Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس نظام مهندسی بافق تصریح کرد: کشور ایران بروی گسل زلزله قرار گرفته است ولی بعضی از مکان ها دارای خطر نسبی زیادتری است. در آیین نامه 2800زلزله، خطر نسبی زلزله برای شهرستان بافق زیاد ثبت شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  بافق خبر؛ روز پنجم دی ماه مصادف با واقعه زلزله بم در تقویم رسمی کشور روز ملی ایمنی در برابر زلزله نامگذاری شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با توجه به ضرورت آگاه سازی و ارتقای فرهنگ عمومی در برابر زلزله با پیشنهاد نامگذاری این روز به عنوان «روز ملی ایمنی در برابر زلزله» ضمن گرامیداشت یاد و خاطره چند ده هزار قربانی این فاجعه تلخ، زمینه ارتقای آگاهی عمومی و شاخص های ایمنی در برابر زمین لرزه در کشور فراهم شود.

سیدعبدالناصر حسینی رئیس نظام مهندسی شهرستان بافق گفت: نظام مهندسی یک نهاد نظارتی و سلاح آن نیز قلمی است که با آن تخلفات ساختمانی و پیمانکاران به ارگانهای ذیربط گزارش می دهد.

وی در ادامه افزود: اگر شهرداری، نظام مهندسی و تامین اجتماعی با هم همکار تنگاتنگی داشته باشند جلوی خیلی از تخلفات گرفته خواهد شد ولی به تنهای نمی توانیم این کار را انجام دهیم.

حسینی در خصوص مقاوم بودن ساختمان مسکن مهر دربرابر زلزله اظهار داشت: منازل مسکن مهر ایمنی لازم در برابر زلزله را دارد و اگر لرزش آن زیاد است به خاطر ارتفاع زیاد است. تمام مراحل ساخت آن از لحاظ آزمایش (جنس) خاک، جوش اسکلت و بتن ریزی مورد آزمایش قرار گرفته است.

رئیس نظام مهندسی بافق تصریح کرد: کشور ایران بروی گسل زلزله قرار گرفته است ولی بعضی از مکان ها دارای خطر نسبی زیادتری است. در آیین نامه 2800زلزله، خطر نسبی زلزله  برای شهرستان بافق زیاد ثبت شده است.

این مقام مسئول در خصوص افزایش کیفیت ساخت وسازهای شهرستان نیز بیان داشت: مهمترین مسئله در افزایش کیفیت ساخت  استفاده از افراد دارای صلاحیت است. ساخت وسازهایی که در حال انجام است متاسفانه خیلی  اصولی نیست چون اکثرا افراد صلاحیت لازم برای انجام این کار را ندارند و استفاده از مصالح غیر استاندارد و اجرای غیر اصولی   سبب افت کیفیت و ایمنی ساختمان می شود.

وی افزود: اولین کاری که می توانیم انجام دهیم افراد فاقد صلاحیت را حذف و افرادی را به کار ببریم که صلاحیت این کار را داشته باشند.

در بافق اکثر کسانی که در حال ساخت وسازند فاقد صلاحیت و به نظرات مهندسان ناظر اعتنایی نمی کنند.

 مسئولان باید در راستای حذف افراد فاقد صلاحیت به ما کمک کنند تا با حضور کارشناسان مورد تائید،  ایمنی بیشتری را در ساختمان ها داشته باشیم.

حسینی اظهار داشت: متاسفانه ارگانی در بافق نیست که افراد فاقد صلاحیت وصلاحیت دار را شناسایی وسازماندهی کند. اگر ارگان هایی مثل فرمانداری، شهرداری، اداره مسکن وشهرسازی و تامین اجتماعی  همکاری کنند می توانیم این کار را انجام دهیم.

رئیس نظام مهندسی بافق گفت: در حال حاضر180مهندس در نظام مهندسی عضو که از این تعداد 20 نفر دارای پروانه اشتغال هستند.

حسینی ادامه داد: ساختمان هایی که بتنی و فلزی ساخته شده اند ایمنی آنها بیشتر است و به مردم توصیه می کنیم ساختمان بتنی یا فلزی بسازند. بعد از زلزله استقبال مردم در خصوص استحکام سازی ساختمام بیشتر شده و امیدواریم این استقبال ادامه داشته و مقطعی نباشد.

کارشناس دادگستری به مسئولیت مهندسین ناظرین ساختمان  اشاره وبیان داشت: مسئولیت مهندس ناظر در ساختمان ها خیلی سنگین است حتی اگر ناظر ساختمانی فوت کند و تخلفی در ساختمان مشاهده شده باشد میزان خسارت از وارث گرفته می شود. مهندسین ناظرموظفند به صورت مرتب ماهی یکبار به ساختمان سر بزند و صاحب خانه هم باید از او بخواهد  که نظارت داشته باشد.

حسینی در خصوص  نوع نماسازی نیز تصریح کرد: نماهای در حال ساخت براساس مد روز ساخته می شود اما متاسفانه  اصول فنی در اجرای  آن رعایت نمی شود و بهتر است با تصویب  نماهای مطابق منطقه و آب و هوا همه از این نما الگو بگیرند ویک دست باشد. نمای سنگ در اثر اختلاف دما در شب وروز و گرم وسرد شدن هوا احتمال ترک خوردن و ریزش آن زیاد است. 

رئیس نظام مهندسی بافق در پایان تاکید کرد: کسانی که برای تهیه پروانه ساختمان مراجعه می کنند شماره مهندس ناظر در اختیار انها است  و باید با آنها در ارتباط باشند و اگر جواب ندادند ویا همکاری نکردند می توانند با مراجعه به نظام مهندسی شکایت خود را تقدیم کنند و پیگیری وتذکر خواهیم داد و یا با شماره تلفن 32429893تماس حاصل نمایند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۵۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار

استاندار کرمانشاه، گفت: برای رفع مشکلات مدیریت بحران استان کرمانشاه از جمله تکمیل مناطق زلزله‌زده، ساماندهی رودخانه‌هایی همچون آبشوران و قره‌سو و غیره به ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدطیب صحرایی در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که در استانداری برگزار شد، اظهار داشت: در روزهای اخیر توافقات مفیدی برای استان انجام شد و امید دارم با محقق شدن این توافقات مدیریت و کنترل شرایط مختلف استاد برای جلوگیری از بحران احتمالی به‌روزرسانی بهتری داشته باشد.

وی با بیان اینکه همیشه اقدامات پسینی هزبیه‌های حیاتی و مالی بیشتری خواهد داشت، گفت: استان کرمانشاه به دلیل شرایط اقلیمی که دارد از مجموعه حوادث ممکن با بعضی از آن‌ها مواجه است که باید همیشه برای آن آمادگی داشته باشیم.

صحرایی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه زلزله‌خیز است و همواره در معرض سیلاب قرار دارد، افزود: همچنین این استان در معرض حوادث کوهستان قرار دارد و کوهستان برای استان در عین زیبایی نیاز به مراقبت جدی دارد و در شرایط اخیر رتبه دوم حوادث کوهستان را داشته و امید داریم با آگاهی بخشی این آمار به صورت محسوس کاهش یابد.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه با توجه به بارندگی‌ها و شرایط پوشش گیاهی خطر آتش‌سوزی در استان بالا است، گفت: سال گذشته و امسال بارندگی‌های بسیار خوبی رخ داد و با خشک شدن بخشی از این پوشش باید مراقبت جدی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه با مجموعه این عوامل و وجود ریزگردها باید به استان نگاه جدی‌تری در زمینه مدیریت بحران داشت، افزود: متاسفانه وارث بعضی از اقدامات قبلی هستیم که در یک محدوده زمانی انجام نشده و باید به اتمام برسد.

صحرایی بیان کرد: بعد از زلزله سال 96 باید اقداماتی انجام می‌شد، اما با اعلام زودهنگام جشن پایان بازسازی مناطق زلزله برخی از اماکن عمومی، ساختمان‌های دولتی، مساجد و اماکن مذهبی باقی مانده‌اند و این در حالی است که ردیف بودجه بازسازی از بودجه حذف شده است.

وی با اشاره به اینکه براساس توافقات قبلی امید داریم به‌زودی شاهد راه‌اندازی مرکز تخصصی امداد و نجات کوهستان در استان باشیم، خاطرنشان کرد: چنانچه کرمانشاه به عنوان قطب منطقه‌ای امداد و نجات معرفی شود و سه بالگرد در انبارها مستقر شود کمک خوبی برای منطقه خواهد بود.

صحرایی با بیان اینکه از محل تخصیص‌های استانی سیستم اعلام حریق برای انبارهای مرکز امداد و نجات راه‌اندازی می‌شود، گفت: برآورد این است که ما برای مجموعه نیازهای مدیریت بحران استان حدود چهار همت نیاز داریم.

استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه امهال وام‌های مناطق زلزله‌زده از مطالبات جدی مردم منطقه است، عنوان کرد: چنانچه اعتبار مناسبی برای تکمیل ساختمان‌ها تخصیص یابد ساختمان‌های با پیشرفت 85 درصد در اولویت قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه ساماندهی آبشوران کرمانشاه نیز یکی از مطالبات جدی مردم استاان است گفت: داشتن یک نردبان برای امدادرسانی به ساختمان‌های بلندمرتبه برای قطب امداد و نجات غرب کشور بسیار کم است و در صورت افزایش آن می‌تواند کمکی برای استان‌های همجوار باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تایید نهایی بیش از ۵۸ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • معرفی بیش از ۹۷۰۰ گیلانی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • بازدید مدیرکل راه و شهرسازی استان از پروژه‌های نهضت ملی مسکن شهرستان تفتان
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها