Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - موسيقي ما ـ فخري ملک‌پور (آهنگساز و نوازنده پيشکسوت پيانو) در چهارمين جشن سالانه موسيقي ما جايزه ويژه نوازندگي را دريافت کرد و مورد تجليل قرار گرفت. اين در حالي است که استادان موسيقي او را به عنوان تنها مکتب‌دار وفادار و فعال در نگهداري و تدريس شيوه زنده‌ياد مرتضي‌خان محجوبي معرفي مي‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او تنها شاگرد بازمانده مرتضي‌خان محجوبي (از بنيان‌گذاران موسيقي ملي ايران) است که پيانو را به‌شکل سينه به سينه و با نت‌هاي ابداعي محجوبي ياد گرفته است. فخري ملک‌پور فقط پيانوي ايراني مي‌زند و جانش مي‌رود براي موسيقي گل‌هايي.
اين هنرمند پيشکسوت درباره حضورش در جشن موسيقي ما و دريافت جايزه ويژه نوازندگي گفت: «امسال که در اين جشن حضور پيدا کردم، هيچ کم و کاستي نديدم. همه‌چيز بسيار منظم بود و فکر مي‌کنم دست‌اندرکاران اين جشن زحمات بسياري براي برگزاري آن کشيده بودند. من در اين جشن چيزي جز محبت نديدم و اتفاقاً به آقاي دکتر سرير -که در طول مراسم نزديک من نشسته بودند- هم همين جمله را گفتم.»
فخري ملک‌پور درباره همدلي اهالي موسيقي در اين جشن که موجب مي‌شود اهالي موسيقي از هر ژانري براي چند ساعت دور هم جمع شوند نيز گفت: «همنشيني جوانان و پيشکسوتان موسيقي در اين جشن اتفاق خوبي بود. مخصوصاً اينکه ابتدا تجليلي شايسته از پيشکسوتان صورت گرفت و سپس جوان‌ترها هم روي صحنه آمدند و جايزه‌شان را گرفتند. مثلاً پسر آقاي محمدرضا شجريان (همايون شجريان) را در اين جشن ديدم که جايزه گرفت و واقعاً هم خواننده خوبي است. خيلي هم خوب اصيل مي‌خواند. اين اواخر ديده‌ام کارهاي جديد هم کرده که آن هم خوب است. يا مثلاً آقاي سالار عقيلي در اين مراسم جايزه گرفت که من اجراهاي ايشان را هم خيلي دوست دارم. به نظرم همه‌چيز خيلي خوب بود.»
اين هنرمند پيشکسوت که همه اين سال‌ها عمر خود را صرف مقوله آموزش کرده و هيچ‌گاه اجراي صحنه‌اي نداشته، درباره تازه‌ترين فعاليت‌هاي هنري خود توضيح داد: «هنوز آثار منتشر نشده زيادي هست که دارم روي چند تايشان کار مي‌کنم؛ اما زمان دقيقي براي انتشارشان تعيين نشده است. چندي پيش تعدادي از آثارم را به آقاي محمد معتمدي تحويل دادم که آن‌ها را اجرا کند تا ببينيم چه پيش مي‌آيد.»
ملک‌پور که اثري منتشرنشده شامل همکاري‌اش با عبدالوهاب شهيدي در آرشيو شخصي‌اش دارد، درباره جديدترين تصميم‌ خود درباره انتشار اين اثر نيز توضيح داد: «من حدوداً 23 يا 24 ساله بودم که قطعات اين آلبوم را ساختم و اين آثار خيلي قديمي هستند و اتفاقاً همين چند وقت پيش يکي از دوستان آمد و راجع به اين آثار مشورت‌هايي هم کرديم. به گفته بسياري از استادان موسيقي که اين کار را شنيده‌اند، آقاي عبدالوهاب شهيدي بهترين آوازاش را در همين آلبوم خوانده است. درباره پيانوانوازي خودم حرفي نمي‌زنم و منظورم هم اين نيست که بخواهم از خودم تعريف کنم؛ اما بخش آوازي اين کار بي‌نظير است که اميدوارم تا پايان امسال به مرحله انتشار برسد.»

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۰۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌هایی که می توانند سمی باشند | چیزی که درباره کتاب ها نمی دانید

همشهری آنلاین - یکتا فراهانی : پروژه کتاب سمی، پروژه تحقیقاتی مشترک بین موزه، باغ و کتابخانه وینترتور و دانشگاه دلاور، به فهرست‌نویسی کتاب‌های عتیقه اختصاص دارد. البته نگرانی به دلیل محتوای نوشته شده در صفحات نیست، بلکه به اجزای فیزیکی خود کتاب ها؛ به ویژه، رنگ جلد آنها مربوط می شود.

کتاب های حاوی آرسنیک

به تازگی در پروژه بررسی کتاب های عتیقه تصمیم بر حذف دو کتاب از کتابخانه ملی فرانسه گرفته شد. چون به نظر می رسید پوشش پارچه ای سبز رنگ آنها حاوی آرسنیک باشند. این نگرانی ریشه در شیوه های تاریخی در صحافی دارد. در قرن نوزدهم با شروع تولید انبوه کتاب‌ها، صحافی‌ها از استفاده از جلدهای چرمی گران‌قیمت به پارچه‌های مقرون به صرفه‌تر تغییر کردند. این روکش های پارچه ای برای جذب خوانندگان، اغلب با رنگ های روشن رنگ می شدند.

