Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا:برای کنترل و درمان استرس های زندگی که ناشی از سبک زندگی امروزه است توصیه می شود از داروهای گیاهی که عوارض کمتری دارند استفاده کنید.

مشهور است که استرس بیماری فراگیر دنیای مدرن است. برخی عوامل نظیر زندگی بی‌ثبات، فضای سیاسی-اجتماعی متلاطم، زندگی عاطفی بی‌سامان، وضعیت اقتصادی آسیب‌پذیر و… در زمرۀ عواملی هستند که زمینه‌ساز بروز این وضعیت در فرد می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای غلبه بر استرس به تعدادی داروی گیاهی ضد‌استرس اشاره می‌کنیم.استرس منشأ‌های مختلفی برای به‌وجود‌آمدن دارد. گاهی استرس ناشی از عوامل زیست‌شناسی و جسمانی مثل نامیزان‌بودن سطح هورمون‌های خون است، گاهی ناشی از عوامل محیطی و اجتماعی نظیر طرد‌شدگی بوده و گاهی هم عوامل ژنتیکی و ارثی در ایجاد استرس نقش دارد. استرس اثرات زیادی برای فیزیولوژی بدن مثل سردرد، دردهای عضلانی، خستگی و دردهای معدوی دارد. این مشکل عصبی علاوه بر این‌ها، باعث ایجاد بد‌رفتاری در فرد، بی‌قراری، نبود انگیزه، خشم زیاد و افسردگی می‌شود؛ اما مقابله با این مشکل فقط کار داروهای شیمیایی نظیر دیازپام (که عوارضی مانند افت قوای دهنی، خواب‌آلودگی شدید، ضربان قلب Heart کند و تنگی نفس دارد) نیست، بلکه راه‌های آسانی مثل رژیم غذایی سالم یا استفاده از گیاهان دارویی خانگی می‌تواند در مدیریت استرس مؤثر واقع شود.

قبل از مصرف داروی گیاهی ضد‌استرس بهتر است تنفس آرام و عمیق، ماساژ Massage یا ورزش Sport را چاشنی کار خود کنیم. تنفس عمیق به هنگام بروز استرس، باعث می‌شود اکسیژن بیشتری جذب بدن شود و درنتیجه تا حدودی باعث کمک به قدرت تفکر و مقابله با استرس می‌شود. به‌این‌ترتیب که نفس خود را پنج ثانیه نگه داشته و بعد از آن و به‌آرامی نفس خود را در یک بازۀ پنج ثانیه‌ای رها کنید. این عمل را چندین بار انجام دهید تا احساس آرامش را متوجه شوید.

ماساژ دست و پاها، کمر و سر باعث شل‌شدن عضلات تنش و به‌دنبال آن باز‌شدن چاکراه‌های مسدود بدن و در‌نتیجه افزایش گردش خون و کاهش استرس می‌شود.

اگر بی‌خوابی دارید، زنجبیل مصرف کنید. این داروی گیاهی ضد‌استرس کاری را که یک قرص خواب‌آور انجام می‌دهد، برای شما بدون عوارض بدنی به ارمغان می‌آورد. زنجبیل راه درمان مناسبی برای حالت‌های تنش‌زای استرسی مانند حالت تهوع و سرگیجه است و می‌توان آن را به‌صورت کپسول با تهیه از عطاری‌ها مصرف کرد.

از رزماری برای مقابله با درد خود استفاده کنید. رزماری با عطر خوش‌بویی که دارد، یک داروی گیاهی ضد‌استرس قوی برای از‌بین‌بردن عوارض استرس و اضطراب نظیر خستگی مفرط، افسردگی، خلط و التهاب است. پیشنهاد می‌شود کمتر از ده گرم از این داروی گیاهی را دم کنید و روزانه دو وعده آن را مصرف کنید. این کار علاوه بر القای حس آرامش، باعث بهبود گردش خون و کارایی قدرت مغز و چشم می‌شود و راه درمانی مناسب برای خستگی مفرط است.

چای بابونه؛ یک آرام‌بخش قوی. استفاده از چند فنجان دمنوش بابونه در طول روز باعث آرامش ذهنی و رفع اضطراب ناشی از استرس می‌شود. ابتدا دو قاشق بابونه را داخل یک فنجان آب گرم ریخته و بعد از ۱۰ دقیقه دم کردن، به آن عسل اضافه کنید. این داروی گیاهی ضد‌استرس، یک تسکین‌دهنده فوق‌العادۀ اعصاب است که باعث شل‌شدن عضلات و کمک به خواب بهتر می‌شود.

اسطوخودوس را فراموش نکنید. چای اسطوخودوس از قدیم برای رفع خستگی و تنش‌های روزانه استفاده می‌شد. دمنوش این گیاه ضد‌استرس، تحریک‌پذیری سیستم اعصاب را کاهش داده و هورمون‌های بدن را در سطح متعادلی نگه می‌دارد و با تحریک سیستم ایمنی بدن باعث بهبود مشکلات کم‌خوابی یا پرخوابی می‌شود. تهیۀ دمنوش این گیاه کار ساده‌ای‌ست: چند گرم از گل این گیاه را در حدود یک لیتر آب بجوشانید و پس از دم‌کشیدن آن مصرفش کنید. حتی روغن اسطوخودوس نیز در ماساژهای درمانی برای باز‌کردن گرفتگی‌های عضلانی و موضعی استفاده می‌شود.

