Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@06:23:50 GMT

کاش ایرانیان نیز خرسند و خوشحال بودند

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۳۶۲۰۴

کاش ایرانیان نیز خرسند و خوشحال بودند

ساعت24- بعد از انتشار روز افزون اظهارنظرهای مثبت در رابطه با اقتصاد جهان در سال 2017 نتایج نظر سنجی جدید موسسه مشاوره مک کینـزی درخصوص شرایط اقتصادی در پایان سال 2017و نیمه نخست سال 2018منتشر شد.

. بیشتر پاسخ دهندگان عنوان می کنند هـم شـرایط اقتصاد جهانی و هم داخلی در  ماههای اخیر بهبود یافته و انتظار می رود برای ماههای آینده نیز این روند ادامه یابـد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمـال مسـاعد بـودن شرایط اقتصادی در مقایسه با انتظار تنزل اوضاع، دو تا سه برابر بیشتر است.اکثر مشارکت کنندگان در این نظر سنجی برای ماههای پیش رو بهبود رشد اقتصادی راهم در سطح جهانی وهم در اقتصاد خودشان ، پیش بینی می کنند و چشم انداز آنها برای رشد تجارت میان کشور خودشان و کشورهاهم مثبت است. این خوش بینی برای اقتصاد جهان یک رخدادمبارک است و می تواند دامنه فعالیت های مبتنی برانتظارات روزهای روشن را افزایش و انکیزه کار و تلاش بیشتر را نوید دهد. در ایران هیچ آماری در باره  خرسندی و شادی یا نارضایتی و اندوه اشهروندان تولید نمی شود و اصولا ایران به دلیل فقدان نهادهای آمارگیری غیر دولتی در این حوزه ها فعالیت ندارد. با این همه می توان از سیمای اخم آلود و گفت و گوهای گلایه امیز ایرانیان در صف نان ، در مترو ؛ در تاکسی و اتوبوس و حتی در میه مانی ها به روزگار ناخوش آنها پی برد. بیشترین انتقادهای منتقدان از دولت نیز این است که با سهل انکاری در مدیریت اقتصادی به بیکار شدن و نارضایتی اقتصادی مردم دامن زده می شود . به گزارش اتاق تهران کارشناسان و فعالان اقتصادی به اقتصاد سال 201118 خوش بین هستند اما در برخی شاخص ها نیز نوعی احتیاط دیده می شود.  یکـی ازگلوگاهها و تهدیدات نگران کننده برای رشد اقتصاد جهانی اعلام می شود. علی رغم رشد نگرانی ها در رابطه با حباب داراییها، چشـم انـدازرشد اقتصاد جهانی مثبت و خوشبینانه است.
چشم انداز اقتصاد جهانی
پاسخ دهندگان به سوالات در مورد چشم انداز سال 2018 ،اشتیاق بیشتری در مقایسه با ارزیـابی قبـل داشـتند و پـیش بینـی آنهـا بـیش ازانتظارات قبلی بود . از هر ده نفر پاسخ دهنده، شش نفر اوضاع اقتصادی جهان را بهتر ازنظرسنجی ماه ژوئن، می دانند و فقط 4نفراز ده نفر ، بر این باورند که تاکنون، اوضاع بهتر بوده است.در بین مناطق، پاسخ دهندگان در آسیای توسعه یافته بیش از دیگران در مورد چشم انداز اقتصاد جهانی، خوشحال هستند و نظرات این دستهافراد نسبت به نظر سنجی قبلی آنها، حاکی از رضایت بیشتر آنهاست. حتی نظرات این افراددر خصوص وضعیت اقتصادهای داخلیاشـان هـم
در مقایسه با سه ماه گذشته، مثبت تر شده است.یکی از نکات قابل توجه در این ارزیابی این است که چشم انداز در رابطه با اقتصاد جهـانی حتـی خوشـبینانه تـر اسـت. 51درصـد از پاسـخ دهندگان انتظار دارند که طی شش ماه آینده وضعیت اقتصاد جهانی بهبود یابد که این رقم در مقایسه با رقم مشابه42درصـد ارزیـابی قبلـی ماه ژوئن 2017و28درصد نظر سنجی سال گذشته، افزایش یافته است.زمانی که برای اولین بار نظرات در خصوص نرخ رشد اقتصاد جهانی، جویا شد، 72 درصد از پاسخ دهنـدگان انتظـار مثبـت خـود را در مـورد

جنان صفت, [۳۰.۱۲.۱۷ ۱۰:۲۰]
افزایش نرخ رشد طی شش ماه آینده اعلام کردند در حالی که فقط 14درصد انتظار کاهش رشد اقتصاد جهانی را دارند.برای بازه بلند مدت هم پاسخ دهندگان اعتماد بیشتری برای حفظموجود  اقتصاد جهانی دارند. زمانی که از آنها در رابطه با4 سناریوی احتمالی اقتصاد جهان برای دهه آینده سوال می شود،51درصد دو سناریویی که رشد بیشتر را برای اقتصاد جهان پیش بینی می کندرا انتخاب کرده و فقط 18درصد گزینه نگرانی در مورد بحران های منطقه ای که کمترین رشد را برای اقتصاد جهانی متصور است، انتخاب می کنند. در عین حال، نظرات مثبت در مورد رشد تجارت هم در حال افزایش است. نزدیک به نیمی از پاسخ دهندگان، اظهار می کنند که طی سـال گذشته سطح تجارت بین کشورهای خودشان و سایر کشورهای جهان، افزایش داشته است .51درصد  از پاسخ دهندگان انتظار دارند که تجارت آنها در سال 2018افزایش یابد که سهم این افراد در مقایسـه بـا رقـم مشـابه32درصـدمربوط به نظر سنجی سال گذشته، بهبود یافته است . پاسخ دهندگان در اقتصادهای نوظهور خوش بینی بیشتری در خصوص چشـم انداز تجارت کشورهایشان در مقایسه با رقبای توسعه یافته دارند که این موضوع تقریباً در کل سال صادق بود.تغییرات موردانتظاردر سطح تجارت میان کشورهای پاسخ دهندگان ومابقی کشورهای جهان در رابطه با ریسکها، نگرانی ها در خصوص رشد حباب دارایی ها همچنان در حال افزایش است. 31درصد از پاسخ دهندگان حباب داراییها را ریسک مهمی برای رشد اقتصاد جهانی طی سال آینده عنوان کردند احتمال بروز این ریسک در مقایسـه بـا نظرسـنجی دسـامبر سـال گذشته که فقط 8درصد از پاسخ دهندگان بروز آن را محتمل می دانستند، افزایش داشته است.مسئله حباب داراییها بیشتر توسط اقتصادهای توسعه یافته به ویژه آسیای توسعه یافته عنوان می شود و نیمی از پاسخ دهندگان این منطقـه اقتصادی از حباب داراییها به عنوان تهدیدی برای رشد اقتصادی یاد می کنند. اگرچه عدم ثبات ژئوپلیتیکی همچنان (ز سـپتامبر2016 درصدر تهدیدهای بالقوه برای رشد جهانی طی سال آینده عنوان می شود ولی نقطه نظرات در مورد سایر ریسکها، در مقایسه با سال گذشـته دستخوش تغییراتی شده است .سه نوع ریسکی که در نظر سنجی دسامبر2017در مقایسه با نظر سنجی دسامبر2016 ،دستخوش بیشترین تغییرات در نحوه پاسـخ دهـی افراد شده است عبارتند از؛ حباب داراییها، انتقال رهبری سیاسی و کاهش سرعت رشد تجارت جهانی.
شرایط داخلی اقتصادها
در رابطه با وضعیت داخلی اقتصادها، پاسخ دهندگان حتی رضایت و خوش بینی بیشتری دارنـد. 57 درصـد از کلیـه پاسـخ دهنـدگان اظهـارمی کنند شرایط داخلی اقتصادهایشان طی شش ماه گذشته بهبود یافته و فقط 49درصد انتظار دارند که شرایط طی شش ماه آینـده بهتـرشود که نتایج این نظر سنجی در مقایسه با نظر سنجی های قبلی همین سال، بالاترین ارقام است.حتی در برخی از مناطق 65 درصد از پاسخ دهندگان پیش بینی می کنند که طی شش ماه آینده اقتصادهای کشورهایشان پیشـرفت کنـد . پاسخ دهندگان در کشورهند بالاترین خوش بینی را دارند.به همین ترتیب و در استمرار الگوی مشابه سالهای قبل، پاسخ دهنـدگان در کشـور هنـد، بیشـترین امیـد را در خصـوص پیشـرفت اقتصـادکشورشان طی ماههای پیش رو دارند. در مقابل – وفق نظر سنجی ژوئن و سپتامبر گذشته- پاسخ دهندگان در امریکای شـمالی علـی رغـم مثبت تر بودن چشم انداز آنها در اقتصاد جهانی، انتظار بدتر شدن اوضاع اقتصادی را در داخل اقتصادهای خود دارند.در مقایسه با نظر سنجی قبلی، پاسخ دهندگان تقریباً بر ریسک های مشابهی در مورد رشد اقتصاد داخلی منتهی با تقاوتهایی از منظـر میـزان احتمال، تمرکز دارند. مهمترین ریسک برای رشد اقتصادهای داخلی، تعارضات سیاسی اسـت. در منطقـه امریکـای لاتـین، بعـد از تعارضـات سیاسی، ریسک انتقال رهبری سیاسی به عنوان دومین ریسک مهم ذکر شده که در این نظر سنجی درجه اهمیت آن در مقایسـه بـا ارزیـابیسپتامبر که در رده پنجم اهمیت قرار داشت، افزایش یافته است.ریسک حباب داراییها، جزو سه محتمل ترین ریسک ها برای اقتصاد جهانی قرار دارد. سهم قابـل تـوجهی از پاسـخ دهنـدگان هـم کـه درمقایسه با سپتامبر افزایش داشته، بر این باورند که حباب سهام در سال آینده افزایش خواهد داشت. نگرانی در مورد حباب سهام در کشور هندو امریکای شمالی حادتر است. 52درصد از پاسخ دهندگان در کشورهند و48درصد از پاسخ دهندگان در امریکای شمالی، نگرانی خـود را ازتشدید ریسک حباب سهام اعلام کرده اند در حالی که این رقم برای کل پاسخ دهندگان 27درصد است.
تقویت تقاضا و سودآوری


نتایج نظر سنجی حاکی از خوش بینی بیشتر و امیدوارانهتر نسبت به وضعیت بنگاهها در سال 2018نسبت به سالهای گذشته دارد. زمانی که از بنگاهها در مورد تقاضای بالقوه برای محصولات و خدمات بنگاههای آنها سوال می شود، 61 درصد از بنگاههای بخـش خصوصـی انتظـارافزایش تقاضا را طی شش ماه آینده دارندکه بالاترین رقم در نظرسنجیهای انجام شده از سال 2009تاکنون اسـت و بـه خصـوص پاسـخ دهندگان در اقتصادهای نوظهور، خوشحالی بیشتری از این موضوع ابراز میکنند. 66 درصد از پاسـخ دهنـدگان ایـن اقتصـادها پـیش بینـی میکنند که طی شش ماه آینده تقاضا افزایش خواهد یافت که در مقایسه با رقم مشابه 58درصد برای اقتصادهای توسعه یافته، بالاتر است.پاسخ دهندگان چشم انداز مثبت بالایی در زمینه سودآوری هم دارند. 67 درصد انتظار دارند که سود بنگاههای آنهـا در سـال آینـده افـزایش خواهد یافت که بالاترین رقم از دسامبر2014تاکنون است. در مقابل پاسخ دهندگان انتظار دارند که طی ماههای آینده اندازه نیروی کار آنهـاتغییری نداشته باشد و یا مشمول رشد شود.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۳۶۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین، بهای نفت برنت در معاملات روز جمعه، با ۴۹ سنت معادل ۰.۵۵ درصد افزایش کرد و به ۸۹.۵ دلار برای هر بشکه رسید. این رشد آرام، یکی از نتایج کاهش نسبی ریسک‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه است که به سرمایه‌گذاران مهلتی داده تا بیشتر به عوامل مثبت اقتصاد جهانی توجه کنند و البته در صورت شعله‌ور شدن دوباره تنش‌ها، آرامش بازار نفت نیز بر باد خواهد رفت.

