Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رئیس سابق اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری (اسکودا)حق دادرسی عادلانه را از جمله حقوق اساسی دانست و گفت: الزامی شدن دخالت وکیل در تمام مراحل و همه دعاوی پاسخگوی 80درصد مشکلات قوه قضائیه است.

به گزارش ایرنا، بهمن کشاورز دوشنبه شب درهمایش نقش وکیل در دفاع از حقوق شهروندی که در دانشگاه تربیت مدرس برگزارشد، افزود: حق دادرسی منصفانه و عادلانه از حقوق اساسی است که این حق با حضور وکیل مدافع محقق می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان این که دادرسی عادلانه در اصل ٣٥ قانون اساسی تصریح شده است ادامه داد: بر این اساس، در همه دادگاه ها طرفین حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند و اگر توانایی گرفتن وکیل نداشته باشند، باید امکانات گرفتن وکیل برای آنان فراهم شود.

کشاورز افزود: در قانون آیین دادرسی مدنی هم در ماده ٣١ به داشتن وکیل تاکید شده است و در سال 56 قانون اصلاح پاره‌ای از قوانین دادرسی تصویب شد و الزامی شدن دخالت وکیل را در دعاوی مدنی مقرر کرد که البته در آن زمان اجرایی نشد اما در زمان تصدی آیت الله شاهرودی در قوه قضائیه طی بخشنامه ای در مقاطعی و مناطقی اجرایی شد.

رئیس یابق اسکودا یادآور شد: در آن زمان ستاد واکنش سریع در اتحادیه اسکودا تشکیل شد چون اجرای آن احتیاج به وکیل معاضدتی زیادی داشت و همکاران ما اگرچه سالانه باید سه وکالت معاضدتی انجام دهند اما در آن زمان گاها تا 12 مورد پرونده معاضدتی داشتند که در این پرونده‌ ها عموما حق الوکاله ای پرداخت نشده‌است.

کشاورز گفت: اکنون ٩ سال است که ریالی به عنوان حق الوکاله پرداخت نشده است و طلب ما میلیاردی است گویا این طلب را باید روی یخ بنویسیم .
وی اضافه کرد: بعدها دیوان عالی کشور در رای وحدت رویه‌ای وکالت اجباری را منتفی کرد و اکنون که در مجمع تشخیص مصلحت نظام بحث بازنگری در سیاست‌های کلی قضایی مطرح است که یک موضوع آن بحث وکالت است و آنچه سوال است در مجمع برای الزامی کردن وکالت احتیاج به قانون عادی دارد که احتمالا مورد ایراد شورای نگهبان می‌شود بنابراین استدلال و تدبیری که پاسخگوی این مشکل باشد باید از جانب اصحاب حقوقی کشور مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، همایش نقش وکیل در دفاع از حقوق شهروندی با حضور شهیندخت مولاوردی دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی، بهمن کشاورز رئیس اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، امیر حسین آبادی رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز، مرتضی شهبازی نیا مشاور معاون حقوقی رئیس جمهوری، سعید باقری مشاور حقوقی سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و جمعی از اندیشمندان، حقوقدانان، وکلا، استادان دانشگاه و دانشجویان در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۸۲۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس مانده است

رئیس کل دادگستری استان کرمان، گفت: آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس مانده است و لایحه آن حدود ۱۲۰ ماده دارد که هنوز مصوب نشده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری استان کرمان صبح امروز در نود و هفتمین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با حضور محمدمهدی، فداکار استاندار کرمان و جمعی از مسئولین استان و نمایندگان صنایع، بنگاه‌های اقتصادی و اصناف کرمان برگزار شد، اظهار داشت: انتهای شعار سال یک اقدام هوشمندانه بود که از طرف مقام معظم رهبری عنوان شد.

وی با بیان اینکه تحقق شعار سال حتماً با مشارکت مردم گره خورده است، گفت: در واقع ثابت شده که هر کاری به مردم واگذار شده برکت داشته و خیلی از مشکلات کشور برطرف شده است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه مشارکت مردم یعنی مردم سرمایه‌های خرد و کوچک خود را در زمینه تولید به کار بگیرند، بیان کرد: باید زمینه جلب سرمایه مردم در زمینه تولید فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه شعار سال نقشه راه مقام معظم رهبری است و همه باید با برنامه‌ریزی از حضور مردم در تولید حمایت کنیم و مانع تراشی نداشته باشیم، گفت: در دستگاه قضایی از سرمایه‌گذاری در جهت تولید حمایت خواهیم کرد و حتماً در کنار سرمایه‌گذاران خواهیم بود تا به نتیجه مطلوب برسیم.

حمیدی با بیان اینکه مردم همیشه از عدم همکاری دولت و قوانین مزاحم گلایه دارند، ادامه داد: وظیفه مسئولان است که زمینه حضور مردم در اقتصاد کشور را فراهم کنند.

وی با بیان اینکه تشکیل دادگاه‌های تجاری یک پیشنهاد است که به قانون نیازمند است، افزود: آیین دادرسی تجاری از سال 99 در مجلس مانده است و لایحه آن حدود 120 ماده دارد که هنوز مصوب نشده است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی آیین دادرسی تجاری را به نتیجه برساند چرا قانون خوبی برای اجرای احکام تجاری پیش‌بینی شده است و در توسعه اقتصادی کشور و حمایت از تولیدکنندگان واقعی اثرگذار است، گفت: حمایت قضایی و حقوقی از فعالان اقتصادی قطع نخواهد شد، اما تصویب قانون آیین دادرسی تجاری حتماً پشتیبان کار خواهد بود.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • حفظ حقوق عمومی با سلام و صلوات نمی‌شود/ دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند
  • دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند
  • بازدید رئیس قوه قضائیه از نمایشگاه دستاورد‌های قضایی هرمزگان
  • در دیدار ‌صنعتگران ‌هرمزگان با رئیس قوه قضائیه چه گذشت؟
  • باید با روحیه جهادی، پیوسته دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشیم
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • اژه‌ای: حکومت وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد
  • ابطال بخشنامه گمرک با رای دیوان عدالت اداری همزمان با سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند
  • آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس مانده است