Web Analytics Made Easy - Statcounter

قرآن و عترت(ع) که تأکیدات فراوانی بر حفظ و پاسداری از حریم خانواده داشته‌اند، برای تحقق این مهم چه راهکار عملی را پیشنهاد داده‌اند تا به این واسطه بتوانیم به رسالت خود نسبت به مصون‌سازی خانواده عمل کرده باشیم؟

باشگاه خبرنگاران پویا-مسعود دریس*

قرآن کریم می‌فرماید «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلیکُمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ؛ اى کسانى که ایمان آورده‌‏اید، خودتان و کسانتان را از آتشى که سوخت آن، مردم و سنگ‌هاست حفظ کنید» (تحریم6) از سوی دیگر پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: «.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. کُلُّکُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِه‏ ... وَ الرَّجُلُ فِی أَهْلِهِ رَاع‏» یعنی همه شما نسبت به زیر دست خود مسئول هستید؛ مرد مسئول خانواده‌اش است (مجموعه ورام ج1 ص6)

حال سؤال این است قرآن کریم و پیامبر(ص) و نیز اهل‌بیت(ع) که تأکیدات فراوانی بر حفظ و پاسداری از حریم خانواده داشته‌اند، برای تحقق این مهم چه راهکار عملی را پیشنهاد داده‌اند تا بتوانیم به واسطه عمل به آن راهبرد، به رسالت خود نسبت به مصون‌سازی خانواده عمل کرده باشیم؟

خداوند در آیات نورانی قرآن کریم یکی از مهم‌ترین راه‌های مصون‌سازی خود و خانواده را اقامه نماز و امر به معروف و پایداری بر آن، نام برده و به عنوان یک راهکار تربیتی برای افزایش سلامت فردی و اجتماعی یاد کرده است.

توصیه خداوند به اولیای خود نسبت به اقامه نماز
خداوند در ابتدای آیه132 سوره طه خطاب به پیامبر عظیم‌الشأن می‌فرماید «وَ أْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلاةِ وَ اصْطَبِرْ عَلَیْها؛و کسان خود را به نماز فرمان ده و خود بر آن شکیبا باش.»  و یا در سوره لقمان آیه17 لقمان ضمن توصیه‌هایی به فرزندش می‌فرماید: «یا بُنَیَ‏ أَقِمِ الصَّلاةَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ...؛ فرزندم نماز را به پا دار و امر به معروف کن» همچنین در آیه55 سوره مریم(س) خداوند خطاب به اسماعیل صادق‌الوعد(ع) می‌فرماید: «وَ کانَ یَأْمُرُ أَهْلَهُ‏ بِالصَّلاةِ؛ و خاندان خود را به نماز و زکات فرمان مى‏داد» از این رو برای محافظت و مراقبت از خود و خانواده‌های خویش در برابر آفات و موانع و خطرات احتمالی، اقامه نماز و دعوت به نیکی‌ها بسیار حائز اهمیت است. به همین خاطر خداوند تبارک و تعالی به این اندازه بر اقامه آن تأکید داشته و حتی به پیامبران بزرگ امر کرده است که به خانواده‌های خود نماز را سفارش و در انجام آن پایداری کنید. و همینطور می‌بینیم که اولین اقدام تربیتی امام عصر(عج) پس از تشکیل حکومت عدل جهانی، اقامه نماز است: «الَّذینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ‏ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاة؛ همان کسانى که چون در زمین به آنان توانایى دهیم، نماز برپا مى‏‌دارند» چون نماز بازدارنده از بدی‌ها بوده و انسان را در مسیر کمال، پیش می‌برد و موجب تعالی او می‌شود.

خانواده نیاز به غذای روح دارد
در نتیجه باید گفت: ضروری است والدین همان طور که برای تأمین معاش فرزندان خود سعی و تلاش می‌کنند تا غذای جسم آن‌ها را فراهم آورند، بیش از آن باید  به فکر غذای روح فرزندان نیز باشند و به فکر معاد آن‌ها و توشه آخرتشان باشند. لازمه‌اش این است که والدین بایستی راه‌های صحیح و تأثیرگذار را بیاموزند و بدانند که مسئولیت آنان تربیت انسان‌های آگاه، مسئول و سازگار با تغییرات  و تحولات شتابان و اجتناب‌ناپذیر جهان  امروز است و نماز در این خصوص می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد. از این رو می‌توان گفت مهمترین وظیفه دینی و انقلابی والدین، تربیت نسلی سالم و صالح، مؤمن و انقلابی، متعهد و وفادار است  که در این بین نماز همه این خصلت‌های ناب را در انسان ایجاد می‌کند و تکرار و مداومت بر نماز باعث تقویت ویژگی‌های مثبت در انسان می‌شود. ضمن اینکه قبل از تربیت متربیان، بایستی مربی نسبت به اصلاح خود تلاش مضاعف کند.

کم‌هزینه‌ترین کار برای نجات از آسیب‌های آخرالزمانی
همچنین برای سالم ماندن از آسیب‌های اجتماعی و فتنه‌های آخرالزمان بهترین اقدام و کم هزینه‌ترین عمل، اقامه نماز است. اگر می‌خواهیم نسل ما ضایع‌کننده نماز نباشد باید از امروز به فکر تربیت او باشیم و او را با نماز و احکام دین آشنا کنیم. باید همگان این نکته را به همدیگر یادآور شوند که اگر سلامت، امنیت، رحمت و برکت را خواهانیم، همه این امور در اقامه صحیح و به موقع نماز است. اگر خانواده و جامعه نمازخوان و نماز گزار باشند، یقین بدانیم که آن جامعه سرشار از امنیت و سلامت و منزلگاه برکت و خواستگاه رحمت الهی خواهد بود.
 در پایان باید دعای ابراهیم را بسیار تکرار کرد که می‌فرمودند: «رَبِّ اجْعَلْنی‏ مُقیمَ‏ الصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتی‏ رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعاء؛ روردگارا، مرا برپادارنده نماز قرار ده، و از فرزندان من نیز. پروردگارا، و دعاى مرا بپذیر.» (ابراهیم40)

*مدیر فضای مجازی و امور استان‌های ستاد اقامه نماز کشور

انتهای‌پیام/ 

R1392/P1439/S4,36,37/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۰۴۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام

فرمانده انتظامی ایلام ، با اشاره به اینکه بیش از ۱۴هزار و ۷۴۷ پرونده قضائی به دوایر مشاوره و مددکاری کلانتری های سطح استان ارجاع شده است،گفت:بیش از ۷۸ درصد از پرونده های ارجاعی به مراکز مشاوره پلیس ایلام منجر به مصالحه شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، سردار جمال سلمانی اظهار داشت:مراکز مشاوره پلیس در عرصه کاهش آسیب‌ها و جرائم اجتماعی و افزایش سطح امنیت روانی در جامعه گام‌های موثری برداشته و قطعا با پای کار آمدن سازمان های حمایتی و دخیل در حوزه آسیب های اجتماعی و بهره گیری از ظرفیت علمی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی می توان به صورت گسترده و علمی در حوزه شناسایی و مقابله با آسیب های اجتماعی ورود کرد.

وی اضافه کرد: با همت و پشتکار مشاوران ومددکاران اجتماعی فرماندهی انتظامی استان تعداد11 هزار و 289 پرونده ضمن صلح و سازش از چرخه کار قضائی خارج شده است.

این مقام انتظامی با بیان اینکه 78 درصد از پرونده های ارجاع شده به مراکز مشاوره منجر به صلح و سازش شده است،اظهار کرد: ایجاد مراکز مشاوره پلیس در راستای رویکرد جامعه محوری پلیس راه اندازی شده اند.

فرمانده انتظامی استان ایلام تصریح کرد:هر قدر بتوان با رویکرد فرهنگی و آموزشی مسائل و معضلات اجتماعی راحل و فصل کرد به همان میزان بار انتظامی در جامعه نیز کاهش خواهد یافت.

به گزارش تسنیم، همشهریان عزیز می توانند با شماره گیری شماره 096580 ضمن ارتباط با کارشناسان مرکز مشاوره از خدمات مشاوره روان‌شناختی، خانوادگی، ازدواج، تربیتی، فردی، تحصیلی، شغلی، گزینش و استخدام، بهره مند شوند.

انتهای پیام/180/

دیگر خبرها

  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت
  • برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی بناب
  • اقامه نماز بر پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه
  • خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه در فارس