در این میان، بازار انرژی با تهدید ناشی از تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه نیز روبروست. پاتریک پویانه، مدیرعامل «توتال انرژی» به‌عنوان یکی از ذینفعان پروژه «یامال ال‌ان‌جی» که اروپا به دنبال تحریم آن است، می‌گوید: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم کند، قیمت ال‌ان‌جی به‌سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از این پروژه کاملاً محدود است.

در مقابل آرامش بازار نفت، بازار جهانی طلا با ناآرامی روبرو شده و قیمت‌ها در این بازار پایین آمده است. قیمت هر اونس طلای جهانی به ۲۳۳۱ دلار رسیده که تقریباً ۱۰۰ دلار نسبت به بالاترین رکورد تاریخ در ۱۲ آوریل پایین‌تر است. افول ۱۰۰ دلاری قیمت هر اونس طلای جهانی در بازار ناآرام فعلی، ناشی از کاهش نسبی تنش‌های ژئوپلیتیکی است و عمر آن محدود به زمانی است که تنش‌ها در سطح پایین باقی بماند.

کاهش شیب رشد اقتصاد آمریکا، خبر دیگری است که در اقتصاد جهانی دست‌به‌دست می‌شود. داده‌ها نشان می‌دهند که رشد تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در سه‌ماهه ۲۰۲۴ به ۱.۶ درصد کاهش یافته که بسیار کمتر از برآورد ۲.۴ درصدی است.

همچنین شاخص هزینه‌های مصرف شخصی، به‌عنوان متغیر تورم کلیدی برای فدرال رزرو، با سرعت سالانه ۳.۴ درصد برای سه‌ماهه ۲۰۲۴ افزایش یافته که بزرگ‌ترین افزایش آن در یک سال را رقم زده است.

در این‌سوی جهان، متحد آسیایی آمریکا یعنی ژاپن برخلاف ایالات‌متحده به دنبال بالا بردن نرخ تورم است و آمارها از کاهش ضریب موفقیت آن خبر می‌دهد. طبق اعلام اداره آمار ژاپن، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) برای توکیو بسیار کمتر از انتظار بوده و در ماه آوریل به میزان ۱.۸ درصد رشد کرده است. این رقم در مقایسه با داده‌های سالانه ماه قبل که ۲.۶ درصد محاسبه شده بود، کاهش یافته است.

تثبیت سیاست نرخ بهره بانک مرکزی ترکیه نیز از خبرهای مهم اقتصاد منطقه‌ای است. بانک مرکزی جمهوری ترکیه اعلام کرد که نرخ بهره را پس از افزایش در ماه گذشته بدون تغییر در ۵۰ درصد نگه می‌دارد و البته به‌شدت به ریسک‌های تورمی توجه می‌کند و تا زمانی که شاهد کاهش قابل‌توجه و پایدار در روند زیربنایی تورم ماهانه نباشد، موضع پولی فشرده خود را حفظ خواهد کرد.

سقوط سودآوری استخراج‌کنندگان بیت کوین، خبر دیگری است که اقتصاد جهانی به آن توجه نشان داده است. سودآوری استخراج بیت‌کوین پس از هاوینگ چهارم به پایین‌ترین میزان خود رسیده است. خبرها حاکی از این است که شاخص هش‌ریت که میانگین درآمد استخراج‌کنندگان به‌ازای هر تراهش را نشان می‌دهد و معیاری کلیدی برای سودآوری استخراج بیت‌کوین است، پس از چهارمین رویداد هاوینگ در هفته گذشته، سقوط بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده است.

در واقع استخراج‌کنندگان بیت‌کوین پس از چهارمین رویداد هاوینگ برای حفظ سودآوری خود با مشکل مواجه هستند زیرا قیمت هش بیت‌کوین به پایین‌ترین حد خود رسیده است. قیمت هش در جمعه گذشته به ۵۷.۰۹ دلار کاهش یافت.

کد خبر 847593 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نفت قیمت طلا و فلزات گرانبها - جهان قیمت نفت و گاز

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • حضور مقامات بین‌المللی در ریاض برای گفتگو پیرامون غزه
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است
  • قیمت جهانی نفت؛ برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد