Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@19:09:57 GMT

افزایش بهره وری آب تا دو برابر با تسطیح لیزری

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۷۸۴۴۷

افزایش بهره وری آب تا دو برابر با تسطیح لیزری

معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور با بیان اینکه ناهمواری اراضی زراعی از مهمترین دلایل پایین بودن بازده آبیاری است تسطیح لیزری اراضی را یکی از چشمگیرترین پیشرفت‌ها در آبیاری سطحی عنوان نمود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از عطارنیوز، محمدعلی فرهمند راد مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور در جلسه کشاورزی که ظهر سه‌شنبه۵دی‌ماه برگزار شد گفت: ناهمواری اراضی باعث کاهش قابل‌ملاحظه بازده محصول و توزیع غیریکنواخت آب در مزارع می‌شود، نقاط پست بیش‌ازاندازه و نقاط مرتفع کمتر آبیاری می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ازجمله مزایای تسطیح اراضی را افزایش بازده کاربرد آب و بازده توزیع آب در مزرعه(آبیاری مناسب، کاهش عمق آبیاری و کاهش زمان آبیاری)، آسان شدن عملیات زراعی(کاشت، داشت و برداشت) و کاهش هزینه‌های آن، کاهش علف‌های هرز، کاهش اثرات شوری خاک را نام برد.

فرهمند راد تصریح نمود: دستگاه‌های تسطیح لیزری به دلیل دقت و کارایی مناسب و سرعت عمل بالا و بکار گیری در مزارع کوچک و بزرگ موردتوجه و استقبال کشاورزان قرارگرفته است و مدیریت یک مزرعه تسطیح شده به‌مراتب آسان‌تر و مقرون‌ به‌صرفه‌تر از مزرعه مشابهی با توپوگرافی طبیعی نامناسب است و علاوه بر این، تسطیح، یک روش خوب حفاظتی برای خاک‌های در حال فرسایش است.

وی اظهار داشت: زمین‌های ناهموار از کودهای شیمیایی و کار ماشین‌آلات کشاورزی نیز به‌خوبی برخوردار نشده و یک زمین با شیب بندی و تسطیح مناسب نه‌تنها موجب توزیع یکنواخت آب و درنتیجه بالا بردن راندمان آبیاری می‌شود بلکه دیگر فعالیت‌های زراعی کاشت، داشت و برداشت را آسان می‌کند.

فرهمند راد یادآور شد: برگزاری کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی و ترویجی و درنتیجه ترغیب کشاورزان به بهره‌گیری از تکنولوژی تسطیح لیزری اراضی کشاورزی، تعدادی دستگاه تسطیح لیزری توسط شرکت‌های تعاونی در شهرستان خریداری‌شده است.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور بیان کرد: امکان معرفی کشاورزان متقاضی جهت خرید این دستگاه‌ها از محل خط اعتباری مکانیزاسیون فراهم است که باید درخواستشان را به مرکز جهاد کشاورزی بخش خود ارائه کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۸۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۹ تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سید اسماعیل علوی گفت: برای حفظ کاربری اراضی کشاورزی و اجرای حکم تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی سال گذشته ۳۹ فقره تغییر کاریری غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان ساری قلع و قمع شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری تصریح کرد: با قلع و قمع این تغییر کاریری‌های غیرمجاز ۲۲۸ هزار و ۹۷۰ متر مربع به اراضی کشاورزی این شهرستان چرخه تولید بازگشت.

وی با بیان اینکه هرگونه تغییرکاربری و تفکیک اراضی کشاورزی، ساخت و ساز و دیوارکشی در مزارع و باغ‌ها بدون اخذ مجوز از جهاد کشاورزی ممنوع است، افزود: بر اساس قانون علاوه بر قلع و قمع بنا‌های احداثی با متخلفان مطابق قانون برخورد خواهد شد.

علوی گفت: ساخت و ساز در زمین‌های کشاورزی، امنیت غذایی را تهدید می‌کند و بهتر است مردم از خرد کردن اراضی زراعی و تبدیل آن به ویلا بپرهیزند و سرمایه خود را هدر ندهند.

دیگر خبرها

  • تأمین آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • برخورد با متخلفین تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در مهریز
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • برداشت کلزا در بهبهان
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • 39 تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • ۳۹ تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین