Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز، صمد چینی فروشان منتقد تئاتر با اشاره به انتظارات هنرمندان از امیر نصیر بیگی دبیر شانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت گفت: امیر نصیر بیگی به عنوان دبیر این جشنواره باید تمام مقالات ارائه شده در همایش های تئاتر دفاع مقدس و مقاومت را مورد مطالعه قرار بدهد، آگاهی یافتن از نظرات منتقدان و پژوهشگران در این حوزه و تلاش برای پاسخگویی به حداقل بخشی از آنها، در زمان مدیریت وی بسیار بسیار ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نصیربیگی باید درباره وضعیت تئاتر مقاومت نظر منتقدان و پژوهشگران را مطالعه و بررسی کند و حداقل بخشی از پیشنهادهای ارائه شده از سوی آنها را در دوران دبیری خود محقق سازد.

چینی فروشان با اشاره به دوره های گذشته گفت: نصیربیگی باید روال دعوت از هر تازه واردی برای نوشتن نمایشنامه را کنار بگذارد، و از جامعه نویسندگان و درام نویسان با سابقه که توانایی خود را در جشنواره های گذشته و در صحنه های تئاتر اثبات نموده اند دعوت به عمل بیاورد. همچنین چینی فروشان تاکید داشت که نصیربیگی باید پیش از صدور فراخوان جشنواره ، مجموعه آثار ترجمه شده در حوزه ی تئاتر جنگ را شناسایی و گردآوری کرده و به عوض دعوت انبوه از نویسندگان جوان و کم تجربه ، این گونه متن ها را برای کارگردانی توسط هنرمندان باتجربه، پیشنهاد نماید.

وی افزود: باید از سنت مخرب انبوه سازی در جشنواره ‌ی مقاومت( و البته هرنوع جشنواره ‌ی تئاتر دیگری در کشور) صرف نظر شود و به عوض فراخوان گسترده‌ی متون برای جشنواره، با شناخت موجود از درام نویسان ساکن و فعال در تهران و سایر استان ها و شهرستان ها، صرفا باسابقه ترین ها دعوت به عمل آید. بعلاوه، باید با اعمال سخت گیری در پذیرش آثار، تعداد آثار جشنواره به تعدادی انگشت شمار آثار فرهیخته و برجسته محدود شود و کمیت محوری صرف نظر شود. باید از انبوهی شمار آثار در جدول جشنواره، برخلاف سال های پیش، کاسته شود که حتی به نظر من، بهتر خواهد بود تئاتر آثار داخلی از شمار ۱۰ اثر تجاوز نکند، تا امکان حضور و بهره مندی همه ی شرکت کنندگان در جشنواره، درتالارهای نمایش و تماشای آثار پذیرفته شده برای همه ی آن ها فراهم شود.

چینی فروشان ادامه داد: همچنین باید از جایزه محوری این جشنواره صرف نظر شود و صرفا به بهترین اثر جشنواره (یک اثر خارجی و یک اثر داخلی) که ازنگاه تمام داوران برگزیده‌ اعلام می شوند، قدردانی شود و از اثر برتر داخلی، به عوض تقسیم انبوه جوایز ناچیز به چندین نفر، حداقل به مدت دو سال از همه نظر: مادی، معنوی و اجرایی حمایت شود تا به عنوان الگوی برتر به دیگر شرکت کننده ها و فعالان این حوزه، و طالبان حضور در جشنواره‌ی آینده معرفی گردد.

چینی فروشان با اشاره به نمایش هایی که میتوانند در این جشنواره حضور داشته باشد گفت: باید از آثاری که مسائل ملموس و واقعی دنیای امروز و رنج های مردم آن را مطرح می کنند برای حضور در این جشنواره دعوت به عمل آورد، از آثار فرمالیستی و صرفاً دیداری و هیجان بخش کاذب باید چشم پوشی شود.

وی افزود: می توان از « وجدی معود » هنرمند لبنانی الاصل فرانسوی برای این جشنواره ، چه برای حضور در بخش بین الملل و چه به عنوان سخنران و استاد کارگاه های آموزشی دعوت به عمل آورد. ضمنا نمایشنامه ی آتش سوزی ها اثر «وجدی معود» نیز در ایران با ترجمه ی بسیار دقیق و زیبای جناب استاد محمد رضا خاکی منتشر شده است که آقای نصیربیگی می توانند از مترجم این کتاب یعنی دکترخاکی نیز برای اجرای صحنه ای آن دعوت به عمل آورند. چینی فروشان تاکید کرد که باتوجه به محدودیت های بودجه ای بد نیست فقط از حداکثر ۴ یا ۵ اثرخارجی با کیفیت برای حضور در جشنواره شانزدهم دعوت به عمل آورده شود.

چینی فروشان با اشاره به نقش جشنواره تئاتر مقاومت به شناسایی استعدادهای جوان گفت: اگر برگزاری کارگاه های آموزشی مانند خود جشنواره جدی گرفته شود و ازاساتید برجسته تئاتر دعوت به عمل آید، این کارگاه ها می‌توانند نقش سازنده ای داشته باشند. و البته باید با شناسایی واقعی ضعف ها، موضوع کارگاه ها را نیز محدود کرد و به عوض کمیت به کیفیت کارگاه با حضور انگشت شمار اساتید داخلی و خارجی اندیشید.

چینی فروشان در پایان سخنان خود با اشاره به دبیر شانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت گفت: نصیربیگی تجربه زیادی دارد و این موضوع می تواند بسیار موثر باشد، وی نباید راه تازه ای در پیش بگیرد بلکه باید نقطه ضعف های گذشته را شناسایی و با مطالعه طرح های گذشته، به تقویت این جشنواره بپردازد و برای دست یابی به آن ها هم لازم است نقدها و پژوهش های گذشته ‌ی مربوط به جشنواره های مقاومت را بطور جد ازنظر بگذراند. نصیربیگی که خود یک تئاتری فعال بوده است حتما به اهمیت این موضوع آگاه است و می داند که بدون توجه به بازخوردهای پژوهشی و انتقادی گذشته نمی شود به یک جشنواره‌ی تاثیرگذار دست یافت.

501

501

صمد چینی فروشان امیر نصیر بیگی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۰۱۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی؛ معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش با کاظم نظری؛ مدیر کل هنر‌های نمایشی درخصوص اجرای آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر ارتش، اجرای عمومی آثار تولیدی، تولید آثار هنری مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده گفت‌وگو و تفاهم کردند.

در جلسه‌ای که با حضور حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی؛ معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش، کاظم نظری؛ مدیر کل هنر‌های نمایشی و سیامک موحدی؛ مدیر امور هنری سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش و شهرام نوشیر؛ مدیر کانون تئاتر دینی برگزار شد، مقرر شد آثار برگزیده سیزدهمین جشنواره تئاتر ارتش، که اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد، در جشنواره تئاتر فتح خرمشهر و جشنواره تئاتر مقاومت اجرا داشته باشند. همچنین در این جلسه قرار شد فرصتی فراهم شود تا نمایش‌های خیابانی با موضوع شهدا و مضامین مرتبط، بتوانند در پادگان‌ها و فضا‌های سازمانی ارتش، روی صحنه روند.

در سومین مورد از این تفاهم، قرار شد گروه‌های اجرای تعزیه ارتش در فضا‌های نمایشی و میادین و فضا‌های روباز مختص این نوع نمایش، در ایام سوگواری اجرا داشته باشند.

همکاری دو طرف برای تولید یک اثر فاخر مشترک، نیز جزو مواردی بود که در این جلسه درباره آن گفتگو شد و توافقاتی نیز به عمل آمد که به زودی نام نمایش و سالن اجرای آن اعلام خواهدشد.

همچنین در این جلسه درباره حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده جشنواره «نسیم رحمت» با موضوع و نگاه مورد توافق دو طرف، گفتگو شد. جشنواره «نسیم رحمت» از جمله جشنواره‌های برگزارشده توسط ارتش است که امسال هنرمندان شاخص در عرصه نمایشنامه‌نویسی در آن شرکت خواهند کرد.

همچنین سال جاری، برای تقویت متون نمایشی و جشنواره تئاتر میثاق ۱۴، به نمایشنامه‌نویسان جوان و مطرح کشور نگارش ۲۸ نمایشنامه سفارش داده شده است.

درپایان این جلسه، گفتگو‌های اولیه درخصوص احیای سالن‌های ارتش برای اجرای تئاتر و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک نیز صورت گرفت و ادامه آن برای بررسی سیستم، مشکلات و تحلیل بیشتر موضوع به جلسات آتی موکول شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم
  • راهیابی ۲ نمایش از البرز به جشنواره سراسری تئاتر بچه های مسجد
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم
  • تسویه حساب خواهر با برادر/ در «آگنیتاژ» پرواز می‌کنید؟