بی‌قراری خود را با چای کوهی درمان کنید. این داروی گیاهی ضد‌استرس راهی مناسب برای درمان اختلالات عصبی مثل اضطراب و افسردگی است. ترکیب این گیاه با ریشۀ سنبل‌الطیب، بی‌قراری و بی‌خوابی را بهبود می‌بخشد. علاوه‌بر‌این از چای کوهی برای درد مفاصل، روماتیسم و تسکین درد سیاتیک نیز استفاده می‌شود. تهیۀ جوشاندۀ این گیاه آسان است: یک قاشق برگ و گل گیاه را در دو فنجان آب جوش ریخته پس از جوشاندن مجدد آن تا جایی که فقط یک فنجان باقی بماند، منتطر بمایند و سپس مصرف کنید.

گل ساعتی را برای حالت تهوع مصرف کنید. این گیاه نیز به مانند سایر داروهای گیاهی ضد‌استرس راه درمانی مناسب برای از‌بین‌بردن اضطراب و حالت تهوع ناشی از عصبانیت عمومی و استرس است. علاوه‌بر‌این‌ها این گیاه برای درمان بی‌خوابی مفید است و دارویی مناسب برای کودکان بیش‌فعال است.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۵۱۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید

متخصص اعصاب و روان با تاکید به عوارض اختلال افسردگی گفت: توجه نکردن به این بیماری باعث مزمن شدن بیماری افسردگی شده و کنترل آن نیز دشوارتر می شود، هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد در روابط بین فردی، شغل و فعالیت‌های روزمره بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد و فرد باید برای درمان اقدام کند.

ویکتوریا عمرانی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بروز اختلال افسردگی در برخی افراد اظهار کرد: فردی که خلق گرفته دارد، علاقه‌ها و لذت‌های قبلی را از دست داده و همراه آن تعدادی از علائم مانند کاهش انرژی، تغییراتی در خواب، اشتها، تغییراتی در انگیزه، احساس گناه و کاهش تمرکز را داشته باشد و اگر این علائم در بیشتر ساعت‌های روز و حداقل دو هفته تداوم پیدا کند، فرد به اختلال افسردگی مبتلا شده است.

وی با بیان اینکه افسردگی می‌تواند سرچشمه بسیاری از مشکلات برای بیمار شود، افزود: بی‌خوابی مداوم فرد افسرده بر ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد یا الگوی تغذیه‌ای فرد را تغییر داده و روابط بین فردی بیمار مبتلا به افسردگی در خانواده و بین همکاران دچار مشکل می‌شود.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: این حس ناخوشایند افسردگی باعث بروز تغییراتی در رفتار فرد مبتلا شده و این اتفاق باعث می‌شود که اطرافیان او هم از این موضوع دچار آسیب شوند، اگر این علائم ماندگار باشد و باعث شود که فرد کارهای روزمره خود را انجام ندهد و حوصله انجام هیچ کاری و رفتن به محیط‌های شاد و شلوغ را نداشته باشد، باید به فکر درمان بود.

وی در خصوص شیوع این بیماری در سنین متفاوت اظهار کرد: احتمال بروز بیماری افسردگی در تمام سنین وجود دارد و درمان آن متفاوت بوده و تشخیص این بیماری در سنین زیر دبستان مشکل بوده و از نظر مشاهده رفتار فرد بیمار به ابزارهای ویژه نیاز دارد، اگر فردی در سنین جوانی افسردگی داشته باشد، احتمال بروز این بیماری در دوران سالمندی هم وجود دارد، علاوه بر این برخی افراد بدون سابقه قبلی به دلایلی ممکن است در دوره سالمندی به افسردگی مبتلا شوند.

عامل بروز بیماری افسردگی چند فاکتوری است

عمرانی فرد در مورد علل بروز بیماری افسردگی خاطرنشان کرد: مانند همه اختلالات روانپزشکی عامل بروز بیماری افسردگی هم چند فاکتوری است، عوامل ژنتیکی، زمانی که سیستم عصبی در دوران جنینی شکل می‌گیرد و اتفاق‌هایی که برای مادر رخ می‌دهد، در بروز بیماری افسردگی فرزند بی‌تأثیر نیست، همچنین تغییرات مواد درون بدن، عوامل روانی و اجتماعی مانند استرس‌ها، وقایع ناراحت‌کننده در خانواده و محیط کار مجموعه‌ای از عواملی است که باعث می‌شود، فردی مبتلا به این بیماری شده و اختلال افسردگی در او شدت پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: لازم است بدانیم توجه نکردن به افسردگی باعث مزمن شدن این بیماری شده و کنترل آن هم مشکل‌تر می‌شود و هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و این عملکرد می‌تواند در روابط بین فردی، شغل، فعالیت‌های روزمره و در مراقبت فرد از خود اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: علائمی مانند کم‌خوابی، مشکل در تمرکز، پراشتهایی یا کم اشتهایی هر کدام عوارضی را برای فرد افسرده به همراه دارد و در اختلال افسردگی‌های شدیدتر هم فکر کردن به مرگ از جمله عوارض ناگواری است که احتمال دارد برای فرد افسرده رخ دهد و خانواده را درگیر کند.

متخصص روانپزشکی با بیان اینکه توصیه‌های اطرافیان برای مبارزه با این بیماری به فرد مبتلا کمک‌کننده است، گفت: توصیه‌ها نباید جنبه دستوری داشته باشد و اعضای خانواده باید سرزنش کردن بیمار را کنار بگذارند، شرایط و محیط پرتنش را برای بیمار تعدیل کنند تا او بتواند از نظر رفتاری تا اندازه‌ای فعال شود و احساس مفید بودن کرده و حس بی ارزش بودن نکند.

کد خبر 749247

دیگر خبرها

  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی