Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست -   به گزارش ایران اکونومیست ؛جمشید سلام زاده روز چهارشنبه در نشست خبری کنگره اروپایی ، آسیایی فارماکواپیدمیولوژی در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: بیش از 50 درصد داروهایی که تائیدیه ورود به بازار جهانی را می گیرند، عوارض نامطلوب و ناشناخته ای دارند که عوارض خود را در جمعیت های بزرگ عمومی نشان می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی خاطرنشان کرد: این اعداد در کنار آمار مصرف بالای دارو در جهان، بیش از یکهزار میلیارد دلار هزینه های دارویی به کشورهای جهان تحمیل کرده که توجه ویژه به مصرف کلان داروها در جمعیت ها را می طلبد .

وی ادامه داد: توجه ویژه به مصرف کلان داروها در جمعیت ها، پایه علم فارماکواپیدمیولوژی را تشکیل می دهد.

قائم مقام رئیس کنگره اروپایی ، آسیایی فارماکواپیدمیولوژی اظهارداشت: در علم فارماکواپیدمیولوژی، اثرات داروها را در جمعیت های بزرگ مورد بررسی قرار می دهیم.

سلام زاده افزود: توجه به علم فارماکواپیدمیولوژی در ایران از اوایل دهه 1370 آغاز شد که گزارش موردی عوارض در مصرف کلان داروها توسط داروسازان و پزشکان انجام شد.

وی تصریح کرد: امروز علم فارماکواپیدمیولوژی محدود به ارزیابی اثرات مفید و مضر دارویی نیست و ارزیابی اقتصادی و کیفیت زندگی بیماران را نیز درنظر دارد.

قائم مقام رئیس کنگره اروپایی ، آسیایی فارماکواپیدمیولوژی اظهارداشت: از سال ها پیش، گزارش دهی عوارض دارویی به سازمان غذا و دارو می رسید اما این گزارش دهی و رصد کردن، دارای نقص است چراکه داوطلبانه انجام می شود.

سلام زاده افزود: گزارش دهی عوارض دارویی کمتر از حد واقعی انجام می شود بنابراین تشکیل سازمان ملی نظارت بر واکنش‌های نامطلوب دارویی موسوم به فارماکوویژیلانس ضروری است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها

راضیه کشاورز ملکی با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضای مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی را از دلایل موثر در مصرف بالای دارو‌هایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند.

به گزارش ایلنا، به گفته وی، این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می‌باشد و هیچوقت نباید دارو‌های OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوز‌های بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده، استفاده کرد. اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد و اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه دارو‌های OTC ادامه پیدا کند، حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سلامت غذا و دارو همچنین توجه به فرهنگ‌سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدار‌ها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این دارو‌ها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مردم نباید تصور کنند که این دارو‌ها خطرات و عوارض کمی دارند. مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز ملکی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو براساس دستورالعمل‌های روی برچسب، طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروسازی که در داروخانه حضور دارد، می‌باشد.

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت