Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است: دولت محترم تمهیداتی بیاندیشد تا هر چه سریع تر مرزهای غربی کشور بازگشایی شود چرا که کسب کار و فعالیت اقتصادی استان کرمانشاه به شدت به مخاطره افتاده است و کشورهایی همچون ترکیه از فرصت اقتصادی داخل عراق بهره مند شده اند.

به گزارش خرداد ،حشمت الله فلاحت پیشه نماینده اسلام آباد غرب استان کرمانشاه در گفت و گو با جام جم آنلاین با تاکید بر ضرورت  انسداد مرزها در دوران بحران اقلیم کردستان عراق گفت: از زمانی که بنا به درخواست دولت عراق و برخی ملاحظات امنیتی ما مرزهای غربی خود را به روی این کشور مسدود کردیم با توجه به اینکه منطقه حکم شریانی حیاتی را برای مرزنشینان دارد ،بازار آنها کساد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزیابی ها نشان می دهد کشورهایی همچون ترکیه- چین و آمریکا گوی فرصت های تجاری داخل عراق را از ایران ربوده اند.

وی افزود: یکی از احکام چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران (برای اول شدن در منطقه) تعامل سازنده با دنیاست که بخشی از این نقشه راه به مراودات تجاری - اقتصادی بویژه با همسایگان تاکید دارد. از طرفی در قانون توسعه کشور هم پیش بینی شده تمام ظرفیت های مرزی باید در این خصوص بکار گرفته شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه بعد از پایان فتنه صهیونیستی تجزیه کردستان عراق همچنان مرزهای کشور بسته باقی مانده است، خاطر نشان کرد: انتظار می رود با فروکش کردن تنش ها در کشورهمسایه قاعدتا باید امنیت برای فضای اقتصادی استان مهیا شده باشد مضاف بر اینکه ما شاهد برچیده شدن طومار گروه تروریستی داعش از منطقه و عراق هستیم.

فلاحت پیشه با ارایه آماری از قبل از دوران حضور داعش در عراق عنوان داشت: مجموع مناسبات اقتصادی ایران با عراق که عمده آن از مرزهای غربی خاصه از استان کرمانشاه انجام می شد، در کل بیش از 2 برابر مجموع مبادلات اقتصادی ما با 28 کشور عضو اتحادیه اروپا بود. جالب تر اینکه بیش از 90 درصد واردات ما از کشورهای اروپایی بود که در مقایسه با عراق این موضوع به ضرر ایران تمام می شد. یعنی مزیت نسبی بیشتر به سود تجار اروپایی رقم می خورد.

وی در این رابطه افزود: متاسفانه با ادامه روند انسداد مرزهای غربی چنین تجارت بهینه ای در شرف از دست رفتن است و این فرصت شغلی ناب مردم کرمانشاه در اختیار تجار ترکیه ای و حتی برخی دول عربی قرار می گیرد. به عبارتی آنهایی که تا دیروز همه جانبه از داعش در عراق و سوریه حمایت کردند امروز هم در حوزه تجاری در داخل عراق بهره اقتصادی می برند در حالی که جمهوری اسلامی ایران به برکت خون شهدای مدافع حرم و هوشمندی مسئولین کشورمان در برابر تهدیدات منطقه امنیت را به تمامیت راضی عراق باز گرداند.

فلاحت پیشه پیرو این استدلال خاطر نشان کرد: طبق برآوردی که طی یک هفته اخیر صورت گرفته بازار اقتصادی فعالان استان بشدت با رکود جدی مواجه شده است و رقمی بالغ بر 2.5 میلیارد دلار ضرر مالی متوجه نظام اقتصادی کشور شده است. یعنی چیزی برابر با یک سال بودجه عمرانی کشور (میانگین 5 سال گذشته) ما متضرر شده ایم که باید مسئولین به این موضوع اهتمام ویژه ای داشته باشند.

وی افزود: الان کار به جایی رسیده که دولت و تجار عراقی هیچ قراردادی با ایران منعقد نمی کنند و اظهار می دارند، شرایط مرزهای غربی ایران مشخص نیست و هر گونه قرارداد ریسک بالایی به همراه دارد لذا با طرف های ترک – عرب و آمریکایی و چینی وارد مناسبات تجاری شده اند.

فلاحت پیشه ضمن خواهش از مسئولین ذیربط در خصوص بازگشایی دوباره مرزهای غربی کشور گفت: لطمه فراوانی امروز بخاطر کسادی بازار نقل و انتقال کالا از عراق به مردم زلزله زده کرمانشاه وارد آمده است. در حالی وزیر محترم کشور یکشنبه هفته گذشته خبر بازگشایی مرزها را داد که این گفته موجب خشنودی مردم استان شد اما با گذشت چند روز هنوز این امر تحقق نیافته است.

وی مرزهای پرویز خان – خسروی – باشماق و تمرچین را جز مرزهای مسدود شده بشمار آورد و افزود: برخی از مباحث داخلی عراق چندان به ما مربوط نمی شود. به حمدالله و به لطف جان فشانی های نیروهای امنیتی کشور اعم از ارتش و سپاه و نیروی انتظامی آنقدر قدرتمند هستیم که کسی جرات کوچکترین تعرض به مرزهای ما را نداشته باشد.

فلاحت پیشه خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران امروز امنیت را از بغداد تا دمشق ایجاد کرده و این مهم را آمریکا با همه تبلیغات و در راس 44 کشور نتوانست انجام دهد. لذا وقتی در حوزه نظامی- امنیتی و راهبرد منطقه ای تا این اندازه مقتدر هستیم دیگر نباید اجازه دهیم بیش از این مرزهای ما متاثر تحولات عراق شود و علاوه بر بحث دفاعی - امنیتی حتما باید در عرصه اقتصادی هم اثر گذار باشیم.

برچسب ها: کرمانشاه ، اقتصاد ، عراق

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۰۲۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان

نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس هیئت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان به عنوان رئیس هیئت افغانستانی در سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است.

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا 2 کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات چه بود؟
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی
  • طرح انسداد مرزهای شرقی افغانستان آغاز شد
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال