Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
مدیر کل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست جزییات قاچاق ماده یوزپلنگ ایرانی را تشریح کرد و گفت: کسانی که نسبت به خرید و فروش گونه‌های ارزشمند و نادر مثل یوزپلنگ اقدام کنند، بر اساس مصوبه شورای عالی محیط زیست در سال ۱۳۹۴، باید ۱۰۰ میلیون تومان جریمه ضرر و زیان بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین قضات نیز می‌توانند این متخلفان را حداکثر به سه سال حبس محکوم کنند.

به گزارش ايسنا، علی تیموری اظهار کرد: حدود چهار ماه گذشته یکی از علاقه‌مندان محیط زیست به اداره کل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان محیط زیست مراجعه و موضوع خرید و فروش یوزپلنگ ایرانی را در تهران گزارش کرد. دفتر ما هم با هماهنگی معاونت محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست، موضوع را به طور کتبی به حراست سازمان گزارش کرد و اطلاعات لازم را به همراه شماره تلفن این افراد در اختیار مراکز امنیتی و حراست سازمان محیط زیست قرار داد تا ماجرا از این طریق پیگیری شود.

وی افزود: خوشبختانه بعد از چهار ماه شخصی که خریدار یوزپلنگ بود به همراه یکی از دوستداران محیط زیست به سازمان حفاظت محیط زیست مراجعه و اعلام کرد که می‌خواهد یوزپلنگ را به محیط زیست تحویل بدهد. این فرد قطعا بر اثر فشار نیروهای امنیتی و انتظامی و یگان حفاظت محیط زیست استان تهران برای تحویل یوز مراجعه کرد. او به احتمال قوی از پیگیری‌های جدی بخش‌های انتظامی مطلع شده و حتم داشته که به زودی مشکلاتی برای او پیش می‌آید، به همین علت داوطلبانه برای تحویل یوزپلنگ به سازمان محیط زیست اقدام کرده است.

مدیر کل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: دیروز این یوز ماده به پارک پردیسان تحویل داده شد و در حال حاضر در قرنطینه است. با عوامل پشت پرده این ماجرا نیز از سوی نیروی انتظامی برخورد لازم صورت خواهد گرفت.

به گفته تیموری، بر اساس ماده ۸ قانون بهسازی و ماده ۷ قانون شکار و صید؛ خرید، فروش، نگهداری، واردات و صادرات گونه‌های حیات وحش باید با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست باشد و بدون مجوز این سازمان خلاف قانون است و با این متخلفان برخورد خواهد شد.

وی تاکید کرد: کسانی که نسبت به خرید و فروش گونه‌های ارزشمند و نادر مثل یوزپلنگ اقدام کنند؛ بر اساس مصوبه شورای عالی محیط زیست در سال ۱۳۹۴، باید حدود ۱۰۰ میلیون تومان جریمه ضرر و زیان بپردازند. همچنین قضات نیز می‌توانند این متخلفان را حداکثر به سه سال حبس محکوم کنند.

این مقام مسئول در سازمان محیط زیست در ادامه اظهار کرد: کسانی که بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به نگهداری گونه‌های حیات وحش اقدام کنند باید بدانند که قوانین محیط زیستی به شکل سختگیرانه‌ای در حال اجراست و با این متخلفان هم سازمان محیط زیست بدون چشم‌پوشی برخورد خواهد کرد.

نقی میرزاکریمی- فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران عصر دوشنبه 4 دی ماه از دستگیری متخلفان قاچاق باند بزرگ قاچاق حیات وحش خبر داد و گفته بود: آخرین افراد این باند امروز هنگام جابجایی یک قلاده یوزپلنگ آسیایی در تهران دستگیر و به مرجع قضایی تحویل داده شدند.

در همین زمینه: اختصاص ۵۰۰ میلیون تومان برای حفاظت یوز یوزپلنگ ایرانی، نیازمند حمایت یوزپلنگ آسیایی در رده به‌شدت در معرض انقراض قرار دارد نابودی نیمی از جمعیت یوزها طی ۱۶سال گذشته کم‌تر از ۵۰ یوزپلنگ در ایران وجود دارد قرق زیستگاه‌ها؛ آخرین امید برای نجات یوزپلنگ آسیایی

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۸۴۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری از ثبت‌ گونه در خطر انقراض جهانی یک فرد پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه برای دومین بار خبر داد.

سعید یوسف‌پور با اعلام این خبر افزود: ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی برای دومین بار شدند.

به گفته وی، این تصاویر توسط محیط‌بان "ملک‌آرا خلیل طهماسبی" در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده سبزکوه ۱۱ اسفندماه پارسال توسط "محمدرضا احمدی" مسوول منطقه حفاظت شده سبزکوه ثبت شد و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود، گفت: گونه پلنگ در راس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

تصاویر دیدنی از پلنگ ماده و توله‌اش در ارتفاعات برفی گیلان | ببینید

به گفته وی، در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف‌پور گفت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌ و بختیاری به ثبت رسیده است.

کد خبر 849655 منبع: ایرنا برچسب‌ها استان چهار محال و بختیاری حیوانات - حیات وحش خبر مهم حیوانات - انقراض گونه‌ها سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان