Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به ضرورت داشتن نگاه های جامعه شناختی در قانونگذاری مبتنی بر فقه، گفت: قانونگذار باید در فرآیند "تدوین و تطبیق قوانین در زمینه مسائل اجتماعی" به تحلیل های تخصصی جامعه شناختی مجهز گردد، وگرنه قانونی که وضع می کند به مثابه انداختن تیر در تاریکی است.

قدس آنلاین- آیت الله احمد مبلغی در جمع اعضای " اتاق فکر جامعه شناسی مرکز " اظهار داشت: وضع قوانین بدون تحلیل جامعه شناختی، یا غیر قابل تطبیق است یا غیر کارامد و یا حتی گاهی مضر می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تعمیق و توانمند سازی بعد تطبیقی دانش اجتماعی، ارائه نسخه های قابل اجرا جهت مواجهه با ناهنجاری های اجتماعی و تزریق نگاه های جامعه شناختی به عملیات قانونگذاری از جمله اهداف تشکیل اتاق فکر جامعه شناسی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس می باشد.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس همچنین تقویت فرهنگ بهره گیری از نگاه های جامعه شناختی در تطبیق فقه و قانون و طرح و پی گیری انجام مطالعاتی در زمینه جامعه شناسی قانون را از دیگر اهداف تشکیل اتاق فکر جامعه شناسی در این مرکز ذکر کرد.

آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد: در این اتاق فکر، مسائل مربوط به دین، انقلاب ونظام توسط حوزویان و دانشگاهیان جامعه شناس مورد بررسی قرار می گیرد و در مواردی، نشست هایی پیرامون برخی از ناهنجاری اجتماعی با هدف ارائه راه حل هایی اجتماعی تشکیل خواهد شد.
وی گفت: نتایج برخی از این مطالعات می تواند در قالب پشنهاداتی به مجلس ارائه شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ضرورت پی گیری نگاه جامعه شناختی در عرصه منطقه یادآورشد: ما باید یک حرکت اسلامی فراملی را با رویکرد تخصصی جامعه شناختی نسبت به موضوعات را با استفاده از جامعه شناسان مسلمان در دستور کار داشته باشیم.

آیت الله مبلغی با اشاره به یک نشست علمی که سال قبل تحت عنوان "مرحله پس از داعش" در کشور لبنان برگزار شد، گفت: در آن نشست نوعی  همنوایی،  فهم مشترک وتحلیل های آسیب شناسانه و آینده پژوهانه نسبت به موضوع از سوی جامعه شناسان برخی از کشورهای اسلامی مطرح شد که جالب توجه بود.

وی ادامه داد: اگر ما چنین نشست هایی در داخل کشور داشته باشیم و به صورت علمی با نگاه به دین، مسائل را دنبال کنیم مفید خواهد بود.

گفتنی است: "اتاق فکر جامعه شناسی" با حضور برخی نخبگان حوزوی و دانشگاهی در این رشته در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تشکیل شده است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۳۸۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهمین همایش بین‌المللی دوسالانه علوم شناختی برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دهمین همایش بین المللی دو سالانه علوم شناختی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی توسط موسسه آموزش عالی علوم شناختی، اواخر اردیبهشت ماه امسال، با هدف تبادل اطلاعات و یافته‌های علمی و تحقیقاتی و تقویت تعامل و همکاری‌ها بین دانش پژوهان داخل و خارج از کشور درعرصه‌های نوین علوم شناختی و نیز طراحی و اجرای پروژه‌های مشترک کاربردی میان مراکز پژوهشی و دانشگاهی درحوزه‌های علوم شناختی، در دانشگاه تربیت‌مدرس، برگزار می‌شود.

این همایش سه روزه که از ۲۶ اردیبهشت ماه، به مدت ۱۰ روز آغاز می‌شود، از یک سو بررسی تحقیقات بنیادین در زمینه کارکرد‌های شناختی مغز و از طرف دیگر استفاده از این یافته‌ها در بهبود عملکرد مغز، حول سه محور روانشناسی و شناخت، علوم اعصاب و فناوری‌های عصب شناختی را مد نظر دارد.

در این رویداد بین المللی موضوعات آموزش و پرورش شناختی، ارزیابی شناختی، بازتوانی شناختی، رسانه و شناخت، روانشناسی‌شناختی، زبان‌شناسی شناختی، شناخت‌اجتماعی، طراحی وشناخت، فلسفه ذهن، تحریک مغزی، علوم اعصاب‌شناختی، علوم اعصاب‌شناختی بالینی، نقشه برداری مغز و تصویربرداری عصبی، علوم اجتماعی محاسباتی، مدل‌سازی شناختی و هوش مصنوعی، واسط مغز رایانه و فناوری عصبی، مورد بررسی قرار می‌گیرند.

برگزاری این همایش می‌تواند در توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و به کارگیری دستاورد‌های آن در زمینه‌های مربوطه و همچنین تبادل اطلاعات و تجربیات در این حوزه میان استادان و دانشجویان نقش مهمی را ایفا کند.

در دهمین همایش بین المللی علوم شناختی محققانی از کشور‌های مختلف از آسیا، اروپا و امریکا به صورت آنلاین حضور دارند و اساتید برجسته درخصوص هوش مصنوعی، تشکیل و بازیافت حافظه، تحریک بصری هیپوکمپ برای درمان آلزایمر، تحریک مغزی، بررسی شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان و توانمندی شناختی سخنرانی و آخرین یافته‌ها و اطلاعات علمی و تحقیقاتی را به اشتراک می‌گذارند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مدت برپایی این همایش، غرفه‌هایی در حوزه‌های مختلف شناختی نیز دایر خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسئولان نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بیشتری داشته باشند
  • افتتاح مرکز امداد اجتماعی در حرم مطهر شاهچراغ (ع)
  • ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است
  • ضرورت جریان شناسی تحریف تاریخ ایران
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • دهمین همایش بین‌المللی علوم شناختی برگزار می‌شود
  • دهمین همایش بین‌المللی دوسالانه علوم شناختی برگزار می‌شود
  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • لزوم تحلیل استراتژیک مسئله حجاب و عفاف برای مقابله با بدحجابی/استاد قانون‌گریز راه به‌جایی نمی‌برد
  • رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد