Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگران و مدیران صنعت نفت می‌گویند قیمت‌ها تحت تاثیر کاهش تولید به رهبری اوپک و رشد اقتصاد جهانی، روند افزایشی در سال ۲۰۱۸ را حفظ خواهند کرد اما عرضه رو به رشد آمریکا تصاعد قیمت‌ها را محدود می‌کند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، این به معنای آن است که قیمت‌ها احتمالا به سطح ۱۰۰ دلار در هر بشکه که در سال ۲۰۱۴ مشاهده شده بود، افزایش پیدا نخواهند کرد، اما به پایین ۳۰ دلار در هر بشکه هم که اوایل سال ۲۰۱۶ مشاهده شد، ریزش نخواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عوض معامله‌گران انتظار دارند قیمت‌ها متغیر بمانند اما نوسان آنها مانند اکثر اوقات سال ۲۰۱۷ که هر بشکه نفت بین ۴۵ تا ۶۷ دلار معامله شد، محدود خواهد بود.

در نظرسنجی وال استریت ژورنال از ۱۵ بانک سرمایه‌گذاری برآورد شد که میانگین نفت برنت که قیمت پایه بازار بین‌المللی است، به ۵۸ دلار در سال ۲۰۱۸ خواهد رسید که بالاتر از میانگین ۵۴ دلار در سال ۲۰۱۷ است. این بانک‌ها انتظار دارند میانگین وست تگزاس اینترمدیت که قیمت پایه نفت آمریکاست، به ۵۴ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۱۸ برسد که در مقایسه با ۵۱ دلار در سال ۲۰۱۷ افزایش نشان می‌دهد.

این پیش‌بینی‌ها منعکس کننده بازار نفت در حال احیاء پس از ریزش قیمت‌هاست که به حذف صدها هزار شغل، فشار بر بودجه تولیدکنندگان و تاخیر یا لغو ده‌ها پروژه چند میلیارد دلاری منجر شد. قیمت‌های بازار در سال ۲۰۱۷ تثبیت شد و این اواخر شروع به افزایش کرد که تا حد زیادی به دلیل کاهش تولید صادرکنندگان بزرگ، رشد اقتصادی جهانی فراگیر، تنش‌های ژئوپلتیک فزاینده در خاورمیانه و وخامت دورنمای اقتصاد ونزوئلا بود.

نفت برنت روز جمعه در ۶۶.۸۷ دلار در هر بشکه بسته شد که ۱۸ درصد برای کل سال افزایش نشان داد و همچنین از رکورد پایینی که در ژوئن رقم زد، ۴۹ درصد افزایش داشت. در این بین، قیمت وست تگزارس اینترمدیت با ۱۲ درصد رشد سال ۲۰۱۷ را در ۶۰.۴۲ دلار به پایان رساند.

اکنون معامله‌گران نفت به نظاره پایان اشباع عرضه جهانی در سال ۲۰۱۸ و متعادل شدن مجدد عرضه و تقاضا نشسته‌اند. به گفته جیووانی سریو، مدیر تحقیقات در گروه ویتول، بزرگترین معامله‌گر نفت مستقل جهان، در خوشبینانه‌ترین سناریو برای سال ۲۰۱۸ که تحت آن تقاضا حدود ۱.۶ میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد، بازار نفت بایستی در این سال متعادل شود.

کاهش تولید به رهبری اوپک به پایین آمدن سطح ذخایر جهانی نفت کمک کرده است. طبق اعلام آژانس بین‌المللی انرژی، ذخایر صنعتی در سازمان توسعه و همکاری اقتصادی که شامل گروهی از بزرگترین کشورهای توسعه یافته جهان است، در اکتبر به پایین‌ترین میزان از ژوییه سال ۲۰۱۵ به این طرف رسید.

تقاضای قوی برای نفت که تحت تاثیر رشد جهانی گسترده و کم سابقه بوده، از روند تعادل مجدد بازار پشتیبانی کرده است. همه ۴۵ کشور مورد بررسی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در سال ۲۰۱۷ رشد اقتصادی داشته‌اند و این پدیده سه بار در ۵۰ سال گذشته روی داده است.

به گفته سریو، تقاضا برای نفت بسیار بالاتر از میزانی است که سابق بر این مشاهده شده بود، اما موانعی برای ادامه روند صعودی نفت وجود دارند. قیمت‌های بالاتر ممکن است باعث شود توافق کاهش تولید اوپک دچار فروپاشی شود، زیرا تولیدکنندگان تلاش می‌کنند با تولید بیشتر از قیمت‌های بالاتر سود ببرند. پیش‌بینی می‌شود برخی از تولیدکنندگان غیراوپک که در توافق کاهش تولید حضور ندارند مانند کانادا و برزیل نفت بیشتری در سال ۲۰۱۸ تولید خواهند کرد و قیمت‌های بالاتر اخیرا بسیاری از شرکت‌های حفاری آمریکا را به افزایش فعالیت ترغیب کرده است.

طبق برآورد دولت آمریکا، انتظار می‌رود تولید نفت در این کشور در سال ۲۰۱۸ به ۱۰ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند که ۸۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر از تولید ۲۰۱۷ خواهد بود و بالاترین میانگین تولید سالانه در تاریخ محسوب می شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۴۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاجیان ایرانی با میانگین سنی ۵۷ سال عازم حج تمتع می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، سید عباس حسینی در همایش متمرکز زائران حج تمتع ۱۴۰۳ مشهد اظهار کرد: همه تمهیدات لازم در خصوص اعزام حجاج به سفر معنوی حج انجام گرفته است و حاجیان ایرانی با میانگین سنی ۵۷ سال عازم حج تمتع می‌شوند.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در کنار هم برای اجرای یک حج آرام و همراه با معنویت نهایت تلاش خود را کرده اند.

وی اضافه کرد: کارکنان حوزه حج و زیارت با بهره گیری از امکانات موجود و برنامه ریزی مناسب برای تسهیل سازی خدمات اقدام کرده اند به عنوان مثال در سال گذشته ایران نخستین کشوری بود که انتقال زائران را بین مکه و مدینه با قطار انجام داد.

حسینی گفت: تمام تلاش برای تهیه اقلام تدارکاتی مطلوب و ارائه غذای با کیفیت و کمیت مطلوب به زائران توسط خادمان در سازمان حج و زیارت در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: در حوزه مسکن نیز هر چند محدودیت‌های خاصی وجود دارد اما نهایت تلاش برای اجاره مسکن استاندارد برای زائران شده است و با برنامه ریزی و صرفه جویی در هزینه‌ها ۳۱۹ دلار کاهش قیمت نسبت به سال گذشته در قیمت گذاری ها لحاظ شد که تغییر نرخ ارز مانع کاهش قیمت ها شد.

وی گفت: حساسیت در انتخاب عوامل و آموزش‌های لازم برای ارتقای سطح خدمات از دیگر اقدامات این سازمان بود که قدردان این توفیق خدمت هستیم.

حسینی تاکید کرد: زائران لازم است با رعایت توصیه‌های پزشکی هیأت پزشکی و همکاری با خادمان خود در کاروان‌ها و مجموعه‌های حج برای انجام سفری توأم با سلامتی و معنویت همکاری کنند.

کد خبر 6089099

دیگر خبرها

  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول
  • تکاپوی کانا‌ل‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/دلار بازهم ریخت
  • قیمت خودرو در بازار آزاد دوشنبه ۸ اردیبهشت ماه
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • نبض قیمت مسکن شمال شهر
  • حاجیان ایرانی با میانگین سنی ۵۷ سال عازم حج تمتع می‌شوند