Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > پزشکی - همشهری آنلاین:
پژوهش انجام شده در مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان می‌دهد که علف شور، علف بره چمن‌زاری و درخت چنار شایع ترین عوامل آلرژی‌زای استنشاقی در تهران هستند.

به گزارش ایرنا دکتر راهله شکوهی،مدیر اجرایی طرح شناسایی شایعترین عوامل آلرزی‌زای استنشاقی تهران، گفت: «این مطالعه شواهدی را از شیوع بالای علائم آلرژی در افراد بزرگسال در شهر تهران ارائه می کند که براساس ان، شایع ترین بیماری آلرژیک، رینیت آلرژیک (التهاب بینی ناشی از آلرژی است و با توجه به شیوع بالای آن به عنوان عامل خطر و بیماری همراه با آسم باید مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی بر ضرورت خودداری از کاشت گیاهان آلرژی زا و از بین بردن علف های هرز خصوصا موارد آلرژی زا تاکید و اظهار کرد: «شناسایی گیاهان آلرژی‌زا راهنمای خوبی برای مراقبت بیماران مبتلا به آلرژی است.»

شکوهی گفت: «آلرژی در کلان شهرهایی مانند تهران از جهت های دیگر هم حائز اهمیت است به طوری که آلاینده‌های محیطی سبب افزایش بروز و شدت آلرژی می‌شوند. لذا شناسایی عوامل و کنترل آنها همگام با کنترل آلودگی هوا بسیار حائز اهمیت است. دوری از این عوامل و درمان صحیح آلرژی از عوارض بسیار این بیماری جلوگیری می‌کند.»

شکوهی افزود: «با توجه به روند رو به افزایش شیوع بیماری های آلرژیک در سال های گذشته به دلیل تغییرات عوامل محیطی، اقلیمی و آلودگی هوا در شهرهای بزرگ دنیا و نیز ایران، بررسی شیوع بیماری های آلرژیک و شناسایی و تعیین شیوع عوامل آلرژی‌زا خصوصا عوامل آلرژی‌زای استنشاقی ضروری به نظر می رسد.»

به گفته شکوهی مطالعه شناسایی شایعترین آلرژن های استنشاقی در شهر تهران در قالب یک پروژه مشترک بین المللی بین مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی و مرکز مولکولار آلرگولوژی (CAAM) شهر رم ، ایتالیا انجام شده است.

پژوهشگر مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی در خصوص روند انجام این تحقیق اظهار کرد: «این مطالعه مقطعی در سال های 1392- 1396 در بین داوطلبین بزرگسال 18 تا 45 ساله شهر تهران انجام شد و از میان شرکت‌کنندگانی که علایم بیماری آلرژی را داشتند،»

در این تحقیق 604 فرد آلرژیک به طور تصادفی انتخاب شدند که حساسیت علیه 20آلرژن استنشاقی در سرم این افراد توسط تست RIDA qline Allergy اندازه گیری شد؛ در نهایت تست تشخیص مولکولی عوامل آلرژی‌زا با روش میکرواری (microarray) با همکاری دکتر آدریانو ماری از موسسه مولکولار آلرگولوژی CAAM در ایتالیا انجام شد. 

شکوهی افزود: «در این مطالعه بیش از 2500 نفر شرکت کردند که بیش از 35 درصد افراد دارای علایم آلرژیک بودند که بیماری رینیت آلرژیک (حساسیت فصلی) شایعترین بیماری در میان آنها بود.»

 به گفته او این بررسی نشان داد حساسیت به حداقل یک آلرژن استنشاقی در افراد با علایم آلرژیک حدود 62 درصد است و از میان علف های هرز، علف شور (Russian thistle) و از میان چمن ها، علف بره چمن زاری (Meadow Fescue) و از میان درختان، درخت چنار به عنوان شایع ترین عوامل آلرژی‌زای استنشاقی در شهر تهران در این مطالعه شناسایی شدند.

در همین زمینه: پیشگیری از ابتلای نوزاد به آلرژی با مصرف بادام زمینی سرفه نشانه‌ای از ضعف در مکانیسم دفاعی بدن است داروی سرطان تا ۹۰ درصد موجب بهبود آلرژی‌ها می‌شود با آلرژی فصلی چه کنیم؟ چاقی عامل افزایش ریسک بروز آلرژی در دختران ارتباط مصرف ماهی در بارداری و کاهش ریسک آلرژی غذایی کودک درمان آلرژی‌های غذایی با تکنیک جدید ایمن درمانی

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۴۶۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین علت پیوند کبد در ایران

دبیر علمی چهل وپنجمین کنگره سالیانه جامعه جراحان ایران گفت: شایع‌ترین علت نیاز به پیوند کبد در کشور، عارضه کبد چرب است و این مساله کاملا وابسته به شیوه زندگی است.

به گزارش مهر، علی جعفریان افزود: زندگی صنعتی باعث میشود که فعالیت فیزیکی کم شود، رژیم غذایی که نامناسب می‌شود، افراد به طرف چاقی میروند ودر نهایت کبد چرب بروز میکند؛ متاسفانه این اتفاق خیلی سریع جلو میرود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در دنیا به خصوص کشور‌های غربی و شرق آسیا شایعترین علت کبد چرب، مصرف الکل و ابتلا به بیماری هپاتیت بوده است، افزود: متاسفانه در فهرست بیماران پیوندی کشور که از سال ۱۳۸۰ تا کنون، اولین علت نارسایی کبد و نیاز به پیوند، عارضه کبد چرب ثبت شده است.

فلوشیپ جراحی کبد، مجاری صفراوی و پیوند کبد گفت: درصد مصرف الکل در کشورما خوشبختانه زیاد نیست و حدود دو ونیم درصد مریض‌های ما به علت مصرف الکل پیوند کبد شدند و هپاتیت B و C به واسطه واکسیناسیون و دارو در کشورمان کنترل شده است، اما کبد چرب عارضه شایع و رتبه بالاتری محسوب میشود؛ بیماری‌های خود ایمنی هم مواردی از نیاز به پیوند را شامل میشود که به وراثت بستگی دارد.

دکتر جعفریان با بیان اینکه گاهی ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد که کبد فرد تخریب شود و این روند در هر فرد متفاوت است، افزود: تعداد قابل توجهی از موارد نیاز به پیوند کبد، قابل پیشگیری است؛ رژیم غذایی نا سالم و فعالیت فیزیکی کم، شیوه مناسب زندگی نیست و خطر امراض قلب و عروق و کبد چرب را بالا میبرد که عارضه بسیار بسیار خطرناکی است و روند ایجاد آن مزمن و طولانی خواهد بود.

رییس تیم پیوند کبد بیمارستان امام خمینی تهران با تاکید بر اینکه حدود نیمی از موارد ابتلا به کبد چرب متاسفانه به سمت تخریب بافت کبد و نارسایی آن خواهد رفت، گفت: از این میزان حدود ۱۰ درصد به پیوند کبد منجر می‌شود.

دبیر علمی چهل و پنجمین کنگره سالیانه جامعه جراحان که ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می‌شود، افزود: کبد ارگان مقاومی است و شاید سالیان سال به سمت تخریب پیش نرود، ولی فردی که کبد چرب دارد، طی دراز مدت در معرض تخریب کبد است و بالارفتن آنزیم‌های کبدی «علامت مهم و زنگ خطر» برای این بیماری محسوب می‌شود.

این جراح پیوند کبد افزود: بالا رفتن آنزیم‌های کبد و طولانی شدن این وضعیت به سمت عارضه سیروز کبدی پیش میرود، ولی همه این موارد به پیوند نیاز ندارند بلکه حدود ۲۰ درصد موارد سیروز کبدی نیازمند پیوند خواهند شد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با رژیم غذایی و کنترل وزن میتوان این روند را متوقف کرد و حتی سلامت کبد را بازگرداند؛ چاقی در بچه‌ها شایع است و نباید اجازه داد فرزندانمان کم تحرک شوند حتی در یک آپارتمان کوچک هم باید شرایط فعالیت فیزیکی فرزندان را فراهم کنیم.

