Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان هواشناسی کشور نسبت به شکل گیری کم بارشی انباشته در کشور هشدار داد و گفت: متاسفانه آثارکمبود بارش فصل پاییز به صورت کم بارشی انباشته تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
داود پرهیزکار معاون وزیر راه، در پاسخ به چرایی کم بارشی و دمای بالای هوا در پاییز امسال اظهار کرد: در فصل تابستان سامانه جوی با هسته گرم که به «واچرخند جنب حاره ای خاورمیانه» مشهور است؛ بر روی کشور مستقر می شود و معمولا با شروع فصل پاییز، به تدریج به عرض های جنوبی تر حرکت می کند و از این طریق امکان نفوذ توده هوای سرد به مرزهای شمالی کشور فراهم می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تاثیر دور پیوندها در شرایط بارش و دما
وی تصریح کرد: زمان شروع حرکت و میزان جابجایی این سامانه به سمت جنوب کشور تحت تأثیر چند نوسان بزرگ مقیاس و جهانی است که به «دورپیوند» موسوم هستند. این دورپیوندها دوره تناوب مختلف و شدت اثرگذاری متفاوت دارند. به طور کلی هر دوره تناوب یک دورپیوند شامل بخش منفی، خنثی و مثبت است که هر حالت می تواند اثرات مثبت یا منفی بر شرایط بارش و دمای هوا در سطح کشور داشته باشد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه مدت و شدت اثرگذاری دورپیوندها بر روی تغییرات مثبت یا منفی بارش و دما متفاوت است، افزود: پاییز امسال بیشتر دورپیوندها در حالت خنثی قرار داشتند و تنها دورپیوند النینو- نوسان جنوبی که به «انسو» مشهور است در فاز مثبت یا به عبارتی در شرایط «لانینا» و با شدت متوسط قرار داشت، علیرغم اینکه مراکز جهانی فاز آن را خنثی یا مثبت ضعیف پیش‌بینی کرده بودند.
تاخیر در حرکت هسته گرم جو مساوی با طولانی شدن تابستان
به گفته پرهیزکار، از اثرات این فاز انسو یعنی لانینا برای ایران این است که سبب تأخیر در زمان حرکت واچرخند جنب حاره ای خاورمیانه به سوی جنوب می شود که به مثابه طولانی تر شدن شرایط تابستانی است. در نتیجه توده هواهای باران‌زا امکان نفوذ به ایران را نخواهند داشت و یا با تاخیر زمانی وارد کشور می شوند. این وضعیت می تواند به پدیده کم بارشی در برخی نقاط کشور به علت فعالیت ضعیف سامانه های بارشی بیانجامد. به عبارت دیگر تحت این شرایط با کم فعال شدن سامانه های بارشی، میزان بارش پاییزه کاهش می یابد و به سبب کاهش ابرناکی و عدم نفوذ توده هواهای سرد، دمای هوا نیز بالاتر از میانگین بلندمدت قرار می گیرد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور در ادامه در مورد تجربه هوای گرم در پاییز سال جاری، با اشاره به اینکه هسته سامانه واچرخند جنب حاره ای گرم است، گفت: این سامانه از یک توده هوای بسیار بزرگ و گرم تشکیل شده است ضمن اینکه شرایط دینامیکی این سامانه به گونه ایست که امکان رشد ابر در آن وجود نداشته و در نتیجه روزهای آفتابی همراه با افزایش دمای ناشی از آن را به دنبال دارد. بنابراین مجموع این شرایط باعث بالا بودن دما در این روزها شده است.
کم بارشی کشور در پاییز امسال 55 درصد نسبت به بلندمدت
پرهیزکار در ادامه گزارشی از وضعیت بارش کشور در پاییز امسال ارائه داد و گفت: به استثنای مناطق محدودی واقع در نوار شمال غربی و جنوبی، بارش کل کشور از ابتدای سال زراعی جاری (از اول مهر) تا 5 دی ماه بیش از 55 درصد نسبت به میانگین دوره مشابه بلندمدت کاهش یافته است و بیشترین کاهش به ترتیب در استان های خراسان جنوبی، قم، یزد، اصفهان، مرکزی، کرمان، سیستان و بلوچستان، تهران و چهارمحال و بختیاری بین 80 تا 95 درصد رخ داده است.
بارش دی کمتر از حد نرمال
وی با اشاره به کاهش 25 درصدی بارش پاییزه کشور نسبت به دوره مشابه در سال گذشته، درباره وضعیت جوی کشور در دی ماه گفت: بارش دی ماه در تمام نقاط کشور کمتر از حد نرمال خواهد بود. میانگین بارش کشور در هفته دوم دی کمتر از نرمال، هفته سوم دی در نوار شمالی کشور بیش از نرمال و در سایر مناطق نرمال تا کمتر از نرمال و هفته چهارم دی در کل کشور کمتر از نرمال نسبت به مقاطع زمانی مشابه خواهد بود.
پیش بینی دی ماه گرم در سراسر کشور
رئیس سازمان هواشناسی کشور در مورد شرایط دمایی کشور در ماه جاری نیز اظهار کرد: میانگین دمای دی ماه در بیشتر نقاط کشور تا یک درجه بیش از نرمال و در استان های واقع در نوار غربی بیش از دو درجه خواهد بود.
بارش و دمای بهمن و اسفند 96
پرهیزکار با اشاره به بارش نرمال کشور طی دو ماه بهمن و اسفند، در مورد شرایط دمایی این مقطع گفت: انتظار می رود در ماه دوم فصل زمستان، کشور دمایی کمتر از حد نرمال را تجربه کند. به طور کلی پیش بینی می شود که میانگین دمای زمستان در حد نرمال تا یک درجه بیش از نرمال باشد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور در پایان با اشاره به کم بارشی پاییز امسال تاکید کرد: متاسفانه کمبود بارش فصل پاییز به صورت کم بارشی انباشته تا پایان سال ادامه خواهد داشت. علاوه بر آن، توزیع بارش دارای ناهمگنی زمانی و مکانی خواهد بود.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۱۶۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی  هواشناسی: بارش باران استان فارس را در بر می‌گیرد

