Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@22:41:33 GMT

جایزه‌های خصوصی با هزار چالش روبه‌رو هستند

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۵۳۸۰۷

جایزه‌های خصوصی با هزار چالش روبه‌رو هستند

حسن همایون می‌گوید: جایزه‌های خصوصی با هزار چالش روبه‌رو هستند.

این شاعر که با مجموعه شعر «آشویتس خصوصی من» برگزیده سومین دوره جایزه شعر «احمد شاملو» شده است در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی خود از این جایزه اظهار کرد: احمد شاملو همه‌ هستی و جانش را از شهریور یک‌هزار و سیصد و بیست تا واپسین روزهای عمرش بر خلق ادبیات و مجله‌نگاری، پژوهش و ترجمه گذاشت و ۱۴ سال پس از درگذشت آن شاعر فقید به همت اعضای هیات امنای بنیاد و سرکار خانم آیدا شاملو (سرکیسیان) در سال ۱۳۹۳ بنای جایزه «احمد شاملو» گذاشته شد؛ اتفاق مهم و مبارکی که امید دارم تا یک‌صدسالگی بپاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمترین تجلیل از احمد شاملو و یک عمر تلاش اوست.

او در ادامه با اشاره به چالش‌های جایزه‌های خصوصی بیان کرد: در دوره‌ قبض سیاسی در ایران هم شمار زیادی از آن جوایز به محاق رفتند. از کسانی که در نوشتن و خلق آثار ادبی دست دارند، انتظار می‌رود با پرنسیب حرفه‌ای و دور از هتاکی و تهمت‌پراکنی نقدشان را بیان کنند و به استمرار این رویداد مهم ادبی کمک کنند. نویسندگان و فعالان ادبی که جایزه «احمد شاملو» را تخریب و تخطئه می‌کنند، آگاهانه یا از سر غفلت آب در آسیاب برخی جریان‌های تندرو می‌ریزند. یکی از فراوان دلایل توقف فعالیت جایزه «هوشنگ گلشیری» تهمت‌هایی بود که اهل قلم به برگزارکنندگان این جایزه می‌زدند و عملا با تهمت‌ها و هتاکی‌های بی‌پایان برگزارکنندگان جایزه «هوشنگ گلشیری» را خسته و ناامید کردند.

همایون همچنین گفت: سزاوار نیست برگزارکنندگان جایزه‌های خصوصی ادبی، هم از برخی جریان‌های تندرو بخورند، هم از اهالی ادبیات. باید از تجربه رفتار با جایزه‌ «هوشنگ گلشیری» درس گرفت و برگزارکنندگان جایزه «احمد شاملو» را خسته و ناامید نکرد.

 این شاعر درباره وضعیت مخاطبان شعر نیز اظهار کرد: لذت بی‌پایانِ ادبیات مایه‌ قوام زیست من است و این لذت در لحظه‌های خلق و خلوت و تنهایی‌ام رقم می‌خورد. پی مخاطب چند ده یا صدهزار نفری نیستم، برای پسند مخاطب از ارزش‌های شخصی و ارزش‌های ادبی و خلاقانه عدول نمی‌کنم و همین‌ شمار کم  اما جدی و پیگیر  ادبیات برای من کافی‌ است. 

او در ادامه بیان کرد: نه پی باج دادن به مخاطب هستم و نه دنبال تن دادن به سانسور، خلوت شخصی‌ام را به هیچ چیز نمی‌دهم و این برایم لذتی بی‌پایان دارد. اگر نوشته‌هایم میان انبوه مخاطب‌ها راه پیدا کند، خوشحال می‌شوم و گر این اتفاق هم نیفتد ذره‌ای بر روحیه و تلاش من برای خلق ادبیات انتقادی اثر بد نمی‌گذارد و در اراده‌ام خللی ایجاد نمی‌کند.

حسن همایون همچنین درباره تأثیر جایزه‌های ادبی بر استقبال مخاطبان از شعر گفت:  در سرزمینی که بنا بر قدردانی و قدرشناسی نیست، کمترین کارکرد جایزه‌ ادبی تقدیر از نویسندگان است. همین مساله مهم‌ترین کارکرد رقابت ادبی در ایران هم هست. فروش و دیده شدن و پرفروش شدن تابع متغیرهای متعددی است؛ خاصه میان مردم کتاب‌نخوان ایران .

او افزود: در جامعه‌ای که صدها هزار نفر به عنوان‌هایی مانند «لطفا گوسفند نباشید»، «بی‌شعوری» و ... جذب می‌شوند، پرداختن و سخن گفتن از تاثیر جایزه‌های ادبی در فروش آثار موضوعی فرعی و کم‌اهمیت است. وقتی شبکه توزیع کتاب صرفا و صرفا بر اساس سود اقتصادی فعالیت می‌کند و ملاک عملش برای عرضه و پرداختن و بها دادن به کتاب سود است نه ارزش‌های ادبی و علمی و خلاقانه کتاب،  هر هفته از چندبار تا چند ده‌بار کتاب‌های «کلفت» با قیمت‌های «پنجاه هزار تومان» به بالا و عموما فاقد ارزش‌های علمی و خلاقانه را معرفی می کند و بیش‌تر برای‌شان وقت می‌گذارد.

این شاعر و روزنامه‌نگار در پایان تاکید کرد: منِ نویسنده ترجیح می‌دهم پیش از آن‌که به «کاسبی ادبیات» فکر کنم برای «خلق ادبیات انتقادی» جان و هستی‌ام را بگذارم و «کاسبی ادبیات» باشد از آن شمار زیادی ناشر بنجل با آن کتاب‌های زردشان و مراکز پخش سودجو.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۵۳۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع چالش بیکاری لرستان نیازمند اعتبارات دولتی و بخش خصوصی است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«رضا سپهوند» از حوزه خرم‌آباد به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

جریان انقلابی اکثریت را دارد، اگر کسانی انقلابی هستند وارد مجلس شوند و اولویت‌های مهم جامعه را در نظر بگیرند، موجب تقویت امید در جامعه می‌شود.‌

مهم‌ترین موضوعی که باتوجه‌به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده موردتوجه قرار بگیرد، چیست؟

حوزه تخصصی من آموزش و حوزه حقوقی و همچنین بودجه است، تلاش من این است که در کمیسیون بودجه باشم و دغدغه من تخصیص اعتبارات به شکل متوازن در کشور است و نگاه ویژه‌ای به مناطق محروم صورت گیرد.‌

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون بودجه

مهم‌ترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راهکاری دارید؟

مهم‌ترین چالش اصلی لرستان بیکاری است و راهکار آن هم این است که از اعتبارات دولتی و همچنین سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای رفع این چالش استفاده کنیم، زیرساخت‌ها در این رابطه باید فراهم شود.

کد خبر 6086482

دیگر خبرها

  • نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است
  • چالش‌های آوج در مسیر توسعه
  • رفع چالش بیکاری لرستان نیازمند اعتبارات دولتی و بخش خصوصی است
  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود
  • وابستگی اقتصاد به بانک‌ها چالش‌آفرین است
  • مهدی نصیری، جزئیات زندگی خصوصی محسن مخملباف و مادرش را منتشر کرد که خلاف اخلاق بود /او به سیدمحمد خاتمی توهین و بی ادبی می کرد
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • بحران ادبیات داریم