جعفریان افزود: اگر فرض کنیم از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور فقط ۱۰ درصد چاق باشند، چیزی حدود ۸ میلیون نفر خواهد بود و اگر ۱۰ درصد این تعداد کبد چرب داشته باشند و به پیوند برسند، رقمی حدود ۸۰۰ هزار نفر خواهد بود که این رقم خیلی بزرگ است و در مقایسه با تعداد کل یک سال پیوند کبد در ایران که حدود هزار مورد است، رقم بالایی خواهد بود؛ اگر ظرفیت‌های موارد مرگ مغزی را به حداکثر استفاده ممکن برسانیم شاید این رقم به دو هزار مورد پیوند کبد در سال برسد.

فلوشیپ جراحی کبد، مجاری صفراوی و پیوند کبد با تاکید بر اینکه عارضه کبد چرب، دارویی به عنوان درمان اصلی ندارد و دارو‌ها اکنون در قالب مکمل دارویی یا گیاهی است، افزود: شرکت‌های داروسازی در تلاش هستند، ولی هنوز خبری نیست؛ اگر یک شرکت دارویی موفق به تولید داروی موثر و اثربخش برای درمان کبد چرب باشد، سود خوب و رشد اقتصادی چشمگیری دارد. چون دارویی وجود ندارد، مساله تا اطلاع ثانوی بسیار بسیار جدی است.

وی گفت: الان بجز رژیم غذایی، کنترل وزن و تحرک فیزیکی، راه حل دیگری وجود ندارد. هرچه به عنوان دارو در بازار تبلیغ میشود در اصل داروی کبد چرب نیست و اثر درمانی ندارد بلکه داروی مکملی است که شاید به بعضی جهات به کارکرد کبد کمک کند، ولی به هیچ عنوان جلوی ابتلا کبد چرب را نمیگیرد و نقشی درکنترل پیشرفت آن ندارد. درمان کبد چرب در گرو اصلاح فرهنگ خانواده است. کار خوبی که دولت در سال‌های اخیر انجام داده درج برچسب ارزش غذایی و میزان کالری، قند و چربی روی بسته بندی مواد غذایی است. این یک ضابطه خوب است که طی حدود ۸ سال اخیر اجرا می‌شود. گام بعدی از وظایف دولت تخصیص بودجه برای درمان بیماری و انجام پیوند خواهد بود.

جعفریان با بیان اینکه امروزه دارو و تجهیزات پزشکی، چالش مهم در حوزه پزشکی است ابراز نگرانی کرد که یکی از دارو‌های مهم و کاربردی در بخش پیوند «فیبرینوژن» است و متاسفانه از چندین ماه پیش موجود نداریم و این به قیمت جان بیمار تمام میشود، چون اگر یک بیمار مشکل انعقادی داشته باشد و داروی فیبرینوژن در اختیار نداشته باشیم، متاسفانه فوت خواهد کرد؛ داروی فیبرینوژن، جایگزین مناسب و موثری ندارد.

تازه‌های جراحی در رشته‌های مختلف، جراحی عروق، پیوند اعضا، درمان‌های نوین جراحی در ایران و جهان امسال در چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با چهلمین سالگرد تاسیس جامعه جراحان ایران؛ با حضور جراحان تخصص‌ها و شاخه‌های مختلف مطرح خواهد شد.

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • دستگیری باند سارقان کابل‌های مترو
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • شناسایی ۲ انبار کالای قاچاق در غرب تهران
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • شایع‌ترین علت پیوند کبد در ایران
  • با التهاب چشم، ناشی از حساسیت چه کنیم‌؟