدایی از جرایم پزشکی و وضعیت سامانه الکترونیک قضائی سازمان نظام پزشکی، بحث و بررسی شد.

همچنین در خصوص سامانه انتظامی تاکید شد که دسترسی افراد به سامانه پس از ثبت شکایت است و مراجعات حضوری بعدی شاکی و متشاکی کاهش خواهد یافت.

پیگیری انجام دیدار با رئیس قوه قضائیه، دادستان کل کشور و رئیس سازمان بازرسی کل کشور و ارائه حضوری درخواست‌ها از مصوبات این جلسه بود.

کد خبر 6089638 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • الجزایر در آستانه پیوستن به بانک بریکس
  • اسرای اسرائیلی خطاب به نتانیاهو: هر چه زودتر برای آزادی ما توافق کن!
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • پیگیری اقدامات حبس زدایی از جرایم پزشکی