Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه گفت: در صورت حذف کنکور باید به دنبال مدل و الگوی بهتری برای پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها باشیم.

دکتر علی‌اکبر اختری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر اینکه بهتر است حذف کنکور تا جایگزین کردن یک مدل و الگو که تنها مبتنی بر نمره نباشد به تعویق بیافتد، اظهار کرد: تکیه بر نمره صرف نمی‌تواند معیار خوبی برای پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختری تصریح کرد: اگر حذف کنکور در برنامه باشد باید به دنبال مدل و الگوی بهتری برای جایگزینی آن با کنکور بود.

رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه سپس با اشاره به هرم سنی کشور، اظهار کرد: در حال حاضر که با توجه به هرم جمعیتی کشور دانشگاه‌ها دارای ظرفیت خالی هستند شاید بتوان حذف کنکور را داشت، اما هرم سنی کشور نشان از این دارد که ظرف پنج تا هشت سال آینده باز هم متقاضیان کنکور بالا خواهند رفت و در آن صورت ممکن است برای هر صندلی دانشگاهی دو متقاضی وجود داشته باشد که در این صورت نیز چاره ای جز برگزاری آزمونی مثل آزمون سراسری برای پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها نیست.

اختری اضافه کرد: به نظرم حذف کنکور در شرایط کنونی شاید بتواند یک سری مافیا و گردش مالی بالای موسسات کنکوری را حذف کند، اما در صورت بیشتر شدن متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها باز هم برای پذیرش دانشجو در دانشگاه ها با مشکل مواجه خواهیم شد. 

اختری با تاکید بر اینکه حذف کنکور در شرایط کنونی برای دانشگاه‌ها و رشته‌های سطح بالا شدنی نیست، گفت: حذف کنکور برای رشته‌هایی مثل پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی که برخی دانشگاه‌ها به آنها ورود نداشته و کماکان با متقاضیان زیادی مواجه هستند، شدنی نیست.

رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه در خیلی از کشورهای دنیا کنکور برگزار نمی‌شود، گفت: شیوه پذیرش دانشجو در اغلب دانشگاه‌های مطرح دنیا با معیار های خاص آن دانشگاه‌ها و بر اساس رزومه افراد است، البته به نظر می رسد با توجه به ساختار فرهنگی اجتماعی کشور ما و حضور بسیاری از ظرفیت های بالقوه در روستاها و مناطق دور افتاده استفاده از الگوهای آن کشورها برای پذیرش دانشجو در کشور ما شدنی نیست.

اختری اضافه کرد: در خیلی از کشورهای دنیا دانشگاه‌های دولتی در این سطح که در کشور ما ایجاد شده‌اند وجود ندارند و همین شیوه پذیرش دانشجو را برای دانشگاه‌ها سهل‌تر کرده است.

انتهلای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۱۶۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود

محمد فرامرزی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به شعارهای جدید وزیر علوم مبنی بر اشتغال‌پذیری است، اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه‌ها نمی‌توانند رشته‌ای را راه اندازی کنند مگر اینکه پیوست اشتغال پذیری داشته باشند.

وی ادامه داد: به عبارتی هیچ رشته‌ای بدون تضمین شغلی نباید دایر شود و دانشگاه‌ها موظف هستند ک پیوست اشتغالپذیری دریافت کنند و دانشگاه اصفهان هم این موضوع را پیگیری می‌کند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان خاطر نشان کرد: در حوزه پژوهش و فناوری به تازگی وزارت علوم بسته مهارت‌آموزی و اشتغال را به دانشگاه‌ها معرفی کرده است که شامل ۱۵ واحد درسی، کاربینی، کارآموزی، کارورزی، مهارت‌های نرم شغلی و کارآفرینی که دانشگاه موظف هستند در برنامه درسی با هدف بالا بردن مهارت‌ها قرار دهد.

وی افزود: در آذرماه سال گذشته در استان اصفهان کارگروهی به نام «پیاده سازی آمایش و طرح تحول آموزش عالی» شکل گرفت که متشکل از روؤسای دانشگاه‌ها بود و در دور اول راه‌اندازی سامانه‌ای رشته‌های تحصیلی، رشته‌هایی که سه سال پذیرش آنها کمتر از ۶۰ درصد ظرفیت اعلام شده در تحصیلات تکمیلی داشته باشند و رشته‌های کارشناسی که کمتر از ۴۰ درصد پذیرش داشته باشند توسط وزارتخانه تغییر پذیرش دادند.

فرامرزی با بیان اینکه در استان اصفهان نزدیک ۲۸ درصد رشته‌های کارشناسی ارشد موجودیت دارند، گفت: حدود ۲۷ رشته در سال ۱۴۰۳ حذف شده است. در دکتری ۱۰ درصد رشته ها تحقق پذیرش خوردند و ۲۸ درصد رشته در کارشناسی ارشد و ۳۰۰ کد رشته در کارشناسی دانشجو ندارد و استقبالی از سمت جامعه نمی‌شود و این توقف پذیرش یا کاهش ظرفیت از همه گروه‌ها بوده و گروه علوم انسانی بیشتر است.

کد خبر 6093318

دیگر خبرها

  • ادین ترزیچ: برای موفقیت مقابل پاری سن ژرمن، باید نمایشی بهتر نسبت به رویارویی قبلی‌مان داشته باشیم
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌: بعد از حمله به اسرائیل دلار تسلیم شد و افزایش نیافت
  • اگر موشک و دانشگاه قوی داشته باشیم اقتصاد تسلیم می‌شود
  • تداوم سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ ده‌ها دانشجو در دانشگاه ویرجینیا دستگیر شدند
  • تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم
  • فرمولی برای اینکه در زندگی موفق باشیم
  • سیدصالحی: سرمربی استقلال کار بزرگی کرد