به گزارش قدس آنلاین، مسعود حقیقت ‌اظهار کرد: این ‌سامانه جدید برای چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت در استان به ویژه نیمه جنوبی و مناطق غربی در شهرستان های مُهر، لامرد،‌ لارستان،‌ گراش، اوز، قیرو کارزین، خنج، جهرم، فسا،‌استهبان،‌نی ریز،‌ فیروز آباد،‌ فراشبند،‌نور آباد ممسنی ، رستم و کازرون پیش بینی شده است.

وی اضافه کرد: همچنین این سامانه برای پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در همه مناطق استان به ویژه نیمه جنوبی ٰ‌مناطق غربی، مرکزی و شیراز فعال است و برای جمعه ۱۴ اردیبهشت هم در استان به ویژه نیمه غربی و مناطق مرکزی پیش بینی شده است.

احتمال آبگرفتگی معابر،‌جاری شدن روان آب,،طغیان رودخانه ها

مدیر کل هواشناسی بیان کرد: اثر مخاطره همچون آبگرفتگی معابر،‌ جاری شدن روان آب و سیلاب،‌ طغیان رودخانه ها، لغزندگی جاده ها برخورد صاعقه و سقوط اشیای بدون مهار از ارتفاعات وجود دارد.

حقیقت گفت: عدم تردد و ماندگاری در حاشیه رودخانه ها و مسیل ها، اجتناب از چرای دام و تردد عشایردر حاشیه رودخانه ها و مناطق مرتفع، احتیاط در سفرهای برون شهری، لایروبی کانال ها و آبراهها، پرهیز از فعالیت کوهنوردی و کار در ارتفاعات توصیه می شود.

پیشتر هواشناسی فارس نهم اردیبهشت ماه بااعلام اطلاعیه سطح زرد نسبت به فعالیت سامانه بارش های رگباری و بهاری به صورت پراکنده همراه با رعد و برق،‌ وزش باد موقتی و احتمال تگرگ از بعد از ظهر دوشنبه دهم اردبیهشت ماه تا اواخر وقت سه شنبه، یازدهم همین ماه در مناطق شمال غرب،‌ غرب، مرکز استان و شیرازهشدار داده بود.
 

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • هشدار هواشناسی برای کشاورزان یزدی/ بروز مداخلات جوی در بافق
  • آماده‌باش دستگاه‌ها برای بارش‌های پیش رو
  • سامانه بارشی در راه بوشهر/ صدور هشدار نارنجی
  • هشدار نارنجی  هواشناسی: بارش باران استان فارس را در بر می‌گیرد
  • هشدار هواشناسی کرمان نسبت به احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای کرمانشاه
  • ورود سامانه بارشی به جو استان
  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد
  • روند افزایشی دما در خراسان جنوبی / تضعیف سامانه بارشی در استان
  • ‌فارس از امروز بارانی می‌شود/ تگرگ و صاعقه در راه است