سبز

یکی از رنگدانه های محبوب Scheele's green سبز بود که به افتخار کارل ویلهلم شیل، شیمیدان آلمانی-سوئدی نامگذاری شد که در سال ۱۷۷۵ متوجه شد رنگدانه سبز رنگ را می توان از مس و آرسنیک تولید کرد. ساخت این رنگ نه تنها ارزان بود، بلکه از رنگ سبز کربنات مس که بیش از یک قرن استفاده می شد هم شاداب تر بود.

البته در نهایت این رنگ سبز مورد توجه قرار نگرفت، زیرا زمانی که با آلاینده‌های مبتنی بر گوگرد آزاد شده از زغال‌سنگ واکنش نشان می‌ داد سیاه می شد. اما بنا بر کشف Scheele، رنگ های جدید مانند زمرد و سبز پاریس بسیار بادوام تر بودند. آنها به سرعت برای استفاده در موارد مختلف، از جمله جلد کتاب، لباس، شمع و کاغذ دیواری مورد استفاده قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید

آشنایی با اشکال گوناگون مس

مفاهیم: آرسنیک چیست؟

مسمومیت کودکان

رنگدانه ها به راحتی تجزیه می شوند و آرسنیک سمی و سرطان زا آزاد می کنند. گزارش‌های زیادی از مسمومیت کودکان با شمع‌های سبز در مهمانی‌های کریسمس وجود داشت. ضمن اینکه کارگران کارخانه هم که وظیفه داشتند روی زیورآلات رنگ سبز را رنگ آمیزی کنند دچار تشنج و حالت تهوع می‌ شدند

به این ترتیب در سال ۱۸۶۲ مجله طنز پانچ کارتونی با عنوان «والس آرسنیک» منتشر کرد که اسکلت‌ها را در حال رقصیدن به تصویر می‌کشید که در واقع تفسیری تلخ از این ماجرا داشت.

تاثیر رنگدانه های سمی بر مرگ ناپلئون

جالب است بدانید تاثیرات مضر این رنگدانه ها حتی در مرگ ناپلئون بر اثر سرطان معده نیز نقش داشته است. او به شدت به رنگ‌های سبز علاقه داشت، به طوری که دستور داد خانه‌اش در سنت هلنا(جایی که تبعید شده بود) به رنگ سبز نقاشی شود. این نظریه که آرسنیک موجود در دیوارها در مرگ او نقش داشته، با سطوح بالای آرسنیک که در نمونه‌ موهای او شناسایی شده است، مطابقت دارد.

قرمز

البته سبز تنها رنگی نیست که باید نگران سمی بودن آن باشیم. قرمز هم می تواند چنین مشکلی به دنبال داشته باشد. رنگدانه قرمز درخشان سرخابی از ماده معدنی سینابار که به نام سولفید جیوه نیز شناخته می شود، تشکیل شده که منبع رنگ قرمز به شمار می رود و قدمت آن نیز به هزاران سال قبل بازمی‌گردد. حتی شواهدی وجود دارد که هنرمندان عصر نوسنگی دچار مسمومیت با جیوه می شدند؛ رنگی که گاهی اوقات در جلد کتاب ها به کار می رود.

زرد

رنگ زرد نیز توجه پروژه کتاب سمی را به خود جلب کرده که به خاطر وجود کرومات سرب آن است. رنگ زرد روشن کرومات سرب مورد علاقه نقاشان به ویژه وینسنت ون گوگ هم بوده که در مشهورترین سری نقاشی های خود مانند گل های آفتابگردان از آن استفاده کرده است

در مواجهه با کتاب های سمی چه باید کرد؟

اما اگر با کتاب پارچه ای سبز قرن نوزدهم مواجه شدید چه کار باید بکنید؟ نخست اینکه نباید زیاد نگران باشید. البته قرار گرفتن با استوآرسنیت مس، ترکیب موجود در رنگدانه سبز می تواند چشم، بینی و گلو را تحریک کند.

در واقع نگرانی بیشتر برای افرادی است که ممکن است به طور مرتب با این کتاب ها در ارتباط باشند. بنابراین توصیه می‌شود حتما از دستکش استفاده و هنگام کار با آنها از دست زدن به صورت خود اجتناب کنند. همچنین تمام سطوح را هم تمیز نگه دارند.

در حال حاضر محققان بیش از ۲۳۸ نسخه آرسنیک را از سراسر جهان شناسایی کرده اند.

منبع : sciencealert.com

کد خبر 848376 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان تحقیق و تفحص مسمومیت

دیگر خبرها

  • محبت یک کشش روانی است یا امر اختیاری؟
  • نقاب پشت نقاب
  • پخش ویژه برنامه «کوی محبت» در شب شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست
  • سفر به «کوی محبت» در شب شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • محبت‌های ما محدود به چیزهایی است که نوعی شناخت از آن‌ها داریم
  • کتاب‌هایی که می توانند سمی باشند | چیزی که درباره کتاب ها نمی دانید
  • روز عشق ۱۴۰۳ + تاریخچه و پوستر Global Love Day
  • ستاره پی‌اس‌جی: رونالدو من را دیوانه خودش کرد
  • امیر فخری: کسی نمی‌تواند نام «خلیج فارس» را جعل کند