Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@10:56:12 GMT

یک عامل خطرزا برای آلزایمر

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۹۴۶۳۰

یک عامل خطرزا برای آلزایمر

دانشمندان کشف کردند که یک داروی توسعه یافته برای دیابت به میزان قابل توجهی تحلیل حافظه در موشهای مبتلا به آلزایمر را درمان می کند.

پروفسور کریستین هولچر، از دانشگاه لنکستر انگلیس، می گوید: درمان جدید "وعده روشنی برای پیشرفت در درمان جدیدی برای اختلالات مزمن عصبی مانند بیماری آلزایمر است."

بیماری آلزایمر شایع ترین علت دمانس است و انتظار می رود در سال 2051 به میزان دو میلیون نفر در انگلستان افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر داگ براون، مدیر تحقیقات و توسعه در جامعه آلزایمر، گفته است، "بدون درمان جدید در حدود 15 سال، ما باید راه های جدیدی برای مقابله با آلزایمر پیدا کنیم.  ضروری است که ما کشف کنیم که آیا داروهای توسعه یافته برای درمان در شرایط مختلف می تواند به افراد مبتلا به آلزایمر و دیگر انواع بیماری های دمانس کمک کند. این رویکرد پژوهشی می تواند بسیار سریعتر منجر به دستیابی داروهای جدید امیدوار کننده برای افرادی که به آنها نیاز دارند شود. "

اگرچه مزایای این مواد آگونیست سه گانه تا کنون تنها در موش پیدا شده است، اما مطالعات دیگر با داروهای دیابت مانند لیگرگلوتید برای درمان افراد مبتلا به آلزایمر وعده های امیدوار کننده ای داده است، بنابراین توسعه بیشتر این کار ضرورت دارد. "

این اولین بار است که یک داروی گیرنده سه گانه به روش های مختلفی حافظه را بهبود می بخشد. این ترکیب شاملGLP-1 ، GIP و گلوکاگون است که همه از عوامل رشد هستند، و مشخص شده است که مشکلات مربوط به سیگنالینگ عامل رشد در مغز بیماران آلزایمر اختلال ایجاد می کند.

این مطالعه با استفاده از موش های APP / PS1 که موش های ترانس ژنیک هستند و ژن های جهش یافته ای را که باعث آلزایمر می شوند، بیان می کند انجام شد.  این ژن ها در افرادی یافت می شود که آلزایمر در آنها به ارث برده شده است. موش های ترانس ژنیک سالم در مراحل پیشرفته بیماری درمان شدند.

در آزمون ماز، یادگیری و شکل گیری حافظه توسط دارو به میزان زیادی بهبود یافت و همچنین سطح بالایی از یک عامل رشد مغز که از عملکرد سلول عصبی محافظت می کند افزایش یافت. علاوه بر این میزان پلاک آمیلوئید در مغز مرتبط با آلزایمر، التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو و سرعت تحلیل سلولهای عصبی کاهش یافت.

پروفسور هولچر تصریح می کند: "این نتایج بسیار امیدوار کننده اثربخشی این داروهای جدید گیرنده چندگانه است که در ابتدا برای درمان دیابت نوع 2 توسعه یافتند اما در مطالعات متعددی اثرات محافظتی عصبی از خود نشان دادند."

"مطالعات بالینی با نسخه قدیمی این نوع دارو، نتایج بسیار مثبتی در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر یا اختلالات خلقی نشان داده است"

"در اینجا ما نشان دادیم که یک دارو جدید گیرنده سه گانه می تواند به عنوان یک داروی بالقوه برای آزمایش آلزایمر باشد، اما آزمایش های بیشتری برای پاسخ به دوز پاسخ و مقایسه مستقیم با داروهای دیگر باید انجام شود تا ارزیابی شود که آیا این داروهای جدید بهتر از داروهای قبلی است."

دیابت نوع 2 یک عامل خطرزا برای آلزایمر است و در پیشرفت بیماری دخالت دارد. اختلال انسولین با فرآیندهای دژنراتیو مغزی در دیابت نوع 2 و بیماری آلزایمر ارتباط دارد. کاهش حساسیت به انسولین در مغز بیماران آلزایمرمشاهده شده است. کاهش حساسیت می تواند نقش مهمی در توسعه اختلالات نوروژنیک داشته باشد زیرا انسولین یک عامل رشد با خواص نوروپروتیک است.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۹۴۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم

امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار می‌گیرد.

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد.

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید.

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند.

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات معمول می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به دیگر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند.

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند. 

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • درمان جدید بیماری آلزایمر